واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاسیس بنیاد علمی حکیم میرفندرسکی در هاله از ابهام قرار دارد گنبدکاووس - ایرنا - تاسیس بنیاد علمی حکم ˈ ابوالقاسم میرفندرسکیˈ از حکما و عرفای امامیه عصر صفویه که قرار بود از دو سال پیش در شهرستان رامیان استان گلستان راه اندازی شود در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
این بنیاد بدنبال انتخاب اعضای 10 نفره هیات موسس در سال 91، نگارش اساسنامه را با استفاده از نظرات کارشناسان آماده کرد که این اساسنامه مورد تایید موسسان آنان، به تصویب شورای فرهنگ و عمومی استان گلستان رسید.
متن اساسنامه این بنیاد پس از تصویب در شورای فرهنگ و عمومی استان برای تصویب نهایی به شورایعالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.
بر این اساس قرار شد مجتمع فرهنگی حکیم میرفندرسیکی، در زادگاهش در روستای نامتلو از توابع بخش فندرسک شهرستان رامیان در شرق گلستان احداث شود.
آیین آغاز عملیات اجرایی این مجتمع فرهنگی در 28 اردیبهشت سال 91 با حضور وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، استاندار و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان و جمع کثیری از اقشار مختلف مردم برگزار شده بود.
"سیدمحمد حسینی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت وقت در این آیین گفت: تشکیل بنیاد علمی حکیم "ابوالقاسم میرفندرسکی" باعث گسترش افکار و شناخت بیشتر این حکیم فرزانه در میان مردم و خصوصا جوانان می شود.
جمعی از ساکنان شهرستان رامیان با انتقاد از وقفه در تاسیس مجتمع فرهنگی حکیم میرفندرسکی خواستار اجرایی شدن هر چه سریعتر آن از سوی مسوولان فرهنگی کشور هستند.
به گفته آنها ، مسوولان در آیین آغاز عملیات اجرایی این مجتمع فرهنگی وعده های زیادی از جمله اختصاص بودجه ای برای شروع بکار آن ارایه کرده بودند ولی متاسفانه با گذشت دو سال از آن زمان نه از بنیاد علمی و نه از مجتمع فرهنگی خبری نیست.
"غلامرضا منتظری" مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت استان گلستان نیز
درآن آیین گفت: مجتمع فرهنگی در زمینی به مساحت 1.5 هکتار اهدایی نوه میرفندرسکی در روستای نامتلو شهرستان رامیان با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس می شود.
دکتر منتظری از همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای گرداوری تمام کتب و نسخ خطی و میکروفیلم هایی که از آثار این حکیم موجود است در این بنیاد خبر داده و گفته بود که این بنیاد تنها پایگاه تخصصی و تحقیقاتی برای علاقه مندان به این حکیم خواهد شد.
قرار بود در این مجموعه کتابخانه، سالن همایش ها، ساختمان اداری، آموزشی و مرکز پژوهش ها احداث شود.
" صدرالدین میرفندرسکی " از نوادگان حکیم ابوالقاسم میرفندرسکی در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: جلسات مختلفی برای تاسیس بنیاد در استان تشکل شد و اساسنامه این بنیاد نیز پس از تصویب در شورای فرهنگ و عمومی استان برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد.
وی افزود: برای تاسیس این بنیاد و همچنین مجتمع فرهنگی حکیم ابوالقاسم میرفندرسیکی دو سال پیش مقدار دو هکتار زمین برای این منظور اهدا کردم.
میرفندرسکی خاطر نشان کرد: در آن زمان وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی که برای شرکت در دومین همایش میرفندرسکی به این منطقه سفر کرده بود قول پرداخت 5 میلیارد ریال را داده بود که بعدها این مبلغ به دو میلیارد ریال کاهش پیدا کرد ولی متاسفانه همین مقدار نیز تاکنون پرداخت نشده است.
صدرالدین میرفندرسکی با اظهار گله مندی از محقق نشدن این طرح ها گفت: حکیم میرفندرسکی هر چند که متولد این منطقه است ولی مربوط به جهان اسلام است و شهره جهانی دارد و عدم تحقق وعده های داده شده از سوی مسوولان زیبنده این حکیم بزرگ اسلامی نیست.
وی با بیان اینکه دولت گذشته در این زمینه کاری انجام نداده است و از دولت تدبیر و امید خواست در خصوص تاسیس بنیاد و احداث مجتمع فرهنگی حکیم فندرسکی گام های اساسی بردارد.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: با تاکید هیات وزیران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تنها پروژه هایی که بالغ بر 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار داد.
" احمد قلیش لی " افزود: پروژه حکیم میرفندرسکی که تنها کلنگ آن به زمین زده شد با توجه به کمبود اعتبارات در اولویت نیست .
تاکنون دو همایش در خصوص ویژگی های علمی و شخصیتی حکیم میرفندرسکی در گلستان برگزار شد که همایش دوم نیز در 27 اردیبهشت سال 91 با پیام حضرت آیت الله جوادی آملی ، رییس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر برگزار شده بود.
میرزا ابوالقاسم فرزند میرزابیگ، فرزند امیر صدرالدین موسوی حسینی فندرسکی معروف به "میرفندرسکی" از حکما و عرفای امامیه بود که در حکمت طبیعی، الهی، ریاضی، علوم نقلی و شعر و ادب، یگانه روزگار صفوی - قرن یازدهم هجری- بود.
پدر میرفندرسکی از بزرگان سادات استرآباد بود و نسبت خانواده میرفندرسکی، به امام موسی کاظم (ع) می رسد.
ابوالقاسم در فندرسک، از توابع شهرستان رامیان در سال 970 ق ، 1563 م متولد شد.
وی مقدمات علوم را در همین نواحی فرا گرفت و برای ادامه تحصیل، به مازندران و قزوین و در نهایت به اصفهان و همچنین گفته می شود به هند نیز برای تحصیل سفر کرده است.
شهرستان 85 هزار نفری رامیان در شرق استان گلستان قرار دارد.
/622/
23/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]