واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعلام بی طرفی ملکه انگلیس در همه پرسی استقلال اسکاتلند لندن - ایرنا- یک سخنگوی کاخ باکینگهام شامگاه سه شنبه در بیانیه ای هرگونه پیشنهادی در خصوص اعمال دخالت ملکه انگلیس در همه پرسی استقلال اسکاتلند را که نتیجه آن ممکن است منجر به جدایی این منطقه از بریتانیا شود، نادرست خواند.
به گزارش ایرنا، گفته می شود شماری از نمایندگان ارشد و بانفوذ پارلمان انگلیس به دلیل ترس از نتایج احتمالی همه پرسی استقلال اسکاتلند در روز هیجدهم سپتامبر( 27 شهریور) ، خواستار دخالت ملکه الیزابت برای جلوگیری از تجزیه بریتانیا شده اند چرا که بر این باورند دخالت وی می تواند شرایط را به نفع کارزار تبلیغاتی (کمپین ) مخالفان استقلال اسکاتلند که هم اینک چندان مناسب نیست، تغییر دهد.
در بیانیه سخنگوی کاخ باکینگهام تصریح شده است که ملکه انگلیس قصد دخالت در همه پرسی اسکاتلند را ندارد "چرا که این مساله موضوعی مرتبط با مردم این منطقه است".
سخنگوی کاخ باکینکهام در این بیانیه گفته است: بی طرفی در قانون اساسی حاکمیتی، یک اصل اساسی دمکراسی ما است که ملکه انگلیس در طول مدت سلطنتش آن را نشان داده است.
این سخنگو، مقام سلطنت را بالاتر از "سیاست ها"ی جاری خوانده و گفته است: هر گونه پیشنهادی درخصوص دخالت ملکه انگلیس در نتایج همه پرسی مقوله ای اشتباه است چرا که وی قویا معتقد است که این موضوع مرتبط با مردم اسکاتلند می باشد.
اظهارات سخنگوی کاخ باکینگهام همچنین بدنبال اظهارات "آلکساندر سالموند" وزیر اول حکومت محلی اسکاتلند و رهبر کارزار تبلیغاتی ( کمپین ) طرفداران استقلال این منطقه صورت می گیرد که گفته است ملکه انگلیس با افتخار همچنان ملکه اسکاتلند خواهد بود.
منابع انگلیسی پیشتر عنوان کرده بودند که دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس روز یکشنبه گذشته به دنبال اعلام نتایج نظرسنجی موسسه تحقیقاتی"یوگو"، با ملکه انگلیس نشست اضطراری داشته است.
به گفته این منابع ، ملکه الیزابت دوم، از تجزیه اسکاتلند به عنوان یک چشم انداز "ترس آور" یاد کرده که می تواند منجر به بحران قانون اساسی و بی ثباتی در مرزهای شمالی انگلیس شود.
گفته می شود نخست وزیر انگلیس این اطمینان را به ملکه این کشور داده است که دولت وی تمامی تلاشش را برای جلوگیری از تجزیه بریتانیا بکار خواهد بست.
در همین حال دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس و رهبر حزب محافظه کار هشدار داده است که استقلال اسکاتلند به مثابه "سقوط به داخل تاریکی " است.
وی در مقاله ای که روز چهارشنبه در روزنامه دیلی میل به چاپ رسیده است، با اشاره به برخی از دستاوردهای بزرگ کشورش از رای دهندگان اسکاتلندی خواسته است که همچنان با سایر مردم این کشور متحد باقی بمانند.
گفتنی است، رهبران احزاب محافظه کار، لیبرال دمکرات و کارگر انگلیس در 9 روز مانده به برگزاری همه پرسی استقلال اسکاتلند، کارزار تبلیغاتی (کمپین) مشترکی را برای جلوگیری از تجزیه بریتانیا سازماندهی کرده اند.
"دیوید کامرون" نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار، "نیک کلگ" رهبر حزب لیبرال دمکرات و "اد میلیبند " رهبر حزب کارگر در چارچوب کارزار تبلیغاتی یاد شده، قرار است روز چهارشنبه راهی اسکاتلند شوند تا بلکه بتوانند اتحاد 307 ساله بین انگلیس و این منطقه را حفظ کنند.
در همه پرسی هیجدهم سپتامبر( 27 شهریور) ، فقط افراد بالای 16 سال ساکن اسکاتلند (حدود چهار میلیون نفر) حق رای دارند و مردم سایر مناطق بریتانیا شامل انگلیس، ایرلند شمالی و ولز نمی توانند در آن شرکت کنند.
آخرین نظرسنجی موسسه تحقیقاتی"یوگو"، موید آن است که شمار طرفداران استقلال اسکاتلند از انگلیس از مرز 50 درصد فراتر رفته است.
حزب ملی اسکاتلند به رهبری "الکس سالموند" که هدف اصلی اش استقلال است، به دنبال پیروزی در انتخابات پارلمانی اسکاتلند در سال 2011 میلادی، مشروعیت لازم برای برگزاری این همه پرسی را به دست آورد.
براساس طرح ارایه شده از سوی حکومت محلی اسکاتلند، در صورت رای مثبت مردم به استقلال، اسکاتلند در 24 مارس سال 2016 میلادی استقلال خود را جشن خواهد گرفت و نخستین انتخابات پارلمانی خود را در "می" سال 2016 میلادی برگزار می کند.
در حال حاضر انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی، ضمن برخورداری از حکومت های محلی، کشور بریتانیا را می دهند.
اروپام ** 1** 1552 ** 1597
19/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]