واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار شهر قدس: عدم حضور معاون امور معادن سازمان در جلسه توجیه ندارد شهرقدس-ایرنا-فرماندار شهرستان قدس گفت: حضور نیافتن معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت در جلسه صاحبان معادن و مسوولان قدس و صدور فقط چهار پروانه بهره برداری برای معادن شهرستان توجیهی ندارد و منتظر پاسخ مسوولان استان هستیم.
به گزارش ایرنا «نورمحمد فردی» عصر چهارشنبه در جلسه ای که با حضور مسوولان استان، شهرستان و صاحبان واحدهای معدنی شهرستان در انجمن صنفی شن و ماسه قدس، برگزار شد گفت: انتظار داشتیم دکتر پورمقدم در این جلسه حضور داشته و پاسخگوی صدور چهار پروانه بهره برداری برای 57 واحد معدنی شهرستان بود.
فردی در این جلسه که به منظور ساماندهی معادن برگزار شد، گفت: در این مورد باید تعیین تکلیف قطعی شود و سرمایه گذار احساس امنیت شغلی داشته باشد تا با صدور پروانه های طولانی مدت علاوه بر تامین حقوق قانونی دولت، سرمایه گذاران و صاحبان واحدها نیز برای رعایت اصول ایمنی و برداشت معقولانه برنامه ریزی کنند تا دولت نیز بهتر بر آنها نظارت داشته باشد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی از واحدها تا عمق 20 متر، 60 و 120 متر برداشت می کنند، که این به علت نبود نظارت کافی است.
فردی با اشاره به سیاست دولت که کاهش تورم و اقتصاد مقاومتی مبتنی بر تولیدات داخلی و افزایش صادرات غیر نفتی است، گفت: بر این اساس برنامه ای مدون و تقدیم مجلس شد تا بخشی از اقتصاد کشور از رکود خارج شود.
وی با تاکید بر اینکه مالیات بر ارزش افزوده باید طبق قانون به محل استقرار و فعالیت واحد صنفی برگردد، تصریح کرد: برای مثال شرکت نفت پارس و واحدهایی این چنینی آلودگی زیست محیطی و مشکلاتشان برای محل است اما منافع به جاهای دیگر می رود.
فردی از واحدهای شن و ماسه خواست که با مسوولان شهرستانی همکاری داشته باشند تا مالیات به شهرستان بازگشت کند.
فرماندار گفت: یک محل تخلیه نخاله باید در سطح شهرستان برای همه دستگاهها مشخص تا از ورود نخاله های سایر مناطق جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه تراکم جمعیتی در هر کیلومتر مربع از مساحت شهر قدس چهار هزار و 200 نفر است، گفت: این در حالی است که مساحت کل شهرستان در حدود 114 کیلومتر مربع است و که با کمبود سرانه ها مواجه هستیم.
فردی با اشاره به وجود اراضی اوقافی در شهرستان گفت: در حدود 10 معدن اوقافی در محدوده شهر قدس وجود دارد، هنوز دولتی حقوق آنها مشخص نیست.
فرماندار شهرستان قدس تصریح کرد: صدور مجوز برای ایجاد گود نخاله از سوی اداره اوقاف نادرست است در حالی که این مجوز فقط باید از طریق فرمانداری صادر شود و ادارات دیگر در مورد استعلامها می توانند نظرات خود را منعکس کنند.
وی ادامه داد: مورد مهم دیگر استقرار دستگاه پایش محیط زیست است که در صورت نصب آن، مشخص می شود کدام واحدها دارای آلایندگی زیست محیطی هستند.
فردی از سرمایه گذاران درخواست کرد که برای اشتغال جوانان در سطح شهرستان سرمایه گذاری کنند و فرمانداری نیز حمایت های خود را از این سرمایه گذاران اعلام می کند.
وی همچنین از نماینده شرکت نفت خواست برای جلوگیری از مراجعه صاحبان صنایع به دلالان سوخت، مطابق نیاز آنها سهمیه داده شود.
در این نشست حبیب پروین دادستان شهرستان قدس با اشاره به برخی صحبتها پیرامون گرفتن حق و حقوق توسط کارشناسان گفت: اخباری مبنی بر دریافت مبالغی توسط برخی کارشناسان به ما رسیده که از همه دستگاه ها تقاضا دارم در صورت مواجه شدن با چنین مواردی موضوع را برای برخورد با متخلف به ما اطلاع دهند.
وی حفظ منابع را از دغدغه های دادستانی این شهرستان عنوان کرد و افزود: از زمان تشکیل دادستانی حفظ منابع از دغدغه های ما بود و اعلام شد که هیچ کس حق برداشت غیر قانونی ندارد.
پروین در مورد آلودگی ایجاد شده توسط معادن گفت: گزارشاتی مبنی بر عدم استفاده برخی واحدها از فیلتر به دست ما رسیده که این امر چون با سلامتی مردم در ارتباط است به شدت با آن برخورد می شود.
وی از رییس اداره راه و شهرسازی قدس در خواست کرد با توجه به کندن برخی راه ها توسط پیمانکاران این اداره و رها کردن نخاله در کنار مسیر و نیمه کاره ماندن آن قبل از چنین اقداماتی اعتبار آن تامین شود.
«شیدا اکار» رییس اداره محیط زیست شهرستان قدس نیز در این نشست وجود راه های خاکی و مسیر طولانی دسترسی معادن به خروجی ها را به عنوان یکی از عوامل ایجاد گرد و غبار مطرح کرد.
«شیدا اکار» در مورد جمع آوری، برخورد و مدیریت پسماند و نخاله ها گفت: این کار وظیفه شهرداری و بخشداری است و ما فقط باید بر کار آنها نظارت کنیم و نمی توانیم با متخلفان برخورد داشته باشیم.
در این جلسه انجمن صنفی تولید کنندگان شن و ماسه مطالباتی در بخش زیست محیطی و صنعت و معدن داشتند که مطرح شد.
در بخش زیست محیطی، حل مشکل پسماند و نخاله های ساختمانی از طریق ایجاد گلوگاه برای جلوگیری از ورود نخاله سایر نقاط و برخورد قضایی با متخلفین، تعیین میزان تاثیر فعالیت معادن در آلودگی هوا و تقاضای هماهنگی بیشتر اداره محیط زیست با انجمن شن و ماسه از جمله آنها بود.
درخواست اعضا صدور پروانه های حداقل یک ساله و تسریع در صدور آنها، حل مشکلات سهمیه سوخت، یافتن راه حلی برای بازگشت درآمدهای معدنی به شهرستان، حل مشکلات موجود با اداره اوقاف و جلوگیری از ورود شهرداری منطقه 18 تهران به حریم قانونی شهرستان قدس نیز از درخواست های اداره صنعت و معدن بود.
در این جلسه از اداره مخابرات درخواست شد نسبت به واگذاری تلفن های ثابت به این منطقه اقدام کند.
تهرام/5570//1348
20/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]