تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به خدايى كه جانم در اختيار اوست، وارد بهشت نمى شويد مگر مؤمن شويد و مؤمن نمى شو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836033093




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ریزگردهای سمی گاوخونی به پایتخت می رسد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ریزگردهای سمی گاوخونی به پایتخت می رسد تهران - ایرنا - یک عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: گاوخونی، کانون جدید ریزگردهای سمی است.


سید احمد خاتون آبادی در گفت وگو با ایسنا، با هشدار درباره وضعیت اسفبار تالاب گاوخونی گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته به وجود عناصری فلزی سنگین همچون سرب، کادمیم و جیوه که از پساب صنایع به تالاب وارد شده است پی برده ایم و این در حالی است که علف ها و نیزار خشک شده تالاب نیز در حال نابودی کامل است.

این استاد رشته کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: به زودی و در صورت بی توجهی به احیای زنده رود و اعطا نشدن حق آبه تالاب گاوخونی، کانون جدید بحران ریزگرد سمی در کشور در تالاب گاوخونی شکل می گیرد و غبار و ذرات سمی ذکر شده با ورود جریان های بادی شرق به غرب در فصل تابستان، تا پایتخت کشور نیز انتشار خواهد یافت.

خاتون آبادی بیان کرد: توسعه صنایع در استان غیراصولی صورت گرفته چراکه تولید 70 درصد فولاد کشور در استان اصفهان با استفاده آب زاینده رود کار بی معنا و نادرستی بوده است.

وی افزود: مشیت الهی بر این قرار گرفته است که میلیون ها سال قبل کویر مرکزی ایران توسط رودخانه زاینده رود که از زاگرس سرچشمه گرفته شکافته شود تا سکونت گاهی مناسب برای ایجاد تمدن شکوهمند در منطقه مرکزی ایران فراهم شود.

خاتون آبادی بیان کرد: اساسا حق آبه های زنده رود و طومار منسوب به شیخ بهایی متعلق به قبل از اسلام و براساس منابع تاریخی به دوران اردشیر بابکان ساسانی برمی گردد که در دوران صفوی، شیخ بهایی آن را بازنگری و در تنفیذ و مشروعیت بخشیدن به آن نقشی مهم داشته است. موید این امر، ثبت میزان حق آبه های افراد در قباله های زنان این منطقه است.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا رعایت حقوق طومار مذکور با جمعیت و شرایط اقتصادی فعلی، کارایی دارد؟ تصریح کرد: جمعیت، یک نرخ خالص دارد، به این معنا که به ازای زاد و ولد نرمال عده ای نیز فوت می کنند که ماحصل آن باید محاسبه شود اما نرخ ناخالص مربوط به بخشی از جمعیت است و شامل مهاجرانی است که به علت توسعه نامتوازن به ویژه در بخش صنعت وارد یک منطقه می شوند.

ایجاد سد زاینده رود و توهم وجود آب بی حد
وی گفت: ایجاد سد زاینده رود، توهم وجود بی حد آب را در دهه های قبل ایجاد کرد و باعث شکل گیری صنایع بزرگی همچون ذوب آهن شد که مهاجرت هایی را به همراه خود رقم زد.

این عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان افزود: بر اساس قانون، تحت هیچ شرایطی حق آبه ها را نمی توان به جایی دیگر انتقال داد.

خاتون آبادی بیان کرد: اگرچه هزینه تونل اول کوهرنگ توسط بنگاه مستقل آبیاری و سازمان برنامه تأمین شد و مبلغ پرداختی کشاورزان، بابت آب بها در سال 1333 بوده است اما به موجب مصوبه هیئت وزیران در سال 1333 آب الحاقی تونل اول به کشاورزان حق آبه دار تعلق گرفته است و آن مصوبه هنوز هم به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: البته مباحث علم جدید در مورد حکمرانی رودخانه ها اولویت را به حق آبه دار نداده بلکه اکوسیستم و حق حیات رودخانه را در نظر گرفته است.

80 درصد خشکی زنده رود از سوء مدیریت است
این عضو هیئت مدیره جمعیت پیام سبز تصریح کرد: سالانه 170 میلیون مترمکعب حق آبه تالاب بین المللی گاوخونی است که براساس برخی مطالعات این رقم می تواند تا 250 میلیون مترمکعب هم برسد که تقریباً معادل آب تونل سوم کوهرنگ است که هنوز هفت کیلومتر آن به علت تأمین نشدن بودجه از سوی دولت احداث نشده است.

خاتون آبادی با بیان اینکه سهم کاهش بارندگی در خشکی زنده رود فقط 20 درصد است، تاکید کرد: 80 درصد نابودی رودخانه به دلیل سوء مدیریت است و بحث های حاشیه ای که همان توپ به میدان دیگری انداختن و رفع مسئولیت است.

