واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ˈنهˈ جبهه پایداری به اصولگرایان تهران- ایرنا- اصولگرایان نمی خواهند انتخابات خبرگان و مجلس را همچون انتخابات ریاست جمهوری به اصلاح طلبان و حامیان هاشمی رفسنجانی واگذار کنند. بزرگان این جناح با وجود فقدان آیت الله مهدوی کنی و با مدیریت میدانی سید رضا تقوی سعی دارند تا در ابتدا ارزیابی ای از وضعیت گروههای این جناح و اینکه هر گروه چه مطالباتی دارد تهیه کرده تا بدانند که با چه فرمولی می توانند در ابتدا وحدت اصولگرایان و در صورت عدم وحدت، ائتلاف اصولگرایی را پیش ببرند.
اما متولی و مامور جدید اصولگرایان در همین ابتدای کار به در بسته و سد بلند جبهه پایداری برخورد کرده است. "سید رضا تقوی" که تلاش داشت تا آیت الله مصباح و طیف قم جبهه پایداری را مجاب کند تا در همایش اصولگرایان حضور پیدا کنند، اما با «نه» بزرگ آیت الله قم نشین مواجه شد تا مشخص شود که دل آیت الله مصباح به این راحتی ها با سران جامعتین و دیگر گروه های اصولگرا صاف نمی شود و او و تشکل تحت مدیریتش همان راهی را می خواهند بروند که در انتخابات ریاست جمهوری یک بار رفته اند. با اظهارات رییس موسسه پژوهشی امام خمینی هم کاملا مشخص است که برای شان مهم نیست که بازهم در انتخابات شکست بخورند و حتی باعث شکست دیگر اصولگرایان شوند. اگرچه جبهه پایداری در انتخابات مجلس نهم به لطایف الحیل فراوان و آسان گیری ها توانست تعداد زیادی از اعضای تشکل خود را راهی مجلس کند، اما با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و بازگشت اصلاح طلبان به نظر می رسد که اصولگرایان راه سخت تری را برای به دست آوردن کرسی های سبز رنگ پارلمان پیش رو دارند و همین مساله باعث می شود تا اصولگرایان از هم اکنون خود بهتر از هر کسی بدانند که نمی توانند همچون گذشته خود را از پیش برنده بدانند و همین امر موجب اضطراب و نگرانی فراوان این روزهای آنان است. در این شرایط اصولگرایان برای آنکه شانسی در این دوره داشته باشند و ترکیب مجلس دهم را بدون تغییر نسبت به مجلس نهم حفظ کنند، چاره یی جز وحدت ندارند. اما درخواست سید رضا تقوی برای رسیدن به این وحدت نه در درون اردوگاه اصولگرایان مورد استقبال قرار گرفته و نه جبهه پایداری حاضر به اجابت آن است.
بر همین اساس از هم اکنون تا انتخابات مجلس دهم که اسفند سال آینده برگزار می شود، تقوی باید اقدام به بررسی راهکارهای متفاوت برای متقاعد کردن دو جریان مخالف ایجاد وحدت میان اصولگرایان یعنی طیف نزدیک به جمعیت رهپویان و جبهه پایداری کند، هر چند شواهد و قراین حکایت از آن دارد که او در این راه کار آسانی پیش رو ندارد. به گفته دبیرکل حزب سبز برای جبهه پایداری داشتن سهم بیشتر از قدرت بسیار اهمیت دارد و این جبهه مادامی تن به وحدت با اصولگرایان خواهند داد که سهمش از قدرت مشخص شود و البته بیشتر از دیگر گروه های سیاسی باشد.
