واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصلاح الگوی مصرف نقطه شروع اقتصاد مقاومتی است یاسوج - ایرنا- معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه چشم انداز مجمع تشخیص مصلت نظام با تشریح و تبیین برخی راهبردها و الزامات اساسی تحقق اقتصاد مقاومتی، گفت: اصلاح الگوی مصرف مهمترین استراتژی و در عین حال نقطه شروع این مهم است.
به گزارش خبرنگارایرنا، "سید علی موسوی نور" روز سه شنبه در کارگاه علمی وتخصصی اقتصاد مقاومتی در یاسوج افزود: نقش دستگاه های فرهنگی و تبلیغاتی، روحانیون ، هنرمندان ، نخبگان و فعالان اقتصادی و نیز رسانه های جمعی برای تحقق و آگاهی بخشی مردم در این راستا تعیین کننده خواهد بود.
وی با بیان برخی آمارهای تکان دهنده از وضعیت مصرف بی رویه انرژی در ایران نسبت به کشورهای در حل توسعه ، گفت: هم اکنون میزان مصرف انرژی در ایران 17 برابر ژاپن، دو برابر کشور چین و 10 برابر کل اتحادیه اروپا است.
موسوی نور تصریح کرد: این در حالی است که مقوله و رونق تولیدات داخلی در کشور طی سال های گذشته به شدت افت کرده و تراز تجاری و معادلات اقتصادی ایران در منطقه و جهان دچار چالش های اساسی شده است.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای ریاضت اقتصادی و تحمیل خواسته های نامتعارف حکومت بر مردم نیست بلکه اقتصادی فعال و پویا مبتنی بر برنامه ریزی استراتژیک و راهبردی، مردمی و در راستای میدان دادن بیشتر به فعالان بخش خصوصی است.
موسوی نورابراز داشت: اقتصاد مقاومتی به عنوان یک راهبرد و الگوی مثبت در فعالیت های اقتصادی می تواند ضمن استفاده بهینه از منابع انسانی و اعمال مدیریت کار آمد، نقش تعیین کننده خود را در زمینه رشد اقتصادی و صنعتی کشورو تحقق اهداف توسعه ای دولت را به نحو مطلوب بروز دهد.
این مسوول در مجمع تشخیص مصلحت نظام ضعف اجرای ناصحیح و معیوب اصل 44 قانون اساسی در سال های گذشته را یادآور شد و تصریح کرد: چنانچه این اصل به معنای واقعی و صحیح انجام می گرفت نیازی به تبیین و اعلام سیاست های اقتصاد مقاومتی نبود.
وی با تاکید بر اینکه محوریت و اساس اقتصاد مقاومتی مردم و حضور پررنگ تر بخش خصوصی در فعالیت های اقتصادی است ، گفت: دولت باید به جای نقش تصدی گری، تسهیل گر و بستر ساز باشد و راه را برای حضور و فعالیت بیشتر فعالان و سرمایه گذاران خصوصی در بخش های مختلف فراهم کند.
موسوی نور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باید به یک باور، فرهنگ و در عین حال گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود، افزود: راهکا تحقق این مهم نیز حذف فاصله های اجتماعی و آشتی دادن بیشتر مردم و مسوولان و در سطح کلان ، ملت با نظام است.
وی پیوند اقتصاد مقاومتی با مبانی و مفاهیم فقهی و دینی ، پیوند دادن ظرفیت های بالقوه و در عین حال نهفته در حوزه های مختلف با اقتصاد و بازنگری در قوانین و ارایه مشوق ها و الگوهای توسعه ای جدید را از مهمترین الزامات و ضرورت های اجتناب ناپذیر در تحقق اقتصاد مقاومتی اعلام کرد.
627/7530 / 1539
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]