محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830263538
تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق شود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق شود
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران در گذشته نوشت: شرایط کنونی مذاکرات هستهای ایران بیشباهت به مذاکرات این کشور با اتحادیه اروپا در سال 2005 نیست. در آن زمان نیز اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها به شکست مذاکرات و در نتیجه بیاعتمادی دو طرفه منجر شد.
کد خبر: ۴۳۴۱۷۰
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۶ - 13 September 2014
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران در گذشته نوشت: شرایط کنونی مذاکرات هستهای ایران بیشباهت به مذاکرات این کشور با اتحادیه اروپا در سال 2005 نیست. در آن زمان نیز اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها به شکست مذاکرات و در نتیجه بیاعتمادی دو طرفه منجر شد.
به گزارش ایسنا، المانیتور در ادامه نوشت: پس از توافق پاریس در ماه نوامبر سال 2004 طرفهای مذاکرهکننده به دستیابی به توافق در سال 2005 بسیار نزدیک بودند. ایران برای جلب اطمینان فعالیتهای غنیسازی، واردات قطعات سانتریفیوژ و فعالیتهایش در زمینه تحقیق و توسعه را به حالت تعلیق در آورد و توانست به سطحی از روابط برسد که برای اولینبار در دو سال نامی از ایران در نشست آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه مارس 2005 برده نشود.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشاتش تایید میکرد که بازرسان آژانس اجازه دارند روزانه به طور کامل به تاسیسات هستهای ایران دسترسی داشته باشند. توافق پاریس علاوه بر مساله هستهای، همکاریهای اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی میان ایران و سه کشور اتحادیه اروپا شامل فرانسه، انگلیس و آلمان را در بر میگرفت.
اکنون نوبت اروپا بود تا به تعهداتش طبق توافق پاریس عمل کند. اگرچه یک سال پس از حصول این توافق یعنی در نوامبر سال 2005 و تحت شرایط بسیار سختی که فضای کمی برای خوشبینی ایجاد میکرد پرونده ایران آماده بود تا به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود چیزی که باعث شد این مذاکرات در آخرین مراحل رسیدن به توافق متوقف شود شبیه همان چیزی است که مذاکرات کنونی ایران و 1+5 با آن درگیر است، یعنی تعداد سانتریفیوژهای ایران در سال 2005 تعداد واقعی سانتریفیوژها مورد بحث بود و اکنون ظرفیت آنها.
حسن روحانی، رییسجمهور ایران که در سال 2005 مذاکرهکننده ارشد ایران محسوب میشد نامهای را به این سه عضو اتحادیه اروپا ارائه و در آن طرحی را پیشنهاد داد که بر اساس آن ایران خواستار استفاده از 500 سانتریفیوژ برای اهداف تحقیق و توسعه به علاوه امکان افزایش تعداد آن تا سقف سه هزار تا بود. این میزان بسیار کمتر از ظرفیت تاسیسات نطنز بود که برای جای دادن حدود 54 هزار سانتریفیوژ ساخته شده است اما این طرح از سوی غرب مورد مخالفت قرار گرفت.
ایران به منظور اطمینان دادن به غرب و دستیابی به توافق سیاسی و تجاری با آنها غنیسازی خود در سطح صنعتی را به حالت تعلیق در آورد اما دولت جرج بوش، رییسجمهور وقت آمریکا تاکید داشت که ایران نباید اجازه استفاده از حتی یک سانتریفیوژ را داشته باشد.
محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کتاب خود آورده است: من به کاندولیزا رایس، مشاور امنیت ملی دولت بوش و رابرت ژوزف، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بینالملل و کنترل سلاح گفتم که یک برنامه کوچک تحقیق و توسعه چیزی نیست که آنها نگرانش باشند. اگر ایران بخواهد تکنولوژی غنیسازیاش در سطح تحقیق و توسعه را کامل کند به راحتی میتواند آن را انجام دهد. هیچ کس به اندازه ایرانیها سخاوتمندانه رفتار نکرده است.
با این حال اروپاییها که بعدتر مشخص شد تحت تاثیر آمریکا قرار داشتند با تعداد محدود سانتریفیوژ در ایران برای اهداف تحقیق و توسعه موافقت نکردند. زمانی که ایران تاسیسات غنیسازی در اصفهان را در دهم اوت 2005 بازگشایی کرد توافق پاریس که تنها مساله مورد اختلاف تعداد سانتریفیوژها بود به شکست منجر شد. ایران سپس در اوایل ژوییه 2006 یک ریسک حساب شده را به جان خرید و تصمیم گرفت تا غنیسازی را از سر گیرد. نتیجه این اقدام ایران مشخص بود پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شد و ایران تصمیم گرفت تا همکاری داوطلبانهاش تحت پروتکل الحاقی را در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (ان.پی.تی) متوقف کند.
اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژهایی که حتی به اذعان مدیرکل وقت آژانس ظرفیت نگرانکنندهای نبود سبب شد تا توافق احتمالی تاریخی میان ایران و اروپاییها را به شکست بکشاند اما برنامه هستهای ایران پس از گذشت 9 سال در شرایط متفاوتی قرار دارد. ظرفیت سانتریفیوژهای ایران در سطح تحقیق و توسعه به سطح صنعتی تبدیل شده و این کشور حدود 19 هزار سانتریفیوژ در اختیار دارد. ایران اکنون دارای غنیسازی در سطح بیست درصد است.
شواهد نشان میدهد که اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنیسازی باز هم به دلیل اصلی درگیری میان طرفهای مذاکرهکننده تبدیل شده است.
آن چه در 9 سال گذشته اتفاق افتاده ثابت میکند که تعداد سانتریفیوژها یا ظرفیت غنیسازی مساله نگرانکننده در مورد تئوری گریز هستهای ایران نیست. بازرسیهای کنونی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به راحتی میتواند هرگونه احتمال گریز هستهای را حذف کند. در واقع از زمان تاسیس آژانس تاکنون حتی یک مورد گریز هستهای در میان کشورهای عضو ان.پی.تی ثبت نشده است. کره شمالی، پاکستان و هند که هیچگاه نیز به این معاهده نپیوستهاند تنها کشورهاییاند که دست به چنین اقدامی زدند. بنابراین یک چنین اتهامی نمیتواند در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران مطرح شود.
این پایگاه خبری در ادامه آورده است: پس از یک سال از آغاز مذاکرات میان دولت کنونی ایران و گروه 1+5 شامل پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان این کشور به طور واضح آمادگی خود را برای رسیدگی به نگرانیهای غرب نشان داده و غرب نیز در توافق ژنو نشان داد که تابوی تعداد سانتریفیوژها شکسته شده و آنها حق غنیسازی ایران را به رسمیت شناختند.
مقامات ایرانی میگویند که کشورشان نیازمند 190 هزار سو (واحد اندازهگیری توان سانتریفیوژ) هستند تا بتوانند سوخت مورد نیاز راکتورهای خود در آینده را تامین کنند.
به گفته علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، ایران حاضر است که ظرفیت سانتریفیوژهای کنونی خود را تا هشت سال آینده در همین حد نگه دارد.
ایران در حال حاضر 19 هزار سانتریفیوژ دارد که تنها 9 هزار تای آن به طور کامل در فعالیتهای غنیسازی در حال انجام عملیات هستند.
آمریکا خواستار برخورداری ایران از تنها پنج هزار سانتریفیوژ طی بیست سال آینده است. در اینجا اختلاف بر سر چهار هزار سانتریفیوژ و البته مدت زمان اجرای هرگونه توافق است. این همان مسالهای است که طرفهای مذاکرهکننده معتقدند اختلاف اصلی وجود دارد. دیگر مساله مورد اختلاف در این مذاکرات آینده راکتور آب سنگین اراک و لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران است. ایران با پیشنهاد بازطراحی راکتور اراک در تلاش است تا راهحلی کامل برای این مساله ارائه کند.
ادامه اختلاف در مورد تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنیسازی در این مرحله حساس از مذاکرات تنها میتواند به شکست آن همانطور که در سال 2005 به وقوع پیوست منجر شود به ویژه اینکه هیچ شواهدی که ثابت کند ایران از معاهده انپیتی و پروتکل الحاقی در طول 10 سال گذشته انحراف داشته وجود ندارد.
المانیتور در پایان افزود: طرفهای مذاکرهکننده باید بر روی راهحلی جهت افزایش قدرت نظارت آژانس از طریق پادمانهای آژانس به جای تعداد سانتریفیوژها تمرکز کنند. این مساله اجازه میدهد تا خواستههای ایران به علاوه نگرانیهای غرب در مورد ظرفیت غنیسازی این کشور که ممکن است شکست مذاکرات را در پی داشته باشد رفع کند.
بازرسیهای جامع آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کشورهایی چون برزیل، آرژانتین و ژاپن که در حال حاضر دارای ظرفیت غنیسازی در سطح صنعتی هستند موثر بوده است بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران نیز بتواند به همین طریق به فعالیتهای هستهایاش ادامه دهد.
با توجه به این که مذاکرات به نقطه حساس خود رسیده است مذاکرهکنندگان باید به مساله تعداد سانتریفیوژها که پیش از این نیز روند مذاکرات هستهای را متوقف کرده بود توجه بیشتری نشان داده و مانع از تاثیرات منفی آن بر حصول توافق نهایی شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]
صفحات پیشنهادی
تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق هستهای شود |اخبار ایران و جهان
تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق هستهای شود پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران در گذشته نوشت شرایط کنونی مذاکرات هستهای ایران بیشباهت به مذاکرات این کشور با اتحادیه اروپا در سال 2005 نیست در آن زمان نیز اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها بهظریف: مانع پیچیدگی و انحراف توافقات شوید |اخبار ایران و جهان
ظریف مانع پیچیدگی و انحراف توافقات شوید کد خبر ۴۳۱۱۶۶ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۹ - 01 September 2014 وزیر خارجه ایران در دیدار با رئیس شورای اروپا با تأکید بر پایبندی طرفهای مذاکره به تعهداتشان دستیابی به راهحل جامع را کاملا ممکن دانست و گفت طرفهای مذاکره باید باتوافق تهران و مسکو برای عبور از مانع تحریمها |اخبار ایران و جهان
توافق تهران و مسکو برای عبور از مانع تحریمها کد خبر ۴۳۱۱۶۸ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۳ - 01 September 2014 منابع رسانهای از توافق اخیر مقامات ایران و روسیه در زمینه عبور از تحریمهای ظالمانه غربیها علیه این دو کشور خبر می دهند به گزارش مهر شبکه المیادین به نقل از مناجدیت ایران در اجرای ۵گام توافق شده با آژانس |اخبار ایران و جهان
جدیت ایران در اجرای ۵گام توافق شده با آژانس نماینده ایران در آژانس گفت ایران با جدیت به اجرای 5 گام عملی توافق شده با آژانس اقدام کرد کد خبر ۴۳۰۹۳۴ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۲ - 01 September 2014 نماینده ایران در آژانس گفت ایران با جدیت به اجرای 5 گام عملی توافق شدهممانعت کشاورزان از تغییرات کاربری اراضی |اخبار ایران و جهان
ممانعت کشاورزان از تغییرات کاربری اراضی قائم مقام وزیر در امور مجلس گفت کشاورزان مانع از تغییرات کاربری و باعث حفظ اراضی کشاورزی شوند کد خبر ۴۲۹۹۳۳ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ - 28 August 2014 قائم مقام وزیر در امور مجلس گفت کشاورزان مانع از تغییرات کاربری و باعث حفظعراقچی: درباره رسیدن به توافق خوشبین هستیم |اخبار ایران و جهان
عراقچی درباره رسیدن به توافق خوشبین هستیم مذاکره کننده ارشد هستهای کشورمان گفت در مورد رسیدن به یک توافق بینالمللی در مورد برنامه هستهای پیش از پایان ضرب الاجل تعیین شده یعنی بیست و چهارم نوامبر خوشبین هستیم کد خبر ۴۳۱۶۱۹ تاریخ انتشار ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۶ - 03 Septembeتعداد آوارگان جهان رکورد شکست |اخبار ایران و جهان
تعداد آوارگان جهان رکورد شکست کد خبر ۴۳۲۸۸۷ تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۰ ۰۳ - 08 September 2014 رئیس جمهوری مصر در نشستی با کمیسیونر عالی امور پناهندگان سازمان ملل گفت قاهره میزبان حدود پنج میلیون آواره از سوریه لیبی و تعدادی از کشورهای آفرقایی است به گزارش ایسنا به نوشترفع تحریمها یکی از الزامات هرگونه توافقی است |اخبار ایران و جهان
رفع تحریمها یکی از الزامات هرگونه توافقی است رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه رفع تحریمها یکی از الزامات هرگونه توافقی است گفت 1 5 باید صداقت و پایمردی خود نسبت به توافقات ژنو را عملا نشان دهد کد خبر ۴۳۲۸۷۱ تاریخ انتشار ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۷ - 07 Seهلاکت تعدادی از سرکردههای داعش در حملات هوایی در تکریت و الانبار |اخبار ایران و جهان
هلاکت تعدادی از سرکردههای داعش در حملات هوایی در تکریت و الانبار کد خبر ۴۳۲۴۰۸ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۲ - 06 September 2014 منابع امنیتی عراقی از هلاکت تعدادی از سرکردههای داعش در حملات هوایی در تکریت و الانبار خبر دادند به گزارش تسنیم به نقل از شبکه التاکید وزیر خارجه دانمارک بر توافق جامع هسته ای |اخبار ایران و جهان
تاکید وزیر خارجه دانمارک بر توافق جامع هسته ای وزیر امور خارجه دانمارک پس از دیدار یکشنبه شب با حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در مشهد بر توافق جامع پیرامون مسایل هسته ای کشورمان در مذاکرات جاری تاکید کرد کد خبر ۴۳۲۸۵۸ تاریخ انتشار ۱۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۴ - 07 Septembeقادری:نباید با بابک زنجانی مدارا کرد |اخبار ایران و جهان
قادری نباید با بابک زنجانی مدارا کرد کد خبر ۴۳۲۳۹۰ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ - 06 September 2014 عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس با تاکید بر اینکه بودجه سال آتی باید به میزانی پیش بینی شود که رکود تشدید نشود گفت بودجه ۹۴ به شرطی باید انبساطی نوشته شود که اعتوافق ایران و ترکیه بر سر قیمت گاز صادراتی |اخبار ایران و جهان
توافق ایران و ترکیه بر سر قیمت گاز صادراتی وزیر انرژی ترکیه گفت تهران و آنکارا تا پایان سال ٢٠١٤ در باره قیمت گاز صادراتی ایران به توافق می رسند کد خبر ۴۳۳۸۹۷ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۱ - 12 September 2014 وزیر انرژی ترکیه گفت تهران و آنکارا تا پایان سال ٢٠١٤ در بارنباید به کسانی که مقابل اسلام میایستند،میدان داد |اخبار ایران و جهان
نباید به کسانی که مقابل اسلام میایستند میدان داد تیم جدید وزارت فرهنگ به بعضی از افراد و جریانهای خاص توجه ویژهای میکند تا اعتمادسازی صورت بگیرد اما نباید به کسانی که مقابل اسلام میایستند میدان داد کد خبر ۴۲۹۹۰۳ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۱ - 28 August 2014 تیم جدیدچرا مانع اجرای کنسرت در ورزشگاهها و بناهای تاریخی میشویم؟ |اخبار ایران و جهان
چرا مانع اجرای کنسرت در ورزشگاهها و بناهای تاریخی میشویم آیا در این شرایط که برگزاری کنسرت در خارج از تهران به خودِ خود یک چالش اساسی است و دریافت مجوز اجرای موسیقی اصیل و سنتی نیز در بسیاری از شهرستانها ممکن نیست باید سدهای تازهای در مسیر اجرای زنده موسیقی ایجاد کرد و چناناژه ای: دولت نباید در لوایح قضایی دخالت کند |اخبار ایران و جهان
اژه ای دولت نباید در لوایح قضایی دخالت کند معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه دولت نباید در لوایح قضایی که قوه قضاییه ارائه می کند دخالت کند اظهار داشت نباید تحت تاثیر فضاسازی ها و جوسازی های بلندگوهای شرقی و غربی قرار بگیریم کد خبر ۴۳۳۲۶۲ تاریخ انتشار ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ -مان: 1+5 برای توافق با ایران مصمم است |اخبار ایران و جهان
مان 1 5 برای توافق با ایران مصمم است مایکل مان سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران گفت گروه 1 5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند کد خبر ۴۳۱۷۴۴ تاریخ انتشار ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۵ - 03 September 2014 مایکل مان سخنگوی نماینده اتحادییک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای ایران هیچ توافقی درباره تعداد سانتریفیوژها حاصل نشده است
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای ایرانهیچ توافقی درباره تعداد سانتریفیوژها حاصل نشده استیک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان حصول هرگونه توافق در خصوص تعداد سانتریفیوژها را تکذیب کرد و افزود هیچگونه توافقی پیرامون موضوعات مورد مذاکره تاکنون حاصل نشده است ی-
سیاسی
پربازدیدترینها