محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827653246
توانمندسازی مناطق پنجگانه شهر همدان، طرحی برای اجرای عدالت اجتماعی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توانمندسازی مناطق پنجگانه شهر همدان، طرحی برای اجرای عدالت اجتماعی همدان- ایرنا- پنج منطقه حاشیه ای همدان با تامین و بهسازی زیرساخت ها به منظور کاهش گسست کالبدی از پیکره اصلی شهر و رفع محرومیت و خدمات رسانی فراگیر به ویژه برای گروه های کم درآمد آسیب پذیر در سفر مقام معظم رهبری به این استان در قالب طرح توانمندسازی قرار گرفت.
مناطقی که مهاجران روستایی و افراد کم توان مالی شهری را در خود جای داده و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری و اغلب بدون مجوز در درون یا خارج از محدوده قانونی شهرها به وجود آمده ، بهترین تعریفی است که می توان در ارتباط با سکونتگاههای غیررسمی ذکر کرد.
آنچه در زمینه این سکونتگاه ها نمود بیشتری دارد و مشخصه بارز این مناطق به شمار می رود فقدان سند مالکیت رسمی و محرومیت از خدمات و زیرساختهای شهری است.
از طرفی از منظر اجتماعی شرایط حاکم بر اینگونه نواحی نیز به گونه ای است که بستری مناسب برای بروز ناهنجاری های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراهم آورده است.
افزایش روند مهاجرت از روستاها به شهر و بدنبال آن گسترش حاشیه نشینی در دهه گذشته به تدریج محلات نابسامان و سکونتگاه های غیر رسمی را افزایش داد و این محلات خارج از برنامه رسمی توسعه شهری، متولد شدند.
در یک نگرش جامعه شناختی به ترکیب افراد ساکن در این مناطق براحتی می توان دریافت که این افراد متناسب با درآمد و توان مالی خانه هایی شبیه "آلونک" را برای گذران زندگی احداث کرده غافل از اینکه خطر پذیری اینگونه سکونتگاهها در برابر رویدادها و سوانح طبیعی بسیار بالا است.
فقر حاکم در این مناطق به همراه افزایش پذیرش آسیب های اجتماعی از سوی ساکنان توجه کارشناسان و اعضای هیات دولت ضرورت ساماندهی این وضعیت معطوف کرد و ماحصل اندیشه کارشناسان منتج به تصویب "سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی" در بهمن ماه سال 82 شد.
در این سند راهبردی بر اهدافی همچون بهسازی زیر ساخت ها و رفع تبعیض و خدمات رسانی به ویژه برای گروههای کم درآمد آسیب پذیر به عنوان اولویت اصلی و کالبدی تاکید شد.
به دنبال سفر پرخیر و برکت رهبر معظم انقلاب به همدان دارالمومنین در تیرماه سال 83 و در جلسه ای با حضور وزیر وقت مسکن و شهرسازی و جمعی از وزرا بر لزوم اجرای پروژه های توانمندسازی در شهر همدان تاکید شد.
پس از آن قرارداد تهیه طرح توانمندسازی سکونتگاههای غیر رسمی شهر همدان با مهندسان مشاور "تدبیر شهر" در مرداد 1384 منعقد شد که بعد از مطالعه و بررسی های صورت گرفته در نهایت این طرح سال 85 در همدان مصوب شد.
زمینه سازی در راستای ارائه خدمات پایه و زیربنایی، بستر سازی مناسب برای استفاده از امکانات شهری به همراه مشارکت همه جانبه ساکنان این سکونتگاهها در تصمیم گیری ها و اقدامات محلی، ارتقا سطح فرهنگ و آگاهی های اقتصادی و اجتماعی ساکنین، بهسازی و تامین زیر ساخت ها به منظور کاهش فاصله کالبدی از پیکره اصلی شهر و خدمات رسانی فراگیر به عنوان مهمترین اهداف اجرای طرح توانمند سازی سکونتگاههای غیررسمی مورد توجه قرار گرفت.
برنامه ریزان و کارشناسان امور شهری در تدوین طرح توانمندسازی به دیگر شاخصه های مهم و اثرگذار از جمله ارتقای محلات در حوزه های کالبدی، زیر ساختی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، مسکن و زیست محیطی و همچنین ظرفیت سازی های نهادی مورد نیاز اعم از ظرفیت سازی های بخش دولتی و مردمی توجه داشتند.
