تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843692766




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گروه بین المللی بحران خواستار جلوگیری از هدررفت آب در آسیای مرکزی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گروه بین المللی بحران خواستار جلوگیری از هدررفت آب در آسیای مرکزی شد تهران - ایرنا - ˈگروه بین المللی بحرانˈ (ICG) در تازه ترین گزارش خود به مشکل آب در آسیای مرکزی پرداخته و از کشورهای منطقه خواست ضمن افزایش آگاهی های عمومی برای صرفه جویی،از کاربرد آب به عنوان اهرم فشار علیه یکدیگر خودداری کنند.


به گزارش ایرنا ، در این گزارش آمده است: مناقشه ها بر سر منابع مشترک آب، تنش های فزاینده در "دره فرغانه" را تشدید می کند. کشورهای قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان برای پرداختن به این موضوع باید از هرگونه کاربرد مساله آب یا انرژی به عنوان اهرم فشار خودداری کرده و تا زمان حل و فصل فراگیر این مشکل جدی ، تمرکز خود را بر رسیدن به یک رشته توافق های دوجانبه قرار دهند.
گروه بین المللی بحران می افزاید: آب از دیرباز یکی از عوامل اصلی مناقشه در آسیای مرکزی بوده است. دو کشور قرقیزستان و تاجیکستان مازاد دارند اما سه کشور دیگر این منطقه می گویند که سهم خود را از دو رودخانه بزرگ منطقه - امودریا و سیردریا - دریافت نمی کنند.
فشارها درحال افزایش است بخصوص در قرقیزستان،تاجیکستان و ازبکستان. جمعیت آسیای مرکزی از سال 2000 تاکنون تقریبا به میزان 10میلیون نفر افزایش یافته و زمین های زراعی محدود نیز به دلیل استفاده بیش از حد و شیوه های قدیمی کشاورزی در حال فرسوده شدن است.
ازسوی دیگر،ضعف زیرساخت ها و تغییرات آب و هوایی نیز برمشکلات در بلندمدت می افزاید.
درحالی که اقتصادهای منطقه ضعیف تر و دولت ها شکننده تر می شوند،افزایش ملی گرایی ، مناقشه های مرزی و تنش های منطقه ای ، کار رسیدن به راه حل های مورد توافق برای نیاز آب منطقه را دشوارتر و پیچیده تر می سازد.
ریشه مشکل در از هم پاشیدن سامانه اشتراک منابع اعمال شده در زمان شوروی در پی فروپاشی شوروی در سال 1991 است.
قرقیزستان و تاجیکستان طبق سامانه مزبور در فصل تابستان آب در اختیار قزاقستان ، ترکمنستان و ازبکستان می گذاشتند و در زمستان از آنها زغال ، گاز و برق دریافت می کردند.
این سامانه در دهه 1990 از هم پاشید و یک رشته توافق های دوجانبه و منطقه ای در همان دهه نیز نتوانسته مشکل را حل کند.
نگرانی های شناسایی شده توسط گروه بین المللی بحران در سال 2002 - ناکافی بودن زیرساخت ها ، مدیریت ضعیف آب و شیوه های قدیمی آبیاری - همچنان بدون پاسخ مانده و این در حالی است که محیط امنیتی تیره تر شده است.
به نظر می رسد که رهبران منطقه ای تمایلی به همکاری در مورد مشکلات اصلی ندارند و ظن و بدگمانی در میان کشورهایی که بیشترین تاثیر را از این مشکل می بینند یعنی قرقیزستان ، تاجیکستان و ازبکستان در حال افزایش است.
شریکان بین المللی از جمله روسیه ، اتحادیه اروپا و آمریکا نیز می گویند اگر این کشورها همچنان پایبند تفاسیر تنگ نظرانه ای ازمنافع ملی باشند،کار زیادی از عهده آنها بر نمی آید.
با این حال ، مشکل آب در آسیای مرکزی با همه پیچیدگی خود فرصت های برای حل و فصل دارد و همانطور که یک کارشناس سوئیسی گفته " آب می تواند عاملی برای مناقشه و همچنین عاملی برای صلح باشد. "
تلاش ها برای رسیدن به راه حل های فراگیر منطقه ای به دلیل بی اعتمادی ناموفق بوده اند. قرقیزستان ، تاجیکستان و ازبکستان (و حامیان بین المللی آنها ) باید اکنون در نواحی مرزی دره فرغانه برای پایان دادن به چرخه سالانه رقابت و مناقشه وارد عمل شوند. اگر ازبکستان نیز مشارکت نکند ، قرقیزستان و تاجیکستان باید بطور دوجانبه در این زمینه کار کنند. در همین حال ، میانجیگری سطح بالایی باید برای پرداختن به موضوع مخالفت های ازبکستان با پروژه های برق آبی بالادستی ، انجام شود.
گروه بین المللی بحران در پایان این گزارش توصیه هایی مطرح کرده و از جمله از طرفهای کمک کننده از جمله روسیه ، اتحادیه اروپا و چین خواسته است که برنامه های مربوط به نوسازی زیرساخت ها در آسیای مرکزی را توسعه دهند و همچنین مسائل مربوط به آب را در عالی ترین سطوح تعاملی با دولتهای قرقیز ، تاجیک و ازبک ، اولویت دهند.
گروه بین المللی بحران همچنین از دولت های قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان خواستار شده برنامه های آموزشی عمومی در مقیاس گسترده ای را برای جلوگیری از هدر رفتن آب آغاز کنند.
رسانام**1078**1547


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن