واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
چرا «شاهگوش» این طوری تموم شد؟! +عکس «شاهگوش» هم تمام شد؛ سریالی که از اواخر مهر سال گذشته در کنار دیگر محصولات شبکه نمایش خانگی به دست علاقمندان می رسید تا مخاطبان هر بار گوشه ای از معمای قتل رحمان کله پز را به تماشا بنشینند.
در کنار آن، چیزی که مخاطبان را به پیگیری داستان ترغیب می کرد، اتفاقات پیرامونی قتل رحمان بود؛ به همراه یک مشت آدم «خوشحال» کلانتری ۱۰۰ ملت و شخصیت هایی که پای شان به پرونده باز می شد. آدم های زیادی به داستان سریال داود میرباقری آمدند اما معدودی گل کردند و خیلی از آنها اتفاقا پاشنه آشیل «شاهگوش» شدند. سریال بالا و پایین زیاد داشت و حالا میرباقری با اندوخته ای جدید برای «ماه تی تی» خیز برداشته و قول داده قدرتمندتر ظاهر شود... شش برداشت از «شاهگوش» را در این مطلب بخوانید.
۱- قاتل رحمان کیست؟ از زمانی که یک پژو سبز لجنی در گرگ و میش یک روز کاری، رحمان کله پز را زیر گرفت، همه هم و غم رییس کلانتری ۱۰۰ ملت و به تبع آن مخاطبان «شاهگوش» یافتن قاتل است. شاخک ها وقتی تیزتر می شود که پای آدم های معروف و غیرمعروف زیادی به این پرونده باز می شود. میرباقری با این تمهید همه را پای میز محاکمه نشاند و در حین بازرسی عیارشان را محک زد. در قسمت ماقبل آخر با مشخص شدن ماهیت پسر سردار (نماینده آقازاده ها) و مجری تلویزیون (نماینده آدم معروف ها) در قسمت پایانی اما جهت فلش از روی همه متهمان برداشته و به سمتی دیگر می رود؛ به سمت کسی که تا الان هیچ ردی از او در سریال نبود و در همه این مدت چند خیابان آن طرف کلانتری منتظر ماموران نشسته بوده. میرباقری هیچ تصویری از قاتل نشان نمی دهد و فقط ما صدای او را می شنویم. رمزگشایی از این معنی برعهده خود شما. ۲- نظر مخاطبان درباره پایان «شاهگوش» «شاهگوش» به واسطه حجم تبلیغات و مانور زیاد روی کاراکتر «شب نما» خیلی خوب شروع کرد اما در ادامه و با کشدار شدن داستان، بخش عمده ای از مخاطبانش را از دست داد. حالا هم مخاطبان وفادار سریال از پایان بندی آن چندان راضی نیستند. حالا بیایید مرور کنیم کامنت هایی را که در صفحه منتسب به «شاهگوش» در فیس بوک به اشتراک گذاشته شده اند. یکی از کاربران که خیلی عصبانی است نوشته: «آخرش خیلی مسخره شد. نه خنجری پیدا شد نه قاتل معلومه کیه...» کاربر دیگری هم با طرح یک سوال نظرش را عمومی کرده: «برخلاف اون چیزی که توی «آنچه خواهید دید» قسمت ۲۷ نشون داد، اصلا خانواده مقتول، قاتلو ندیدن، خنجری پیدا نشد. اون اساتید دانشگاه کی تبرئه شدن؟ دوستان لطفا جواب بدید اگه شما می دونید.» این یکی خیلی عصبانی بوده: «حیف اون پولی که ریختیم تو حلقتون.» در لابلای کامنت ها چند نفری هم با گفتن «خسته نباشید» از سازندگان تشکر کرده اند.
۳- تایم سریال و مسئله ای به نام بیزینس همانطور که خود میرباقری هم در قسمت آخر اشاره می کند، شبکه نمایش خانگی یک بیزینس است. جناب میرباقری با علم به این مسئله در «شاهگوش» یکی از قواعد مهم بیزینس را رعایت نکرد. او به عنوان نفر اول مجموعه باید حواسش به تایم سریال می بود و به اندازه هزینه درج شده روی محصولش، به مشتری جنس می داد نه کمتر.تایم «شاهگوش» بعد از چند قسمت از ۷۵ دقیقه به مرور کم شد و حتی در برخی قسمت ها به ۵۵ دقیقه مفید هم رسید! کف تایم یک فیلم در شبکه نمایش خانگی ۹۰ دقیقه است؛ بنابراین شاهگوشی ها می توانستند کل سریال را با کمی کوتاه کردن قسمت ها به جای ۲۸ قسمت در ۱۴ قسمت نود دقیقه ای روانه بازار کنند. در این صورت سریال هم بیهوده کش نمی آمد. سازندگان «شاهگوش» با پخش منظم سریال هم قواعد بیزینس را رعایت کردند و هم اعتماد مخاطبان را به دست آوردند اما از کم فروشی شان نمی توان به راحتی گذشت.
