واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: ممنوعیت برداشت ماهیان خاویاری در خزر / ایران دومین تولیدکننده قزل آلا در جهان خبرگزاری پانا: وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر پرورش ماهیان خاویاری با توجه به قیمت مناسب و تقاضای بازارجهانی مناسب گفت: بر اساس تصمیم های منطقه ای بین المللی خزر مقرر شد هیچ برداشتی از ماهیان خاویاری انجام نشود.
۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ شهريور ساعت 15:03
به گزارش خبرگزاری پانا، محمود حجتی امروز در نشست مسئولان سازمان شیلات ایران گفت : در آبزی پروری با توجه به محدودیت ذخایر دریاها و برنامه های بین المللی باید برداشت از ذخایر آبی را کاهش دهیم و به سمت آبزی پروری برویم که در حال حاضر در ماهیان گرمابی و سردآبی مانند قزل آلا و میگو در سواحل افزایش تولید داریم.
وی افزود : با توجه به قیمت مناسب و تقاضای بازارجهانی رشد خوبی داریم و بحث مهم دیگر پرورش ماهیان خاویاری است و بر اساس تصمیم های منطقه ای بین المللی خزر مقرر شد هیچ برداشتی از ماهیان خاویاری انجام نشود.
وزیر جهادکشاورزی گفت : پرورش ماهیان خاویاری رو به گسترش است و سرمایه گذاری ها و پشتیبانی های تسهیلات ،تجهیزات و مکانیزاسیون خوب است و بحث پرورش ماهی در قفس در داخل دریا نیز مهم است و می توانیم در برنامه ای پنجساله به 200 هزار تن تولید برسیم.
وی افزود : تولید در قفس پارسال به 120 تن رسید و امیدواریم امسال به یک هزار تن برسد و 800 هزار تن در سه منطقه ساحلی کشور ظرفیت سنجی شده است. حجتی گفت : به کارهای تحقیقاتی ، پشتیبانی و تکثیر و تولید بچه ماهی نیاز است و به مسائل فنی تولید قفس ها و نگهداری و پرورش ماهیان نیز باید توجه شود.
وی اظهار داشت : مورد دیگری که تاکنون نتوانستیم از ظرفیت آن استفاده کنیم ، ذخایر فانوس ماهیان (میکتوفیده) است که تا یک میلیون تن ذخایر ارزیابی شده است و می توانیم تا 200 هزار تن از این ماهیان در آب های دریای عمان برداشت کنیم.
حجتی اظهار داشت : در این بخش شناورها و امکانات فنی خاص نیاز است و امیدواریم با تسهیلات صندوق توسعه ملی از این گروه از ماهیان برداشت کنیم.
وزیر جهادکشاورزی افزود : صنعت آبزی پروری آب زیادی مصرف نمی کند و در بخش آب های داخلی می توانیم استخرهای چند منظوره داشته باشیم و در کنار هر موتور آب و قنات ، امکاناتی ایجاد کنیم تا همزمان که از این آب برای آبیاری استفاده می شود ، آبزی پروری هم داشته باشیم.
حجتی گفت : این طرح ها جزو برنامه های آبزی پروری است و در مسیر روزدخانه ها در مناطق سردسیر و کوهستانی قرار دارد ، امکانات آبزی پروری را توسعه دهیم.
وی افزود : ایران دومین تولیدکننده قزل آلا در جهان است و تولید این ماهی را باز هم افزایش می دهیم.
حجتی گفت : بحث فرآوری و بسته بندی ماهی و ایجاد تنوع در این فرآورده ها در دستور کار تولیدکنندگان و وزارتخانه است که کارهایی اغاز کردیم و در حال توسعه است.
وی افزود : صنایع فرآوری و بسته بندی هم در دستور کار است و اصرار داریم تولیدکنندگان هم در عرصه فرآوری حضور داشته باشند تا ارزش افزوده بیشتری نصیب انها شود و پشتیبانی تسهیلاتی هم خواهیم داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]