واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید: ارائه اسناد بجا مانده از شهدا به این نهاد سنتی حسنه است تهران- ایرنا- مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران، ارائه اسناد بجا مانده از شهدا و ایثارگران به این نهاد را سنتی حسنه خواند که می تواند در انتقال صحیح ارزش ها و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت موثر باشد.
«محبوب شهبازی » روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: برخی میراث معنوی مکتوب مانند شاهنامه و اسناد به جامانده از دوران صفویه و اذان موذن زاده اردبیلی توسط کمیته ملی حافظه جهانی (مستقر در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران) متشکل از اعضای حقوقی و حقیقی به ثبت ملی رسیده است.
وی با بیان اینکه برخی از آثار که ثبت ملی شده اند، دیده نمی شوند، اظهار داشت: آیین و رسومات، بازیهای سنتی، فرهنگ جوانمردی در ایران از جمله این موارد است که نام میراث معنوی ناملموس را گرفته اند.
نامبرده با اشاره به اجلاس و جشنواره بین المللی میراث فرهنگی ناملموس(ICCN ) که قرار است از 16 تا 20 مهر ماه در اصفهان برگزار شود، تصریح کرد: ترویج و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت، یکی از مهم ترین اهداف اجلاس و جشنواره است.
وی دفاع مقدس را یکی از مهم ترین عرصه های تجلی میراث فرهنگی ناملموس در حفظ ارزش ها و باورهای دینی و ملی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: ترویج فرهنگ دفاع مقدس، ایثار ، شهادت و سبک زندگی رزمندگان و سرداران بزرگ، مادران و همسران فداکار شهدا در اولویت این رویداد بین المللی قرار دارد.
به گفته وی، قرار است در این جشنواره از دستاوردهای فرهنگ ایثار و شهادت، رونمایی و کارگاه های ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و آشنایی با سرداران دفاع مقدس، روایت گویی شود.
** ثبت 13 اثر در کمیته ملی حافظه جهانی
شهبازی با اشاره به فرهنگ از خود گذشتگی، ایثار و فداکاری، آنها را از جمله میراث معنوی که مختص ایرانیان است برشمرد و اضافه کرد: مرکز اسناد بنیاد شهید در اوایل سال 90 پیشنهاد ثبت ملی اسناد ملی شهدا و ایثارگران را به کمیته ملی حافظه جهانی ارائه کرد که پس از طی فرایند آن، این اسناد به ثبت ملی رسید.
مدیرکل مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: این کمیته که بسیار هم جوان است از سال 85 فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون 13 اثر در این کمیته ثبت ملی شده است.
وی یادآورشد: اسناد پیشنهادی ما برای ثبت ملی شامل وصیت نامه، نامه، دست نوشته، دلنوشته، خاطره، آثار دیداری و شنیداری، آثار قلمی و هنری بود که ثبت آنها باعث تازگی آنها شده است.
شهبازی با بیان اینکه گروه سنجش و ارزیابی کمیته ملی حافظه جهانی تلاش فراوانی برای ثبت ملی اسناد یاد شده انجام دادند، تصریح کرد: این گروه اسناد جمع آوری شده از سال 75-74 را پایش و ارزیابی کردند و پس از مطابقت با استانداردهای علوم آرشیوی و شورای جهانی آرشیو، آن را به ثبت ملی رساندند.
وی با اشاره به فرآیند تبدیل یک سند برای ثبت شدن گفت: به این اسناد به عنوان یک موجود زنده نگاه می شود زیرا خلق شده، رشد کرده و قابلیت نقل و انتقال را دارا هستند.
شهبازی با اشاره به رشادت ها و ایستادگی های جوانان این مرز بوم که برای دفاع از دین و مملکت تا پای جان جنگیدند، گفت: تمام این جانفشانی ها و مقاومت ها را می توان در لابلای سطور این اسناد پیدا و آنها را برای انتقال به آیندگان حفظ کرد.
این مقام مسئول دربنیاد شهید گفت: برخی از خانواده های شهدا و ایثارگران به علت آشنا نبودن با فرآیند نگهداری اسناد و مدارک فرزندان خود پس از تحویل به بنیاد شهید، از ارائه آن به این نهاد خودداری می کنند اما زمانی که در جریان چگونگی کار مرمت، بازسازی و نگهداری آنها به طور کامل قرار می گیرند، با اشتیاق از آن استقبال می کنند.
شهبازی ارائه این اسناد و مدارک به بنیاد شهید را سنتی حسنه خواند که علاوه بر انتقال آنها به نسل های بعدی می تواند زمینه را برای پژوهش های فرهنگی در حوزه فرهنگ و تاریخ ایران
فراهم آورد.
وی خاطر نشان کرد: مراسم رونمایی از لوح ثبت ملی اسناد شهدا و تقدیم گواهی نامه ثبت ملی آن با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی و کمیسیون ملی یونسکو با حضور رییس جمهوری برگزار خواهد شد.
به گفته وی، در این مراسم از تعدادی از خانواده شهدا و ایثارگران که این اسناد را به بنیاد شهید ارائه کردند، توسط رییس جمهور تقدیر می شود.
اجتمام**1880**1436
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]