۴- سوال های بی پاسخ شاهگوش بله؛ عمده موفقیت و محبوبیت «شاهگوش» به واسطه کاراکترهای جذاب آن مثل «شب نما»، «خنجری»، «زهره»، «خفته»، «سرخی»، «آب پرور» ... و تقابل آنها بود اما سریال بیس اصلی اش را بر یک علامت سوال بنا نهاده بود. قاتل رحمان کله پز کیست؟ پیرو همین معما خیلی ها به قصه وارد شدند اما در پایان، سرنوشت غالب آنها بدون جواب رها شد... از آن سو همچنان برای مخاطبان این علامت سوال وجود دارد که سرنوشت خنجری به کجا رسید؟ خود میرباقری بهتر می داند که ایرانی ها، قصه های کلاسیک با پایان مشخص را بیشتر دوست دارند و البته از سر هم بندی بیزار هستند! کاراکتر خنجری درست در اوج قصه به بدترین شکل حذف شد تا او هم به سرنوشت غالب کاراکترهای محوری دچار شود. یکی از داستان های فرعی قصه ماجرای گم شدن کیف کاراکتر سیروس گرجستانی بود که آن هم با وجود پرداخت زیاد، به نتیجه مشخصی نرسید. از این دست علامت سوال ها در «شاهگوش» فراوان است.
۵ -اوج ابی و سقوط شب نما سایت «شاهگوش» سعی کرده از طریق طرح نظرخواهی های مختلف، مخاطبان را درگیر سریال کند. آخرین مورد به انتخاب بازیگر محبوب مخاطبان اختصاص داده شده؛ نتیجه هم در نوع خود جالب است. طناز طباطبایی بازیگر نقش گندم با ۲۸.۸ درصد در صدر ایستاده و مهرداد صدیقیان (ابی درویش) با ۲۵.۲۷ رتبه دوم را به دست آورده. این در حالی است که صدیقیان در چند قسمت آخر ظاهر شد. حمیدرضا آذرنگ با نقش سرگرد سرخی ۱۰.۵ درصد آرا را به خود اختصاص داده و سبقتی چشمگیر از مافوقش در سریال (اسد خفته) گرفته است. فرهاد اصلانی تنها ۳.۳ درصد رأی مخاطبان را به دست آورده. امتیاز چهاردرصدی رضا کیانیان (قاف کاف) به خاطر بازی اغراق شده اش طبیعی است اما شرایط سه بازیگر محبوب سریال یعنی احمد مهرانفر (خنجری)، محسن تنابنده (شب نما) و هادی کاظمی (زهره) یک غافلگیری است. مهران فر ۹ درصد امتیازها را کسب کرده و تنابنده و کاظمی هر کدام با دریافت ۶.۹ در پله بعدی ایستاده اند. ۶- حرف های میرباقری با چهره ای متفاوت میرباقری در قسمت پایانی با ظاهری متفاوت از همیشه روبروی دوربین نشسته و چند کلامی با مخاطبان سریالش گپ زده. صحبت او البته درباره ساختار و محتوای «شاهگوش» نیست و بر دو محور استوار است: یکی تاکید بر کپی نکردن محصولات شبکه خانگی و دیگری رونمایی از سریال جدیدش یعنی «ماه تی تی». میرباقری در پارت اول صحبتش به بحث دولتی بودن تلویزیون و نبود شبکه خصوصی اشاره می کند و می گوید: «ما در کشور شبکه هایی نداریم که مستقیما مردم در آن دخیل باشند. شبکه های ما عمدتا دولتی است
شبکه خانگی این امکان را به وجود آورده که بتوانیم یک شرایط بینابین داشته باشیم
» بعد هم از مردم به خاطر کپی نکردن «شاهگوش» تشکر کرده و از توزیع سریال جدیدش در آینده ای نزدیک خبر داده است. میرباقری این وعده را هم داده که «ماه تی تی» با قصه جذاب تر و تکنیک قوی تر به دست مخاطبان برسد.هفت صبحمطالب مرتبط:عکس های جالب و دیدنی از پشت صحنه فیلم "شاهگوشبد آموزیهای شاهگوش برای آقایاناحمد مهران فر: نقشم در شاهگوش حذف شد!+عکس
سه شنبه 25 شهریور 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]