واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آخرین درس شهیده ˈآرزو پذیرهˈ درس ایثار و ازخودگذشتگی بود مهاباد - ایرنا - هر چند تمام لحظه های عمر شهدا درس زندگی است، اما آخرین درسی که شهیده ˈآرزو پذیرهˈ به ما داد درس ایثار و از خودگذشتگی و فدا کردن جان خود برای نجات جان انسان های دیگر بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، 31 شهریور در بین ما ایرانیان، به نام شروع هفته دفاع مقدس و تداعی کننده آغاز حملات ناجوانمردانه رژیم بعث به سرزمین ایران اسلامی در سال 1359 و تداوم هشت سال دفاع و نبرد رزمندگان اسلام در این جنگ نابرابر است.
دوران دفاع مقدس نیز یادآور حماسه آفرینی ها و سلحشوری های رزمندگان اسلام در جبهه های نبرد حق علیه باطل و مظلومیت ملتی است که تنها به خاطر باورمندی به اسلام و پیروی نکردن از استکبار مورد هجوم واقع شد.
اما 31 شهریور در بین مردم مهاباد معنی و مفهوم دیگری دارد و آن هم انفجار بمبی است که در این روز در هنگام رژه نیروهای مسلح در بین زنان و کودکانی که برای تماشای رژه نیروهای نظامی به خیابانها آمده بودند است.
در این حادثه تروریستی 12 نفر از زنان و دختران این شهرستان نیز در رکاب کاروان شهدای انقلاب برای رسیدن به استقلال و شکوفایی این سرزمین جان خود را فدا کردند.
یکی از این شهدای سرافراز شهیده آرزو پذیره است که به همراه برادرزاده هشت ساله خود در آیین رژه نیروهای مسلح و آغاز برنامه های گرامیداشت هفته دفاع مقدس در مهاباد شرکت کرده بود.
پدر این شهیده گفت: آرزو علاقه زیادی به کودکان داشت و همواره با مهربانی و نرمش با آنها رفتار می کرد و آن روز هم به همراه نوه ام (سایه پذیره) برای شرکت در مراسم رژه رفته بود.
"محمدامین پذیره" افزود: به گفته برخی شاهدان، در هنگامی که انفجار روی داد، آرزو برای اینکه آسیبی به نوه ام (سایه) وارد نشود، وی را در آغوش خود گرفته بود و با تمام وجود از این کودک هشت ساله محافظت کرده بود.
وی اضافه کرد: در این موقع حساس و دردناکی که همه می خواستند از محل انفجار بگریزند، وی به فکر جان سایه بود و با از خودگذشتگی و نثار زندگیش توانست جان وی را نجات دهد.
پدر این شهید که خود نیز جانباز و از یادگاران دوران دفاع مقدس است، اظهار کرد: در طول تاریخ انسان های کمی هستند که برای نجات دیگران، جان خود را فدا کرده باشند که آرزو نیز یکی از این افراد از جان گذشته است.
مادر این شهیده بزرگوار نیز در حالی که قطره های اشک دور چشمانش حلقه بسته بود گفت: شهیده آرزو سرانجام به جای لباس سرخ عروسی، کفن سفید و پاک شهادت را بر تن کرد.
"بیگم نوذری" افزود: خداوند شش پسر و تنها این دختر را به من هدیه داده بود که وی نیز به شهادت رسیده و مایه افتخار برادرانش شد تا همگی به شهامت و بزرگواری وی افتخار کنند.
برادر این شهیده نیز گفت: وی با نثار جان خود، زندگی دوباره ای را به دخترم سایه بخشید و ما مدیون این از خودگذشتگی وی هستیم.
"لقمان پذیره" در حالی که از خاطرات دوران کودکی خود با شهیده می گفت، بغضی جلو گلویش را گرفته بود و به او اجازه نمی داد که بیشتر از این برای مان از این اسوه ایثار و از خودگذشتگی چیز دیگری بگوید.
سایه نیز که در این حادثه از ناحیه دست و پا به شدت زخمی شده بود و هنوز هم آثاری از جراحت در چهره وی دیده می شد قاب عکس شهیده را در بغل گرفته بود.
وی که حالا 13 سال سن دارد و خود شاهد زنده خلق این حماسه ایثار و ازخودگذشتگی بود، می خواهد خاطرات شهیده را بازنویسی کند.
شهیده آرزو پذیره در سال 1359 در روستای قلعه جوخه مهاباد به دنیا آمد و در 31 شهریور سال 89 در حادثه تروریستی انفجار بمب توسط گروهک های ضد انقلاب در مهاباد به درجه رفیع شهادت نایل شد.
شهرستان مهاباد در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و تاکنون 770 شهید را تقدیم آرمان های انقلاب و نظام کرده است.
584/581
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]