تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804341719




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محمد جواد حق شناس :موافق تقابل با جریان موسوم به نسل دوم اصلاح طلبان نیستم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: محمد جواد حق شناس :موافق تقابل با جریان موسوم به نسل دوم اصلاح طلبان نیستم تهران - ایرنا - باید اجازه داد هر کسی توان خودش را به نمایش بگذارد. اگر فرد دیگری می تواند جریان اصلاحات را متحول کند، اصلا اشکالی ندارد، چون اصلاح طلبی در ذاتش مبتنی با تغییر است و جریان اصلاح طلبی این تغییرات را می تواند به سادگی تحمل کند.


برخی از جوانان اصلاح طلب به تازگی تشکل جدیدی به نام «ندا» به معنی «نسل دوم اصلاح طلبان» راه اندازی کرده اند. یکی از اعضای شورای مرکزی این تشکل، تشکل ندا را متشکل از دوازده نفر به عنوان هسته مرکزی اعلام کرده است؛ چهره هایی همچون صادق خرازی، سجاد سالک و رضا شریفی در هسته مرکزی تشکل مذکور هستند.
به گزارش «تابناک»؛ هم اکنون «ندا» مراحل اولیه ثبت خود را در وزارت کشور انجام داده، ولی با این حال در فضای سیاسی کشور تشکیل نسل دوم اصلاح طلبان با مخالفان و موافقان مختلف در طیف های سیاسی در کشور روبه رو شده است.
در همین راستا، محمد جواد حق شناس، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و از فعالان اصلاح طلب در گفت و گو با تابناک به بررسی پیرامون جریان اصلاح طلبی در کشور و موضوع نسل دوم پرداخته است.
* آقای حق شناس ریشه جریان اصلاح طلب در کشور از کجا سرچشمه گرفته است؟
پس از جریان عزل بنی صدر، دیدیم که چهارچوب فضای سیاسی کشور، عمدتا پیرامون دیدگاه های خط امام شکل گرفت، ولی این دیدگاه ها خود به دو شاخصه تقسیم و سرانجام به جریان چپ و راست تقسیم شد. می شود گفت این روند تا پایان جنگ ادامه داشت.
ولی سرانجام در فاصله دولت دوم هاشمی تا دوم خردداد 76 شاهد پوست اندازی در دورن چپ بودیم که از درون جریان چپ، جریان اصلاح طلب متولد می شود و از درون جریان راست، جریان اصولگرا و جریان محافظه کار متولد شد. این روند در هشت سال دوران اصلاحات به نقطه ای رسید که توانستند در یک فضای رقابتی و در یک انتخابات ـ به هر حال ـ توجه بیشتر مردم و مخاطبان را که در مشارکت سیاسی حاضرشده بودند، جذب کنند و قوه مقننه و مجریه را ـ که دو قوه انتخابی است ـ در اختیار بگیرند.
* آیا در آن دوران ما شاهد آسیب و اشتباهاتی در درون جریان اصلاح طلبی بودیم؟
در دور دوم ریاست جمهوری آقای خاتمی ما شاهد برخی آسیب ها در جریان اصلاحات شدیم و از سوی دیگر، شاهد یک کار تشکیلاتی و تحرک مبتنی بر انسجام در جریان اصولگرا که نشانه های آن از انتخابات شورای شهر دوم تهران خودش را نشان داد که اصلاح طلبان با عدم استقبال رأی دهندگان در تهران روبه رو هستند.
سرانجام در انتخابات 84 با تداوم اشتباهات در جریان اصلاح طلب و فرستادن چند نامزد همزمان منجر به پیروزی رقیب شد.
* یکی از موضوعاتی که پس از انتخابات 88 مطرح بود، عدم حضور اصلاح طلبان در انتخابات بود. اما آقای خاتمی در انتخابات شرکت کرد. به نظر شما علت چه بود؟
در انتخابات مجلس این دوره درباره حضور اصلاح طلبان در فضای سیاسی کشور، اصلاح طلبان به دو دسته اصلی تقسیم شدند. در یک بخش دیدیم که همچنان در راستای کنار کشیدن از فضای مشارکت سیاسی و رویکرد تحریم نسبت به انتخابات داشتند. در مقابل یک جریان احساس کردند، باید حضور یابند و جریان مدیریت کشور را از دست افراطیون خارج کنند. ما دیدیم با حضور آقای خاتمی در انتخابات در حوزه دماوند و تلاش در این حوزه آرام آرام تلاشی صورت می گرفت که خاتمی را چهره معارض نظام سیاسی معرفی کند و می کوشیدند به نوعی این تعارض را دو قطبی کرده و همچنان موقعیت خود را تثبیت کنند؛ اما با عقلانیتی که دیده شد، این موقعیت دست آن ها قرار نگرفت و عملا از این زمان است که وارد فضای انتخابات 92 شدیم.
در واقع با ابتکار عملی که صورت گرفت و تخریبی که توسط جریان حلقه احمدی نژاد و تعارضی که به هر حال اصولگرایان با وی ایجاد کردند، عملا این فرصت برای جریان منتقد دولت فراهم شد و با اولویت دادن منافع ملی به جای منافع گروهی که یکی از اتفاقات مهم در جریان اصلاح طلبی بود، عملا اصلاح طلبان با کنار کشیدن عارف این فرصت را فراهم آوردند که حسن روحانی به عنوان یک چهره تحول خواه، امکان حضور را در پاستور داشته باشد.
