واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۱۹ق.ظ)
مدير کل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قم: مراسم گراميداشت شهيد «محمدعلي مبارک» در قم برگزار مي شود مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قم از برگزاري مراسم گراميداشت شهيد مبارک که اخيرا تشخيص هويت داده شده در قم با حضور خانواده اين شهيد در آيندهاي نزديک خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، احمد حسيني با تعداد شهداي استان قم اظهار کرد: 6 هزار شهيد و 40 شهيد گمنام در استان وجود دارد.
وي با اشاره به تشخيص هويت شهيد گمنام واقع در پرديسان گفت: مشيت و تقدير الهي بر آن شد که پس از گذشت 30 سال از شهادت اين شهيد در ماه ذيالقعده اين شهيد شناسايي شود و به 30 سال چشم انتظاري پدر و مادر اين شهيد خاتمه دهد.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قم خاطرنشان کرد: مرکز تحقيقات ژنتيک انساني در زمينه شناسايي افرادي که به ظاهر شناسايي نميشوند، به ويژه با محوريت شهداي گمنام فعاليت ميکند.
وي عنوان کرد: سابقه بحث تشخيص هويت از سال 2 هزار ميلادي در کشورهاي اروپايي و به ويژه آمريکا شکل گرفته و در ايران نيز از ابتداي دهه 80 اين مبحث راهاندازي شد که به لطف الهي، مجاهدت و تلاش دانشمندان ايران و پزشکان متخصص تحقيقات اين حوزه با مراکز علمي و پژوهشي دنيا برابري ميکند.
حسيني ادامه داد: کار اين مرکز با شناسايي و پس از تفحص پيکرهاي مطهر و ارسال نمونه به اين مرکز انجام ميشود و براي شناسايي اين افراد مستلزم در اختيار داشتن بانک اطلاعات پدر و مادر شهداي گمنام هستيم.
وي يادآور شد: اکنون اطلاعات 10 هزار پدر و مادر شهيد در بانک اطلاعات کشور وجود دارد که تشخيص هويت پس از انجام تحقيقات بر مبناي بررسي نمونههاي استخوان، خون، DNA و آزمايشات تشخيص مولکولي صورت ميگيرد.
مديرکل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قم خاطرنشان کرد: همزمان با تشخيص هويت اين شهيد، شش شهيد ديگر از ساير استانها نيز شناسايي شدند که شور و پايان چشم انتظاري خانوادههاي آنها را به همراه داشت.
وي با اشاره به اطلاعات شهيد گمنام آرميده در پرديسان گفت: نام اين شهيد محمدعلي مبارک فرزند فتحالله است که در عمليات بدر سال 63 در منطقه عمومي جزيره مجنون به درجه رفيع شهادت رسيده است.
حسيني خاطرنشان کرد: شهيد محمدعلي مبارک متعلق به استان اصفهان و شهرستان فلاورجان است و نخستين فرزند خانواده محسوب ميشود که در سال 90 پيکر اين شهيد در شهر قم مزار عاشقان، دلدادگان و دارالصفاي مومنان شد.
وي با بيان اينکه رايزني با خانواده شهيد انجام شده است، گفت: هيئتي از استان قم براي عرض ادب و دعوت براي حضور اين خانواده و بستگان شهيد به استان قم اعزام ميشود و مراسم باشکوهي با عنوان مراسم تجليل و گراميداشت شهيد مبارک با حضور خانواده و بستگان اين شهيد برگزار ميشود.
مدير کل حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قم خاطرنشان کرد: در مجموع در استان قم 14 يادمان شهيد گمنام در فضاهاي عمومي شهر مانند منطقه پرديسان، دامنه کوه خضر، دانشگاهها و مراکز نظامي وجود دارند.
وي يادآور شد: براساس فرمايش مقام معظم رهبري پيکر شهدا در هر مکاني وجود داشته باشد، آن فضا را معطر ميکند و اکنون اين فضاها مرکز معنوي و زيارتي شده است.
حسيني خاطرنشان کرد: اين شهيد از سال 90 تا کنون هيچ احساس غربتي نداشته است و مردم شريف استان، زائران و مجاوران کريمه اهل بيت(س) به ويژه مردم منطقه پرديسان اين شهيد را مانند نگيني در دستان خود داشتند و هيچگاه نگذاشتند فضاي غربت و غريبي براي اين مزار شهيد حاکم شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]