تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850324664




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سقوط بريتانيا 40 سال بعد از افول


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سقوط بريتانيا 40 سال بعد از افول
انگليس آماده لحظه تاريخي، اما خطرناك جدايي و استقلال اسكاتلند از بريتانياي واحد است كه وقوع اين جدايي، نه تنها جايگاه بازيگري انگليس در جهان را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد، بلكه شايد آغاز فروپاشي بريتانيا باشد
نویسنده : روح‌الله صالحي 


انگليس آماده لحظه تاريخي، اما خطرناك جدايي و استقلال اسكاتلند از بريتانياي واحد است كه وقوع اين جدايي، نه تنها جايگاه بازيگري انگليس در جهان را تحت‌الشعاع قرار مي‌دهد، بلكه شايد آغاز فروپاشي بريتانيا باشد
كمتر از يك هفته به همه‌پرسي استقلال اسكاتلند از بريتانيا مانده و از هم‌اكنون زنگ خطر فروپاشي براي رهبران بريتانيا به صدا درآمده است. 18 سپتامبر 2014، روز سرنوشت‌سازي براي مردم اسكاتلند و روز تلخي براي انگليس است. روزي كه قرار است اسكاتلندي‌ها پس از 307 سال از تحت‌الحمايگي انگليس رها شوند و خود تاريخ كشورشان را رقم بزنند. مردم اسكاتلند در اين خصوص تصميم‌گيري خواهند كرد كه آيا اسكاتلند بايد يك كشور مستقل شود يا همچنان در كنار انگليس باقي بماند؟ پيامدهاي فاجعه‌آميز استقلال اسكاتلند براي پادشاهي بريتانيا و روند سياسي اين كشور، استقلال اسكاتلند را به داغ‌ترين موضوع در سياست امروز انگلستان بدل كرده است. چنانچه نظر اكثريت مردم اسكاتلند براي استقلال از انگليس در اين همه‌پرسي مثبت باشد، وحدت بيش از 300 ساله مجمع كشورهاي بريتانياي واحد، در مسير تفكيك و فروپاشي قرار خواهد گرفت. پادشاهي متحده بريتانيا كه متشكل از 4 منطقه انگليس، اسكاتلند، ولز و ايرلند شمالي است، قدمتي بيش از 300 سال دارد. تأسيس اين پادشاهي به سال ۱۷۰۷ ميلادي برمي‌گردد. در اين سال پادشاهي اسكاتلند و انگليس با امضاي قراردادي به طور رسمي تأسيس پادشاهي متحد بريتانيا را اعلام كردند و از آن زمان تاكنون اين دو منطقه تشكيل‌دهنده اصلي كشور بريتانيا بوده‌اند.
اسكاتلند كه بخش شمالي جزيره بريتانيا را تشكيل مي‌دهد، پس از انگليس دومين منطقه وسيع تشكيل‌دهنده بريتانيا است. اين منطقه حدود 5/5 ميليون نفر جمعيت دارد و با توجه به استقرار پايگاه‌هاي اصلي زيردريايي‌هاي هسته‌اي انگليس در آن از نظر راهبردي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. اهميت اقتصادي منطقه اسكاتلند براي بريتانيا نيز به ويژه پس از كشف منابع نفت و گاز در درياي شمال در دهه 1970، دو‌چندان شد و همين رويداد نيز باعث شد مردم منطقه اسكاتلند موضوع كسب استقلال از دولت مركزي را با جديت بيشتري پيگيري كنند چراكه معتقدند اسكاتلند تاكنون سهم عادلانه‌اي از درآمدهاي نفتي درياي شمال دريافت نكرده است. به همين خاطر، ساز جدايي از انگليس و استقلال در اين منطقه از دو سال گذشته شروع شد. كمپين طرفدار استقلال «آري» اسكاتلند، بيش از يك ميليون نفر از رأي‌دهندگان اسكاتلندي بيانيه‌اي را در حمايت از استقلال اسكاتلند امضا كردند. «الكس سالموند» وزير ارشد اسكاتلند، در ماه مي 2012 وقتي كه بيانيه «آري» به همراه كمپين رسمي آغاز به كار كرد، مدعي شد اگر هدف يك ميليون امضا از طريق همه‌پرسي محقق شود، اسكاتلند به يك كشور مستقل تبديل خواهد شد. از طرفي، با نزديك‌تر شدن زمان اين همه‌پرسي رقابت‌هاي سياسي موافقان و مخالفان اين همه‌پرسي نيز وارد مرحله جديدي شده است. «بلر جنكينز»، مدير اجرايي «آري اسكاتلند»، از اينكه يك ميليون رأي‌دهنده اسكاتلندي خواستار استقلال از لندن هستند، را يك نقطه عطف مي‌داند و مدعي است افراد بيشتري در همه‌پرسي به استقلال از لندن رأي «آري» خواهند داد.
  پيشتازي موافقان استقلال در نظرسنجي‌ها
با نزديك شدن به زمان همه‌پرسي مؤسسات نظرسنجي‌ نظرات موافقان و مخالفان استقلال را پوشش مي‌دهند. نظرسنجي «يوگاو» كه هفته‌نامه «ساندي تايمز» منتشر كرد نشان داد موافقين استقلال با ۵۱ درصد آرا از مخالفين پيشي گرفته‌اند. در يك نظرسنجي ديگر نيز كه توسط مؤسسه Panel base صورت گرفت، مشخص شد تعداد افرادي كه خواهان جدايي اسكاتلند از بريتانيا هستند، به شدت افزايش يافته است. لازم به ذكر است كه با انتشار نتيجه نظرسنجي اخير، واحد پول پوند به شدت سقوط كرد و ارزش سهام شركت‌هاي اسكاتلندي نيز كاهش يافت. هفته گذشته پوند انگليس با 4/1 درصد سقوط، به پايين‌ترين ارزش خود طي 10 ماه گذشته رسيد. ظاهراً پيامدهاي فاجعه‌آميز استقلال اسكاتلند براي پادشاهي بريتانيا بسياري از سياستمداران اين كشور را به تب و تاب انداخته است. اين در حالي ‌است كه دولت بريتانيا هنوز هيچ برنامه‌ مشخصي براي احتمال ظهور اسكاتلند مستقل نينديشيده است.

    تبعات منفي استقلال براي انگليس
در صورت عملي شدن استقلال اسكاتلند تبعات آن براي انگليس زيانبار خواهد بود. افول تدريجي امپراتوري بريتانيا يك‌صد سال از 1870 شروع و با خروج بريتانيا از شرق سوئز عملي شد. حالا، آهنگ جدايي اسكاتلند مرحله‌اي جديد است. مهم‌ترين اثر استقلال اسكاتلند را مي‌توان رشد فضاي ملي‌گرايي در ساير بخش‌هاي بريتانيا دانست. دور از ذهن به نظر نمي‌رسد كه جدايي اسكاتلند از ساير پادشاهي متحده بريتانيا محرك و عاملي براي ساير جريانات ملي‌گرا در مناطق ايرلند شمالي و ولز و تلاش براي به رسميت شناخته شدن باشد. به عنوان مثال فرآيند صلح در ايرلند شمالي ممكن است دستخوش برخي از نوسانات شود و جمهوري‌خواهان ايرلند شمالي تحت تأثير استقلال اسكاتلند انگيزه جديدي براي فعاليت به دست آورند. همچنين يك سوم از قلمرو 240 هزار كيلومتر مربعي، تمامي منابع نفت و گاز درياي شمال، كليه تأسيسات و پايگاه‌هاي هسته‌اي نظامي و غير‌نظامي و بخش مهمي از صنعت زاينده و پوياي انگلستان از آن جدا خواهد شد. از سوي ديگر، با تضعيف پرستيز و قوام داخلي جامعه انگليس موجوديت نظام سلطنتي آن نيز با سؤالات بيشتري مواجه خواهد شد و اين فرآيند به نوبه خود بحران مالي اقتصادي و اجتماعي اين كشور را تشديد خواهد نمود. توجه به اظهارات ديويد كامرون، نخست‌وزير انگليس كه جلوگيري از استقلال اسكاتلند را جنگي با همه نيرو و توان توصيف كرد كه با جان و ذهن و روح همه انگليسي‌ها ارتباط دارد خود گوياي بسياري از مسائل است.
تبعات اقتصادي جدا شدن اسكاتلند از انگليس از مهم‌ترين موضوعات مطرح در مناظره‌هاي مخالفان و موافقان استقلال اين كشور بوده است. كامرون نيز هشدار داده كه از دست رفتن يك ميليون فرصت شغلي از مهم‌ترين تأثيرات منفي جدا شدن اسكاتلند از انگليس خواهد بود؛ موضوعي كه منجر به نگراني شهروندان انگليسي شده است.
به باور برخي ناظران، استقلال اسكاتلند از وزن انگليس به عنوان يك كشور بزرگ اروپايي (در كنار آلمان و فرانسه) در صحنه اروپايي خواهد كاست و اقتصاد غير‌مولد آن را با رقيبي تازه‌نفس و همجنس (اسكاتلند مستقل) به ويژه در زمينه‌هاي سنتي بانكداري، بيمه، تجارت، و خدمات مالي روبه‌رو مي‌سازد. بخشي از مناسبات سياسي و اقتصادي اروپائيان به ويژه كشورهاي اروپاي شمالي، گروه آلمان و روسيه به سمت اسكاتلند جديد‌التأسيس هدايت مي‌شود و آنها از اهرم اسكاتلند مستقل براي مهار سياست‌هاي اروپايي لندن بهره‌برداري بيشتري خواهند كرد. رقابت‌هاي اروپايي از داخل قاره به داخل جزيره بريتانيا گسترش يافته و كاركرد قدرت راهبردي انگليس در اروپا را به پايين‌ترين سطح ممكن از زمان جنگ جهاني دوم تنزل مي‌دهد. در آن صورت، قابل تصور است كه در خوش‌بينانه‌ترين حالت انگليس به كشوري متوسط در كنار سايرين در اروپا تبديل گردد.
در عرصه جهاني نيز تحقق استقلال اسكاتلند مي‌تواند ضربه مهلكي بر نقش و جايگاه بين‌المللي انگليس وارد كند و نقطه پاياني بر آن باشد. روزنامه امريكايي واشنگتن پست مي‌نويسد: گرچه پادشاهي متحد انگليس، پس از اين تجزيه باقي مي‌ماند، اما ديگر جايگاه بين‌المللي سابق را نخواهد داشت. اگر يكي از اتحاديه‌هاي كليدي غرب از هم فرو بپاشد و دومين قدرت بزرگ دفاعي‌اش از آن منفك شود، به تبع آن، موازنه جهاني قدرت نيز به هم خواهد ريخت. اين امر مي‌تواند در تأثيرگذاري اين كشور بر تحولات مهم جهاني در مناطق ديگر نقش‌آفرين باشد. در سال 2013 انگليس از نظر اقتصادي جايگاه ششمي خود را به برزيل داد و با استقلال اسكاتلند شايد اين كشور جايگاه كنوني خود را نيز از دست داده و به يكي از كشورهاي متوسط جهان تبديل شود.
برخي ناظران معتقدند كه پيامدها در سطح سياسي مي‌تواند قابل توجه باشد. مسلماً ديويد كامرون، مي‌خواهد در انتخابات پارلماني انگليس در ماه مي 2015 پيروز شود اما زمان برگزاري همه‌پرسي استقلال اسكاتلند به سرعت در حال نزديك شدن است و اگر اسكاتلندي‌ها تصميم بگيرند به استقلال خود رأي دهند و اگر روز نوزدهم سپتامبر انگليس روز خود را بدون در كنار داشتن اسكاتلند آغاز كند در آن زمان در درون انگليس براي استعفاي كامرون كه نتوانسته است اسكاتلند را براي انگليس حفظ كند صداها بلند خواهد شد.
به نظر مي‌رسد، جرقه استقلال و رهايي از بند استعمار پير اروپا زده شده و مي‌رود كه بريتانيا را در آستانه فروپاشي قرار دهد. آفتاب بريتانيا كه زماني غروب نمي‌كرد اينك در حال افول است و مي‌رود كه براي هميشه به درخشش خود پايان دهد. در صورت پيروزي حاميان استقلال در همه‌پرسي، سند استقلال اين منطقه رسماً در 24 مارس 2016 امضا خواهد شد. به باور ناظران، اگر اسكاتلندي‌ها به استقلال رأي مثبت دهند، ديويد كامرون با درخواست كناره‌گيري پيش از انتخابات پارلمان مواجه مي‌شود و حزب اپوزيسيون فرصت را براي كسب اكثريت از دست مي‌دهد چراكه قانونگذاران اسكاتلندي‌ خود را از دست خواهد داد. با استقلال اسكاتلند و كوچك‌شدن قلمرو، كاهش جمعيت و توليد ناخالص داخلي، بريتانيا چاره‌اي ندارد جز اينكه سياست خارجي و امنيتي‌اش را محدود كند. كاهش زيرساخت‌هاي دفاعي، امنيتي و ديپلماتيك بريتانيا به‌منزله دشوارشدن تصميم‌گيري در اموري است كه زماني در اولويت هزينه‌ها بوده‌اند. به هرحال چه لندن و چه ادينبورگ بايد بادقت همه مسائل را زيرنظر داشته باشند و در مورد سياست‌خارجي و روابط بين‌المللي خود تصميم‌گيري كنند البته اين درصورتي است كه اسكاتلندي‌ها تصميم بگيرند از بريتانيا جدا شوند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن