واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
آغاز دور جدید مذاکرات 2 غول گازی جهان/ LNG محور جدید مذاکرات ایران-روسیه
معاون وزیر نفت با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات گازی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون انرژی روسیه از ساخت خطوط لوله انتقال گاز، واحدهای مینی ال.ان.جی و توسعه شبکه های گاز به عنوان مهمترین محور مذاکرات دو کشور نام برد.
به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ایران با 34 تریلیون متر مکعب و روسیه با حدود 32 تریلیون متر مکعب بزرگترین دارندگان گاز طبیعی جهان هستند که مذاکرات بین این دو غول گازی به منظور همکاری های دو جانبه در صنایع گاز آغاز شده است.
بر این اساس پس از امضای تفاهم نامه توسعه همکاری های دو جانبه در صنعت برق و حتی توافق تهران – مسکو برای تبادل 500 مگاوات از این انرژی پاک، این دو غول گازی جهان برای توسعه همکاری ها در حوزه گاز هم به توافق های مقدماتی رسیده اند.
حمید رضا عراقی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به سفر اخیر خود به مسکو، گفت: در نشست مشکو مذاکراتی با شرکت گازپروم روسیه برای توسعه همکاریهای دو جانبه در صنعت گاز انجام گرفته است.
معاون وزیر نفت یکی از محورهای مذاکرات دو جانبه گازی را طراحی و ساخت واحدهای مینی ال.ان.جی عنوان کرد و افزود: علاوه بر این مذاکراتی برای همکاریهای مشترک در ساخت و ایجاد شبکه های گازرسانی و احداث خطوط لوله انتقال گاز طبیعی انجام گرفته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه مذاکره در حوزه تجارت و صادرات گاز از دیگر محورهای گازی ایران و روسیه در مسکو بوده است، اظهار داشت: ایران و روسیه به عنوان دو کشور گازخیز دارای منافع مشترکی در بازار گاز هستند.
عراقی همچنین از ارائه پیشنهادهایی به سایر شرکتهای روسی به منظور سرمایه گذاری در صنعت گاز ایران خبر داد و یادآور شد: اخیرا برخی از شرکتهای روسی برای سرمایه گذاری در ساخت خطوط لوله انتقال گاز ایران اعلام آمادگی کرده اند.
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به بازدید شرکت های روسی از چند پروژه احداث خطوط لوله انتقال گاز طبیعی در ایران، بیان کرد: ایران آماده امضای قراردادهای جدید در قالب فاینانس، BOO و BOT با سرمایه گذاران خارجی و بینالمللی است.
میرفتاح فتاح قرهباغ مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق از ادامه مذاکرات برقی بین ایران و روسیه خبر داد و اعلام کرد: در صورت توافق نهایی بین دو کشور برای نخستین بار شبکه برق ایران به روسیه متصل خواهد شد.
به گزارش مهر، الکساندر نواک وزیر انرژی روسیه اردیبهشت ماه سال جاری در جمع خبرنگاران از توافق اولیه و مقدماتی با وزارت نیروی ایران به منظور امضای 8 تا 10 میلیارد دلار قرارداد برقی در چهار حوزه ساخت نیروگاههای حرارتی، برقآبی، شبکه انتقال، افزایش راندمان شبکه انتقال و توزیع برق و تبادل و ترانزیت برق خبر داده بود.
بر این اساس، کارگروههای مشترک برقی بین دو کشور تشکیل شده و مقرر شده است تا یک ماه آینده با جمع بندی فنی و عملیاتی این کارگروه های مشترک نتایج نهایی برای امضای قرارداد بزرگ تهران – مسکو به وزرای دو کشور ارائه شود.
۱۳۹۳/۶/۱۱ - ۱۱:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]