تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834667874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیشنهاد اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب سال 1383


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاونت امور زنان وخانواده مطرح کرد: پیشنهاد اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان مصوب سال 1383 تهران - ایرنا - معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در خصوص ضرورت ایجاد مرجع ملی مبارزه با قاچاق انسان بویژه زنان و کودکان در ایران، گزارشی در این باره تهیه و به رییس جمهوری تقدیم کرد.


به گزارش ایرنا از معاونت امور زنان وخانواده، متن کامل این گزارش که روز شنبه انتشار یافته، بدین شرح است: امروزه مبارزه با قاچاق انسان به عنوان یکی از جرایم علیه کرامت انسانی مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته و برای مقابله با این پدیده در سطح بین المللی و منطقه ای، کنوانسیون ها و پروتکل های مختلفی از جمله پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق انسان به ویژه زنان و دختران منضم به کنوانسیون بین المللی جنایات سازمان یافته فراملی(پالرمو) به تصویب رسیده است.
به استناد شورای اروپا، امروزه پدیده قاچاق رتبه سوم فعالیت های اقتصادی غیر قانونی را به خود اختصاص داده و در این میان با استناد به گزارش سازمان بین المللی کار، 80 درصد قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
ایران نیز در سال های اخیر به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی خود و مجاورت با کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای میانه نسبت به قاچاق انسان به ویژه خروج دختران و زنان جوان به صورت غیرقانونی در جایگاه آسیب پذیری قرار گرفته است.
در راستای الحاق به کنوانسیون مذکور، ایران در تاریخ 27 / 4 /1383 قانون مبارزه با قاچاق انسان را به تصویب رساند.
این اقدام خلاء قانونی این حوزه را رفع کرد، اما تعجیل در تصویب موجب شد تا این قانون از جامعیت کامل برخوردار نبوده و بسیاری از موضوعات مربوط به این جرم و اشکال و مصادیق آن مسکوت بماند.
در زمان دولت دهم، حسب پیگیری مرکز امور زنان و خانواده، لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان توسط معاونت حقوقی رییس جمهور تهیه و به قوه قضاییه تقدیم شد.
با عنایت به اینکه لایحه تعزیرات کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی در حال اصلاح در قوه قضاییه می باشد و در نظر است قوانین پراکنده و قدیمی منسوخ شود، بررسی این قانون نیز در دستور کار قرار دارد که در لایحه تعزیرات موضوع قاچاق انسان اصلاح و جرم انگاری شود.
این معاونت در جلسات مشترک پیشنهادات خود را جهت اصلاح قانون مذکور ارائه نموده است.
یکی از ایرادات و خلاءهای مهم قانون مبارزه با قاچاق انسان عدم پیش بینی مقررات پیشگیری از قاچاق و ضرورت تعیین خط و مشی و تدابیر اجرایی، پیش بینی ساز و کار نظارتی است.
نحوه ارزیابی و نظارت بر صدور پروانه و مجوز آژانس های مسافرتی، کاریابی، هتل ها، ایجاد بانک اطلاعاتی، ارتقا آگاهی عامه از طریق رسانه، برگزاری دوره های آموزشی و سمینارها، کنترل مرزها، ایجاد مرجع ملی گزارشگر ملی با محوریت دستگاه هایی نظیر(وزارت کشور، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری، نیروی انتظامی، سازمان جهانگردی و میراث فرهنگی)، حمایت از بزه دیده در فرآیند دادرسی، تامین اقامتگاه های موقت برای نگهداری افراد موضوع این جرم پس از بازگشت و استرداد این افراد به کشور و تنظیم توافقنامه های استرداد و همکاری متقابل میان کشورهای مبدا و مقصد قاچاق به ویژه کشور های حاشیه خلیج فارس از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه و پرداخته شود.
در خصوص ضرورت ایجاد مرجع ملی مبارزه با قاچاق انسان به ویژه زنان و کودکان در ایران گزارشی به رییس محترم جمهور در این خصوص تهیه و تقدیم گردیده است و
پیشنهادات معاونت جهت اصلاح قانون مذکور به قوه قضاییه به شرح ذیل بوده است: در بخش جرم انگاری در لایحه تعزیرات قاچاق فرامرزی که مبتنی بر خروج یا وارد ساختن یا حمل و نقل غیر مجاز فرد از مرزهای کشور به منظور بهره کشی اعم از جنسی، کار یا خدمات اجباری، بردگی یا رویه های مشابه بردگی، برداشتن اندام های بدن و ازدواج است با در نظر گرفتن مجازات شدیدتر و نگاه جامع تر در تعیین مصادیق و عنصر مادی جرم مورد توجه قرار گرفت.
همچنین تحویل گرفتن، انتقال دادن، مخفی نمودن و یا فراهم نمودن موجبات اخفا پس از عبور از مرز با همان مقصود در جهت حمایت از اتباع ایران در صورتی که بزه دیده واقع می شوند، جرم انگاری گردید.
در صورتیکه کلیه مصادیق با رضایت فرد بزه دیده نیز اتفاق افتد چنانچه به قصد بهره کشی جنسی صورت گرفته باشد، مشمول مجازات است.
ضمناً از کسانی که تحت عناوین مجاز قانونی از قبیل ازدواج موقت و فرزند خواندگی موجبات خروج زنان، دختران و اطفال و افراد دارای معلولیت را از مرزهای کشور به منظور بهره کشی فراهم نماید، جرم انگاری گردید.
در صورتیکه کارکنان و مقامات نهادهای حکومتی در ارتکاب این جرایم دخیل باشند، علاوه بر مجازات مقرر، با توجه به نقش و سمت به انفصال موقت و یا دائم محکوم می گردند.
همه آژانس های مسافرتی، جهانگردی، حمل ونقل، کاریابی و سایر موسسات و شرکت های خصوصی که به قصد ارتکاب این جرم به وجود آمده یا با انحراف از هدف مشروع نخستین، فعالیت خود را در جهت ارتکاب جرم تغییر داده باشند منحل و اموال آنان مصادره می گردد.
در صورتیکه فرد بزه دیده از افراد زیر 18 سال و زنان به دلیل آسیب پذیری باشند، موضوع تشدید مجازات مورد توجه قرار گرفت.
با توجه به عدم پیش بینی مرجع صالح در قانون قاچاق فعلی، براساس ماده 302 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 در صلاحیت دادگاه کیفری درجه 1 می باشد.
برخی از مواد قانون قاچاق فعلی از جمله مباحث مربوط به معاونت، شروع، تعدد جرم، ضبط اموال و جرایم سازمان یافته به دلیل پیش بینی مواد کلی در لایحه تعزیرات نسخ می گردد.
در خصوص افراد زیر 18 سال تحقق ابزار و شرایط از جمله خدعه و فریب، اجبار و اکراه برای وقوع بزه قاچاق لازم نیست، صرف خروج، تحویل، انتقال و مخفی کردن و ... کافی می باشد.
شرایط جبران خسارت به ویژه افراد زیر 18 سال و معلول ذهنی که دارای ولی یا سرپرست نباشند و یا دسترسی به آنها ممکن نیست و یا ولی و سرپرست در تحقق جرم مداخله داشته باشند، از سوی دادستان طرح دعوی خصوصی می گردد.
در صورت موافقت نهایی قوه قضاییه، اصلاحات مورد نظر این معاونت در جلسه کارشناسی مشترک مورد توجه و لحاظ در لایحه تعزیرات قرار خواهد گرفت.
اجتمام ** 1880 ** 1071


22/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن