تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798670260




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی اراک حیاتی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده اراک: برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی اراک حیاتی است اراک - ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی کلانشهر اراک از سیاستهای حیاتی است.


"عباس رجایی" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی و کلانشهر اراک در سالهای گذشته به دلیل تحمل فشار بیش از حد تقاضای آب در سفره های زیرزمینی با بیلان منفی مواجه است و در تقسیم بندی وزارت نیرو نیز جزو مناطق بحرانی و کم آب به شمار می آید.
وی توضیح داد: استان مرکزی با متوسط بارندگی 270 میلیمتر جزو مناطق نیمه خشک است که در دهه اخیر تجربه خشکسالی نیز به کاهش بارش ها دامن زده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درحال حاضر تامین آب آشامیدنی برای مناطق شهری و روستایی استان و اراک در شرایط خاصی است و در صورت غفلت از تدبیر تامین منابع آبی، بحران جدی در راه است.
رجایی اظهار کرد: با توجه به نمودار رشد جمعیتی و توسعه 20 سال آتی کلانشهر اراک، در سالهای قبل تامین آب آشامیدنی از سد کمال صالح پیش بینی شده بود که متاسفانه بخشی از آب این سد با وجود کاربری آشامیدنی سهم صنایع شده است.
وی اظهار کرد: این درحالیست که به دلیل خشکسالی های پی در پی آبگیری مخزن این سد نیز با معضل جدی مواجه است و هنوز به سطح استاندارد نرسیده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بخش اعظم چاه های آب آشامیدنی در حوزه کلانشهر اراک با افت شدید سطح آب و برخی آلودگی ها مواجه است و برای آشامیدن مناسب نیست.
رجایی اظهار کرد: یکی از برنامه های استان مرکزی برای آب آشامیدنی پیگیری تامین آب از سرشاخه های هفتاد قله است که به دلیل خشکسالی های اخیر ضریب تحقق آن پایین است.
وی بیان کرد: گزینه دیگر تامین آب آشامیدنی برای کلانشهر اراک، استفاده از منابع آب استان های غربی است که اقدامات اولیه برای پیگیری آن آغاز شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گزینه دیگر در تامین آب آشامیدنی با کیفیت برای شهرستانهای خمین، دلیجان، محلات و ساوه استفاده از آب سرشاخه های رودخانه دز است که از طریق وزارت نیرو با جدیت در دست پیگیری است و امید است تا چهار سال آینده به نتیجه برسد.
رجایی عنوان کرد: گزینه مطرح دیگر در تامین آب آشامیدمی برای اراک استفاده از منابع مخازن زیرزمینی آهکی در اطراف این کلانشهر است که اگرچه آب گوارایی دارد اما باز کردن این ذخیره در شرایط فعلی به مصلحت نیست.
وی گفت: با هدف مدیریت آب در حوزه کشاورزی، امسال 300 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ابیاری تحت فشار به استان اختصاص یافته که در صورت جذب سریع آن امکان ارتقا و افزایش اعتبار وجود دارد.
رجایی عنوان کرد: مدیریت پساب فاضلاب کلانشهر اراک نیز به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات کم آبی در این خطه در دستور کار است که امسال این منابع در حوزه کشاورزی، حق آبه زیست محیطی تالاب میقان و پروژه در دست احداث صنعت فولاد تخصیص شده و بخشی از آن نیز در اختیار کشاورزان دشت فراهان است که این مهم می تواند در کاهش فشار تقاضای آب به منابع زیرزمینی اثرگذاری مستقیم داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از گزینه های تامین آب استان که در سالهای قبل چندین بار در فضای استان تجربه شده استفاده از روش بازان زایی و باروری ابرها است که هزینه های سنگینی دارد اما اگر شرایط استان و روند کم آبی به شکل کنونی باشد به عنوان یک راه حل باید از آن مدد گرفت.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: جدی گرفتن مباحث صرفه جویی آب آشامیدنی ، اجرایی کردن روش های صرفه جویی و ابزار مصرف هوشمند و فرهنگ سازی از موضوعاتی است که در مدیریت منابع موجود و بهره وری بهینه آن حیاتی است.
رجایی گفت: یکی از نیازهای اساسی در این بخش تعیین تکلیف سریع وزارت نیرو از برداشت های غیرمجاز و سامان منابع آبی فعلی بر اساس قانون است که این مهم باید در اسرع وقت و کوتاه مدت اتفاق بیفتد.ک/3
560/559


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن