واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابتلا به بیماری های قلبی با سلامت دهان در ارتباط است همدان- ایرنا- رییس گروه بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت استان همدان گفت: ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی با سلامت دهان (بیماری های دهان، لثه و دندان ها) در ارتباط است.
دکتر "جواد سلیمانی اختیاری"روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همواره از بیماری های قلبی و عروقی به عنوان بیماری هایی یاد می شود که پیشگیری از ابتلا به آنها می تواند بسیار موثر از درمان باشد.
وی اظهار کرد: یکی از همین راه های آسان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری های قلبی با هزینه کمتر، استفاده مرتب از نخ دندان، مسواک و پیشگیری از پوسیدگی دندان و جرم دندان است.
وی افزود: طبق نظر انجمن پریودنتیست ها افرادی که مبتلا به بیماری های پریودنتال هستند دو برابر افراد سالم دچار بیماری قلبی می شوند و نتیجه مطالعه ای حاکی از آن است که مشکلات متداول دهان که شامل التهاب لثه ( ژنژیوایتیس) پوسیدگی و از دست دادن دندان ها است احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد.
وی عنوان کرد: متخصصان میکروبیولوژی معتقد هستند که کشیدن نخ دندان و مسواک زدن دندان ها به روش صحیح بیشتر از آن که لبخند بر لب های انسان بنشاند به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی کمک خواهد کرد.
وی با بیان اینکه 25 درصد افرادی که بیماری لثه دارند به بیماری قلبی عروقی هم مبتلا هستند و این مسئله در مردان زیر 50 سال نیز شایع تر است افزود: بعضی از مطالعات ارتباط بین بیماری های پریودنتال و بیماری های قلبی – عروقی ، دیابت و چاقی را نشان می دهد.
وی با اشاره به چگونگی ارتباط ابتلا به بیماری های دهان و دندان و بیماری های قلبی و عروقی با یکدیگر ادامه داد: ممکن است سخت شدن عروق منجر به التهاب لثه شود که در این حالت باکتری از داخل دهان به سیستم گردش خونی که در میان بافت لثه است وارد می شود سپس باکتری های دهان به پلاک های سیستم گردش خون می چسبند و در شکل گیری پلاک های داخل عروقی و لخته شدن خون مشارکت می کنند.
دکتر سلیمان اختیاری گفت: کسانی که نگران ابتلا و یا تشدید بیماری های قلبی هستند باید عوامل خطر این بیماری را بشناسند و به کاهش آن توجه کنند پس فقط مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از بیماری قلبی و پریودنتال کافی نیست.
رییس گروه بهداشت دهان و دندان مرکز بهداشت استان همدان عنوان کرد:پرهیز ازمصرف دخانیات ( کشیدن سیگار، قلیان و پیپ)، افزایش فعالیت بدنی، اجتناب از مصرف بیش از حد غذاهای پرچرب و آماده،رعایت رژیم غذایی سالم و مناسب، کنترل عوامل موثر بر بیماری مانند دیابت، کلسترول بالا و فشارخون بالا، کنترل سلامت دهان و دندان با مراجعه به دندانپزشک، عمل به جرمگیری و درمان لثه به توصیه دندانپزشک از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی است.
هم اکنون ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی بیشترین علت مرگ و میر و ناتوانی را در کشورهای در حال توسعه به خود اختصاص داد است.
7530/2624
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]