واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ شهريور ۱۳۹۳ (۱۲:۲۴ب.ظ)
برگزاري سمينار نقش جامعه مدني در مقابله با قاچاق اموال تاريخي مدير کل دفتر امور مجامع و تشکلهاي مردمنهاد از برگزاري سمينار نقش جامعه مدني در مقابله با قاچاق اموال تاريخي در روز 18 شهريور خبر داد و گفت: هدف از برگزاري اين سمينار ارتقاي آموزهها، دانش و آگاهي سازمانهاي مردمنهاد حوزه ميراثفرهنگي در زمينه مبارزه با جرايم مربوط به اموال تاريخي و فرهنگي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير کل دفتر امور مجامع و تشکلهاي مردمنهاد از برگزاري سمينار نقش جامعه مدني در مقابله با قاچاق اموال تاريخي در روز 18 شهريور خبر داد و گفت: هدف از برگزاري اين سمينار ارتقاي آموزهها، دانش و آگاهي سازمانهاي مردمنهاد حوزه ميراثفرهنگي در زمينه مبارزه با جرايم مربوط به اموال تاريخي و فرهنگي است.
مرتضي رمضاني افزود: دو دسته از عوامل همواره محرک اصلي افراد براي وقوع پديده قاچاق اشياء عتيقه است، علل داخلي و عوامل خارجي که خارج از مرزهاي کشور وجود دارند و تأثيرات آنها باعث وقوع يا تشديد حفاريهاي غيرمجاز و قاچاق اشياء تاريخي ميشود.
وي با اشاره به علل خارجي تشديد يا وقوع قاچاق اشياء تاريخي، تصريح کرد: وجود بازارهاي مشتاق آثار فرهنگي ايران در خارج از کشور و راهيابي آسان باندهاي قاچاق به کشور، آزادي معاملات اموال فرهنگي خارجي در حقوق ملي کشورها که ميل به جمعآوري عتيقه از هر طريق را ايجاد ميکند، وجود موزهها و مجموعههاي خصوصي در جهان که خريدار آثار کهن شرق از جمله ايران هستند، از مهمترين عوامل خارجي در بروز اين پديده است.
مدير کل دفتر امور مجامع و تشکلهاي مردمنهاد سازمان ميراثفرهنگي ادامه داد: از جمله عوامل داخلي که به وقوع جرايم مربوط به ميراث فرهنگي منجر ميشود ميتوان به ضعف اقتصادي مردم مناطقي که بيشترين آمار سرقت و حفاريهاي غيرمجاز مربوط به آنها است اشاره کرد.
رمضاني تصريح کرد: سودآوري تجارت اين اموال، ضعف آگاهي عمومي از ارزشهاي ميراثفرهنگي و اينکه نابودي هر اثر فرهنگي به شکلي صدمهاي جبرانناپذير به هويت ملي کشور وارد ميکند از ديگر عوامل داخلي دخيل در اين وقايع است.
وي يادآور شد: گستردگي منابع غني فرهنگي تاريخي در کشور و کمبود نيروي انساني و منابع مالي منجر به ناشناخته باقيماندن بسياري از اين اماکن و سودجويي قاچاقچيان شده است.
مدير کل دفتر امور مجامع افزود: استفاده از توانمنديهاي تشکلهاي مردمنهاد در ساماندهي و آموزش افراد براي جلوگيري از حفاريهاي غيرمجاز و قاچاق عتيقهجات و اموال تاريخي به عنوان نيروهاي مردمي، يکي از برنامههاي جدي سازمان ميراث فرهنگي و دفتر امور مجامع است.
رمضاني با اعلام خبر برگزاري سمينار نقش جامعه مدني در مقابله با قاچاق اموال تاريخي، گفت: اين سمينار با همکاري مرکز مبارزه با قاچاق و جرايم سازمان ملل متحد(UNODC) برگزار ميشود.
وي يادآور شد: هدف از برگزاري اين سمينار ارتقاي آموزهها، دانش و آگاهي سازمانهاي مردمنهاد حوزه ميراثفرهنگي در زمينه مبارزه با جرايم مربوط به اموال تاريخي و فرهنگي است.
مدير کل دفتر امور مجامع افزود: ارتقاي توانمنديها و بهرهمندي از ظرفيت سمنها با ارائه آموزشهاي کاربردي، آگاهي افزايي و فرهنگسازي در حوزه مبارزه با جرايم مربوط به اموال تاريخي از اهداف خاص اين سمينار است.
رمضاني با بيان اينکه سمينار نقش جامعه مدني در مقابله با قاچاق اموال تاريخي در قالب سه پنل آموزشي برگزار خواهد شد، تأکيد کرد: اهميت و ضرورت مقابله با قاچاق اموال تاريخي، نقش سمنها در مقابله با قاچاق اموال تاريخي و فرهنگي و بررسي چالشها و راهکارهاي مرتبط با مقابله با قاچاق کالا و بازپسگيري اموال تاريخي، سه پنل تخصصي آموزشي در اين سمينار است.
وي از حضور 80 نفر از نمايندگان تشکلهاي مردمنهاد حوزه ميراثفرهنگي در اين سمينار خبر داد و افزود: استر لاراش، مدير هماهنگي دفتر يونسکو در تهران، ليک بون وات، مدير(UNODC) در تهران، اليزابت بيسک، استاد دانشگاه در حوزه ميراث فرهنگي و مديران ارشد سازمان ميراث فرهنگي در اين سمينار حضور خواهند داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]