تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر لحظه ای که بر فرزند آدم بگذرد و او به یاد خدا نباشد روز قیامت حسرتش را خواهد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852073808




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهی به جایگاه اخوان المسلمین در مالزی/ تبعیدی های اخوانی در راه کوالالامپور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به جایگاه اخوان المسلمین در مالزی/ تبعیدی های اخوانی در راه کوالالامپور کوالالامپور - ایرنا - برخی منابع خبری هفته جاری احتمال دادند اغلب اعضای اخوان المسلمین تبعید شده از قطر به ترکیه و یا مالزی سفر کنند.


به گزارش ایرنا، "مصطفی البدری" عضو جبهه سلفی و از رهبران ائتلاف حمایت از جماعت اخوان المسلمین در ترکیه این احتمال را مطرح کرد که رهبران اخوان المسلمین خاک قطر را ترک کرده و به ترکیه یا مالزی منتقل شوند.
دکتر "محمود حسین" دبیر کل جماعت اخوان المسلمین، "عصام تلیمه" مدیر دفتر سابق قرضاوی، "حمزه زوبع" سخنگوی حزب آزادی و عدالت، دکتر "عمرو دراج" رئیس کمیته روابط خارجی حزب آزادی و عدالت، "اشرف بدر الدین" عضو مجلس الشعب سابق از حزب آزادی و عدالت، "وجدی غنیم" مبلغ اخوانی و "جمال عبدالستار" قائم مقام وزارت اوقاف سابق و از رهبران جماعت اخوان المسلمین هفت اخوانی هستند که احتمالا پای در خاک مالزی می گذارند.
بحثی که اکنون در برخی محافل مطرح است این که چرا این اخوانی ها مالزی را به عنوان مقصد خود پس از اخراج از قطر در نظر گرفته اند و جایگاه اخوان المسلمین در مالزی کجاست.
حزب اسلامی مالزی (پاس) یکی از سه حزب تشکیل دهنده ائتلاف مخالفان دولت مالزی موسوم به "پاکاتان رعیت" است که ارتباطاتی با اخوان المسلمین دارد تا حدی که روزنامه "الوطن" آبان ماه سال گذشته خبری منتشر کرد که نشان می داد گروه اخوان المسلمین مصر، "عبدالهادی آونگ" را به دبیر کلی بین الملل این گروه برگزیده است.
آونگ که مدتی در بیمارستان ترکیه بستری بود رهبری سیاسی حزب اسلامی مالزی (پاس) را که ارتباطاتی با اخوانی ها برقرار کرده، بر عهده دارد.
رییس حزب پاس مالزی هر چند انتصابش را به عنوان دبیر کل بین الملل گروه اخوان المسلمین مصر تکذیب کرد، اما این امر نشان از نزدیکی حزب پاس مالزی با اخوانی هایی دارد که این حزب می تواند میزبان گروهی از آن ها باشد که از قطر اخراج می شوند.
البته رهبری معنوی حزب پاس بر عهده "نیک عزیز نیک مات" روحانی 80 ساله مالایی است و رهبری سیاسی آن را عبدالهادی آونگ بر عهده دارد و هدف نهایی خود را اداره کشور مالزی بر اساس شریعت اسلامی تعریف کرده است.
آونگ که تفکرات اخوانی در سر دارد که گاهی مخالف دیدگاه های عربستان است، تاکید دارد وی و حزبش از دمکراسی حمایت می کنند و "مخالف کودتای غیرقانونی نظامیان در مصر" هستند.
وی تلاش دارد در ظاهر امر خود را از اخوانی های مصر و خاورمیانه جدا کند و به همین دلیل تاکید دارد: برخی می خواهند ما را با اخوان المسلمین که در مصر و خاورمیانه فعال است، مرتبط کنند، اما ما در مالزی هستیم و آنچه آنها در مورد حزب اسلامی مالزی می گویند، اتهاماتی غیرواقع است.
این در حالی است که رییس حزب اسلامی مالزی در دوره ای که حکم اعدام 529 عضو اخوان المسلمین مصر صادر شد با انتشار بیانیه ای این احکام را ناشی از "دولت ملعون مصر" دانست و تصریح کرد جنبش های اسلامی هدف مخالفان اصول دموکراسی قرار گرفته اند.
تحلیگران منطقه معتقدند "عبدالهادی آونگ" رییس حزب پاس پس از بحرانی که برای "انور ابراهیم" معاون "ماهاتیر محمد" در دوره نخست وزیری و از مخالفان دولت کنونی به وجود آمد به آزادی های بیشتری دست یافته و در انتخابات سال 2013 به موفقیت هایی رسید و اکنون نیز بر سر انتخاب سروزیر ایالت سلانگور با دیگر احزاب مالزی چالش هایی دارد.
دکتر "علی اکبر ضیائی" محقق ایرانی در زمینه جنبش های اسلامی در جهان، معتقد است: جریان اخوان المسلمین در مالزی رقیبی برای نفوذ عربستان به شمار می آید و با قدرت گرفتن اخوان در مصر در سال های اخیر توجه بسیاری از جریان های اسلامی مالزی به سمت اخوان المسلمین بوده است.
