تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827865014




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبض زندگی در تاریخی ترین روستای قم می زند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نبض زندگی در تاریخی ترین روستای قم می زند قم - ایرنا- روزنامه 19 دی در شماره 19 شهریورماه در صفحه اجتماعی گزارشی با عنوان ˈنبض زندگی در تاریخی ترین روستای قم می زندˈ را به رشته تحریر درآورده است.


در این گزارش می خوانیم:
دستهای زخمی اش ساقه های چوب را تاب می دهد. اطرافش از خرده چوب و خاک اره پر است. بوی نم و چوب خیس خورده با بوی رنگ مخلوط شده. هنوز 13 سالش نشده. می پرسی نفست نمی گیرد در این هوا؟ نگاهت می کند و می گوید: "هوا؟ مگه چطوریه؟..." صورت روستایی اش معصوم تر از این است که معنای قوانین کار را بداند. ریه هایش هم به بوی رنگ و نم عادت کرده همانطور که دست هایش به زخم های چکش و میخ.
کارشان همین است: به هم بافتن رشته های پخته شده چوبی و ساختن سبد. سبدهایی که در آشپزخانه ها برای میوه، نان یا سبزی استفاده می شوند و طرفدارانی در میان سنتی پسندها دارند.
"صرم" یک روستای کوچک و باستانی در بخش کهک است که روزی هکتارها باغ انار و انجیر داشت اما دیو خشکسالی تنها یک باغ را به جا گذاشته است. با این حال مردم این روستا هنوز توکل خود را به خدایی که رزاق است از دست نداده اند و روزی خود را از راه های مختلف به دست می آورند. آنطور که دهیار صرم می گوید بیشتر مردم این روستا از طریق تولید زغال امرار معاش می کنند. زغال هایی که چاهک های تولید آن بیرون روستا دودی به پا کرده اند.
یکی دیگر از راه های امرار معاش مردم صرم صنایع دستی است. قالی بافی، سبد بافی و کار با چوب اینجا پرطرفدارتر است. علی حاج احمدی، پسرک 13 ساله ای که درکارگاه سبدبافی کار می کند، می تواند در10 دقیقه یک سبد ببافد.
از کارگاه سبدبافی که بیرون بیایی، چند قدمی بیشتر راه نیست. 6 مرد با 6 الک سبزی های خشک شده و خرد شده را از ساقه ها و چوب خشک ها جدا می کنند. بخشی از مردم این روستا، همین سبزی های خشک شده را وسیله امرار معاش قرار داده اند.
در مسیر امامزاده طفلان که دو تن از نوادگان امام زین العابدین(ع) هستند، بوی نان از در باز یکی از خانه ها هر رهگذری را به سوی خود می کشد. چند خانم چادرها را به کمر گره زده اند و نان محلی می پزند. کار کردن در روستا مرد و زن ندارد. هر کسی باید تلاش کند تا چرخ زندگی بچرخد.
آنطور که دهیار می گوید این روستا دو هزار و 370 نفر جمعیت دارد که آخر هفته ها بین 500 تا 700 نفر اضافه می شوند، حضور اتباع خارجی هم به خاطر تولید زغال، پررنگ است.
صرم یکی از جذاب ترین روستاهای بخش کهک قم است می گویند صرم یک روستای تاریخی است با قدمتی حداقل سه هزار سال پیش. اینجا حتی حرف و حدیث هایی از توفان نوح و شهر شلموتی که در این توفان ویران شده را خواهی شنید. مردم این روستا معتقدند گورستانی که در نزدیکی این روستا به نام گورستان گبر می شناسند، باقیمانده همان شهر شلموت است.
با این حال داخل روستا که می شوی، چندان اثری از یک بافت تاریخی روستایی نمی بینی. مسجد عهد صفویه و حمام قدیمی این روستا تخریب شده و بیشتر خانه های مسکونی به سبک ساختمان های بدقواره شهری ساخته شده اند. آنهایی هم که بافت و مصالح بومی و قدیمی دارند، به خرابه تبدیل شده و محل سکونت نیستند.ک/1
/8138/ 550/


19/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 324]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن