پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848711265
اینترنت هیچ چیز را فراموش نمی کند
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ماشینهای جستوجوی آنلاین با مغز ما چه میکنند؟
اینترنت هیچ چیز را فراموش نمی کند
دانستن کار سختی نیست وقتی به اینترنت و گوگل دسترسی داریم. برای هر پرسش پاسخی هست. اما این «دانای کل» با حافظهی ما چه میکند. نتیجهی تحقیقات بتسی اسپرو نشان میدهد که حافظهمان در حال انتقال به شبکه است.
برترین ها: دانستن کار سختی نیست وقتی به اینترنت و گوگل دسترسی داریم. برای هر پرسش پاسخی هست. اما این «دانای کل» با حافظهی ما چه میکند. نتیجهی تحقیقات بتسی اسپرو نشان میدهد که حافظهمان در حال انتقال به شبکه است.
دب روی (Deb Roy)، مدیر و موسس بلوفین لابز(Bluefin Labs) و استاد دانشکده فنی ماساچوست، نتیجهی تحقیقات خود را در نمایشی بینظیر ارائه داده است. او که میخواست بداند، کودک چگونه سخن گفتن میآموزد، از روز تولد پسرش، در همهی گوشههای خانه، دوربین نصب کرد تا تمام لحظههای زندگی او را زیر نظر بگیرد. نتیجه، ۹۰ هزار ساعت فیلم بود که در آنها میشد دید، چطور کلمهی Water زاده میشود. همه چیز ضبط شده بود. هر صدایی و کلامی و آوایی. همهی آنچه که شاید اگر ثبت نمیشد، «روی» و همسرش دیگر هیچگاه آن را به خاطر نمیآوردند.
اریک اشمیت مدیر اجرایی گوگل، چند هفته پیش در ابتدای یکی از سخنرانیهایش، پیشبینی کرد تا سال ۲۰۲۹ هارد اکسترنالی با ظرفیت ۱۱ پتابایت به بازار خواهد آمد که بهای آن کمتر از ۱۰۰ دلار خواهد بود. اشمیت گفت:«بر اساس تخمین من بر روی این حافظه می توان ۲۴ ساعت هر روز ِ ۶۰۰ سال را با کیفیت بالا ذخیره کرد.» ظرفیتی که نه تنها برای ذخیرهی ثانیه ثانیهی زندگی «از گهواره تا گور» کافی است که برای نسلهای بعدی هم «جا» باقی میماند.
دب روی ثابت کرد که میتوان همه چیز را به خاطر آورد. اشمیت وعده داد که جا برای ذخیره تمام زندگی پسر و پسرهای روی خواهد بود.
خبر اشمیت اما بازتاب چندانی در رسانه ها نیافت. گویا کسی شگفت زده نشد. چرا؟ شاید به این دلیل که هم اکنون هم در حال ذخیرهی زندگیمان هستیم؛ یا به دست خود یا به دست گوگل.
حافظهی بی حد و مرز، مزیت یا عیب؟
شاید پیش آمده باشد که از پیدا شدن ناگهانی عکسمان در اینترنت نگران شده باشیم. عکسی که جایی در صفحهی «دوستی» به اشتراک گذاشته شده. اما این تنها یک پیش نمایش است. تمامی زندگی ما قابل بازسازی است. اینترنت هیچ چیز را فراموش نمیکند. از طریق آنچه که خود ذخیره کردهایم یا ردی که توسط دیگران از ما بر جای مانده است.
ما جزیی از زندگی دیجیتال دیگران شدهایم. ارتباطات میان انسان ها هیچ گاه به اندازهی امروز در هم تنیده نبوده است. فیسبوک این ادعا را ثابت کرده است. کسی که تا دیروز برایمان «هیچ کس» بوده حالا در فیسبوک «دوست» شده. ما دیگر نه به عنوان فرد که بخشی از یک مجموعهایم. مجموعه اگر اراده کند، میتواند تمامی قطعات زندگیمان را مثل پازل کنار هم بچیند.
شاید باید اشمیت را کمی جدیتر بگیریم هنگامی که از قدرت آینده، یعنی قدرت ذخیره سازی، قدرت به خاطر سپردن حرف میزند. آینده از آن پتابایت است و جاودانه شدن. تلاش برای نوعی رسیدن به مومیایی دیجیتال. همهی زندگیمان ضبط میشود. گوگل میداند، موزیک، کتاب، فیلم مورد علاقهمان چیست. میداند از چه بیماریهایی رنج میبریم و کجا به دنبال اطلاعاتی دربارهی آن هستیم. گوگل به جای ما به یاد میآورد. بحثهای فراوانی بر سر حافظهی بیمرز اینترنت وجود دارد. برخی مانند ویکتور مایر- شونبرگر، برنامهنویس و کارشناس اینترنت معتقدند که باید به اینترنت فراموش کردن را آموخت و عدهای دیگر بر این باورند که انسانی که از کودکی با اینترنت خو گرفته، یاد میگیرد چگونه با حافظهی بیعیب و نقصی که چیزی را از یاد نمیبرد، زندگی کند.
مغز ما یاد میگیرد که یاد نگیرد؟
کارشناسانی مانند مایر- شونبرگر معفقدند که رو به زوال گذاشتن یکی از مکانیسمهای رفتاری پایهای بشر که همان فراموشی است از معایب حافظهی صد در صدی عصر دیجیتال است. اما حافظه ی صد در صدی گوگل با حافظهی بشر چه میکند؟
بتسی اسپرو (Betsy Sparrow) محقق آمریکایی از ماشینهای جستوجوگر آنلاین و تاثیر آنها بر حافظهی ما سخن میگوید. یک اتفاق ساده او را به تفکر و تحقیق در این باره سوق داد. روزی مقابل تلویزیون به مغزش فشار میآورد تا نام هنرپیشهای را که در فیلم ایفای نقش میکند به خاطر بیاورد؛ بی نتیجه. از همسرش میپرسد، اما او هم نمیداند. پاسخ در گوگل است. تایپ یک کلمه و چند کلیک. گوگل، ویکیپدیا و شرکا همیشه حاضر به همکاریاند. پرسش از ما، و اما پاسخ: گوگل تصمیم میگیرد از که.
اسپرو با خود فکر میکند، آن وقتها که اینترنت نبود و شاید دانشنامهی خوبی هم در دسترس نبود، چه میکردیم. پاسخ ساده است، احتمالا پرسش را فراموش میکردیم. در عصر حافظهی دیجیتال اما گوگل به جای ما فکر میکند و به یاد میآورد. نتیجهی تحقیقات ۴ سالهی او در مجلهی «ساینس» منتشر شد. او در یکی از آزمایشها به دانشجویان گفته بود که اطلاعاتی را به خاطر بسپارند چون تا چند لحظهی بعد همه پاک خواهند شد. به گروه دیگر گفته شده بود اطلاعات در کامپیوتر باقی میمانند. گروهی که میدانست اطلاعات را هر وقت بخواهد میتواند بیابد، چیزی به خاطر نسپرده بود.
خلاصهی نتیجه تحقیقات او این بود: مغز ما یاد میگیرد که به خاطر نسپارد و این که نباید همه چیز را بدانیم، بلکه به جای به خاطر سپردن اطلاعات، میدانیم که کجا میتوان آنها را یافت. ذهن ما اینترنت را به عنوان حافظهای خارجی میشناسد؛ نتیجهای که تفسیرهای گوناگونی را به دنبال داشته است.
نیکلاس کار (Nicholas Carr) معتقد است که اکنون با وجود اینترنت و ماشینهای جستجوگر آنلاین، ما در حال انتقال دانستههایمان به شبکهایم؛ یعنی در حقیقت در حال انتقال حافظهمان به شبکه، گوگل و ویکیپدیا برای ما حکم هارد اکسترنال را پیدا کردهاند.
دستهای از محققان معتقدند، این ایده جدید نیست. انسان همیشه آموخته است که خود را با پیشرفتها و امکانات جدید تطبیق دهد. انتقال دانستهها به جایی خارج از مغز همیشه صورت گرفته است. کتابها و کتابخانهها اولین یادگاریهای این انتقالاند. مگر نه این که «نوشتن برای فراموش کردن است.» دانیل وگینر (Daniel Wegener) هم سی سال پیش در نوشتهای با نام transactive memory از یک حافظهی تعاملی جمعی سخن گفت. هر کس همه چیز را نمیداند و نباید هم بداند. حافظهی جمعی مهم است.
گوگل مثل یک کتابخانه نیست
اما کتابخانه با گوگل فرقهای زیادی دارد. در تاریخ بشر همهی ابزاری که برای ذخیره سازی آمدهاند، گذشته را ضبط کردهاند. اما گوگل و حافظههای غولآسا درحال ضبط «ریل تایم» ما هستند. اشمیت بشارت ظرفیت ذخیرهی ۶۰۰ سال را داده است! تفاوت دیگر این که ارزش کتابخانه تنها به دادههایی است که در کتابها نگاشته شده، اما ارزش گوگل نه تنها در اطلاعات ذخیره شده که در شبکهای است که به آن دسترسی دارد. ارزش این «دانای کل» نه تنها «ادبی» که «اجتماعی» است.
حافظهی بشر در حال تخلیه و انتقال به روی سرورهای کنسرنهای خصوصی آمریکایی است. این شرکتها هم اکنون نه تنها صاحب این حافظه ها هستند که صاحب تمام خاطرات و تجربهها و مهمتر از آن ارتباط دانستههایی هستند که شبکه را به وجود آوردهاند. صاحب دانشی که کتابخانهای نیست و تا کنون قابل ذخیره شدن نبوده است.
نیکلاس کار میگوید: «وقتی ما به حافظه شخصیمان فرم میدهیم همزمان به ارتباطاتی که دانستههایمان با یکدیگر دارند هم ساختار میبخشیم. گوگل نه تنها ذخیرهی فکتها را بر عهده میگیرد کاری که هیچ حافظهی اکسترنالی تا کنون نکرده که محاسبه، سازماندهی، تفسیر و ارتباطی که به هنگام استفاده از این دادهها میبایست ایجاد شوند را نیز به جای ما به عهده میگیرد.»
ما هم به آسانی همه چیز را دست گوگل و ویکی پدیا میسپاریم. صرفهجویی در زمان و در فضای ذخیره سازی؛ حافظه را خالی میکنیم تا جا برای چیزهای دیگر باز شود. اما چه بر سر شخصیتهای ما میآید، وقتی که دانستههای اتصالدهنده هم از حافظهمان نقل مکان کنند؟ چه بر سرمان خواهد آمد اگر گوگل مسیریاب کل زندگیمان شود؟
مقابله با قدرت سیاسی و اقتصادی حافظه ی گوگل
از سوی دیگر برخی کارشناسان صرف نظر از سود یا زیان گوگل برای حافظهی بشر میپرسند، با قدرت سیاسی و اجتماعی گوگل و فیسبوک و اپل چه باید کرد؟ چین با «ماشین جستجوگر بایدو» به جنگ با این جبهه برخاسته است. تحقیقات «آنالیزیز اینترنشتال» نشان می دهند که هم اکنون هفتاد و پنج درصد از پانصد میلیون کاربر چینی از طریق بایدو در اینترنت جستجو می کنند. سهم گوگل در این میان ۱۹ درصد است. از ایران هم مدت هاست که زمزمهی اینترنت و ماشین جستجوگر ملی (یاحق) شنیده میشود. اروپاییها هم برای ساخت ماشین جستجوگرشان دست به کار شدهاند و میلیاردها یورو هزینه میکنند. آنهایی که از سیطره ی گوگل بر حال و آینده بشر بیمناکند چاره را در موتور جستجوگری اروپایی میدانند که زیر سلطهی هیچ قدرت سیاسی و اقتصادی نباشد. شاید آن را باید بزرگترین پروژه ی این دوره نامید.
