تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداى والا مى فرمايد: وقتى بنده من كار نيكى اراده كند و نكند آن را يك كار نيك براى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844013351




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا داعش، رؤیای آزاد سازی آندلس را در سر می پروراند؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیا داعش، رؤیای آزاد سازی آندلس را در سر می پروراند؟ تهران - ایرنا - در ماههای اخیر گزارش های متعددی از وضعیت کنونی تعدادی از جهادگرایان اسپانیایی که در عراق و سوریه در کنار نیروهای «دولت اسلامی» (داعش سابق) به جنگ مشغولند در اسپانیا انتشار یافته است.


در ماههای اخیر گزارش های متعددی از وضعیت کنونی تعدادی از جهادگرایان اسپانیایی که در عراق و سوریه در کنار نیروهای «دولت اسلامی» (داعش سابق) به جنگ مشغولند در اسپانیا انتشار یافته است.
طبق این اخبار، در حال حاضر تعدادی از شهروندان اسپانیایی با گذرنامه های این کشور مشغول فراگرفتن آموزش نظامی هستند. آنها که ابتدا به جبهه النصره (یکی از شاخه های القاعده) پیوسته بودند، هم اکنون تحت پرچم سازمان تحت رهبری البغدادی فعالیت دارند. دلیل پیوستن این افراد «دولت اسلامی» نیز «اصول خالص تر و سلاح و قدرت بیشتر» دولت اسلامی اعلام شده است. گفته می شود بیش از 1200 مراکشی به دولت اسلامی ملحق شده اند که در صفوف آنها پنجاه نفر با ملیت اسپانیایی و یا خارجی مقیم در اسپانیا وجود دارد. طبق اعلام وزارت کشور اسپانیا، 51 تبعه اسپانیایی در صفوف جهادگرایان در عراق و سوریه مشغول به فعالیت هستند.
بسیاری از رسانه های اسپانیایی اخبار و تحلیل های مختلفی از اهداف دولت اسلامی به عنوان یکی از قوی ترین سازمان های تروریستی منتشر ساخته و مدعی اند اعضای این گروه رویای آزادسازی اندلس (اسپانیا) را در سر می پروراند. بزعم آنها این منطقه که مسلمانان را به یاد نقطه اوج شکوه خود می اندازد، فقط محدود به اندلس نمی شود، بلکه به جزیره ایبری و بخشی از سواحل کانتابریا (استانی در شمال اسپانیا) و بخش کوچکی از جنوب شرقی فرانسه را نیز در بر می گیرد. اظهارات برخی از رهبران داعش که مدعی اند اسپانیا هشت قرن تحت حکومت اسلامی بوده و زمان تشکیل امت اسلامی فرا رسیده است و یا اظهارات ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی مبنی بر اینکه «اگر احتیاط را از دست بدهیم، مطمئن هستم دولت اسلامی در یک ماه به اروپا و طی یک ماه دیگر به آمریکا خواهد رسید»، بازتاب وسیعی در رسانه های اسپانیا داشته است.
هواداران داعش در اسپانیا بعضا پوسترها و تصاویری از بناهای معروف دوره اسلامی اسپانیا را همراه با شعارهایی به زبان عربی به این مضمون که «ما همه دولت اسلامی هستیم» و «زنده باد دولت اسلامی» در شبکه های اجتماعی منتشر کرده اند. یکی از این پوسترها کاخ اسلامی الجعفریه را همراه با پرچم سیاه گروه داعش نشان می دهد. این کاخ ساخته شده در دوران پیش از رنسانس، در شهر ساراگوسای اسپانیا واقع است. کمپین انتشار پوسترهایی در حمایت از «داعش» پس از آن برپا شد که داعش با انتشار ویدیویی عهد کرد «اندلس» را از دست غیرمسلمان ها آزاد، و به خلافت اسلامی خود منضم کند. پیام ویدیویی را یک جنگجوی جهادی به زبان اسپانیولی قرائت کرد و مدعی شد:«به تمام دنیا هشدار می دهم ما تحت لوای اسلام و خلافت اسلامی زندگی می کنیم، و برای حفظ خلافت اسلامی و آزاد کردن سرزمین های اشغالی از جاکارتا تا اندلس جان خود ایثار می کنیم. اعلام می کنم که اسپانیا سرزمین آبا و اجداد ماست و به قوه الهی آن را بازپس می گیریم».
تشدید خشونت ها و تهدید دائم دولت اسلامی نشان می دهد که اندلس کانون توجه آنها است و مادرید مدعی است نیاز به پاسخی هماهنگ و قوی در جبهه های سیاسی، انسانی و نظامی وجود دارد که کشورهای غربی و کشورهای عربی باید در آن شرکت کنند. اظهارات جهادگرایان مبنی بر اینکه «اسپانیا سرزمین اجدادی ما است و ما آن را، به خواست و قدرت خدا، آزاد خواهیم کرد»، بازتاب وسیعی در این کشور داشت. ایمن الظواهری، رهبر فعلی اما تضعیف شده القاعده نیز چندی پیش خواستار «بازگرداندن اندلس» گردیده بود و حتی شهرهای «سئوتا و ملیلیه» را با چچن تحت «اشغال روسیه» مقایسه کرد. گروهی از تحلیلگران اسپانیایی معتقدند دولت اسلامی، با وجود اظهارات آتشین، تلاش خود را بیشتر صرف تحکیم نمودن قدرتش در سوریه و عراق نموده است. ابوبکر بغدادی سرکرده داعش، صحبت از تسخیر بغداد، پایتخت خلافت عباسی، و دمشق، پایتخت اموی کرد، اما هیچ اشاره ای به کوردوبا، پایتخت خلافت در غرب نکرده است. اما گروهی دیگر اعتقاد دارند اندلس فقط یک فضای جغرافیایی نیست، بلکه مسئله فراتر از اینها است.
وزیر کشور اسپانیا تاکید کرده است سرویس اطلاعاتی کشور هم از تعداد اسپانیایی های مشغول در کنار جهادگرایان و هم از تعداد افرادی که به کشور بازگشته اند، کاملا آگاهی دارد. هیچ امنیت صد در صدی در این زمینه وجود ندارد و هر آن ممکن است جهادگرایان دست به سوء قصد بزنند. هر عملیاتی که بتواند این جنبش بی ثبات کننده را متوقف کند از حمایت و مشارکت دولت اسپانیا بهره مند خواهد بود. دولت اسپانیا یک استراتژی علیه داعش به تصویب خواهد رساند. این استراتژی شامل مبارزه با آموزش مجازی تروریست های داعش نیز خواهد شد.
از دیدگاه وی هیچ کشوری در هیچ زمانی مصون از بمب گذاری ها نیست و به این دلیل نگرانی ها رو به افزایش است. کشورهای اروپایی یک نگرانی فزاینده از این موضوع دارند که جنگجویان مناطق جنگی نظیر سوریه یا عراق، با تعلیمات، آموزش ها و تجربیات بسیار جنگی به کشورهای اروپایی مبداء اعزامشان بازگردند و به طور بالقوه مرتکب حملات تروریستی شوند. از دیگر کشورهای اروپایی، صدها جنگجو به مناطق جنگی نظیر عراق، سوریه یا مالی اعزام شده و ده ها تن از آنها به این کشورها بازگشتند؛ در حالی که از اسپانیا ده ها نفر اعزام شده اند. برخی از جنگجویانی که از اسپانیا عازم سوریه شدند در حملات انتحاری و برخی دیگر در نبرد با ارتش سوریه کشته شدند و همه آنها در شبکه های اجتماعی اینترنتی، اماکن دینی و مذهبی و یا در زندان ها تعلیم دیدند. اسپانیا به دلیل جنگ با شبکه تروریستی اتا (جدایی طلبان ایالت باسک) و همچنین به این خاطر که از چند سال قبل همکاری هایی با سازمان های جاسوسی آمریکا و اروپا برقرار کرده، تخصص درازمدتی در مبارزه با تروریسم دارد.
دادستانی کل اسپانیا افراد و گروه های مرتبط با سازمان های تروریستی شمال آفریقا مخصوصا «القاعده مغرب اسلامی» و «جنبش برای توحید و جهاد در غرب آفریقا» افزون بر شبکه های تروریستی با ریشه آسیای مرکزی به عنوان اصلی ترین منابع تهدید اشاره و مدعی است دستگیر شدگان و زندانیان القاعده و داعش، علاوه بر گروه های تندرو که در اسپانیا هستند، در دراز مدت منبع بالقوه دیگر تهدید خواهند بود. وی به وجود خطر از سوی افراد یا گروه های مستقل که تروریسم جهانی را دنبال می کنند اما وابسته به سازمان های تروریستی و آن دسته از تروریست هایی که از مناطق جنگی یا جبهه های تعلیم آموزش های تروریستی باز می گردند، اشاره کرده است. فعالیت تبلیغاتی از طریق صفحات اینترنتی و شبکه های اجتماعی که امکان تندروگرایی و تشکیل بازیگران مستقل بالقوه را افزایش داده است از دیگر نگرانی های اسپانیا بوده است.
وزیر دفاع اسپانیا نیز اعتقاد دارد کشورش در حال جنگ علیه تروریست های داعش و القأعده در بسیاری از کشورهای جهان همچون افغانستان، لیبی، سومالی و مالی است و باید علیه این تهدید جهانی جنگید اما ابتدا باید اوباما نقشه خود را در کنگره آمریکا مطرح کند و سپس وضعیت منطقه در ناتو بررسی شود. اکنون تروریسم داعش به بزرگترین عامل بی ثباتی در جهان تبدیل شده است. نقشه های تروریست های داعش در فتح «اندلس» یک هدف «خارج از واقعیت» است که فقط برای خوراک ایدئولوژی پیروانش به کار می برد.
به دنبال این تهدیدات، نیروهای امنیتی اسپانیا نظر به خطر وقوع سوء قصدهای تروریستی از سوی جهادگرایان، اقدام به افزایش تمهیدات کنترلی در فرودگاه ها، ایستگاه های قطار، ساختمان های دولتی، بیمارستان ها، ساختمان های دولتی و دیگر زیرساخت های حساس این کشور نموده اند. هدف از این مجموعه اقدامات، حفاظت از آن دسته تاسیساتی اعلام شده که ضربه به آنها ممکن است ارائه خدمات عمومی در این کشور را مختل نماید.افزایش یک پله ای سطح هشدارهای امنیتی در اسپانیا در برابر حملات احتمالی تروریستی نشانگر همین نگرانی ها است.
تمامی شواهد نشان می دهد اگرچه مادرید در ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا برای متوقف نمودن داعش مشارکت خواهد کرد اما ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا نمی خواهد وارد یک درگیری مستقیم با این گروه و یا برنامه ارسال سلاح برای کردهای عراق شود و ترجیح می دهد مشارکتش در این ائتلاف در پشت صحنه باشد. چراکه هرگونه مداخله نظامی در دیگر کشورها، بدون مجوز سازمان های بین المللی، هیچ شک و تردیدی برای مادرید در اجتناب از ورود به آن باقی نگداشته است.
در این ائتلاف بین المللی برای هر کشور یک نقش ویژه ای وجود دارد و مشارکت در این ائتلاف الزاما با کمک مستقیم و غیرمستقیم نظامی تجلی نمی یابد و کمک های انساندوستانه و امور اقتصادی نیز در چنین ائتلافی پیش بینی شده است. بنظر می رسد اسپانیا از موضع سیاسی کشورهایی همچون انگلستان، اتریش، ایتالیا، فرانسه و آلمان فاصله گرفته است. مادرید ممکن است در این راستا اقدام به مشاوره و کمک نظامی به کشورهای مورد تهدید داعش نماید. ارسال کمک های انساندوستانه و اقتصادی، همکاری سرویس های اطلاعاتی و یا آموزش ارتش عراق در چارچوب برنامه های ناتو از جمله مواردی هستند که اسپانیا می تواند با ورود به آنها، نقش خود را در ائتلاف بین المللی مقابله با داعش ایفا نماید.
به گفته آقای «مانوئل گارسیا مارگالو» وزیر خارجه اسپانیا «مادرید همیشه از تهدید تروریست های داعش و القاعده آگاه بوده است و به این جهت در عملیات نظامی در کشورهایی نظیر افغانستان، لیبی، سومالی، مالی و جمهوری آفریقای مرکزی حضور دارد. نبرد علیه داعش فقط از راه نظامی نیست و اسپانیا در اتحاد تمدن ها برای پیشگیری از تنش ها شرکت خواهد کرد. آنها هنوز نمی دانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) چه طرح هایی دارد یا این که با چه کسانی، چه موقع و چگونه می خواهد این طرح ها را عملیاتی کند. از دیدگاه مادرید علاوه بر اجماع بین المللی، لازم است دولت در عرصه داخلی شامل اجماع داخلی احزاب سیاسی اسپانیا، مجوز شورای وزرا و مجوز پارلمان را بگذراند. اسپانیا اکنون در مرحله ای است که هنوز نخستین نقطه آن که اجماع بین المللی است، به دست نیامده و در نتیجه پیشرفت در این مورد امری زودرس و غیر قابل پیش بینی است.
نتایج مشارکت اسپانیا در جنگ علیه عراق در سال 2004 و همراهی واشنگتن و لندن در حمله به عراق عملا منجر به حملات تروریستی در مارس 2004 و تعداد بالای قربانیان آن در مادرید شد و همین امر خشم افکار عمومی اسپانیا را برای مشارکت دولت وقت برانگیخت و در نهایت شکست حزب مردمی در انتخابات سراسری را درپی داشت. مداخله اسپانیا در جنگ عراق و حملات تروریستی 11 مارس 2004 در حافظه تاریخی مردم اسپانیا به عنوان یک رویداد تلخ سیاسی و امنیتی باقی مانده است.
محمود فاضلی ./ خبر آنلاین


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن