واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ (۸:۵۵ق.ظ)
ديجيتال سازي منابع حافظه ملي ما را محفوظ نگه مي دارد محمدحسن انتظاري دبير شوراي عالي فضاي مجازي از بخش هاي مختلف كتابخانه ملي بازديد كرد و در زمينه گسترش همكاري ها ميان سازمان اسناد و كتابخانه ملي و اين شورا، با دكتر صالحي تبادل نظر كرد.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين ديدار كه معاونان دو سازمان نيز حضور داشتند، ابتدا دكتر صالحي رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ضمن خوش آمد گويي به هيأت شوراي عالي فضاي مجازي بيان داشت: آنچه كه در كتابخانه ملي ديديد، بخشي ازظرفيت عظيم اين سازمان در جمع آوري و نگهداري منابع اطلاعاتي است و بخش مهم ديگر در ساختمان آرشيو ملي قرار دارد.
وي اضافه كرد: بخش هاي پژوهش و انديشگاه از جمله بخش هاي مهم در كتابخانه ملي است كه فرصت بازديد از آنها فراهم نشد. صالحي در ادامه از ديجيتال سازي منابع به عنوان عملي در جهت حفاظت از منابع و حافظه ملي ياد كرد و از معاون هاي خود خواست توضيحي در زمينه وضعيت ديجيتال بخش خود ارائه كنند.
دكتر خسروي، معاون پژوهش، برنامه ريزي و فناوري در زمينه كاركردهاي ديجيتاليزم در سازمان اسناد و كتابخانه ملي بيان داشت: سازمان اسناد و كتابخانه ملي دو وظيفه اصلي دارد: اول گردآوري آنچه توسط ايرانيان به صورت مكتوب و غيرمكتوب تهيه مي كنند و بعد جمع آوري كليه اسناد دولتي البته با استثنائاتي در اين زمينه.
وي ادامه داد: ما سه چهار طرح داريم در عرصه ديجيتال سازي كه ايجاد كتابخانه ديجيتال و آرشيو اسناد از جمله مهم ترين آنهاست. دكتر خسروي در بخش ديگر از سخنان خود در زمينه حفظ آثاري نظير اسناد دفاع مقدس بيان داشت: متأسفانه هم اكنون خيلي از مؤسسات در زمينه حفظ اسناد جنگ تحميلي فعالند كه بعد از مدتي تعطيل مي شوند و اسناد آنها به مكان هاي نامشخص منتقل مي شود در حالي كه بايد به سازمان اسناد و كتابخانه ملي منتقل شوند.
در ادامه اين نشست دكتر اميرخاني، معاون كتابخانه ملي نيز ضمن توضيحي در زمينه تاريخچه و فعاليت هاي كتابخانه ملي، بيان داشت: گردآوري منابع اطلاعاتي در كتابخانه ملي مستلزم وجود زيرساخت هاي مناسب است.
وي ادامه داد: هم اكنون منابع مختلفي در قالب منابع كتابي و غيركتابي در سازمان وجود دارد كه براي تبديل شدن به فرمت ديجيتال بايد كمك ساير نهادها مانند شوراي عالي فضاي مجازي را داشته باشيم.
بانك كتاب شناسي ملي نيز از جمله پروژه هايي بود كه اميرخاني توضيحاتي در زمينه ديجيتال كردن آن بيان كرد.
غلامرضا عزيزي، معاون اسناد ملي نيز در توضيحاتي درباره اسناد الكترونيك و روند ديجيتال سازي آن بيان داشت: متأسفانه اسناد الكترونيكي در دولت با شيوه ها و فرمت گوناگون نگهداري مي شوند، اما در صدد هستيم تا پايان سال استاندارد ويژه اي را براي نگهداري اسناد دولتي ادارات در معاونت اسناد ملي، تدوين كنيم.
در ادامه نشست مهندس شهرابي، مديركل اطلاع رساني معاونت كتابخانه ملي نيز توضيحات فني در زمينه برنامه هاي ديجيتال سازي منابع كتابخنه ملي ارائه كرد.
در اين ديدار مهندس انتظاري دبير شوراي عالي فضاي مجازي، گفت: از ديدن كتابخانه ملي، و منابع آنجا پي به اهميت اين مكان برديم و مايليم كه مسائل مطرح شده و اهميت منابع كتابخانه ملي و روند ديجيتال سازي آنها را پيگيري كنيم.
انتظاري در ادامه پيشنهاد كرد: در بحث تدوين برنامه ملي، كارگروه فرهنگي اجتماعي داريم و به محض اينكه برنامه هاي سازمان اسناد و كتابخانه ملي در آن تدوين شود، در شوراي عالي مطرح مي كنيم.
وي در ادامه از توليد محتوا و ايجاد درآمدسازي براي آن با كمك سازمان اسناد و كتابخانه ملي خبر داد.
گفتني است پيش از اين ديدار، مهندس انتظاري دبير شوراي عالي فضاي مجازي و دكتر صالحي به اتفاق معاونان خود از بخش هاي مختلف سازمان بازديد كردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]