تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):براستى كه هر كس را حق سود ندهد، باطل زيانش رساند و هر كس به راه هدايت نرود، به كجر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803007564




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حجاج از تزریق واکسن مننژیت غافل نشوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توصیه پزشکی: حجاج از تزریق واکسن مننژیت غافل نشوند تهران- ایرنا-رییس مرکز تحقیقاتی بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد:بیماری مننژیت اپیدمی ندارد اما به دلیل اینکه درایام مناسک حج تمتع میلیون ها نفراز سراسردنیا در گردهم می آیند شانس بروز اپیدمی وسعت می یابد از این رو تاکید می شود حجاج از تزریق واکسن مننژیت غافل نشوند .


در ایام مناسک حج تمتع امسال 64 هزار زائر ایرانی در قالب 450 کاروان از 19 ایستگاه پروازی از 14 شهریور ماه به زیارت خانه خدا مشرف می شوند.
دکتر داوود یادگاری در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:مننژیت (منگوکوکی) یکی از بیماری های مسری و خطرناک است که به سرعت انتشار یافته و از میزان آلودکنندگی بالایی برخوردار است.
به گفته وی احتمال انتشار این بیماری به دلیل گردهمایی عظیم مسلمانان در مراسم عبادی حج وجود دارد (افرادی ناقل این میکروب باشد)، توصیه می شود افرادی که قرار است به مراسم حج مشرف شوند واکسن مننژیت را تزریق کنند.
وی اضافه کرد : واکسن مننژیت را حد فاصل 2 تا 3 هفته قبل از حضور در مناطق پر تراکم جمعیتی تزریق شود تا اثر بخشی و ایمنی مناسب را داشته باشد .
یادگاری یاد آور شد :در ایران با برنامه های واکسیناسیون توانسته اپیدمی بیماری مننژیت کنترل و مهار کند به طوری که سایر کشورها در سال 2001 و 2005 افرادی که از سفر حج برگشتندبه بیماری مننژیت مبتلا شده بودند اما در ایران از این بیماری در امان ماندند.
یادگاری افزود: این واکسن برای همه افراد جامعه توصیه نمی شود و برای کسانی که طحال آنها برداشته شود ، دارای نقص ایمنی و یا مبتلا به ایدز نیز توصیه می شود.
وی اظهار کرد: این بیماری در قدیم از مشکلات بهداشتی درمانی کشور بوده ، اما در حال حاضر به دلیل وجود واکسیناسیون این بیماری بسیار نادر شده است .
وی با بیان اینکه در حال حاضر این بیماری در کشور ما ریشه کن نشده است افزود : مننژیت در کشور مهار شده است و میزان مبتلایان به این بیماری در کشور بسیار کم است و با اتخاذ روش های پیشگیری موارد کمی از مبتلایان گزارش شده است .
یادگاری اضافه کرد :در نقاطی که تراکم جمعیت وجود دارد احتمال بروز و انتشار این میکروب بیشتر است به عنوان مثال در پادگان ها نظامی ، خوابگاه هایی دانشجویی و مراسم حج از جمله جامعه ای هستند که توسط این میکروب تهدید می شوند.
به گفته وی در کشور سالهاست تدابیر پیشگیرانه ای برای این سه گروه به اجرا در آمده است و افرادی که به حج می روند یا قرار است دوره خدمت سربازی را بگذرانند واکسینه می شوند و در حال حاضر سال هاست این بیماری تحت کنترل در آمده است .
متخصص بیماری های عفونی به عوارض این بیماری اشاره کرد وافزود : مننژیت از بیماری هایی است که به سرعت می تواند در عرض 24 یا 48 ساعت بیمار را به کما ببرد و دچار عوارض کری ، کوری ، اختلالات هوشیاری ، عقب ماندگی ذهنی نماید .
وی اظهار کرد : مننژیت با تب، استفراغ ، سفتی گردن به صورت ناگهانی شروع می شود و بعد ممکن است با ضایعات پوستی در بدن ظاهر شود که نشان دهنده ابتلا به بیماری مننژیت منگوکوکی است .
رییس مرکز تحقیقاتی بیماری های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به روش های انتقال این بیماری اشاره کرد و گفت : ترشحات تنفسی بزاق و گلو اصلی ترین راه انتقال مننژیت است . یکی از ویژگی های این نوع مننژیت این است که افرادی که در معرض تماس با بیماران هستند می توانند حامل این میکروب در گلو باشند.
یادگاری افزود : دیده شده است فردی که مبتلا است 1200 برابر ، افراد خانواده آنان در معرض حامل بودن این میکروب قرار دارند ، بنابر این افرادی که در تماس با این نوع مننژیت ها هستند ممکن است در یک هفته اول دچار علائم بشوند.
متخصص بیماری عفونی همچننی افزود: برای پیشگیری از این بیماری یک روش استفاده از قرص و دیگری تزریق واکسن است . در حال حاضر در کشور 2 نوع واکسن برای کنترل این بیماری وجود دارد . واکسن پلی ساکاریدی مننگوکوکی است که معمولا به دلیل ارزان بودن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و این واکسن رابه صورت روتین به افرادی که به سفر حج مشرف می شوند و درفواصل زمانی 3 تا 5 سال یکبار تزریق می کنند.
علمی (4)**1354**1599


19/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن