واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وضعیت آب در 20 شهر استان کرمان بحرانی است کرمان - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار کرمان گفت: 68 شهر در استان کرمان وجود دارد که وضعیت آب در 20 شهر آن بحرانی است.
به گزارش ایرنا، "محمدجواد کامیاب" شامگاه سه شنبه در همایش مدیریت بحران آب شهرستان رفسنجان در محل فرمانداری به وجود 2 هزار و 64 شبکه آبرسانی روستایی اشاره کرد و افزود: 25 درصد از روستاها در وضعیت بحرانی به سر می برند و 941 روستا در استان کرمان با تانکر آبرسانی می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شش هزار و 250 میلیون متر مکعب آب از بیش از 34 هزار حلقه چاه در سطح استان برداشت می شود که 900 میلیون مترمکعب اضافه برداشت است.
وی ادامه داد: استاندارد برداشت آب های تجدید پذیر زیر زمینی در استان باید بین 20 تا 40 درصد باشد.
معاون استاندار کرمان گفت: از شش هزار و 250 میلیون متر مکعب برداشت آب، بیش از 95 درصد در بخش کشاورزی، یک درصد در بخش صنعت و چهار درصد در بخش آشامیدنی استفاده می شود.
وی افزود: 17 راهکار منجر به احیای حیات استان کرمان است که می توان از جمله آنها به آموزش بهره برداران و مردم اشاره کرد و در این زمینه بیش از 20 هزار نفر را آموزش داد.
وی گفت: اگر بتوانیم 300 هزار هکتار باغ را به آبیاری تحت فشار مجهز کنیم، 850 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد و نیز در روش به زراعی اگر بتوان چهار هزار و 500 متر مربع از زمین ها را به زراعی کرد، 850 هزار متر مکعب آب صرفه جویی می شود.
کامیاب ادامه داد: در خاموش کردن موتور چاه های آب کشاورزی 30 میلیون متر مکعب و با نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های کشاورزی 180 میلیون متر مکعب صرفه جویی آب را خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: با برقی کردن چاه های آب کشاورزی میزان استفاده آب کاهش می یابد و 10 هزار حلقه چاه را در نظر داریم که به مدت دو سال برقی کنیم.
وی گفت: با تعیین تکلیف چاه های غیر مجاز به صرفه جویی در آب کمک می شود، به گونه ای که در جنوب کرمان قصد داریم با تعیین تکلیف 10 هزار حلقه چاه غیر مجاز، استفاده آب های زیر زمینی را کاهش دهیم.
معاون استاندار کرمان افزود: قطع انشعابات آب غیر مجاز در صرفه جویی می تواند کمک کند که در این راستا 15 هزار انشعاب غیر مجاز در روستاها و 25 هزار انشعاب غیر مجاز در شهر هاست که قطع آنها انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر کنتورهای خراب را تعویض کنیم، هدر رفت آب سامان می یابد به گونه ای که با اعتبار 66 میلیارد ریال می توان 65 میلیون متر مکعب آب را صرفه جویی کرد.
وی گفت: برای اجرای این 17 راهکار در استان کرمان 3 هزار و 295 میلیارد تومان از محل اعتبارات دولتی و بلاعوض، 2 هزار و 550 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 525 میلیارد تومان کمک بخش خصوصی هزینه خواهد شد.
کامیاب افزود: با انتقال آب از حوزه بهشت آباد به رفسنجان و کرمان موافقت شده که با این انتقال 180 میلیون متر مکعب آب وارد این بخش می شود.
وی تصریح کرد: انتقال آب از خلیج فارس به استان کرمان در دستور کار دولت است و گل گهر سیرجان و چادرملو یزد هزینه ها را به صورت مشارکتی بر عهده دارند.
وی گفت: آب سرمایه ای است که اگر هدر رود دیگر بر نمی گردد لذا برای حفظ این مایه حیات بشر کوشا باشیم.ک/2
7440/8154
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]