"حسین کنعانی مقدم"، در گفت وگو با فرارو ضمن بیان این مطلب با تاکید بر اینکه اصولگرایان در استراتژی اختلافی با یکدیگر ندارند اما به دلیل اختلاف در تاکتیک و نداشتن ساز و کار واحد مشخص، سر بزنگاه هایی همچون انتخابات، دچار اختلاف می شوند، گفت: نبود یک رهبری کاریزماتیک، نبود یک شورای رهبری که بتواند جریان اصولگرایی را هدایت کند، نبود یک تشکیلات قوی و منسجم و زیاده خواهی و زیاده طلبی برخی گروه ها و افراد این طیف باعث شده است که در بزنگاه هایی همچون انتخابات وحدت و ائتلاف دُر گرانی شود. همچنین فقدان یک نگاه سیاسی جامع سبب شده است که فعالیت اصولگرایان عمدتا به صورت جزیره یی باشد و متاسفانه جزایری که درست شده هم بیشتر شبیه مناطق آزاد تجاری است تا یک بستر مناسب سیاسی برای فعالیت اصولگرایان. دبیرکل حزب سبز با تاکید بر اینکه مانع اصلی اصولگرایان برای رسیدن به وحدت در راس هرم این طیف سیاسی است، گفت: برای رسیدن به وحدت ضروری است که ابتدا کسانی همچون آیت الله مصباح یزدی، آیت الله مهدوی کنی و آیت الله محمد یزدی و شخصیت های سیاسی مثل ولایتی، ناطق نوری، رضایی، قالیباف و حدادعادل به وحدت برسند چرا که در بدنه اصولگرایان مشکلی برای وحدت وجود ندارد. وی درباره مخالفت جبهه پایداری برای ائتلاف با اصولگریان گفت: شاید نگاه آیت الله مصباح یزدی به وحدت اصولگرایی ناشی از این مساله است که تقسیم قدرت در میان اصولگرایان معیار مشخصی ندارد به همین خاطر ایشان از رسیدن به وحدت با اصولگرایان به خصوص برای انتخابات مجلس ناامید هستند. کنعانی مقدم با تاکید بر اینکه برای جبهه پایداری داشتن سهم بیشتر از قدرت حایز اهمیت است، گفت: جبهه پایداری مادامی تن به وحدت با اصولگرایان خواهند داد که سهم آنها از قدرت مشخص و البته بیشتر از دیگر گروه های سیاسی باشد. وی با بیان اینکه جبهه پایداری در دولت احمدی نژاد سهم ویژه یی از قدرت داشتند، گفت: در آن دوران این طیف به واسطه قدرت و ابزاری که در اختیار داشت می توانست موضوع تقسیم قدرت را میان اصولگرایان از طریق ترسیم ساز و کار مشخص نهادینه کند تا با نهادینه شدن آن دستیابی به وحدت در موقعیت های مختلف به سادگی امکان پذیر شود. دبیرکل حزب سبز افزود: با این حال این طیف در همان هشت سال دولت احمدی نژاد چون برپایه یک دایره تنگ خود را محور جریان اصولگرایی می دانست که این با روح اصولگرایی که هیچ فرد و جریانی نسبت به دیگری برتری ندارد مغایرت داشت، از نهادینه کردن ساز و کار تقسیم قدرت میان اصولگرایان سر باز زد.
کنعانی مقدم در ادامه با بیان اینکه وحدت، میان جریانات سیاسی یک بحث ارشادی، شعاری و توصیه یی نیست بلکه نیازمند ساز و کار مختص به خود است، گفت: به نظر می رسد که اصولگرایان در دوره جدید و برای انتخابات مجلس از نظر تشکیلاتی و سازمانی مدل جدیدی را دنبال می کنند. به نظر می رسد که در این دوره به جای وحدت اصولگرایان به دنبال توافق هستند به این معنا که بحث تقسیم قدرت از همان ابتدا برای جریانات مختلف کاملا مشخص خواهد شد. اما این توافق از خاصیت وحدت برخوردار نیست و آنقدر شکننده است که ممکن است با اتفاق کوچکی ترک بردارد.
منبع: اعتماد
اول**1368**
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]