واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشکیل تعاونی ها راهکاری برای ارتقای کیفیت و کمیت تولید گچساران - ایرنا - افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی مستلزم رونق تعاونی هاست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی که توسعه هر منطقه ای مستلزم بهره مندی بهینه از امکانات موجود برای دستیابی به تولید بیشتر است، نداشتن برنامه ریزی و تولید هدفمند عامل اصلی کاهش بازدهی زحمات تولیدکننده به ویژه در بخش کشاورزی گچساران است.
زنجیره قصه پر غصه ماندن صدها تن محصول کشاورزی از جمله هندوانه، خربزه، سیب زمینی و گوجه فرنگی در تابستان امسال بر روی دست کشاورزان و در حال حاضر نگرانی کشاورزان این شهرستان برای فروش محصولات انار و زیتون به قیمت واقعی گواهی بر زحمات بر باد رفته کشاورزان است که پیامدی جز بی انگیزه شدن تولید کننده نخواهد داشت.
یک کشاورز روستای کلاغ نشین از توابع گچساران که در حال حاضر مشغول برداشت محصول زیتون است گفت: فروش محصول زیتون مهمترین دغدغه کنونی باغداران است.
هوشنگ عبدالخانی افزود:به دلیل انجام تولیدات کشاورزی به صورت فردی و سنتی ، کشاورز متحمل هزینه های اضافی برای خرید تجهیزات، حمل و نقل محصول برای فروش و دستمزد کارگر می شود .
یک کارآفرین و تولیدکننده برترساکن شهر دوگنبدان گفت: ایجاد دبیرخانه کارآفرینان برای بهره گیری از توان تخصصی آنها، تقویت زیرساخت های ارتقای درآمد تولیدکنندگان و ایجاد بازارچه های فروش محصولات کشاورزی از راهکارهای اصلی افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی است.
عادل امینی با اشاره به این نکته که محصولات باغی کشاورزان گچسارانی به دلیل نبود زیرساخت های نگهداری و فراوری با قیمت بسیار پایین به فروش می رسد تصریح کرد: ناهماهنگی کشاورزان برای تولید هدفمند و نبود تعاونی های کشاورزان برای زنجیره ای کردن تولید، توزیع و فروش عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان گچساران است.
معاون توسعه و بهبود تولیدات کشاورزی گچساران گفت: ایجاد و راه اندازی تعاونی باغداران از مهمترین برنامه های دولت یازدهم برای ساماندهی تولیدات باغی در این شهرستان است.
علی حسن انصاری افزود: هیات مدیره پنج نفره تعاونی باغداران گچساران تشکیل شده و اساس نامه این تعاونی نیز در حال تدوین است.
وی اظهار کرد: باغداران این شهرستان با سه هزار هکتار زمین کشاورزی و 750بهره بردار در صورت استقبال از تعاونی باغداران زمینه کاهش هزینه های تولید، هدفمندشدن تولید محصولات کشاورزی و امکان بازاریابی مناسب را فراهم خواهند کرد.
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت گفت: بهره وری از تسهیلات اشتغالزایی به صورت خوشه ای برای گروه های مختلف مردمی، تشکیل اتاق های فکر با هدف تقسیم کار در چگونگی تولید، توزیع و فروش از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان و ایجاد فرصت های شغلی پایداراست.
غلامرضا تاجگردون تصریح کرد: تخصصی کردن مراحل مختلف تولید، توزیع و فروش، تقسیم کار و ترسیم چشم انداز بلند مدت برای آموزش مهارت های شغلی بر اساس نیاز ، بازار مصرف و همچنین مشخص بودن نحوه فروش محصولات تولیدی از راهکارهای اصلی موفقیت در سرمایه گذاری و توسعه اشتغال در کشور است.
مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: افزایش درآمد کشاورزان این استان مستلزم هدفمند شدن تولیدات کشاورزی است.
جعفرگوهرگانی افزود: مشارکت کشاورزان و دولت برای تبدیل اراضی خرده مالکی به زمین های کشاورزی پیوسته نخستین گام در راه بهینه سازی افزایش میزان تولیدات و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی برنامه ریزی برای نهادینه کردن کردن کار گروهی به جای تولیدات فردی و سنتی و اجرای طرح تبدیل اراضی کشاورزی بیش از 100 هکتار به صورت الگوی پیوسته از برنامه های بلندمدت این اداره متولی برای افزایش درآمد کشاورزان است.
مدیر کل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:کشت غیر اصولی و بدون برنامه، کمبود زیرساخت های کشاورزی و صنایع تبدیلی و نداشتن شبکه بازاریابی مناسب توزیع و فروش از عمده ترین مشکلات تولیدات کشاورزی این استان است.
وی تلاش برای جذب سرمایه گذاران، احداث صنایع تبدیلی، مدیریت تولید برای پیشگیری از اشباع بازار و زیان دیدن کشاورزان و تشکیل تعاونی های بازاریابی و فروش و تنوع در تولید را از مهمترین راهبردها برای بهبود وضعیت تولیدات کشاورزی در این استان دانست.
8143/566
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]