این اتفاق یک روند رو به رشد بود و نشان از پایدار ماندن اصلاح طلبان داشت و همراهی با فضای میانه رو و همان طور همراهی با جریان اصولگرای معتدل توانستند مدیریت صحنه را در بخش مردمی و اجتماعی انتخابات 92 عهده دار شوند و این در کنار مدیریت حاکمیتی، باعث شد، دیگر اشتباهات در سال 88 دیگر رخ ندهد. این یکی از فرصت های طلایی بود که در انتخابات 92 برای کشور به دست آمد.
* هم اکنون گروهی از اصلاح طلبان خواستار ایجاد جریان جدید در اصلاح طلبان با نام «ندا» هستند، نظر شما در این باره چیست؟
من فکر می کنم جریان اصلاح طلب نشان می دهد با مشکل جدی مواجه نیست؛ هرچند همچنان مشکل تحزب را در این جریان داریم، کما اینکه این مشکل را در جریان اصولگرایی را هم داریم و مشکل فراجناحی و ملی است و بزرگان دو طرف باید برای آن تصمیم بگیرند. کارکرد تشکیلاتی داشتن برای اداره کشور می تواند در سیر مسأله تحزب خود را نشان دهد.
در این فضا بود که به نظر می رسد احساس شد که نسل قدیمی که نسل اول اصلاح طلبی با توجه به مشکلاتی که برای بخشی از سران جریان اصلاح طلبی به ویژه پس از سال 88 به وجود آمد، شاید نیاز به یک پوست اندازی و حضور نیروهای جوان و ورود مجموعه هایی که حساسیت نسبت به آن ها کم است به وجود آمد. البته این نو شدن فقط در جریان اصلاح طلبی حس نمی شود در جریان اصولگرایی نیز این اتفاق افتاد. حلقه احمدی نژاد و اقای مشایی با بحث مکتب ایرانی مطرح می کردند، به نوعی این نگاه را به ذهن متبادر می کرد که شاید جریان اصولگرایی توانایی لازم را به دادن پاسخ های مناسب به پرسش های جدی که در فضای اصولگرایی وجود دارد را ندارد و طبیعتا خون جدید و اندیشه جدید مورد نیاز آنهاست.
* در واقع شما با جریان جدید در اصلاح طلبان موافقید؟
به همین دلیل من فکر می کنم که ما نباید با سخنان جدید و با برنامه های جدید و با شخصیت های جدید که علاقه مند ورود به عرصه سیاسی می شوند برخورد دفعی و تقابلی داشته باشیم. هم جریان اصولگرایی و هم اصلاح طلبی باید در فضای جدید که در درونشان به وجود آمده بتوانند مماشت کنند. من فکر می کنم جریان های جدید می تواند همین وضعیت را داشته باشند. من ضمن اینکه با دوستانی که به نوعی اقدام به تقابل به جریان موسوم به نسل دوم کردند خیلی موافق نیستم.
* عده ای بر این باورند که این جریان خواهان عبور از خاتمی است. آیا شما این نظر را قبول دارید؟
اینکه این جریان به نوعی آمده باشد که با عبور از خاتمی وارد فضای جدید شود و یا به نوعی فضای اصلاح طلبی را با جریان حاکمیت آشتی بدهد پاسخ من این است که به نظر نمی رسد اصلاح طلبی زاویه ای با حاکمیت داشته باشد. اصلاح طلبان خود را یکی از ستون های نظام جمهوری اسلامی و ساختار سیاسی کشور می دانند.
اکنون شاید همانطور که در جریان اصولگرایی با حاکمیت زاویه داشته اند، در جریان اصلاح طلب چهره هایی هم باشند. اما این چهر ه ها نماد کلیت این جریان محسوب نمی شوند. لذا احساس من این است که این طیف جدید به عنوان یک تجربه و یکی از ده ها شاخه اصلاح طلبان می توانند فعالیت کنند. ما در کشور بیش از40 جریان اصلاح طلب داریم. البته من معتقدم که در حوزه اصولگرایان و اصلاح طلبان و اعتدال گرایان شاید بهترین اقدام این باشد که ما به سمت تاسیس حزب فراگیر برویم. به نظر بین 4 تا 6 حزب فراگیر در کشور شگل بگیرد و به احزاب اصلی تبدیل بشوند. این احزاب فرصتی فراهم کنند که آرام ، آرام از فرصت احزاب استفاده کنیم.
ما باید در حوزه سیاست به سمت شفافیت برویم. در واقع باید همانطور که گروه ها از حضور در عرصه مدیریتی کشور منتفع می شوند، در صورتی که ضرری به کشور وارد کردند، هزینه این ضرر را پرداخت نمی کند. الان ظلم بزرگی به قانون اساسی کشور می شود و خیلی از ظرفیت هایی که در این قانون وجود دارد استفاده نمی شود.
در واقع روش های تقابلی و حذف گرایانه در سیاست اشتباه است و من هیچ گروهی را که روش حذف گرایانه داشته باشد را نمی پسندم. باید اجازه داد هر کس توان خودش را به نمایش بگذارد. اگر فرد دیگری می تواند جریان اصلاحات را متحول کند اصلا اشکالی ندارد. چون اصلاح طلبی در ذاتش مبتنی با تغییر است و جریان اصلاح طلبی این تغییرات را به راحتی می تواند تحمل کند. از سوی دیگر در تفکر اصلاح طلبانه همچنان امثال آقای خاتمی بلارقیب هستند و به این زودی ها به جایگاه آن ها خدشه ای وارد نمی شود.
اول ** 1521


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن