محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827623856
زبان فارسی پشتوانه و سنگر بزرگ هویتی ما است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
در نشستی علمی مطرح شد؛
زبان فارسی پشتوانه و سنگر بزرگ هویتی ما است خبرگزاری رسا ـ رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با اشاره به اینکه زبان فارسی برای ما پشتوانه و سنگر بزرگ هویتی است و باید از هر تعرضی به این سنگر جلوگیری شود به انتقاد از برخی دانشگاه ها پرداخت که به بهانه های مختلف این اصل را زیر پا گذاشته و به زبان انگلیسی تدریس می کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر حسینعلی قبادی در نشست علمی زبان و ادبیات فارسی و هویت اسلامی ایرانی که روز گذشته از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در تهران برگزار شد، ایران را حائل و رابط بین دو تمدن شرق و اروپا خواند و با اشاره به غنی بودن فرهنگ ایرانی با توجه به ادغام با هویت اسلامی اهمیت این بحث را ده چندان دانست.
وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی بیش از هر موضوع دیگر یک انقلاب فرهنگی و اجتماعی است و به قولی طلوع دوباره ایمان است به این موضوع اشاره داشت که انقلاب اسلامی یک منظومه معرفتی در مقابل دیدگان آدمی نهاده تا نگاهی عمیق تر به این بحث داشته باشیم.
قبادی با تأکید به اینکه حکمت ها، معارف و عرفان های نهفته در زبان فارسی نباید در نگاه هویتی گم شود افزود: با وجود اینکه زبان فارسی رایج کنونی ما با زبان فارسی باستان دچار دگردیسی شده است ولی ادبیّت آن در زبان ما پایدار مانده است.
این نویسنده حوزه ادبیات فارسی به 10 مورد از 17 مؤلفه موجود در مورد هویت زبان فارسی در بین تحقیقات چندین ساله خود اشاره کرد و گفت: تجمیع صورت و معنا در ادبیات فارسی، جهانی بودن ادبیات قبل و بعد از اسلام، معرفت گرا و حکمت گرا بودن ادبیات، فرهنگ ساز بودن ادبیات فارسی، تعامل گرا بودن ادبیات فارسی، اتصال فرهنگ ایرانی، خدا محور و تجلی گرا بودن، به شدت کیهان باور بودن، هم ذات پنداری با ملکوت و آسمان و نفی دوگانگی از این مولفه ها است.
در ادامه دکتر محمود بشیری با اشاره به غنی بودن هویت ایرانی به دلیل پیوستگی آن با اسلام گفت: این هویت در طول تاریخ مورد هجوم عناصر معاند بوده و این بحث از دوران قاجار به وضوح آغاز شد.
استاد دانشگاه علامه طباطبائی تهران با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی دوره ای است برای جستجو و بازگرداندن هویت اصلی ایرانی اسلامی خاطرنشان کرد: در یکی دو دهه اخیر یک ضد هویت به وجود آمده که فرهنگی آکنده از اصول غیراخلاقی و انسانی غرب که اسلام آنها را منع کرده را در کشور و فرهنگ ما ترویج می دهد و این ضدهویت به شدت درحال رشد است که باید مورد بررسی قرار گرفته و برایش چاره اندیشی شود.
سپس حجت الاسلام جهان، محقق کاردان حوزه مطالعات ادبیات امروزی و داستانی، تعرف موجود از هویت را میان رشته ای دانست و گفت: مفهوم هویت شاخص ترین مسئله در فرهنگ است و باید حلقه وحدت فرهنگ باشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه ملی گرایی و حماسه مقدم بر حکمت قرار گرفته خاطر نشان کرد: هویت ما تفکر آرمان گرای شیعی است و این هویت مقدم در ملیت و قومیت است.
در ادامه حجت الاسلام ذوعلم رییس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با دو شاخه خواندن این مبحث گفت: اول عناصر هویت بخش زبان و ادبیات فارسی باید مورد واکاوی قرار دیگر و در مرحله بعد باید بررسی کرد که زبان و ادبیات فارسی در کجای هویت ما قرار دارد؟
وی با اشاره به اینکه ادبیات فارسی و زبان سقف هویت ما نیست بلکه ظرف هویت ماست افزود: ظرف بودن در اینجا مقام بالایی است مثل مقام نبی مکرم اسلام (ص) که ظرف وحی الهی بود.
وی در ادامه افزود: این اشتباه است که اگر کسی به فردوسی و حافظ و سعدی نزدیک است و عرق ملی دارد، نزدیکی او به زبان فارسی را باعث عرق ملی او بدانیم. شاید افرادی باشند که بدون شناخت این افراد از مجاری و ظروف دیگر وطن پرست تر و هویت دوست تر باشند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی با اشاره به اینکه زبان فارسی برای ما پشتوانه و سنگر بزرگ هویتی است و باید از هر تعرضی به این سنگر جلوگیری شود به انتقاد از برخی دانشگاه ها پرداخت که به بهانه های مختلف این اصل را زیر پا گذاشته و به زبان انگلیسی تدریس می کنند.
وی در تثبیت انتقاد خود افزود: پایه و اصل دروس حوزوی صرف و نحو و ادبیات عرب است ولی حتی در مقاطع دروس خارج نیز کلیه مطالب به زبان فارسی مطرح می شود و به عنوان مثال کتاب تفسیر آیت الله جوادی آملی به زبان فارسی نگارش شده است.
وی با اشاره به اینکه کشور ایران، قومیت ایرانی و ملیت نمی تواند مولد یک اندیشه یا جهان بینی باشد گفت: آنچه می تواند ارائه دهنده اندیشه باشد، دین است و آن اندیشه، اندیشه الهی است.
وی عناصر حیا، حکمت، حبّ، مسئولیت پذیری و ... را از خصوصیات ایرانیان دانست و افزود: این اسلام بود که آن را تقویت و بارز کرد.
حجت الاسلام ذوعلم با اشاره به اینکه هویت، مسئله امروز ماست افزود: در مواجهه با این مسئله باید رویکردمان کاملا مشخص باشد. رویکرد فلسفی، رویکرد عرفانی، رویکرد روان شناختی، رویکرد جامعه شناختی و از همه مهمتر رویکرد اسلامی؛ چراکه اسلام یک دین هویتی است.
در ادامه آقای دکتر معتمدی فیلم ساز و کارگردان فیلم آلزایمر با طرح این سوالات که حقیقت زبان چیست؟ آیا فقط زبان یک رسانه است؟ و یا اینکه حقیقت زبان مجرای وجود است؟ گفت: ما از طریق زبان می اندیشیم و چون می اندیشیم سخنوریم.
وی ادامه داد: حقیقت وجود در زبان تجلی می کند و زبان در هنر خود را پیدا می کند. و اگر با این نگاه به زبان بنگریم، زبان از رسانه بودن و ظرف بودن فراتر می رود و امکان اندیشیدن را فراهم می کند و آنگاه به این میرسیم که زبان فارسی می شود زبان حکمت، شعر و فلسفه و اشکال هم ندارد که زبان فیزیک و امثالهم نباشد.
وی افزود: اگر ما نگاه زبان شناسی و حکمت زبانی داشته باشیم می توانیم ویژگی های زبان فارسی را به جهان اثبات کنیم.
دکتر قبادی بعنوان سخنران اصلی نشست با ذکر این حقیقت تاریخی که ایران و مصر دو قدرت بزرگ منطقه بودند که با ورود اسلام روبرو شدند. گفت: مصر هم زبانش را از دست داد و هم ادبیت و اصلیت خود را ولی ایران ضمن نگه داشتن زبان فارسی، اصلیت خود را نیز قاطعانه حفظ کرد، جوهره تمدن ایرانی تفاوتهایی دارد که بخشی از آن مدیون ادبیات است. این ادبیات پایه اش بر ادبیت است و منظور از ادبیت حفظ همان پیشینه ملی و قومی و اسطوره ای است و این ادبیت از ادبیات خیلی بالاتر است.
نویسنده کتاب ادبیات فارسی، انقلاب اسلامی و هویت اسلامی درخصوص تضعیف کننده های هویت گفت: با توجه به اینکه با تضعیف کننده ها و متغیرهای جدیدی روبرو هستیم باید نسبتی متفاوت با متغیرها به کار بریم.
وی به عنوان مثال به نظریه های جدید اشاره کرد و افزود: نه باید نظریه های جدید را رد کرد، نه باید تسلیم آنها شد و نه آنها را گزینش کرد. باید به این نظریات تسلط پیدا کرد و علاوه بر عدم نفی آنها از این نظریات استفاده کرد مشروط به اینکه قدرت فهم و گزینش آنها را داشته باشیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود افزود: هرچه زمانه پیش می رود رسوخ دین بر ادبیات بیشتر می شود ولی چون ادبیت ما قوی است، ماهیت ادبیات فارسی حفظ می شود./9667/201/ع
۱۳۹۳/۶/۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
دروغی بزرگ در تیتر و متن رسانه های فارسی زبان غرب/ پایان سکوت پس از هفتاد روز
دروغی بزرگ در تیتر و متن رسانه های فارسی زبان غرب پایان سکوت پس از هفتاد روز در حالی که دولت آمریکا در برابر محاصره دوماهه ترکمان های شیعه آمرلی سکوت کرد رسانه های غربی می کوشند پس از پایان عملیات موفقیت آمیز ارتش عراق در آزادسازی این شهر جای پایی برای دولت آمریکا بگشایند بهسینمای اسرائیل هم فیلم فارسیزبان ساخت
سینمای اسرائیل هم فیلم فارسیزبان ساختفیلم بابا جون که به دو زبان فارسی و عبری ساخته شده زندگی یهودیان ایرانی را به تصویر می کشد که پس از انقلاب از ایران راهی اسرائیل و در دهکدهای کوچک مستقر شدند سایت رجانیوز در گزارشی نوشت در روزهایی به سر میبریم که سینمای ایران یکی از پرخبرآموزش زبان فارسی به 800 دانشجوی عراقی در دانشگاه فردوسی
یکشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۰ رئیس مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسیزبانان دانشگاه فردوسی از آموزش 800 دانشجوی عراقی در سالجاری در این مرکز خبر داد احسان قبول در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان اظهار کرد ثبتنام 400 دانشجوی عراقی درطبس میزبان اولین همایش پژوهشی بزرگداشت حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع)
خراسان جنوبی طبس میزبان اولین همایش پژوهشی بزرگداشت حضرت حسین بن موسی الکاظم ع طبس خراسان جنوبی امسال میزبان اولین همایش پژوهشی بزرگداشت حضرت حسین بن موسی الکاظم ع است طبس میزبان اولین همایش پژوهشی بزرگداشت حضرت حسین بن موسی الکاظم ع طبس خراسان جنوبی امسال میزبان اولین همایانگلیس، میهمان افتخاری بزرگترین نمایشگاه کتاب اسپانیولیزبان
چهارشنبه ۱۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۵ نمایشگاه بینالمللی کتاب گوادلاخارا در مکزیک کشور انگلیس را به عنوان میهمان افتخاری این دوره معرفی کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کشور انگلیس به عنوان میهمان افتخاری در نمایشگاه بینالمللی کتاب گوادلاخارای مکزیک که بزرگترین نمایشپایان دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه پالمبنگ/ خادمان امام رضا (ع) در اندونزی حضور یافتند
فرهنگ و ادب ادیبات ایران اخبار فرهنگی ایران در اندونزی پایان دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه پالمبنگ خادمان امام رضا ع در اندونزی حضور یافتند برگزاری برنامه دیدار جمعی از ایرانیان مقیم اندونزی با خادمان و پرچم بارگاه امام رضا ع و همچنین پایان دوره آموزش زبان فارسی در دانروحانی در دیدار سفیر جدید تاجیکستان: روابط کشورهای فارسی زبان باید در همه عرصهها توسعه یابد
روحانی در دیدار سفیر جدید تاجیکستان روابط کشورهای فارسی زبان باید در همه عرصهها توسعه یابدرئیسجمهور کشورمان با اشاره به روابط گسترده و صمیمانه سه کشور ایران تاجیکستان و افغانستان بر توسعه مناسبات کشورهای فارسی زبان در همه عرصهها تأکید کرد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس بانتقاد رایزن فرهنگی ایران ازعدم توجه به زبان فارسی در شبه قاره
انتقاد رایزن فرهنگی ایران ازعدم توجه به زبان فارسی در شبه قاره دهلی نو - ایرنا - رایزن فرهنگی ایران درهند از اینکه امروزه عظمت گذشته زبان و ادبیات فارسی چنان که باید و شاید در شبه قاره ملموس نیست ابراز تاسف کرد به گزارش ایرنا مراسم اختتامیه دوره دانش افزایی ویژه دانشجویان زبانتهران میزبان بزرگترین نمایشگاه بین المللی بیسکویت، شیرینی و شکلات خاورمیانه
تهران میزبان بزرگترین نمایشگاه بین المللی بیسکویت شیرینی و شکلات خاورمیانه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات و مواد اولیه بیسکویت شیرینی و شکلات ایران که در نوع خود بزرگترین نمایشگاه خاورمیانه محسوب می شود با حضور و مشارکت بیش از 300 شرکت داخلی و خارجی از جمهوری اسلامیاولین ویدئو رسانه فوتبال جهان به زبان فارسی آغاز به کار کرد
اولین ویدئو رسانه فوتبال جهان به زبان فارسی آغاز به کار کرد خبرگزاری پانا اولین پایگاه خبری ارائه اخبار روز فوتبال اروپا در قالب ویدئو همراه با زیرنویس فارسی آغاز به کار کرد ۱۳۹۳ يکشنبه ۹ شهريور ساعت 12 43 به گزارش خبرگزاری پانا هفته نامه "هت تریک" عنوان این سایت اینفارس به بهانه ساخت نخستین فیلم فارسی در اسرائیل گزارش میدهد بیش از 50 سال توجه دستگاه تبلیغاتی صهیونیستها به
فارس به بهانه ساخت نخستین فیلم فارسی در اسرائیل گزارش میدهدبیش از 50 سال توجه دستگاه تبلیغاتی صهیونیستها به زبان فارسی فیلم باباجون در ادامه موج سینمای تطبیعرژیم صهیونیستی از روزی که تاسیس شد همیشه نگاهی ویژه به ایران به عنوان یکی از چالشهای بقای خود داشته است و توجه دستگاه فریادداشت/ سعید تقدیری سیری در ضرب المثلها و امثال و حکم زبان فارسی
یادداشت سعید تقدیریسیری در ضرب المثلها و امثال و حکم زبان فارسیبه جهت غنای فرهنگی-ادبی سرزمین ایران نمونههای فراوانی از این دست در زبان فارسی وجود دارد که شرح و توضیح یک یک آنها کار بسیار دشواری است و همین امثال و حکم هستند که یادگیری زبان فارسی را با پیچیدگیهایی همراه میکرییس جمهوری: زبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است
رییس جمهوری زبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است رییس جمهوری گفت زبان فارسی فقط قصیده و غزل و ترانه و ترنم نیست بلکه زبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است آفتاب به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا حجت اروابط کشورهاي فارسي زبان، بايد در همه عرصه ها توسعه يابد
۱۱ شهريور ۱۳۹۳ ۱۴ ۴۲ب ظ رئيس جمهوري هنگام دريافت استوارنامه سفير جديد تاجيکستان روابط کشورهاي فارسي زبان بايد در همه عرصه ها توسعه يابد رئيس جمهوري با اشاره به روابط گسترده و صميمانه سه کشور ايران تاجيکستان و افغانستان بر توسعه مناسبات کشورهاي فارسي زبان در همه عرصهها تأکبزرگترین ضربه را از عدم حضور صادقی خوردیم مرزبان: تماشاگران پدیده بینظیر هستند/ تغییر تاکتیکی سپاهان برنامه م
بزرگترین ضربه را از عدم حضور صادقی خوردیممرزبان تماشاگران پدیده بینظیر هستند تغییر تاکتیکی سپاهان برنامه ما را به هم زدسرمربی تیم فوتبال پدیده گفت تماشاگران مشهدی واقعا بینظیر هستند و ارتباط آنها با باشگاه به این راحتی گسستنی نیست به گزارش خبرگزاری فارس علیرضا مرزبان پس ازروابط کشورهای فارسی زبان ، باید در همه عرصه ها توسعه یابد
رییس جمهور هنگام دریافت استوارنامه سفیر جدید تاجیکستان روابط کشورهای فارسی زبان باید در همه عرصه ها توسعه یابد رییس جمهوری با اشاره به روابط گسترده و صمیمانه سه کشور ایران تاجیکستان و افغانستان بر توسعه مناسبات کشورهای فارسی زبان در همه عرصهها تأکید کرد و گفت پیشرفت هر یکزبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است
رییس جمهوری زبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است دوشنبه - ایرنا - رییس جمهوری گفت زبان فارسی فقط قصیده و غزل و ترانه و ترنم نیست بلکه زبان فارسی یک عامل مهم حیات سیاسی و اجتماعی مردم ما در این منطقه از جهان است به گزارش خبرنگار اعزامی ای-
گوناگون
پربازدیدترینها