وی یادآور شد: در سال 1373 ذخیره سد زاینده رود به یک میلیارد و 700 میلیون مترمکعب رسید که در دهه 80 به یک میلیارد و در دهه 90 به حدود 900 میلیارد مترمکعب و در حال حاضر زیر 600 میلیون مترمکعب تنزل یافته و به بیان بهتر در میزان ذخایر ذکر شده مدیریت نشده است.

غارت خاک حاصلخیز اصفهان توسط کوره های آجرپزی
خاتون آبادی تشریح کرد: تولید 70 درصد فولاد کشور در استان اصفهان با استفاده آب زاینده رود کاری بی معنا و نادرستی بوده است.

این استاد رشته کشاورزی دانشگاه صنعتی با بیان اینکه اصفهان، استانی تاریخی و گردشگری است، اظهار کرد: توسعه صنایع در استان غیراصولی صورت گرفته است. برای نمونه در مناطقی مثل گرگاب که خربزه آن همواره معروف بوده است شاهد غارت وسیع خاک تا عمق دو متری زمین توسط کوره های آجرپزی هستیم!

خاتون آبادی با اشاره به فعالیت حدود 165 کوره آجرپزی در جی و قهاب و جنوب شرق اصفهان، تاکید کرد: خاک منبع تأمین غذاست و برای ایجاد یک سانتی متر خاک در نقاط بیابانی، طبیعت به هزار سال زمان نیاز دارد.

راندمان آب در حوضه زاینده رود 80 درصد است
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده معتقدم که حوضه آبریز زاینده رود از لحاظ زمین شناسی داری خاصیت بازچرخش آب است به این معنا که یک مترمکعب آن در هر نقطه بالادستی سه مترمکعب افزایش آب در پایین دست را به همراه دارد.

این کارشناس بخش کشاورزی تصریح کرد: این مزیتی طبیعی است و مربوط به سازند زمین شناسی این حوضه می شود که با صرف میلیاردها دلار هم نمی توانستیم آن را ایجاد کنیم بنابراین راندمان آب در حوضه زاینده رود به دلیل جریان "آب در چرخه" بالای 80 درصد است هرچند راندمان آب مزرعه حدود 40 درصد است.

نابودی ذخایر آب های زیرزمینی در طول 20 سال
خاتون آبادی با بیان اینکه در 20 سال اخیر با حفر بی رویه چاه ها ذخایر ارزشمند آب سفره ها را خالی کرده ایم، افزود: آب خوان و یا همان "خوان یا سفره آب" زیرزمینی همچون پس اندازی بود که پول آن از طریق زنده رود به آن تزریق می شد. برداشت بدون قاعده از این منبع صورت گرفته و با خشک شدن زاینده رود و تداوم برداشت چاه های حریم رودخانه و با کاهش و نزول سطح آب زیرزمینی، خاک سطحی و به دنبال آن زمین به شدت نشست می کند.

این عضو هیئت مدیره جمعیت پیام سبز با اشاره به اینکه در 12 سال گذشته حدود دو میلیارد و 300 میلیون مترمکعب آب از حجم آبخوان های حوضه زاینده رود کاسته شده است، ادامه داد: حجم آبخوان های حوضه زاینده رود حدود 49 میلیارد مترمکعب تخمین زده شده است که هر سال حدود 200 تا 250 میلیون مترمکعب از آن کاسته می شود.

خاتون آبادی یادآور شد: فرونشست تعداد زیادی از مدارس اصفهان بر اساس گفته مسئولان ذیربط دلیلی بر این مدعاست.

کشاورزی شرق اصفهان کنترل کننده ریزگردهاست
خاتون آبادی درباره سخنان عنوان شده برخی مسئولان درباره گرفتن آب کشاورزان برای حفظ محیط زیست و افزایش درآمد گردشگری اصفهان گفت: ظاهراً این افراد نگاه سیستمی و کل نگر و آگاهی لازم را از نقش فعالیت کشاورزی در کنترل ریز گردها در شرق اصفهان و نیز حفظ امنیت غذایی در منطقه مرکزی ایران را برای تأمین نیاز جمعیت رو به افزایش ندارند.

وی ادامه داد: این نکته را که در دنیای کنونی گردشگری کشاورزی (یا اگریتوریسم) منبع سرشار درآمد برای کشورهای اروپایی و ترکیه و حتی آمریکای لاتین است از یاد برده اند و هزاران سال است که همواره آب برای کشاورزان جریان داشته و به تبع آن محیط زیست هم حق خود را می گرفته و اکوسیستم یا زیست بوم های متنوعی را در مسیر رودخانه ایجاد کرده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: این گونه افراد چرا فکر نمی کنند که اگر آب را در زاینده رود جاری نکنیم و حق آبه تالاب را به آن برنگردانیم و به دنبال آن کشاورزی منطقه به طور کامل نابود شود، آنگاه برای مقابله با ریزگردها باید میلیاردها تومان خرج ایجاد فضای سبز به جای زمین های زراعی شرق اصفهان کنیم تا جلوی پیشروی کویر گرفته شود.
اول ** 1521


25/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن