واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برای دومین سال، کشت چغندرقند پاییزه در خراسان شمالی آغاز شد بجنورد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشت چغندرقند پاییزه در سطح هزار هکتار از کشتزارهای این استان آغاز شد.
"خداداد عابدی" روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: پارسال برای نخستین بار در 790 هکتار از سطح کشتزارهای این استان چغندرقند پاییزه کشت شده بود که از این سطح 25 هزار تن محصول برداشت شد.
وی میانگین برداشت چغندرقند از هر هکتار را 30 تن ذکر کرد و افزود: با توجه به موفقیت آمیز بودن این طرح، کشاورزان استان در دومین سال کشت پاییزه چغندر قند به اجرای این طرح اقبال بیشتری دارند.
وی اظهار کرد: کشت پاییزه چغندرقند با هدف صرفه جویی در مصرف آب، استفاده از نیروی کاری در فصل پاییز و فعال تر شدن کارخانه قند شیروان در فصل غیرچغندری انجام می شود.
وی افزود: پارسال کشت پاییزه چغندر با همکاری کارخانه قند شیروان به صورت آزمایشی در کشتزارهای استان خراسان شمالی و گلستان صورت گرفت که نتیجه کمی و کیفی مطلوبی داشت.
وی نخستین تجربه کشت چغندرقند پاییزه در این استان را مربوط به بخش مانه در شهرستان مانه و سملقان ذکر کرد و گفت: در سال اول در قالب طرح 790 هکتار از مزارع خراسان شمالی و گلستان زیر کشت رفته بود.
وی اظهار کرد: کشاورزانی که تمایل به کشت چغندر پاییزه در سال زراعی پیش رو دارند می توانند با مراجعه به اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی نسبت به عقد قرارداد با قیمت تضمینی اقدام کنند.
عابدی افزود: با توجه به خشکسالی و خشک شدن برخی از منابع آبی در فصل تابستان، بخش زراعی استان با کمبود آب مواجه است که چون چغندر محصولی است که به آب زیادی نیاز دارد به دلیل کم آبی دچار کاهش عملکرد در واحد سطح می شود.
وی گفت: کشت پاییزه چغندرقند به صورت متناوب با غلات همچنین می تواند نقش مهمی در اصلاح خاک داشته باشد.
وی افزود: هم اکنون برای کمک به قشر کشاورز هزینه خرید 50 درصد از بذور چغندرقند به صورت بلاعوض به آنان داده می شود.
تنش کم آبی مهم ترین عامل محدودکننده تولید چغندر قند در مناطق خشک و نیمه خشک است که گاه تداخل تاریخ کشت آن با آبیاری غلات موجب می شود تا کشت آن در عمده مزارع تا زمان گرفتن آب از غلات به تاخیر بیفتد که این، عملکرد ریشه چغندر را دچار مشکل می کند.
این در حالی است که با کشت پاییزه، این محصول به دلیل استفاده از بارش های پاییز و زمستان و کاهش نیاز آن به آبیاری در هوای خشک تابستان رشد مطلوبی کرده و در تولید نیز عملکرد بهتری دارد.
سالانه هزار و 730 هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت چغندر قند می رود که از این سطح 57 هزار تن چغندر قند برداشت می شود.
خراسان شمالی با 344هزار هکتار عرصه کشاورزی 307هزار هکتار زراعت با 32گونه زراعی و 38هزار هکتار باغ با 28گونه باغی دارد. ک/3
7184/626
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]