واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مال کنون؛ آغاز کوچ پاییزه عشایر چهارمحال وبختیاری شهرکرد -ایرنا - کوچ پاییزه عشایر چهارمحال و بختیاری به مناطق قشلاقی آغاز شد.
حرکت مال ها و گله ها ازمیا ن کوه و تپه و در ودشت ،صدای زنگول های گوسفندان، صدای بره ها وبزغاله ها وقتی همگی با هم به مادرانشان نزدیک می شوند، صدای گال گال اسب ها یا مادیان ها در زیر زین سواران، صدای دلنشین پرندگان بر درختان بلوط و بنه و کلخونگ و زالزالک، سایه خوش این درختان، صدای خوش کبکان کوهساری، صدای خروسان که درسپیده دم خوانند، صداقت و پاکدامنی مردمان عشایر، باریدن باران بر سیاه چادرهایی که زنان عشایر بافته اند و روزنه های آن با بارش باران بسته و با تابش آفتاب باز می شود همه و همه از مظاهر فرهنگ غنی عشایر و فرهنگ غنی کوچ است.
دور هم نشستن مردمان، گوش دادن به سخنان بزرگان، تفنگ و قطاری که به کمر مردان است یا به چوب سیاه چادر آویزان است، بوی نان تیری در حال پخت که از یک کیلومتری به مشام می رسد نیز از دیگر خصوصیت های عشایر است.
حال عشایر عزم سفر کرده اند و رنج کوچ را در سخت ترین شرایط اقلیمی به جان خریده اند تا چرخه اقتصادی ایل و تبار و چرخ تولیدات کشاورزی کشور بیش از گذشته رونق بگیرد.
عشایرچهارمحال و بختیاری از اقوام بختیاری، قشقایی، چهرازی، دهکردی و نصرآبادی هستند و این استان پس از فارس بیشترین جمعیت عشایر کوچنده کشور را دارد.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری نیز به ایرنا گفت:19 هزار خانوار عشایری با 136 هزار نفر جمعیت به مناطق عشایری شهرستان های ایذه، مسجد سلیمان، لالی و اندیکا در خوزستان کوچ می کنند.
"یحیی حسین پور"افزود:عشایر در این کوچ با گذراندن بیش از هزار کیلومتر از ایلراههای بازفت، هزار چمه، چلو و شیمبار، دزپارت، تاراز و کوه سفید به مناطق گرمسیری می روند.
وی افزود: این تعداد خانوار عشایری یک دوره 7ماهه را به همراه یک میلیون و500 هزار راس دام در مناطق قشلاقی سپری می کنند .
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کوچ پاییزه عشایر تا 15 مهرماه ادامه دارد، گفت:برای امنیت کوچ، ماموران نیروی انتظامی تا استقرار کامل عشایر در مناطق گرمسیر آنها را همراهی خواهند کرد.
مال کنون -کوچ - عشایر از جلوه های اکوتوریسمی است که تاثیر عمیقی بر مولفه ای مختلف فرهنگ عشایر مانند ادبیات، موسیقی، سبک زندگی و حتی پوشش آنان برجا گذاشته است.
تنوع نژادی، ادیان گوناگون، گویش های متفاوت، جشن ها و بازی های محلی، مراسم های آیینی، رقص، غذاهای لذیذ، مشاغل سنتی و پوشش های رنگارنگ برخی از جلوه های فرهنگ چند هزار ساله ایرانی است که توان بالقوه ای را برای رونق گردشگری کشور به ارمغان آورده است.
این جذابیت های منحصر به فرد گردشگری در صحنه رقابت های بین المللی برگ برنده کشورها محسوب شده و از این منظر، «گردشگری عشایری» می تواند کلید طلایی گمشده رونق بازار گردشگری باشد.
8125**547
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]