تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر (ع):هر چیزی قفلی دارد و قفل ایمان مدارا کردن و نرمی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829475257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فضای مملو از چالش به فضای مذاکره تبدیل شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فضای مملو از چالش به فضای مذاکره تبدیل شده است تهران - ایرنا - سیاست هسته ای به نظام و باید ها و نبایدهایی مرتبط می شود که جمهوری اسلامی به آن ها پایبند است. سیاست مشخص جمهوری اسلامی ایران در خصوص فعالیت هسته ای، دسترسی به دانش هسته ای و بهره بردن از فواید آن است و تحت هیچ شرایطی به هیچ دولتی این اجازه را نداده، نمی دهد و نخواهد داد که بخواهند ما را از این حق مسلم خود محروم کنند یا محدودیت هایی را در این رابطه به ما تحمیل کنند. به همین دلیل باید گفت که باید از دولت ها انتظار مشخصی داشت.


چه سرانجامی را می توان درباره موضوع و مذاکرات هسته ایرانو گروه 1+5 متصور شد؟ فضای جدید هسته ای را تا چه حد می توان جدی دانست؟ آیا می توان اینطور گفت که دولت فعلی با توجه به تغییر رویه و تکنیکی که نسبت به دولت گذاشته دارد، می تواند این پرونده مهم را برای همیشه مختومه کند؟ آیا می توان گفت دنیا پیام انتخابات سال گذشته را درک کرده و به همین دلیل قرار را بر تفاهم با جمهوری اسلامی گذاشته است؟ و سوالات دیگری که همچنان در فضای هسته ای مطرح هستند.
حسین کمالی با تاکید بر اینکه وضعیت موجود بین ایران و غرب ترمیم شده است، ابزار امیدواری می کند تا پرونده فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی ایران بعد از یک دهه چالش و تنش با سرانجامی مثبت پایان یابد.
وزیر کار دولت های پنجم، ششم و هفتم در همین رابطه در گفت و گو با پایگاه خبری امید هسته ای، به دلایل اهمیت یافتن موضوع هسته ای در لایه های اجتماعی پرداخته است:
به نظر شما اینکه دولت یازدهم موضوع هسته ای را از اولویت های خود قرار داده است، خوب است یا بد؟
باید دید تعریف از اولویت چیست؟ آیا اگر مساله هسته ای کاملا حل شود و مردم همچنان مشکل معیشت داشته باشند، فایده ای دارد؟ اگر مشکلات اقتصادی کاهش پیدا کند، اما انواع و اقسام ناهنجاری های اجتماعی خودنمایی کنند، چطور؟ اگر مردم احساس آرامش کنند اما سیاست خارجیِ ما با دنیا نزاع داشته باشد، می توان آرامش را در جامعه مشاهده کرد؟ می خواهم اینطور بگویم که هر مساله ای در حوزه خودش اهمیت خاص خودش را دارد و دقیقا به همین دلیل است که تصمیم گیران باید همه مشکلات را حل کنند. البته ناگفته پیداست که پرونده هسته ای اگر با تفاهم بسته شود، بی شک شاهد تاثیراتی شگرف در همه امور خواهیم بود و دقیقا به همین دلیل است که این پرونده حساسیت زیادی را در لایه های مختلف جامعه به وجود آورده است.
تحلیل شما از چگونگی تحرکات هسته ای دولت یازهم چیست؟
سیاست هسته ای به نظام و باید ها و نبایدهایی مرتبط می شود که جمهوری اسلامی به آن ها پایبند است. سیاست مشخص جمهوری اسلامی ایران در خصوص فعالیت هسته ای، دسترسی به دانش هسته ای و بهره بردن از فواید آن است و تحت هیچ شرایطی به هیچ دولتی این اجازه را نداده، نمی دهد و نخواهد داد که بخواهند ما را از این حق مسلم خود محروم کنند یا محدودیت هایی را در این رابطه به ما تحمیل کنند. به همین دلیل باید گفت که باید از دولت ها انتظار مشخصی داشت.
با این حال به نظر می رسد شاهد «رفتارِ هسته ای» جدیدی از سوی تصمیم گیران و مسئولان هستیم که بیشتر انعطاف توام با اقتدار را مدنظر دارد.
به هرحال با وجود سیاست کلی و مشخص، نوع رفتار هم اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل شاهد این هستیم که آنچه در دولت جاری اتفاق می افتد، با مذاکراتی که در سال های پیش مشاهده شده بود، فرق زیادی دارد و به همین دلیل امیدها برای رسیدن به توافقو تعامل به مراتب بیشتر شده است. ای کاش دولت های پیشین هم با شرایطی که دولت جاری دنبال اهداف هسته ای هست، عمل می کردند، تا با حفظ حقوق و تامین نیازهای کشور امکان تفاهم با کشورهای مدعی هم وجود داشته باشد.
مظورتان به طور مشخص چه اهدافی است؟
ببینید! اینکه در نظام اسلامی هیچ مرجعی نمی تواند مجوز استفاده از سلاح های کشتار جمعی را صادر کند را می شد سال ها پیش هم با این صراحت به گوش جهانیان رساند تا آن ها هم نتوانند به بحث هایی چون بمب اتم و... بپردازند. اگر امروز شاهد این هستیم که فضای هسته ای تغییر کرده است، به این دلیل است که دولت بر اساس فتوای مقام معظم رهبری با طرفین وارد مذاکره شده است و الحمدالله توانسته است به توفیق هایی هم برسد.
ای کاش پیش از این هم با همین روش کار را دنبال می کردند تا نظام و مردم این همه هزینه ندهند. ما باید شعار اصلی را خلع سلاح جهانی بدانیم. چون اصلا شایسته نیست که در قرن 21 انسان ها به مانند غارنشینان درنده خویی پیش بگیرند.
البته به جز این مساله، درحال حاضر هر دو طرف از اراده جدی برای حل شدن مساله هسته ای ایران، برخوردارند در عین حال چالش ها هم سنگین است، ارزیابی شما از این وضعیت چیست؟
بله. واقعیت موجود این است که طرفین برای مختومه کردن پرونده هسته ای ایران انگیزه بالایی دارند و قرار را بر تعامل گذاشتند. البته با وجود فضای مطلوبی که به وجود آمده است، اختلافات پیچیده همچنان پابرجاست و به همین خاطر زمان زیادی تا رسیدن به همکاری کامل لازم است. اتفاق مثبت، اما این است که فضای مملو از چالش به فضایی که به مذاکره و تبادل نظر تاکید دارد، تبدیل شده است و به همین خاطر رضایت عمومی درباره تحرکات این چند وقت اخیرِ هسته ای زیاد شده است.
برخی هم در این میان مخالف هستند و طبیعی است که مخالفت خود را ابراز هم کنند.
به هرحال نقطه نظرات مختلفی درخصوص این مساله مهم مطرح می شود که طبیعی است و نمی توان انتظار داشت که همه یک جور فکر کنند. آنچه اهمیت دارد، این است که همه با هرنگاه و نظری باید اولویت را منافع ملی و همچنین رشد و تعالی کشور بدانند.
اتفاقا مخالفان هم با همین دیدگاه مخالفت می کنند، یعنی دفاع از منافع ملی.
ما هم معتقدیم که هر مجموعه ای به دنبال موفق شدن است باید همه نظرات مطرح شده را جدی بگیرد تا بلکه بتواند نقاط ضعف و قوت خودش را بشناسد. به همین دلیل تاکیدِ موکد این است که دولت باید به همه چهره ها و گروه هایی که به هرحال سئوالاتی دارند، پاسخ بدهد.
این دولت با شعار سانسور گریزی آمده است و پس باید خودش را در قبال همه مخالفان اش ملزم به پاسخگویی ببیند. به نظر من نباید نیت خوانی کرد و دولتی که معتقد است سانسور و حرف زشت زدن کار بدی است، تحت هیچ شرایطی نباید مقابله به مثل کند و با در نظر گرفتن اینکه پاسخگویی اولین شاخصه دولت مدنی است، حتی باید با تخریب کنندگان هم با سعه صدر رفتار کند تا به آن ها هم نشان بدهد که حرکت در چارچوب منطق و ادب بهترین راه است.
اول ** 1521


25/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن