محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832816136
نظام مهندسی در گفت و گو با دکتر غفرانی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نظام مهندسی در گفت و گو با دکتر غفرانی
کد خبر: ۴۳۴۷۳۳
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹ - 15 September 2014
• جناب دکتر غفرانی لطفا مأموریت اصلی سازمان نظام مهندسی ساختمان را در حکم یک نهاد حاکمیتی، تبیین بفرمایید.
• مأموریت اصلی سازمان نظام مهندسی بنا بر قانونی که در سال ۱۳۷۴ در مجلس مصوب، تدوین و بیان شده و بنا بر آن و نیز آییننامهها و مقررات ملی ساختمان، نقش سازمان نظام مهندسی در دو بخش جدا شده و از تیتر قانون هم میتوان به آن دست پیدا کرد؛ یکی نظام مهندسی و دیگری کنترل ساختمان است. بخش نظام مهندسی که شامل هفت رشته مهندسی میشود، بیانگر نقش هر یک از رشتههای تخصصی هفتگانه شامل شهرسازی، ترافیک، نقشهبرداری، معماری، عمران، برق و مکانیک در موضوع نظام شهری است؛ یعنی باید این رشتهها در آنجایی که نیاز به تخصص این رشتهها دارند، حضور یافته و ایفای نقش کنند، مثل نظام مهندسی.
در بخش کنترل ساختمان هم طبیعی است که بنا به جایگاهی که هر یک از این رشتهها در ساخت و ساز دارند، باید حضور پیدا کنند. در این فرایند، ساخت این را بیان و تعیین تکلیف کرده و فرایند ساخت هم در قانون نظام مهندسی در ماده ۳۳ به آن اشاره شده که به استناد ماده ۳۳، فرایند ساخت شامل سه بخش مستقل است، که البته پس از آن در فرایند به هم گره میخورد، شامل نقشهها و طراحیهاست که این طراحیها باید به دست افراد ذیصلاح و صاحب صلاحیت انجام گیرد.
همچنین باید این را اضافه کرد که این نقشهها باید از نظام مهندسی کنترل و در صورت وجود ایراد، مرتفع شود. پس یک نقش ما در اینجاست؛ کنترل طراحیها در چهار رشته و احتمالا آن سه رشته دیگر، جاهایی است که باید باشند.
نقش بعدی استفاده از سازندگان ذیصلاح در ساخت ساختمانهاست تا افراد غیر ذیصلاح نتوانند ساختمانها را بسازند. افراد صاحب صلاحیت ـ چه حقیقی و چه حقوقی ـ که صلاحیت ساختمانسازی دارند و نیز گواهی لازم را از وزارت راه و شهرسازی دریافت کردند، باید بیایند و ساختمانها را بسازند؛ این بخشی از آن حاکمیتی است که مشخص شده است.
بخش سوم، نظارت است؛ یعنی اعضای ما که پروانه اشتغال دارند و در پایههای ۳، ۲ و ۱ ناظر بر اجرای با کیفیت ساختمان از نظر فنی و نیز رعایت مقررات ملی ساختمان، هستند حضور پیدا میکنند و در چهار رشته، ایفای نقش میکنند. به این ترتیب، با کنار هم قرار گرفتن این سه بخش، این فرایند ساخت کامل میشود؛ بنابراین، اگر در هر پروژه و ساختمانی این فرایند ساخت پیموده شود، ما میتوانیم ادعا کنیم، این ساختمان، بر پایه قوانین و مقررات ملی ساختمان ساخته شده است
با توجه به اینها و آنچه قانونگذار مدنظرش بوده و در این ساختمان اعمال شده، میتوانیم شناسنامه فنی هم برای آن صادر کنیم. شناسنامه فنی، هویت یک ساختمان است؛ زوایای پنهان و آشکار ساختمان که بازتابش در آن آمده؛ از بخش طراحی گرفته تا اجرا و فینیشینگ. این شناسنامه فنی برای فرد بهرهبرداری که میخواهد در آینده ساختمانی را خریداری و از آن بهرهبرداری کند، معرفینامه خوبی است. به این ترتیب، خریدار و بهرهبردار میداند چه ساختمانی را با چه مشخصاتی میخرد و در این ساختمان تا چه اندازه نکات فنی و مهندسی رعایت شده است.
• طرح ارجاع کار چیست و چه نقشی در کیفیت فنی ساختمان میتواند داشته باشد؟
درباره موضوع ارجاع کار یا واژه درستتر آن «معرفی ناظرین» قانونگذار به دلیل حساسیت نقش ناظر در رعایت نکات فنی و مهندسی ساختمانها اینگونه چارهاندیشی کرده که باید رابطه بین مالک و ناظر قطع شود؛ یعنی با تعیین تکلیف برای نظام مهندسی ـ که نظامات مهندسی باید ناظر را تعیین کنند ـ رابطه مالک و ناظر را ـ چه از جهت مالی و چه انتخاب ـ قطع کرده، زیرا وقتی مالک، مهندس ناظر را انتخاب میکند و مرحلهای حق و حقوقش را میدهد، در واقع با این کار به گونهای وامدار مالک میشود و شاید به آن وظایف و تکالیف فنی و مهندسی خود خیلی خوب عمل نکند. گاه تحت فشار قرار بگیرد، به دلیل اینکه بخواهد حق و حقوق خودش را از کارفرما بگیرد؛ بنابراین، به دلیل عمل کردن به بخش ارجاع کار و معرفی ناظرین، عملا رابطه مالک و ناظر را قطع و از این دید، آن هدف قانونگذار را تأمین کردیم که در واقع رابطهای بین مالک و ناظر از جهت مالی نیست و ناظر مستقل از مالک انتخاب میشود و کارها را پیگیری میکند و در واقع به آن وظایف قانونی خودش ـ که نظارت بر عملکرد درست عوامل ساختمان است، در اجرا و رعایت استانداردها در استفاده از مصالح همه را کنترل میکند و اگر لازم باشد ـ رعایت نشود ـ توقف کار میدهد و مانع میشود که یک ساختمان از ابعاد گوناگون غیر فنی ساخته شود.
• درباره عملکرد سازمان نظام مهندسی را در پیشگیری از گودبرداریهای غیر اصولی توضیح بفرمایید.
• اگر بخواهیم در یک کلام به نظام مهندسی نگاه کنیم، تکلیف اجرایی نداریم. ما تنسیق امور مهندسی و نظارت بر ارائه خدمات مهندسی را بر عهده داریم. خدمات مهندسی در عمل توسط اعضای ما ارائه میشود که البته پروانه اشتغال دارند و صلاحیت کار بر اساس تعداد طبقه و حجم کار دارند؛ به شکل حقیقی و حقوقی. لذا چون گودبرداریها در تهران، قدری مشکلساز شد ه بود، ما ورود موقتی داشتیم برای بازرسی گودها. ما با این ورود، به ناظرینمان هشدار میدادیم که اگر غفلت کنند، شاید مشکلاتی به بار آورند؛ تیمهایی از سازمان نظام مهندسی به عنوان بازرس سر گودهایی که پر خطر هستند ـ بنا به ضوابطی که تعریف شده ـ یا گودهایی که متوسط هستند از نظر خطر یا آنهایی که کم خطر هستند ـ بر اساس طبقه بندیهایی که شده ـ از طریق عوامل ما بررسی میشد و اگر لازم باشد به آنها تذکر میدهند که اگر این نکته فنی درباره این گود رعایت نشود یا سازه نگهبانش به اینگونه اجرا نشود، شاید مشکلساز شود.
ناگفته نماند که حضور بازرسان سازمان نظام مهندسی در یک سال و اندی گذشته، بسیار اثرگذار بوده و بنا بر آمار سازمان آتشنشانی، گویا شاید بیش از ۵۰ درصد ما کاهش عوارض و ریزش گودبرداری داشتیم. این عدد نشان از آن دارد که بازرسیها اثر گذاشته و تذکرات و دستورهای توقف صادره، توانسته قدری از این عوارض را در کنترل آورد.
• سازمان برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی در ساختمان در راستای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان، چه برنامهای دارد؟
• همه مباحث مقررات ملی ساختمان الزام است. ما نزدیک به ۲۳ مبحث داریم که از میان آنها، مبحث ۱۹ ـ که خاص انرژی است ـ حساسیت بیشتری نسبت به آن ایجاد شده است که سازندگان باید بنا به قاعده این مبحث را رعایت کنند.
در این باره باید گفت، هنگامی که مقررات ملی ساختمان تدوین میشود، یعنی هیچ قانون و فردی ـ چه شخص حقیقی و چه حقوقی ـ و هیچ نهاد و سازمانی حق ندارند، مقررات ملی ساختمان را در ساختمانسازی رعایت نکنند و چون الزامآور است، نیاز به یک ضمانت دارد. هنگامی که قانون تدوین میشود، الزامآور است، منتها باید ضمانتش را دولت بدهد؛ البته گویا در گذشته دولت در بخشی که باید تضمین را تعقیب و ضمانت ایجاد میکرد، خیلی پافشاری نکرده و متأسفانه ما شاهد اجرای خوب و رعایت مقررات ملی ساختمان در سطح تهران و در سطح ملی نیستیم؛ یعنی مقررات ملی ساختمان، کلا در سطح ملی خوب رعایت نمیشود و مد نظر قرار نمیگیرد.
و اما باز هم مبحث ۱۹ که مورد سؤال شما بود. خداوند به کشور ما نعمت نفت و گاز را داده است، ولی متأسفانه از این نعمات خدادای مصرف بیرویه میکنیم، در حالی که واقعا این ظلم است. همه این منابع گاز و منابع انرژی ما ـ چه به شکل بنزین که سوخت ماشینهاست، چه به شکل گرمایش و سرمایش که در ساختمانها استفاده میشود ـ ثروت ملی است؛ بنابراین، بیانصافی، بیدقتی و بیمبالاتی است که بیاییم این ثروت ملی را هدر بدهیم، زیرا با این کار، هم این ثروت ملی را از بین ببریم و هم اثرات و عوارض ناشی از آن را در شهرها به خورد ملت میدهیم.
در این باره باید گفت، هنگامی که ما از سوختهای فسیلی استفاده میکنیم، به دلیل اینکه مبحث ۱۹ را خوب رعایت نکردیم، مصرف گاز در ساختمان، دو برابر شود، اکسیژن را میسوزانیم و منوکسید کربن به خورد ملت میدهیم و از سوی دیگر، مصرف گاز را دو برابر میکنیم.
من بر این باورم، رعایت مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان ـ که البته موضوع بسیار مهمی است ـ و عمل به آن، نیازمند یک اجماع در همه مهندسین دستاندرکار ساختمان است؛ اعم از مهندسین عمران و برق و مکانیک و معماری که باید بجد این موضوع را تعقیب کنند و در جاهایی که به رشته آنها مرتبط است، در راستای رعایت و اجرای مبحث ۱۹ دقت کنند.
در پایان باید گفت، این اجماع مهندسین در تحقق مبحث ۱۹، منجر به این شود که ما ساختمانی داشته باشیم که جدارهها ایزوله و شیشهها دوجداره است، نشتی گاز و نشتی سرما و گرما ندارد و خلاصه آنکه همه چیز در آن خوب رعایت و کنترل شده است. اگر چنین شود، میتوان گفت ما مبحث ۱۹ را رعایت کرده و با این کار اندوختههایمان را حفظ کردهایم، ساختمانها را با کیفیت ساختهایم، عوارض زیست محیطی را کم کردیم و بسیاری از مسائلی که مبتلا به شهرهای ماست در فضاهای بیرونی و داخلی؛ در بیرون ما گرفتار سوخت ماشینها هستیم که با سوخت آن، هوا را آلوده میکند. در ساختمانها هم گرفتار سوخت فسیلی گاز هستیم که همچنان عوارضش را در سطح شهرها میبینیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
تقدیر دکتر غفرانی از برگزاری مجمع عمومی نظام مهندسی |اخبار ایران و جهان
تقدیر دکتر غفرانی از برگزاری مجمع عمومی نظام مهندسی کد خبر ۴۳۴۷۳۱ تاریخ انتشار ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۳ - 15 September 2014 مجمع عمومی عادی سالیانهی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران عصر روز 22 شهریور ماه سال جاری در سالن همایش های رازی برگزار شد در ابتدای این مجمعکارشناسان در مناظره وام مسکن چه گفتند؟ |اخبار ایران و جهان
کارشناسان در مناظره وام مسکن چه گفتند عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت در جایی می گویند به تعهدات دولت گذشته در مسکن مهر عمل می کنیم و در جایی دیگر می گویند اگر چهار دولت دیگر هم بیاید نمی تواند مسکن مهر را ساماندهی کند از طرفی مطرح می شود که بانک مسکن ورشکسته است و درتجمع معترضین آزمون اخذ پروانه نظام مهندسی |اخبار ایران و جهان
تجمع معترضین آزمون اخذ پروانه نظام مهندسی تعدادی از معترضین به نحوه برگزاری آزمون عمران محاسباتی دریافت پروانه نظام مهندسی روز شنبه در مقابل وزارت راه و شهرسازی تجمع کردند کد خبر ۴۳۲۴۹۹ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ - 06 September 2014 تعدادی از معترضین به نحوه برگزاریقیمت سکه و ارز در بازار |اخبار ایران و جهان
قیمت سکه و ارز در بازار جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار روز یکشنبه منتشر شد کد خبر ۴۳۰۸۱۱ تاریخ انتشار ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۳ - 31 August 2014 جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار روز یکشنبه منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز یممنوعیتساختوساز درحریم۱۳هزارکیلومتر رودخانه |اخبار ایران و جهان
ممنوعیتساختوساز درحریم۱۳هزارکیلومتر رودخانه یک مقام مسئول در وزارت نیرو از معرفی حدود 13 هزار کیلومتر حریم رودخانهها به سازمان ثبت اسناد و املاک برای جلوگیری از نقل وانتقال سند و ساخت و ساز خبر داد کد خبر ۴۳۰۹۳۵ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۰ - 01 September 2014 یک مبازنگری در قانون بانکداری بدون ربا |اخبار ایران و جهان
بازنگری در قانون بانکداری بدون ربا رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه توقعات از نظام بانکی بسیار جدی شده است گفت ساماندهی موسسات غیرمجاز به صورت جدی انجام میشود کد خبر ۴۳۱۰۳۳ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ - 01 September 2014 رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه توقعات اززنگنه: «دبه» جزو لاینفک صادرات گاز است |اخبار ایران و جهان
زنگنه دبه جزو لاینفک صادرات گاز است وی با اشاره به این که نباید از دبه در قراردادهای صادرات گاز عصبی شد اظهار کرد در این راستا باید برای دفاع از شکایتهای احتمالی از قراردادهای گازی تجهیز شد و به درستی دفاع کرد تا بتوان به منافع دست یافت کد خبر ۴۳۳۳۶۶ تاریخ انتشار ۱۹ شهريواکنش ایران به سقوط قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
واکنش ایران به سقوط قیمت نفت کد خبر ۴۳۳۴۳۹ تاریخ انتشار ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۹ - 10 September 2014 وزیر نفت در واکنش به سقوط بهای نفت به زیر ۱۰۰ دلار با بیان اینکه قیمت نفت هر چه بالاتر باشد بهتر است اعلام کرد سازمان اوپک فعلا برنامهای برای برگزایر نشست فوقالعاده با ادامه س«خودرو» بر سر سهراهی |اخبار ایران و جهان
خودرو بر سر سهراهی كاهش قيمت افزايش صادرات و فروش به روش اقساطي يا ليزينگ سه مسير اصلي است كه بهمنظور تدوين استراتژي آتي و ايجاد تعادل نسبي بين عرضه و تقاضا در برابر خودروسازان قرار دارد کد خبر ۴۳۳۹۸۸ تاریخ انتشار ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۱ - 13 September 2014 رشد 73 درصدي تواستقبال از سپرده ستارهدنبالهدار پست بانک |اخبار ایران و جهان
استقبال از سپرده ستارهدنبالهدار پست بانک با توجه به تبلیغات و اطلاعرسانی انجامشده در سطح شعب و رسانهها و استقبال هموطنان از طرح سپرده ستارهدنبالهدار پست بانک ایران تعداد حسابهای آن تا پایان مردادماه سال جاری از 92هزار به بیش از 102هزار فقره افزایش و نسبت به ماه گذشته حدو13 پرونده از تخلفات خودروسازان به قوه قضاییه رفت |اخبار ایران و جهان
13 پرونده از تخلفات خودروسازان به قوه قضاییه رفت رییس کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان گفت حدود 13 پرونده تخلف خودروسازان به قوه قضاییه ارجاع شد و مابقی نیز بعد از بررسی کمیسیون تحقیق وتفحص به قوه قضاییه ارجاع میشود کد خبر ۴۳۰۷۶۳ تاریخ انتشار ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۹ - 31 Auguمخاطرات کاهش نرخ سود بانکي |اخبار ایران و جهان
مخاطرات کاهش نرخ سود بانکي مدافعان کاهش نرخ سود بانکي بر اين باورند که به دليل کاهش نرخ تورم انتظاري در آينده ضرورت دارد تا نرخ سود بانکي مورد بازنگري قرار گيرد حالا اين پرسش مطرح مي شود که قوانين ناظر بر تعيين تکليف نرخ سود بانکي چه خواهد شد که تاکيد دارد نرخ سود بانکي بايد باتوافق ایران و ترکیه بر سر قیمت گاز صادراتی |اخبار ایران و جهان
توافق ایران و ترکیه بر سر قیمت گاز صادراتی وزیر انرژی ترکیه گفت تهران و آنکارا تا پایان سال ٢٠١٤ در باره قیمت گاز صادراتی ایران به توافق می رسند کد خبر ۴۳۳۸۹۷ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ - 12 September 2014 وزیر انرژی ترکیه گفت تهران و آنکارا تا پایان سال ٢٠١٤ در بارباید آب را مانند نفت ملی کنیم |اخبار ایران و جهان
باید آب را مانند نفت ملی کنیم کد خبر ۴۳۲۱۸۱ تاریخ انتشار ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۳ - 05 September 2014 نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت با وضعیت کنونی راهی جز مدیریت منابع آب کشاورزی نداریم و بهرهوری بخش کشاورزی یک چهارم صنعت است و این نیازمند بازنگری جدی استفعلا استیضاح وزیر صنعت به صلاح کشور نیست |اخبار ایران و جهان
فعلا استیضاح وزیر صنعت به صلاح کشور نیست کد خبر ۴۳۳۰۴۳ تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۶ - 08 September 2014 رییس هیات تحقیق و تفحص از صنعت خودرو گفت مجلس به دلیل قیمتگذاری شورای رقابت که به نفع خودروسازان انجام شد اصلا دنبال طرح استیضاح محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت معدن وزنگ خطر بیکاری بزرگ به صدا درآمد |اخبار ایران و جهان
زنگ خطر بیکاری بزرگ به صدا درآمد وزیر کار در تازه ترین گزارش خود به مجلس تعداد بیکاران فعلی کشور را 6 میلیون نفر اعلام کرد و هشدار داد اگر کاری نکنیم تعداد بیکاران در سال 1400 به 10 میلیون نفر خواهند رسید کد خبر ۴۳۳۱۳۰ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۷ - 09 September 2014 وزدرآمد ایران از اتمام فازهای اولویتدار گاز عسلویه |اخبار ایران و جهان
درآمد ایران از اتمام فازهای اولویتدار گاز عسلویه اولین فاز از مجموع پنج فاز اولویتدار فاز 12 است که در مقایسه با دیگر فازهای اولویتدار از پیشرفت بیشتری برخوردار است این پروژه در سال 1384 شروع شد و در اولین سال دولت یازدهم به تولید رسید در همان زمان درصد پیشرفت این فاز در ح-
اقتصادی
پربازدیدترینها