واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روندنگران کننده تاراج منابع طبیعی و ساخت وسازهای غیرقانونی باید متوقف شود نوشهر - ایرنا - نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس با اشاره به روند نگران کننده تاراج منابع طبیعی و ساخت و سازهای غیرقانونی در شمال کشور، گفت: مقابله جدی با این فرآیند باید در دستور کار قرار گیرد.
قاسم احمدی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تاکید کرد: ما امروز در قبال نسل آینده مسوول هستیم و نباید اجازه دهیم میراث طبیعی که حق نسل های آینده است به تاراج رود.
وی با اشاره به اینکه باید در برخی از مجوزهای صادر شده تشکیک کرده و آن را مجددا مورد بررسی قرار داد، اظهار داشت: وقتی مرتعی را تصرف کرده و ساخت و ساز می کنند این اقدام به محیط آسیب وارد می کند، پس لازم است که بررسی شود چرا اراضی مرتعی و منابع طبیعی به طور غیرقانونی واگذار می شود.
احمدی در ادامه با اشاره به تصرف های صورت گرفته در منطقه مرتعی مازوچال در شهرستان کلاردشت و ساخت و سازهای غیرقانونی در این منطقه که هر روز بیشتر می شود، گفت: اصل این موضوع به هر نحوی که صورت گرفته، غیرقانونی است و باید به طور دقیق مجوزهایی که صادر شده را بررسی کرد.
این نماینده مجلس همچنین گفت که بر اساس سرشماری سال 85 منطقه مازوچال هیچ سکنه ای نداشته اما در سرشماری سال 90 این منطقه 171 نفر جمعیت شده که به طور قطع تا کنون افزایش هم یافته است.
محمد علی پورمختار رییس کمیسیون اصل نود مجلس نیز چندی پیش با اشاره به اینکه با پی گیری کمیسیون پرونده زمین خواری در دستور کار ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قرار گرفت، گفت: بیشترین میزان زمین خواری از دو استان شمالی، اصفهان، البرز و تهران گزارش شده است.
وی با اشاره به احداث یک روستا در منطقه ای با تاراج منابع طبیعی گفت: رسیدگی به پرونده ساخت غیرقانونی یک روستای جدید درشمال کشور از طریق تصرف اراضی ملی، پس از تعطیلات مجلس در دستور کار کمیسیون قرار خواهد گرفت.
پورمختار با اشاره به گزارش ارایه شده از بررسی های صورت گرفته و تصرفات انجام شده از اراضی ملی و کشاورزی در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی تاکید کرده که اغلب متخلفان دستگاه های دولتی اشخاص حقیقی و حقوقی بوده اند.
منطقه مرتعی مازوچال در شهرستان کلاردشت نیز از جمله مناطقی است که عده ای بدون مجوزهای قانونی اقدام به احداث بنا در آن کرده اند و مسوولان منابع طبیعی غرب مازندران به ایرنا گفته اند که اقدام این افراد بدون مجوزهای قانونی و اطلاع منابع طبیعی بوده است.
معاون اول رییس جمهوری نیز روز دوشنبه هفته گذشته در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از پدیده زمین خواری و تصرف اراضی ملی به عنوان موضوعی ناراحت کننده برای هر ایرانی نام برد و بر لزوم پیگیری مستمر و تمرکز جدی قوای سه گانه براین موضوع تاکید کرد.
تاکیدات چند باره مقام معظم رهبری، رییس جمهوری و معاون اول رییس جمهوری بر لزوم برخورد جدی با زمین خواری نشان از این دارد که رویه تصرف غیرقانونی اراضی ملی ادامه دارد و برای برخورد با این موضوع باید بین همه قوا همدلی و هماهنگی ایجاد شود.
اسحاق جهانگیری با اشاره به تعدد موضوعات مربوط به پدیده زمین خواری و وجود عوامل و زمینه های مختلف در تصرف اراضی، از دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی خواست جلساتی را با دستگاه های مرتبط با موضوع زمین خواری تشکیل دهد تا ضمن اولویت بندی موضوعات، پیشنهادات و راهکارهای مشخصی برای مقابله با پدیده زمین خواری و پیشگیری از گسترش آن جهت طرح در جلسات آتی ستاد تدوین شود.
جهانگیری افزود: لازم است گزارشی جامع در خصوص پدیده زمین خواری و راهکارهای مقابله با آن فراهم شده و در اختیار قوای سه گانه قرار گیرد تا همه مسوولین کشور از جزییات مربوط به تصرفات اراضی و پرونده های زمین خواری مطلع شوند و هماهنگی و انسجام لازم برای مقابله با این پدیده در میان قوای سه گانه شکل گیرد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه نیز بر اهمیت مقابله با پدیده زمین خواری تاکید کرد و گفت: امروز مقام معظم رهبری و روسای قوای سه گانه از حساسیت فراوانی نسبت به موضوع زمین خواری برخوردار هستند و این یک فرصت استثنایی را در اختیار دستگاه های برخورد کننده با این معضل قرار داده است که باید از این فرصت بهترین بهره برداری را داشته باشند.
معاون اول قوه قضاییه افزود: باید برای مقابله با پدیده زمین خواری دو رویکرد عمده را در پیش گیریم که یکی پیشگیری و اقدامات بازدارنده برای عدم تکرار تخلفات در بخش تصرف اراضی است و دیگری تدوین راهکارهایی عملی برای برخورد با تخلفات صورت گرفته و تسریع در به نتیجه رساندن پرونده های موجود است.
1535/506
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]