وی معتقد است مخالفت های صریح عربستان با اخوان المسلمین مصر باعث شده بسیاری از رهبران سیاسی مالزی، عربستان را در جهت استکبار و غرب ارزیابی کنند و از طرف دیگر ترکیه نیز که از جریان اخوان المسلمین سوریه در ایجاد بحران علیه دولت سوریه استفاده می کرد به اشتباه تاریخی خود پی برد و مناطق زیادی از جنوب ترکیه در اختیار گروه های تروریستی قرار گرفت تا به عنوان پایگاهی علیه سوریه استفاده شود و به رغم همه حمایت های غرب از گروه های تروریستی مردم سوریه ایستادند و از وطن خویش در مقابل تجاوزگران دفاع کردند و اجازه ندادند جبهه مقاومت علیه اسرائیل غاصب درهم بشکند.
این محقق به خبرنگار ایرنا، گفت در این وضعیت بود که تظاهرات و بحران های داخلی ترکیه و انتقاد از دولت ترکیه افزایش یافت و آنکارا نسبت به مواضع قبلی خود مبنی بر تغییر نظام سیاسی سوریه عقب نشینی کرد و جریان اخوان المسلمین مالزی که در صدد بهره گیری از این ارتباطات بود چندان توفیقی بدست نیاورد.
این محقق ایرانی که مطالعاتی در زمینه حرکت های اسلامی و تقابل گروه ها انجام داده است، گفت که اخوان المسلمین مالزی پس از این جریانات هم از ترکیه و هم از عربستان سرخورده بود و مدافعان اصلی آنان در مصر نیز به پای میز محاکمه کشیده شدند، آن هم توسط ژنرال سیسی که مورد حمایت عربستان بود.
"رهبران اخوان المسلمین در قطر نیز تبعید شدند و به علت گرفتن مواضع فرقه گرایانه محبوبیت خود را درمیان جهان اسلام از دست دادند".
وی معتقد است جریان سفلی در مالزی همواره از "ابن تیمیه"، "محمد بن عبدالوهاب"، "ناصرالدین آلبانی"، "ابن باز"، "محمد عثیمین" و دیگران به نیکی یاد می کنند. رهبران این جریان رسول دهری از جوهور و دکتر سلیمان نورالدین و دکتر ازویرا و چند فرد دیگر بوده اند.
به گفته وی، با نفوذ حرکت وهابیت در اخوان المسلمین مالزی، رسول دهری در کتاب خود تمایلات صوفیانه حسن بنا را مورد هجوم قرار می دهد و دو ماه قبل از مرگ بن باز مفتی وهابی عربستان و بر اساس فتوای او، اخوان و جماعت تبلیغی را مستوجب جهنم معرفی می کند. او همچنین تفسیر فی ظلال القرآن سید قطب را کتاب ضلال می نامد و به شدت آن را محکوم می کند.
"بدین ترتیب می بینیم چگونه اهل سنت مالزی دست به تکفیر جریانهای سنی می زنند و حتی طرفداران اشعریه را به ضلالت و گمراهی متهم می سازند. شخصی به نام سعودی در مالزی نیز در ترویج این حرکت مؤثر بوده است. این جریان سلفی به شدت اخوان المسلمین را مورد هجوم قرار می دهد و حمایت های برخی محافل از این جریان سلفی ادامه داشته است."
وی می گوید : بسیاری از اسلامگرایان مالزی دکتر عصری زین العابدین و دکتر جواندا مفتی استان پرلیس را جزو وهابیان سلفی ارزیابی می کنند و این در حالی است که آنان به جریان سلفی اخوان المسلمین تعلق دارند. مفتی پرلیس مترجم کتابهای یوسف قرضاوی به زبان مالائی است و دکتر عصری زین العابدین نیز به نیکی از یوسف قرضاوی یاد می کند، اما در هر حال از طرفداران جریان سلفی چون ابن قیم جوزی و این تیمیه است.
این محقق در مورد ارتباط حزب پاس با اخوانی های سوریه نیز گفت: در این میان عبدالهادی آونگ رئیس حزب اسلامی (پاس) با برخی سران اخوان المسلمین سوریه چون سعید حوی که پیرو نقشبندیه بود روابط خوبی داشت.
وی معتقد است با توجه به اعلام تروریست بودن جریان اخوان المسلمین توسط عربستان سعودی و سابقه تیره و تاریک این کشور در استفاده ابزاری از جریانات سیاسی اهل سنت در افغانستان و عراق، بسیاری از اسلامگرایان شرق آسیا بویژه احزاب اسلامی مالزی نسبت به رفتارهای منافقانه عربستان به دیده تردید می نگرند و نمی توانند به این نظام برای آینده روابط سیاسی و فرهنگی خود خوشبین باشند.
وی گفت از طرف دیگر جریان های افراطی سنی مدافع طالبانیسم و جبهه النصره و داعش و مدافع عربستان سعودی به گونه ای عمل کرده اند که جریان اصلی اخوان المسلمین در مصر و مالزی و اندونزی از عملکرد عربستان ابراز بیزاری می کنند و ترکیه و امارات و قطر نیز در این میان خود قربانی اهداف سیاست های عربستان و غرب و آمریکا بوده اند و چندان وجهه ای در میان اسلامگرایان این منطقه از جهان ندارند.
آساق**1611


26/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن