واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده اراک: برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی اراک حیاتی است اراک - ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: برنامه ریزی برای تامین آب آشامیدنی کلانشهر اراک از سیاستهای حیاتی است.
"عباس رجایی" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی و کلانشهر اراک در سالهای گذشته به دلیل تحمل فشار بیش از حد تقاضای آب در سفره های زیرزمینی با بیلان منفی مواجه است و در تقسیم بندی وزارت نیرو نیز جزو مناطق بحرانی و کم آب به شمار می آید.
وی توضیح داد: استان مرکزی با متوسط بارندگی 270 میلیمتر جزو مناطق نیمه خشک است که در دهه اخیر تجربه خشکسالی نیز به کاهش بارش ها دامن زده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: درحال حاضر تامین آب آشامیدنی برای مناطق شهری و روستایی استان و اراک در شرایط خاصی است و در صورت غفلت از تدبیر تامین منابع آبی، بحران جدی در راه است.
رجایی اظهار کرد: با توجه به نمودار رشد جمعیتی و توسعه 20 سال آتی کلانشهر اراک، در سالهای قبل تامین آب آشامیدنی از سد کمال صالح پیش بینی شده بود که متاسفانه بخشی از آب این سد با وجود کاربری آشامیدنی سهم صنایع شده است.
وی اظهار کرد: این درحالیست که به دلیل خشکسالی های پی در پی آبگیری مخزن این سد نیز با معضل جدی مواجه است و هنوز به سطح استاندارد نرسیده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بخش اعظم چاه های آب آشامیدنی در حوزه کلانشهر اراک با افت شدید سطح آب و برخی آلودگی ها مواجه است و برای آشامیدن مناسب نیست.
رجایی اظهار کرد: یکی از برنامه های استان مرکزی برای آب آشامیدنی پیگیری تامین آب از سرشاخه های هفتاد قله است که به دلیل خشکسالی های اخیر ضریب تحقق آن پایین است.
وی بیان کرد: گزینه دیگر تامین آب آشامیدنی برای کلانشهر اراک، استفاده از منابع آب استان های غربی است که اقدامات اولیه برای پیگیری آن آغاز شده است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گزینه دیگر در تامین آب آشامیدنی با کیفیت برای شهرستانهای خمین، دلیجان، محلات و ساوه استفاده از آب سرشاخه های رودخانه دز است که از طریق وزارت نیرو با جدیت در دست پیگیری است و امید است تا چهار سال آینده به نتیجه برسد.
رجایی عنوان کرد: گزینه مطرح دیگر در تامین آب آشامیدمی برای اراک استفاده از منابع مخازن زیرزمینی آهکی در اطراف این کلانشهر است که اگرچه آب گوارایی دارد اما باز کردن این ذخیره در شرایط فعلی به مصلحت نیست.
وی گفت: با هدف مدیریت آب در حوزه کشاورزی، امسال 300 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه ابیاری تحت فشار به استان اختصاص یافته که در صورت جذب سریع آن امکان ارتقا و افزایش اعتبار وجود دارد.
رجایی عنوان کرد: مدیریت پساب فاضلاب کلانشهر اراک نیز به عنوان یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات کم آبی در این خطه در دستور کار است که امسال این منابع در حوزه کشاورزی، حق آبه زیست محیطی تالاب میقان و پروژه در دست احداث صنعت فولاد تخصیص شده و بخشی از آن نیز در اختیار کشاورزان دشت فراهان است که این مهم می تواند در کاهش فشار تقاضای آب به منابع زیرزمینی اثرگذاری مستقیم داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از گزینه های تامین آب استان که در سالهای قبل چندین بار در فضای استان تجربه شده استفاده از روش بازان زایی و باروری ابرها است که هزینه های سنگینی دارد اما اگر شرایط استان و روند کم آبی به شکل کنونی باشد به عنوان یک راه حل باید از آن مدد گرفت.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: جدی گرفتن مباحث صرفه جویی آب آشامیدنی ، اجرایی کردن روش های صرفه جویی و ابزار مصرف هوشمند و فرهنگ سازی از موضوعاتی است که در مدیریت منابع موجود و بهره وری بهینه آن حیاتی است.
رجایی گفت: یکی از نیازهای اساسی در این بخش تعیین تکلیف سریع وزارت نیرو از برداشت های غیرمجاز و سامان منابع آبی فعلی بر اساس قانون است که این مهم باید در اسرع وقت و کوتاه مدت اتفاق بیفتد.ک/3
560/559
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]