بعد از مطالعه 10 منطقه شهر همدان در نهایت پنج منقطقه از محلات حاشیه ای با نام های "منوچری" ، "شهرک ولیعصر (عج)" ، "مزدقینه" ، "خضر" ، "حصار امام خمینی (ره)" (که به تنهایی شامل سه منطقه اسلامشهر ، حصارراه علی آباد و حصار امام خمینی (ره) می شود) با مساحتی بالغ بر 595 هکتار جزو محلات هدف برای اجرای طرح قرار گرفتند.
پروژه های های پیشنهادی در طرح توانمندسازی اسکان غیر رسمی شهر همدان در هفت گروه کالبدی ، زیر ساختی ، اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی ، زیست محیطی و ظرفیت سازی و مسکن سرپناه ارائه شد.
طبق بند 2 مصوبه مشترک شورای عالی شهرسازی و معماری و دبیرخانه ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاههای غیر رسمی، تمامی دستگاههای خدماتی موظف شدند پس از ابلاغ طرح های ساماندهی و توانمندسازی مصوب استانی با استفاده از ظرفیت و اعتبارات پیش بینی شده در ردیف های خود نسبت به برنامه ریزی و اجرای این طرح ها در مناطق دارای اولویت ، به نحوی اقدام کنند که تا پایان برنامه پنجم، متوسط سطح خدمات این مناطق با متوسط سطح خدمات شهر ( با شاخص متوسط سال 85 ) برابری نماید.
استاندار همدان در شورای اداری که به منظور دهمین سالروز سفر پر خیر و برکت رهبری برگزار شد با تشریح میزان پیشرفت مصوبات و ره آوردهای این سفر ، توانمند سازی حاشیه شهر را یکی از مصوبات برجسته این سفر برشمرد.
"محمد ناصر نیکبخت" گفت: احیا و حفظ محلات قدیمی سرزندگی محلات و تقویت هویت فرهنگی و تاریخی شهر همدان را به دنبال دارد و این امر موجب ایجاد توازن نسبی بین کالبد بافت های قدیمی و جغرافیای جدید شده است.
وی با ذکر اینکه بافت قدیمی همدان با قدمتی چند هزار ساله بکرترین و پرسابقه ترین نماد شهرنشینی است اظهار کرد: بررسی ویژگی های ساختاری و روح زندگی اجتماعی نهفته در این مناطق ما را به شاخص ها و قرائن بی نظیر می رساند.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان همدان رفع محرومیت با هدایت اعتبارات به سمت مناطق حاشیه ای را از اولویت کاری مجموعه مدیریت شهری با ابلاغ این طرح برشمرد و به ایرنا گفت: طرح توانمندسازی اسکان غیر رسمی شهر همدان در سه بخش تاسیسات زیر بنایی، طرح های کالبدی و در مرحله سوم طرح های اجتماعی و فرهنگی آغاز شد.
"محمد علی اسدی" افزود: 70 درصد تاسیسات زیر بنایی با همکاری نهادهای خدمات رسان عملیاتی و به سرانجام رسیده است و علت معطل ماندن 30 درصد دیگر و تاخیر در اجرای آن ، گسترش ساخت و سازهای غیر قانونی جدید در حین اجرای این طرح بوده است.
وی در زمینه اعتبارات پیش بینی شده برای اجرای این طرح توضیح داد: یک میلیارد ریال برای مطالعه این طرح از سوی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در اختیار شرکت عمران و مسکن سازان همدان قرار گرفت.
وی یادآوری کرد: همچنین از محل اعتبارات ملی 65 میلیارد ریال برای اجرای 32 طرح زیرساختی، کالبدی، عمرانی و فرهنگی اختصاص یافت و برخلاف دیگر استان ها همدان از اعتبارات بانک جهانی استفاده نکرده است.
وی اضافه کرد: با در نظر گرفتن اعتبارات استانی هزینه شده برای این طرح در مجموع 556 میلیارد ریال تا پایان سال 92 برای اجرای شدن این طرح راهبردی اختصاص و هزینه شده است.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان همدان گفت: اقدامات صورت گرفته در مناطق مورد نظر با توجه به افق طرح مناسب است ولی با در نظر گرفتن افزایش مهاجرت و حاشیه نشینی، تغییر آداب و رسوم و فرهنگ بازنگری در نوع خدمات صورت خواهد گرفت.
اسدی یادآوری کرد: 595 هکتار از مساحت پنج هزار و 600 هکتاری شهر همدان در محدوده توانمند سازی و ساماندهی سکونت گاه های غیر رسمی قرار دارد که جمعیتی معادل 97 هزار و 900 نفر در این مناطق ساکن هستند.
