محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843574012
تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق هستهای شود |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعداد سانتریفیوژها نباید مانع از توافق هستهای شود
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران در گذشته نوشت: شرایط کنونی مذاکرات هستهای ایران بیشباهت به مذاکرات این کشور با اتحادیه اروپا در سال 2005 نیست. در آن زمان نیز اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها به شکست مذاکرات و در نتیجه بیاعتمادی دو طرفه منجر شد.
کد خبر: ۴۳۴۱۷۰
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۶ - 13 September 2014
پایگاه خبری المانیتور در گزارشی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران در گذشته نوشت: شرایط کنونی مذاکرات هستهای ایران بیشباهت به مذاکرات این کشور با اتحادیه اروپا در سال 2005 نیست. در آن زمان نیز اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها به شکست مذاکرات و در نتیجه بیاعتمادی دو طرفه منجر شد.
به گزارش ایسنا، المانیتور در ادامه نوشت: پس از توافق پاریس در ماه نوامبر سال 2004 طرفهای مذاکرهکننده به دستیابی به توافق در سال 2005 بسیار نزدیک بودند. ایران برای جلب اطمینان فعالیتهای غنیسازی، واردات قطعات سانتریفیوژ و فعالیتهایش در زمینه تحقیق و توسعه را به حالت تعلیق در آورد و توانست به سطحی از روابط برسد که برای اولینبار در دو سال نامی از ایران در نشست آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ماه مارس 2005 برده نشود.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشاتش تایید میکرد که بازرسان آژانس اجازه دارند روزانه به طور کامل به تاسیسات هستهای ایران دسترسی داشته باشند. توافق پاریس علاوه بر مساله هستهای، همکاریهای اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی میان ایران و سه کشور اتحادیه اروپا شامل فرانسه، انگلیس و آلمان را در بر میگرفت.
اکنون نوبت اروپا بود تا به تعهداتش طبق توافق پاریس عمل کند. اگرچه یک سال پس از حصول این توافق یعنی در نوامبر سال 2005 و تحت شرایط بسیار سختی که فضای کمی برای خوشبینی ایجاد میکرد پرونده ایران آماده بود تا به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود چیزی که باعث شد این مذاکرات در آخرین مراحل رسیدن به توافق متوقف شود شبیه همان چیزی است که مذاکرات کنونی ایران و 1+5 با آن درگیر است، یعنی تعداد سانتریفیوژهای ایران در سال 2005 تعداد واقعی سانتریفیوژها مورد بحث بود و اکنون ظرفیت آنها.
حسن روحانی، رییسجمهور ایران که در سال 2005 مذاکرهکننده ارشد ایران محسوب میشد نامهای را به این سه عضو اتحادیه اروپا ارائه و در آن طرحی را پیشنهاد داد که بر اساس آن ایران خواستار استفاده از 500 سانتریفیوژ برای اهداف تحقیق و توسعه به علاوه امکان افزایش تعداد آن تا سقف سه هزار تا بود. این میزان بسیار کمتر از ظرفیت تاسیسات نطنز بود که برای جای دادن حدود 54 هزار سانتریفیوژ ساخته شده است اما این طرح از سوی غرب مورد مخالفت قرار گرفت.
ایران به منظور اطمینان دادن به غرب و دستیابی به توافق سیاسی و تجاری با آنها غنیسازی خود در سطح صنعتی را به حالت تعلیق در آورد اما دولت جرج بوش، رییسجمهور وقت آمریکا تاکید داشت که ایران نباید اجازه استفاده از حتی یک سانتریفیوژ را داشته باشد.
محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کتاب خود آورده است: من به کاندولیزا رایس، مشاور امنیت ملی دولت بوش و رابرت ژوزف، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بینالملل و کنترل سلاح گفتم که یک برنامه کوچک تحقیق و توسعه چیزی نیست که آنها نگرانش باشند. اگر ایران بخواهد تکنولوژی غنیسازیاش در سطح تحقیق و توسعه را کامل کند به راحتی میتواند آن را انجام دهد. هیچ کس به اندازه ایرانیها سخاوتمندانه رفتار نکرده است.
با این حال اروپاییها که بعدتر مشخص شد تحت تاثیر آمریکا قرار داشتند با تعداد محدود سانتریفیوژ در ایران برای اهداف تحقیق و توسعه موافقت نکردند. زمانی که ایران تاسیسات غنیسازی در اصفهان را در دهم اوت 2005 بازگشایی کرد توافق پاریس که تنها مساله مورد اختلاف تعداد سانتریفیوژها بود به شکست منجر شد. ایران سپس در اوایل ژوییه 2006 یک ریسک حساب شده را به جان خرید و تصمیم گرفت تا غنیسازی را از سر گیرد. نتیجه این اقدام ایران مشخص بود پرونده ایران به شورای امنیت ارجاع داده شد و ایران تصمیم گرفت تا همکاری داوطلبانهاش تحت پروتکل الحاقی را در معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (ان.پی.تی) متوقف کند.
اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژهایی که حتی به اذعان مدیرکل وقت آژانس ظرفیت نگرانکنندهای نبود سبب شد تا توافق احتمالی تاریخی میان ایران و اروپاییها را به شکست بکشاند اما برنامه هستهای ایران پس از گذشت 9 سال در شرایط متفاوتی قرار دارد. ظرفیت سانتریفیوژهای ایران در سطح تحقیق و توسعه به سطح صنعتی تبدیل شده و این کشور حدود 19 هزار سانتریفیوژ در اختیار دارد. ایران اکنون دارای غنیسازی در سطح بیست درصد است.
شواهد نشان میدهد که اختلاف بر سر تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنیسازی باز هم به دلیل اصلی درگیری میان طرفهای مذاکرهکننده تبدیل شده است.
آن چه در 9 سال گذشته اتفاق افتاده ثابت میکند که تعداد سانتریفیوژها یا ظرفیت غنیسازی مساله نگرانکننده در مورد تئوری گریز هستهای ایران نیست. بازرسیهای کنونی آژانس بینالمللی انرژی اتمی به راحتی میتواند هرگونه احتمال گریز هستهای را حذف کند. در واقع از زمان تاسیس آژانس تاکنون حتی یک مورد گریز هستهای در میان کشورهای عضو ان.پی.تی ثبت نشده است. کره شمالی، پاکستان و هند که هیچگاه نیز به این معاهده نپیوستهاند تنها کشورهاییاند که دست به چنین اقدامی زدند. بنابراین یک چنین اتهامی نمیتواند در مورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران مطرح شود.
این پایگاه خبری در ادامه آورده است: پس از یک سال از آغاز مذاکرات میان دولت کنونی ایران و گروه 1+5 شامل پنج عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان این کشور به طور واضح آمادگی خود را برای رسیدگی به نگرانیهای غرب نشان داده و غرب نیز در توافق ژنو نشان داد که تابوی تعداد سانتریفیوژها شکسته شده و آنها حق غنیسازی ایران را به رسمیت شناختند.
مقامات ایرانی میگویند که کشورشان نیازمند 190 هزار سو (واحد اندازهگیری توان سانتریفیوژ) هستند تا بتوانند سوخت مورد نیاز راکتورهای خود در آینده را تامین کنند.
به گفته علیاکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، ایران حاضر است که ظرفیت سانتریفیوژهای کنونی خود را تا هشت سال آینده در همین حد نگه دارد.
ایران در حال حاضر 19 هزار سانتریفیوژ دارد که تنها 9 هزار تای آن به طور کامل در فعالیتهای غنیسازی در حال انجام عملیات هستند.
آمریکا خواستار برخورداری ایران از تنها پنج هزار سانتریفیوژ طی بیست سال آینده است. در اینجا اختلاف بر سر چهار هزار سانتریفیوژ و البته مدت زمان اجرای هرگونه توافق است. این همان مسالهای است که طرفهای مذاکرهکننده معتقدند اختلاف اصلی وجود دارد. دیگر مساله مورد اختلاف در این مذاکرات آینده راکتور آب سنگین اراک و لغو تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران است. ایران با پیشنهاد بازطراحی راکتور اراک در تلاش است تا راهحلی کامل برای این مساله ارائه کند.
ادامه اختلاف در مورد تعداد سانتریفیوژها و ظرفیت غنیسازی در این مرحله حساس از مذاکرات تنها میتواند به شکست آن همانطور که در سال 2005 به وقوع پیوست منجر شود به ویژه اینکه هیچ شواهدی که ثابت کند ایران از معاهده انپیتی و پروتکل الحاقی در طول 10 سال گذشته انحراف داشته وجود ندارد.
المانیتور در پایان افزود: طرفهای مذاکرهکننده باید بر روی راهحلی جهت افزایش قدرت نظارت آژانس از طریق پادمانهای آژانس به جای تعداد سانتریفیوژها تمرکز کنند. این مساله اجازه میدهد تا خواستههای ایران به علاوه نگرانیهای غرب در مورد ظرفیت غنیسازی این کشور که ممکن است شکست مذاکرات را در پی داشته باشد رفع کند.
بازرسیهای جامع آژانس بینالمللی انرژی اتمی در کشورهایی چون برزیل، آرژانتین و ژاپن که در حال حاضر دارای ظرفیت غنیسازی در سطح صنعتی هستند موثر بوده است بنابراین هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران نیز بتواند به همین طریق به فعالیتهای هستهایاش ادامه دهد.
با توجه به این که مذاکرات به نقطه حساس خود رسیده است مذاکرهکنندگان باید به مساله تعداد سانتریفیوژها که پیش از این نیز روند مذاکرات هستهای را متوقف کرده بود توجه بیشتری نشان داده و مانع از تاثیرات منفی آن بر حصول توافق نهایی شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]
صفحات پیشنهادی
ظریف: مانع پیچیدگی و انحراف توافقات شوید |اخبار ایران و جهان
ظریف مانع پیچیدگی و انحراف توافقات شوید کد خبر ۴۳۱۱۶۶ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۵۹ - 01 September 2014 وزیر خارجه ایران در دیدار با رئیس شورای اروپا با تأکید بر پایبندی طرفهای مذاکره به تعهداتشان دستیابی به راهحل جامع را کاملا ممکن دانست و گفت طرفهای مذاکره باید باخبرسازی رسانههای غربی درباره چالش مهم توافق هستهای |اخبار ایران و جهان
خبرسازی رسانههای غربی درباره چالش مهم توافق هستهای مهلت بیست و پنجم اوت برای اجرایی شدن بخشی از توافق ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی احتمالا از دست رفته و این موضوع ممکن است بر گزارش هفته آینده آژانس درباره برنامه هستهای ایران تاثیر بگذارد در ماههای منتهی به پایان مهلتچرا آمریکا دست به تخریب توافق هستهای میزند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا آمریکا دست به تخریب توافق هستهای میزند اقدام روز گذشته وزارت خزانه داری آمریکا با هماهنگی وزارت خارجه این کشور و کاخ سفید در اعمال تحریم های ظالمانه و در تعبیری دیگر تخریب توافق اولیه ژنو را نمی توان فارغ از سایر مسائل منطقه ای تاثیرگذار بر پرونده هسته ای ایران دید کد خباز «راه دشوار» توافق هستهای تا ضرورت مشارکت ایران در مبارزه با داعش |اخبار ایران و جهان
از راه دشوار توافق هستهای تا ضرورت مشارکت ایران در مبارزه با داعش اظهارات مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران درباره مسیر پیش روی مذاکرات هسته ای و همچنین دستاوردهای گفت و گوهای روز گذشته ایران و سه کشور اروپایی بازتاب مواضع ایران درباره ائتلاف آمریکایی مبارزه با داعش و تأکید یکیک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای ایران هیچ توافقی درباره تعداد سانتریفیوژها حاصل نشده است
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای ایرانهیچ توافقی درباره تعداد سانتریفیوژها حاصل نشده استیک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان حصول هرگونه توافق در خصوص تعداد سانتریفیوژها را تکذیب کرد و افزود هیچگونه توافقی پیرامون موضوعات مورد مذاکره تاکنون حاصل نشده است یلاریجانی: نباید به مذاکرات هستهای ناامید بود |اخبار ایران و جهان
لاریجانی نباید به مذاکرات هستهای ناامید بود مذاکرهکنندگان ایرانی هم اکنون در حال مذاکره هستند و قطعا برای وصول نتیجه باید خیلی تلاش کرد و نباید به صورتی ناامیدانه به این موضوع نگاه کرد کد خبر ۴۳۰۶۶۵ تاریخ انتشار ۰۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۳ - 31 August 2014 رئیس مجلس با اشاره بهتوافق تهران و مسکو برای عبور از مانع تحریمها |اخبار ایران و جهان
توافق تهران و مسکو برای عبور از مانع تحریمها کد خبر ۴۳۱۱۶۸ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۳ - 01 September 2014 منابع رسانهای از توافق اخیر مقامات ایران و روسیه در زمینه عبور از تحریمهای ظالمانه غربیها علیه این دو کشور خبر می دهند به گزارش مهر شبکه المیادین به نقل از منانگاه شما: شهریهی مدارس ، بایدها و نبایدها |اخبار ایران و جهان
نگاه شما شهریهی مدارس بایدها و نبایدها بخش نگاه شما برای ارائه و معرفی نگاه مخاطبان تابناک به همه موضوعات است هر مخاطب تابناک میتواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش نگاه خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد کد خبر ۴۳۰۶۰۸ تتوافق پوتین - پروشنکو برای حل بحران اوکراین |اخبار ایران و جهان
توافق پوتین - پروشنکو برای حل بحران اوکراین سخنگوی رئیس جمهور روسیه اعلام کرد پوتین و پترو پوروشنکو همتای اوکراینی وی درباره گام های لازم برای برقراری آتش بس و پایان دادن به خشونت ها در شرق اوکراین گفتگو کردند کد خبر ۴۳۱۷۲۱ تاریخ انتشار ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ - 03 September 20قوانین نانوشته مانع اجرای قانون اساسی میشود |اخبار ایران و جهان
قوانین نانوشته مانع اجرای قانون اساسی میشود به نظر من آقای روحانی به دنبال این هستند که ساز و کاری را ایجاد کنند که نظارت بر اجرای درست قانون اساسی به صورت نهادینه صورت گیرد به عبارت دیگر او میخواهد تمام نهادهای حاکمیتی چه آنهایی که در زیرمجموعه قوه مجریه هستند و چه آنهاییدو قسط تمدید توافق ژنو واریز شد |اخبار ایران و جهان
دو قسط تمدید توافق ژنو واریز شد اقساط اول و دوم از محل 2 8 میلیارد دلار منابع مسدود شده کشور به حساب بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران واریز شد کد خبر ۴۳۱۹۸۲ تاریخ انتشار ۱۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۳ - 04 September 2014 اقساط اول و دوم از محل 2 8 میلیارد دلار منابع مسدود شده کشور بهچگونه دولت آمریکا به ساخت سلاح هستهای رژیم اسرائیل کمک کرد؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه دولت آمریکا به ساخت سلاح هستهای رژیم اسرائیل کمک کرد دولت اوباما به تازگی اسنادی را منتشر کرده که از آغاز روند همکاری های هسته ای میان آمریکا و رژیم اسرائیل در دهه 1960 میلادی پرده برمی دارد اهمیت این اسناد به ویژه از آنجاست که طی سال های اخیر رژیم اسرائیل به طور مستمرنباید برای جنگ با داعش عجله کرد |اخبار ایران و جهان
نباید برای جنگ با داعش عجله کرد کد خبر ۴۳۳۰۳۵ تاریخ انتشار ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ - 08 September 2014 رئیس در حال کنارهگیری ارتش انگلیس نسبت به تکرار اشتباهات عراق و افغانستان هشدار داد و گفت نباید برای جنگ علیه داعش عجله کرد به گزارش ایسنا ژنرال سر پیتر وال رئیس در حال کسفر هیئتی از رژیم اسرائیل به آمریکا برای بحث درباره مذاکرات هستهای |اخبار ایران و جهان
سفر هیئتی از رژیم اسرائیل به آمریکا برای بحث درباره مذاکرات هستهای در حالی که بر اساس اعلام مقامات ایرانی و غربی قرار است دور جدید مذاکرات هسته ای ایران در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شود رژیم اسرائیل بار دیگر و مطابق معمول تلاش های خود را برای جلوگیری ازممانعت کشاورزان از تغییرات کاربری اراضی |اخبار ایران و جهان
ممانعت کشاورزان از تغییرات کاربری اراضی قائم مقام وزیر در امور مجلس گفت کشاورزان مانع از تغییرات کاربری و باعث حفظ اراضی کشاورزی شوند کد خبر ۴۲۹۹۳۳ تاریخ انتشار ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۹ - 28 August 2014 قائم مقام وزیر در امور مجلس گفت کشاورزان مانع از تغییرات کاربری و باعث حفظنگاهي به توافقنامه آتشبس جنگ 51 روزه غزه |اخبار ایران و جهان
نگاهي به توافقنامه آتشبس جنگ 51 روزه غزه محمدرضا عشوريمقدم کد خبر ۴۳۱۱۷۲ تاریخ انتشار ۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۳ - 01 September 2014 اسرائيل اعلام کرده بود که زير آتش مذاکره نميکند اما مذاکره کرد اسرائيل آمريکا فرانسه و انگلستان اعلام کرده بودند که آتشبس بدون خلع سلاح غزتوافق اروپا بر سر تحریمهای جدید علیه روسیه |اخبار ایران و جهان
توافق اروپا بر سر تحریمهای جدید علیه روسیه اعضای این اتحادیه بر سر بسته تحریمهای شدیدتر علیه روسیه به دلیل مشارکت در جنگ اوکراین به توافق رسیده و قرار است این تحریم ها از روز دوشنبه آینده به اجرا گذاشته شود کد خبر ۴۳۲۲۵۸ تاریخ انتشار ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۱ - 06 September 201-
سیاسی
پربازدیدترینها