بدبینان به قدرت حافظهی صد در صدی گوگل و انتقال بخشی از حافظه به اینترنت، میگویند شاید روزی فرا برسد که آن قدر از دانستهها تهی شده باشیم که تنها وقتی تصویرمان را روی صفحه ی کامپیوتر میبینیم، خود را به یاد آوریم. اما بسیاری دیگر از کارشناسان ارتباطات و امور رسانه که شمارشان هم کم نیست، معتقدند، نوآوریهای ارتباطی و تکنولوژیک تحت تاثیر این گونه بحثها قرار نمیگیرند و با لجاجت «سقراطی» نمیتوان از انتقال دانش به حافظهی بیرونی جلوگیری کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
انتظار داریم روحانیت ما را همراهی و حمایت کند/ افتخار شاگردی در حوزه را با هیچ چیز عوض نمی کنم
رییس جمهور در جمع علما فضلا و طلاب استان خراسان رضوی انتظار داریم روحانیت ما را همراهی و حمایت کند افتخار شاگردی در حوزه را با هیچ چیز عوض نمی کنم خبرگزاری رسا ـ رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت همدلی و همراهی همگان برای عبور از مشکلات کشور تصریح کرد آمار و ارقام سه ماهه اول اماينترنت دنياي پر تلاطمي است که از هيچ قانوني تبعيت نميکند
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ ۱۲ ۶ب ظ اينترنت دنياي پر تلاطمي است که از هيچ قانوني تبعيت نميکند کارشناس ارشد علوم اجتماعي دنياي اينترنت را يک دنياي پر تلاطم دانست که از هيچ قانون قاعده و يا چارچوب خاصي تبعيت نمي کند به گزارش خبرگزاري موج سرگرد برنج زاده گفت امروزه پيشرفت اطلاعات تمام جگزارشی از انتخاب دو عضو «مانشافت» توسط هواداران نویر: نه فقط من بلکه کل آلمان برای قهرمانی تلاش کرد/
گزارشی از انتخاب دو عضو مانشافت توسط هواداراننویر نه فقط من بلکه کل آلمان برای قهرمانی تلاش کرد گوتسه هیچوقت خاطره شیرین ماراکانا را فراموش نمیکنمهواداران تیم قهرمان جهان مانوئل نویر و ماریو گوتسه دو ستاره بایرنی مانشافت را به عنوان ستارگان برتر برگزیدند به گزارش خبرگزاری فابرلین: آلمان در هیچ اقدام نظامی در سوریه مداخله نمیکند
برلین آلمان در هیچ اقدام نظامی در سوریه مداخله نمیکندسخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت که کشورش در هیچ اقدام نظامی در سوریه مشارکت نمیکند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز سخنگوی وزارت خارجه آلمان گفت با شرکای خود درباره اقدام نظامی در سوریه مذاکره میکنیم و آلماعراقچی: میز مذاکرات را رها نمیکنیم/به هیچ کس اجازه نمیدهیم حقوق هستهای ایران را محدود یا لغو کند
عراقچی میز مذاکرات را رها نمیکنیم به هیچ کس اجازه نمیدهیم حقوق هستهای ایران را محدود یا لغو کندعضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با بیان اینکه میز مذاکرات را رها نخواهیم کرد گفت برای مذاکرات آمادهایم و در رسیدن به راهحل مسالمتآمیز جدی هستیم و به هیچ کسی اجازه نمیدهیم حقهیچ ارگانی غیر از مجلس نمیتواند درباره پروتکل الحاقی اظهارنظر کند
آصفری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هیچ ارگانی غیر از مجلس نمیتواند درباره پروتکل الحاقی اظهارنظر کند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه پذیرش و یا عدم پذیرش پروتکل الحاقی در حوزه وظایف مجلس است و هیچ مجموعهای نمیتواند در این حوزه اظهار نظر کند گفت امروزهیچ حسی مانند شکرگذاری انسان را به موهبت الهی نزدیک نمیکند
رئیس ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی هیچ حسی مانند شکرگذاری انسان را به موهبت الهی نزدیک نمیکند حبرگزاری پانا رئیس ستاد اقامه نماز آذربایجان غربی با تأکید بر اینکه جوانان باید حس شکرگزاری و پناهجویی را در خود تقویت کنند تصریح کرد هیچ حسی مانند شکرگذاری انسان را به رحمت و موچیچاریتو: هیچکس برای نیمکتنشینی تمرین نمیکند
چیچاریتو هیچکس برای نیمکتنشینی تمرین نمیکندبازیکن مکزیکی رئال مادرید اعلام کرد که فقط برای نیمکتنشینی به رئال نیامده است به گزارش خبرگزاری فارس چیچاریتو هرناندز در گفتوگو با تلویزیون اسپانیا تأکید کرد که برای اینکه فقط روی نیمکت بنشیند به رئال مادرید نیامده است و اظهاراوقاف در ارتباط با حفظ کیان موقوفات از هیچ اقدامی فروگذار نمی کند
دین و اندیشه آیین ها و تشکل های مذهبی اوقاف در ارتباط با حفظ کیان موقوفات از هیچ اقدامی فروگذار نمی کند معاون اوقافی حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف وامور خیریه گفت سازمان اوقاف و امور خیریه در ارتباط با حفظ موقوفات دارد و سخت گیرانه و امینانه در حفظ کیان موقوفات از هیچ اقدامیروحانی: ایثارگر خود را فدای هیچ جناحی نمیکند
روحانی ایثارگر خود را فدای هیچ جناحی نمیکند رئیس جمهور گفت هیچ ایثارگری ایثار خود را فدای هیچ جناحی نمیکند ولو اینکه ممکن است به جناحی هم علاقمند باشد آفتاب به گزارش خبرنگار مهر حسن روحانی ظهر یکشنبه در دیدار با خانوادههای ایثارگران در سالن صبای مشهد اظهار کرد خدا را سپاسهيچ دوربيني نميتوانست لحظات معنوي رزمندگان را ثبت كند
هيچ دوربيني نميتوانست لحظات معنوي رزمندگان را ثبت كند يك لحظه يك صحنه و يك فشار انگشت بر روي دكمه شاتر سبب ثبت دنيايي ميشود كه با گذشت زمان نه تنها رنگ و بوي كهنگي نميگيرد بلكه تازه و باطراوت از جلوي چشمانت عبور ميكند نویسنده احمد محمدتبريزي بهزاد پروينتحلیلگر اسرائیلی هیچ گروهی مانند داعش منافع آمریکا را تامین نمیکند/داعش بهترین ابزار برای کنترل نفوذ ایران در
تحلیلگر اسرائیلیهیچ گروهی مانند داعش منافع آمریکا را تامین نمیکند داعش بهترین ابزار برای کنترل نفوذ ایران در منطقه استشائل بن افرایم تحلیلگر اسرائیلی پایگاه اینترنشنال پالیسی دایجست در مطلبی با اشاره به تحرکات گروه تروریستی داعش در منطقه نوشته است که این گروه بهترین ابزار برایدخیا: هیجان حضور در تیم ملی را نمیتوان با هیچ چیز عوض کرد
دخیا هیجان حضور در تیم ملی را نمیتوان با هیچ چیز عوض کرد سنگربان باشگاه منچستر یونایتد گفت هیجان حضور در تیم ملی اسپانیا را نمیتوان با هیچ چیز عوض کرد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران دیوید دخیا سنگربان اسپانیایی باشگاه منچستر یونایتد که به تازگی جای ایکر کاسیاس راعشق و محبت مردم به رهبر انقلاب الهی است/ هیچ قدرتی نمی تواند بین ملت و رهبری فاصله ایجاد کند
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی عشق و محبت مردم به رهبر انقلاب الهی است هیچ قدرتی نمی تواند بین ملت و رهبری فاصله ایجاد کند خبرگزاری رسا ـ امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه عشق مردم به رهبر معظم انقلاب عشقی الهی پیغمبری فاطمی علوی و امام زمانی است اظهار داشت این صاحب پرچم وشکوري: هيچکس از ما حمايت نميکند
شکوري هيچکس از ما حمايت نميکند مدافع مياني تيم فوتبال صباي قم با اشاره به انجام تمرينات اين تيم در قم گفت اين وضعيت آزاردهنده است و باشگاه بايد فکري اساسي در اين زمينه انجام دهد هادی شکوری ضمن بیان این مطلب اظهار داشت اکثر بچههای ما در تهران ساکن هستند و فقط دو سه بازذوالفقاری: هیچ خطری از سوی داعش مرزهای کشور را تهدید نمیکند/تخصیص ۳۹ درصد از اعتبارات سال ۹۳ در حوزه امنیتی
ذوالفقاری هیچ خطری از سوی داعش مرزهای کشور را تهدید نمیکند تخصیص ۳۹ درصد از اعتبارات سال ۹۳ در حوزه امنیتیمعاون امنیتی انتظامی وزارت کشور با اشاره به آمادگی کامل در مرزهای کشور گفت هیچ خطری از سوی داعش به طور مستقیم کشور ما را تهدید نمیکند به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاریهیچ چیز نباید دانشگاه را از علم آموزی و پژوهش منحرف کند
آراسته در گفتگو با باشگاه خبرنگاران هیچ چیز نباید دانشگاه را از علم آموزی و پژوهش منحرف کند دبیر شورای تبیین مواضع دانشجویی با بیان اینکه هیچ چیز نباید دانشگاه را از اولویت اصلی یعنی علم آموزی و پژوهش منحرف کند گفت امیدواریم رئیس جمهور محترم فردی را برای وزارت علوم پیشنهاد کنن-