واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۸ق.ظ)
بيش از 70 درصد از آثار و اسناد شهداي تهران بزرگ ثبت شد مرتضي صفايي معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي اداره کل بنياد تهران بزرگ در تشريح فعاليت هاي حوزه مربوط گفت: بيش از 70 درصد از آثار و اسناد شهدا توسط معاونت پژوهش تهران بزرگ ثبت شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مرتضي صفايي معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي اداره کل بنياد شهيد تهران بزرگ فعاليت هاي حوزه مربوط را تشريح کرد و گفت: مهم ترين اهداف و برنامه هاي معاونت پژوهش در سال جاري تهيه و تدوين، گردآوري و مستند سازي آثار و اسناد شهدا و ايثارگران تحت عنوان طرح اسناد افتخار بوده که شامل دو گروه خاطره نگاري با والدين شهدا و نيز يادآوري خاطرات 8 سال دفاع مقدس مربوط به آزادگان و جانبازان و يافتن حلقه هاي مفقوده دوران جنگ تحميلي با عنوان تاريخ شفاهي است
وي ادامه داد: تدوين و چاپ کتاب فرهنگ اعلام شهدا، آماده سازي دفترچه هاي فرهنگ اعلام جانبازان و آزادگان جهت ورود اطلاعات به نرم افزار سجايا، برنامه ريزي و تلاش به منظورتدوين و نگارش فيلم نامه هاي ارزشمند مرتبط با موضوع ايثار و شهادت براي ارايه به جامعه هنرمند کشور با هدف توليد سريال ها و فيلم هاي سينمايي و تاکيد بر تهيه و توليد آثار تاثير گذار و ماندگار از ديگر برنامه ها است.
به نقل از روابط عمومي بنياد شهيد، صفايي با بيان اينکه تا کنون بيش از 70 درصد آثار و اسناد مکتوب و شفاهي شهدا و ايثارگران شامل نامه، وصايا، عکس، خاطرات، فيلم و صوت گرد آوري شده است، افزود: تهيه و توليد راويان نور آزادگان و جانبازان هفتاد درصد، ارايه بازخورد فرهنگي آثار و اسناد شهدا و ايثارگران به صورت آلبوم حاوي پرينت رنگي آثار و سي دي، ضبط و خاطره نگاري والدين شهدا به روش مصاحبه صوتي و تصويري، گرد آوري و مستند سازي اسناد شفاهي ايثارگران و بررسي آثار واصله با موضوع ايثار و شهادت و طرح آن در کميته داوري و در نهايت چاپ کتب فاخر زندگي نامه شهدا از جمله اقدامات در خصوص نشرآثار و توليدات فرهنگي اين معاونت است.
وي گفت: در سال 92 چهار کتاب با نام هاي شکارچي، سو، مطهر و حماسه پايدار با حمايت اين معاونت در سال گذشته به چاپ رسيده است.
پايان نامه هايي که عناوين آنها کاملا منطبق با اهداف بنياد شهيد بوده و از عناوين مصوب دفتر پژوهش هاي فرهنگي انتخاب گرديده باشد مورد حمايت بنياد قرار مي گيرد به اين معنا که دانشجو قبل از هرگونه اقدام جهت تصويب عنوان در دانشگاه بايد به حوزه مطالعات و تحقيقات بنياد مراجعه و عناوين را اخذ نمايد.
صفايي افزود:در مجموع 155 پايان نامه تا کنون با پشتيباني معاونت پژوهش تدوين شده که 61 پايان نامه در مقطع کارشناسي، 89 پايان نامه در مقطع کارشناسي ارشد و 5 پايان نامه ديگر در مقطع دکترا بوده است.
وي با اشاره به اينکه تعداد 420 معبر در سال 91 مزين به نام شهدا شده است، افزود: اين آمار در سال گذشته به 650 مورد افزايش يافته و درسه ماه نخست سال 93 با توجه به رايزني هاي انجام شده و برگزاري جلسات متعدد از 203 درخواست که به دبيرخانه کميسيون نامگذاري شوراي شهر تهران ارسال شده 150 مورد آن به تصويب رسيده و اميدوار هستيم تا پايان سال جاري اين آمار به بيش از هزار معبر افزايش يابد.
صفايي گفت: از ابتداي سال جاري تا کنون 430 مراسم و يادواره با مشارکت اين اداره برگزار شده و با توجه به ارتباطي که با پايگاه بسيج، مساجد و ساير سازمان ها داريم پيش بيني مي شود اين آمار تا پايان سال به بيش از 900 يادواره برسد.
وي با اشاره به ضرورت بهر ه مندي از ظرفيت هاي معاونت پژوهش تهران با استفاده از پتانسيل هاي فرهنگي و دانشگاهي بسياري که در دسترس است، افزود: اين معاونت مي تواند با رفع نواقص، کمبودها و نقطه ضعف هاي فرهنگي به عنوان يک الگوي مهم کشوري نقش مهمي را مي تواند ايفا نمايد.
صفائي انتقال آرشيو اسناد فرهنگي اداره کل تهران بزرگ به مرکز فرهنگي بهشت زهرا و تجهيز آن مطابق با استانداردهاي جهاني، آسيب شناسي فرهنگ ايثار و شهادت و ارايه راه کارهاي مناسب فرهنگي، برنامه ريزي و تلاش براي کاربردي نمودن نتايج و يافته هاي پژوهشي پايان نامه هاي کارشناسي ارشد و دکترا و ايجاد انگيزه در نيروهاي کارآمد براي توليد برنامه با محتواي فرهنگ ايثار و شهادت را از جمله برنامه هايي آتي اين حوزه برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]