وی گفت: منطقه حصار امام خمینی (ره) با 193 هکتار و 29 هزار و 260 نفر جمعیت به ترتیب 33 درصد نسبت مساحت کل محدوده توانمند سازی و 30 درصد جمعیت را به خود اختصاص داده است.
اسدی اضافه کرد: افزون بر 74 میلیارد و 463 میلیون ریال از سوی 10 دستگاه اجرایی و خدمات رسان شهر همدان تا سال 90 برای توانمند سازی منطقه حصار امام خمینی (ره) هزینه شده است.
وی با ذکر اینکه پروژه های مصوب ستاد توانمند سازی استان همدان حدود 350 پروژه است گفت: 19 پروژه های زیرساختی شامل ترمیم روسازی آسفالت، زیرسازی و آسفالت معابر، پیاده رو سازی، ایجاد فضای سبز، اصلاح و بهسازی شبکه فاضلاب، اصلاح و بهسازی شبکه های فاضلاب موجود، احداث کابل خود نگهدار، تبدیل شبکه هوایی موجود به کابل خود نگهدار سایز 70 و 121، کابل کشی فشار ضعیف و متوسط، احداث و تجهیز 8 پست زمینی و تقویت سه پست هوایی با پیش بینی اعتبار 52 میلیارد و 402 میلیون ریال انجام یا در حال اجرا است.
اسدی اضافه کرد: همچنین 30 طرح کالبدی نظیر ساخت مدارس پیش دبستانی، دبستان، راهنمایی، هنرستان فنی دخترانه و پسرانه، مرکز نهضت سواد آوزی، درمانگاه و پایگاه بهداشتی، کانون پرورش فکری، کتابخانه، زمین و سالن ورزشی ، بوستان و خانه محله با اعتبار 85 میلیارد و 515 میلیون ریال اجرایی شده است.
وی گفت: منطقه 166 هکتاری شهر ولیعصر (عج) با حدود 19 هزار و 720 نفر جمعیت حدود 28 درصد از کل مساحت و 20 درصد جمعیت این مناطق پنجگانه توانمند سازی را دارد.
وی افزود: 17 طرح زیر ساختی با پیش بینی اعتبار 82 میلیارد و 821 میلیون ریال به همراه 28 طرح کالبدی با همکاری 11 دستگاه اجرایی و خدمات رسان در منطقه شهرک ولیعصر (عج) در حال اجرا است که بخشی از آن تکمیل شده است.
وی گفت: منطقه خضر با 150 هکتار مساحت معادل 25 درصد از کل مساحت مناطق توانمند سازی را به خود اختصاص داده و در این منطقه مسکونی 31 هزار و 320 نفر ساکن هستند.
مدیرعامل شرکت عمران و مسکن سازان استان همدان اضافه کرد: پیاده رو سازی، زیر سازی و آسفالت، ایجاد فضای سبز، جدولگذاری، ساخت شبکه جدید گاز، زمینه سازی شیکه فشار متوسط هوایی بخشی از 19 طرح زیر ساختی این منطقه است که 41 میلیارد و 516 میلیون ریال برای تکمیل این طرح ها پیش بینی شد.
اسدی همچنین از اجرای33 طرح کالبدی شامل ساخت دبستان، راهنمایی و هنرستان، درمانگاه و مرکز بهداشت با اعتبار پیشنهادی 98 میلیارد و 693 میلیون ریال در این منطقه مسکونی خبر داد.
وی در ارتباط با منطقه چرمسازی (منوچهری) گفت: این منطقه 40 هکتاری دارای 13 هزار و 940 نفر جمعیت است که اجرای 26 طرح کالبدی و 18 طرح زیر ساختی در مجموع با اعتبار 74 میلیارد و 941 میلیون ریال در دهه گذشته آغاز شد.
وی بیان کرد: منطقه 46 هکتاری مزدقینه با سه هزار و 660 نفر جمعیت هفت درصد از کل مساحت و چهار درصد از جمعیت مناطق توانمند سازی شده شهر همدان را دارد و 25 طرح کالبدی با اعتبار 53 میلیارد و 452 میلیون ریال در این منطقه اجرایی شده که بخشی از آن بهره برداری شده است.
وی احداث خانه محل در مناطق توانمند سازی را کاری بسیار ارزشمند دانست و گفت: خانه محله طرحی چند منظوره است که در اختیار سازمان های مردم نهاد گرفته و بهترین فعالیت آن برگزاری دوره های کارآفرینی است مردم علاوه بر این می توانند از این طرح برای رفع نیازهای فرهنگی و اجتماعی و دریافت مشاوره بهره گیرند.
وی اظهار کرد: طرح توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی برای دوئ منطقه شهر ملایر شامل "سرجو" و "شمس آباد" در 65 هکتار مساحت به تصویب ستاد ملی توانمندسازی سکونتگاههای غیررسمی رسیده است و کار اجرایی این طرح با پیش بینی 15 میلیارد ریال برای اصلاح شبکه معابر آغاز شده است.
وی به سرانجام رسیدن این طرح ملی را نیازمند همکاری و مشارکت دو سویه نهادهای خدمات رسان و شهروندان ساکن در این مناطق دانست و تاکید کرد: شهروندان با تغییر نگرش و جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز می توانند مدیران را در توسعه شهری یاری نمایند.
7525/2624
22/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
شهردار قم: عدالت اجتماعی را در تمام مناطق قم حاکم میکنیم
شهردار قم عدالت اجتماعی را در تمام مناطق قم حاکم میکنیمشهردار قم گفت عدالت اجتماعی را در مناطق مختلف شهر قم حاکم خواهیم کرد و مصمم هستیم که سرانه فضای سبز منطقه دو و منطقه 6 قم را به استاندارد برسانیم به گزارش خبرگزاری فارس از قم محمد دلبری سهشنبه شب در مراسم افتتاح تقاطع غیلزوم توانمندسازی نیروهای انسانی محلات و مناطق برای انجام ماموریت های اجتماعی و فرهنگی شهرداری
لزوم توانمندسازی نیروهای انسانی محلات و مناطق برای انجام ماموریت های اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بزرگ-ایرنا- قائم مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران گفت ارائه آموزش و توانمندسازی نیروهای انسانی مستقر در محلات و مناطق برای انجام ماموریت های اجتماعی و فرهنگی مهم اسعدالت اجتماعي را در مناطق مختلف شهر قم حاكم خواهيم كرد
۱۲ شهريور ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۷ق ظ شهردار قم عدالت اجتماعي را در مناطق مختلف شهر قم حاكم خواهيم كرد شهردار قم گفت عدالت اجتماعي را در مناطق مختلف شهر قم حاكم خواهيم كرد و مصمم هستيم تا سرانه فضاي سبز منطقه دو و منطقه شش قم را به استاندارد برسانيم به گزارش خبرگزاري موج محمد دلبري در مامام جمعه شهرستان بروجرد: خدمترسانی و رعایت عدالت اجتماعی دو محور کاری دولت است
امام جمعه شهرستان بروجرد خدمترسانی و رعایت عدالت اجتماعی دو محور کاری دولت استامام جمعه شهرستان بروجرد گفت خدمترسانی به اقشار مختلف مردم در شهرها و روستاها و رعایت عدالت اجتماعی در سرلوحه کار دولت قرار دارد به گزارش خبرنگار فارس از بروجرد حجت الاسلام والمسلمین حسن ترابی عصراستاندار بوشهر خبر داد اجرای طرح فقرزدایی از مناطق محروم استان بوشهر
استاندار بوشهر خبر داداجرای طرح فقرزدایی از مناطق محروم استان بوشهراستاندار بوشهر از اجرای طرح فقرزدایی از مناطق محروم استان بوشهر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه مصطفی سالاری بعد از ظهر امروز در نشست با وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در عسلویه با گرامیداشت هفته دولت افرمانده انتظامی شهرستان بروجرد خبر داد دستگیری 21 سارق در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در بروجرد
فرمانده انتظامی شهرستان بروجرد خبر داددستگیری 21 سارق در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در بروجردفرمانده انتظامی شهرستان بروجرد گفت در راستای اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در شهرستان بروجرد 25 فقره سرقت کشف و 21 سارق دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند به گزارش خبرنگار فارسبرگزاری پنجمین نمایشگاه زنان و تولیدملی از 25 شهریور/اجرای طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
اجتماعی شهری مدیرستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران اعلام کرد برگزاری پنجمین نمایشگاه زنان و تولیدملی از 25 شهریور اجرای طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار مدیر ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار شهرداری تهران از برگزاری پنجمین نمایشگاه زنان و تولیدملی پوشدر اجرای طرح ارتقاء انضباط اجتماعی ـ ترافیکی 65 خودرو و موتورسیکلت متخلف در مشگینشهر توقیف شد
در اجرای طرح ارتقاء انضباط اجتماعی ـ ترافیکی65 خودرو و موتورسیکلت متخلف در مشگینشهر توقیف شدبا اجرای طرح ارتقاء انضباط اجتماعی ـ ترافیکی در شهرستان مشگینشهر 65 دستگاه خودرو و موتورسیکلت متخلف توقیف شد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل در مرحله دوم اجرای این طرح که عصر امروز بااجرای طرح سلامت در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر/ 2500 پزشک در مناطق محروم ساماندهی می شوند
استانها مرکز سمنان قاضی زاده هاشمی در گفتگو با مهر اجرای طرح سلامت در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر 2500 پزشک در مناطق محروم ساماندهی می شوند دامغان - خبرگزاری مهر وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از اجرای طرح سلامت بهداشت در روستاها و شهرهای زیر 20هزار نفر کشور خبر دادمعاون امور اجتماعی و فرهنگی مدیریت شهری جنوب شرق تهران خبر داد اجرای 100 ویژه برنامه فرهنگی دهه کرامت در جنوب
معاون امور اجتماعی و فرهنگی مدیریت شهری جنوب شرق تهران خبر داداجرای 100 ویژه برنامه فرهنگی دهه کرامت در جنوب شرق تهرانمعاون امور اجتماعی و فرهنگی مدیریت شهری جنوب شرق تهران از اجرای 100 ویژه برنامه فرهنگی دهه کرامت همزمان با میلاد با سعادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه س خبر داد بتوانمندسازی مناطق کم برخوردار در اولویت برنامه های شهرداری تبریز قرار دارد
استانها شمال آذربایجان شرقی نجفی توانمندسازی مناطق کم برخوردار در اولویت برنامه های شهرداری تبریز قرار دارد تبریز- خبرگزاری مهر شهردار تبریز گفت توزیع رویکردهای عمرانی شهرداری تبریز در مناطق مختلف شهری تحقق عینی عدالت محوری و توانمندسازی مناطق کم برخوردار و بافت های فرسوددر قالب اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و کنترل صنوف انجام شد پلمپ 8 باب مغازه در شهرستان مرند
در قالب اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و کنترل صنوف انجام شدپلمپ 8 باب مغازه در شهرستان مرندفرمانده انتظامی مرند از پلمپ 8 باب مغازه در قالب اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی و کنترل صنوف در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از مرند علی طاحونی ظهر امروز در گفتوگو با خبرنوزیر بهداشت خبر داد آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر/۱۰ میلیون ایرانی فاقد خدمات بهداش
وزیر بهداشت خبر دادآغاز اجرای برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر ۱۰ میلیون ایرانی فاقد خدمات بهداشتی مناسب هستندوزیر بهداشت از برطرف شدن اشکالات برنامه پزشک خانواده و بازسازی دو هزار خانه بهداشت خبر داد و گفت برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرا و ۴ هزااجرای عدالت و صلح مهم ترین سیاست امیرمؤمنان بود
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی اجرای عدالت و صلح مهم ترین سیاست امیرمؤمنان بود خبرگزاری رسا ـ مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان این که امیر المومنین ع هرگز به دنبال توسعه طلبی و به دست آوردن غنایم کشورهای دیگر و ظلم به مردمان سایر سرزمین ها نبودند گفت امیر الموبرگزاری سومین کنفرانس ملی مددکاری اجتماعی ایران؛ با حضور شهردار تهران
اجتماعی شهری مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران خبر داد برگزاری سومین کنفرانس ملی مددکاری اجتماعی ایران با حضور شهردار تهران مدیرعامل سازمان رفاه خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از برگزاری سومین کنفرانس ملی مددکاری اجتماعی ایران در شهراجراي کمربند حفاظتي جنگل و مرتع در شهرستان سردشت
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ۲ ۲۸ق ظ اجراي کمربند حفاظتي جنگل و مرتع در شهرستان سردشت شهرستان سردشت با توجه به دارا بودن بيش از 130 هزار هکتار جنگل و مرتع اداره منابع طبيعي شهرستان سردشت اقدام به کمربند حفاظتي نموده است رئيس اداره منابع طبيعي شهرستان سردشت گفت کمربند حفاظتي با هدف تفکيک وآیتالله سبحانی تاکید کرد ضرورت توسعه مساجد در مناطق حاشیه شهر مشهد
آیتالله سبحانی تاکید کردضرورت توسعه مساجد در مناطق حاشیه شهر مشهدآیتالله سبحانی بر ساخت و توسعه مساجد در مناطق حاشیه شهر مشهد تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری خراسان رضوی معاون اجرایی رئیسجمهور و استاندار خراسان رضوی با آیتال-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها