واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان همدان: افزایش سطح مهارت عامل ایجاد فرصت های متنوع شغلی است تویسرکان- ایرنا- مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان همدان گفت: افزایش سطح مهارت و اصول فنی یکی از مهمترین عوامل ایجاد فرصت های متنوع و بیشتر شغلی است.
به گزارش ایرنا "علیرضا مهرابی" روز سه شنبه در آیین بازدید از مراکز آموزش فنی و حرفه ای تویسرکان افزود: در فرآیند مهارت آموزی توسط آموزش های فنی و حرفه ای شاهد ایجاد فرصت های متنوع شغلی هستیم در حالی که در حال حاضر آموزش های کلاسی و دانشگاهی به اشتغالزایی و کارآفرینی نمی انجامند.
وی بیان کرد: در هرم جمعیتی فارغ التحصیلان بیکار در کشور از هر صد نفر جامعه آماری، 80 نفر از مهارت لازم کاری برخوردار نیستند و حدود 33 درصد از این بافت جمعیتی نیمه ماهر محسوب می شوند.
مهرابی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای آمادگی برگزاری کلاس های آموزشی مورد تقاضا و متناسب با بازار کار را دارد اضافه کرد: اگر کسی اعلام مهارت کافی در شغلی بکند، سازمان آمادگی گرفتن آزمون کتبی و عملی به منظور سنجش رسمی میزان مهارت وی را دارد.
وی اذعان کرد: در شرایط کنونی کشور جایی برای آزمون و خطا وجود ندارد و نباید مشاغل مختلف را به افراد بدون مهارت و کارآیی لازم سپرد.
مهرابی ادامه داد: در حال حاضر از 61 هزار نفر کارآموز سازمان فنی و حرفه ای استان همدان، 18 هزار نفر در 14 حرفه و 20 هزار نفر در رشته قالی بافی زیر پوشش حمایتی بیمه قرار دارند.
وی افزود: برگزاری المپیادهای مهارت در سطح شهرستان ها، استان، کشور و جهانی و بین المللی از دیگر کارکردهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای است که در دوره اخیر خود در سطح کشور دو مدال طلا، یک نقره و شش دیپلم افتخار برای استان همدان به ارمغان آورده است.
مهرابی از اختصاص 21 میلیارد ریال اعتبارات مالی در حوزه مشاغل خانگی استان همدان خبر داد و اضافه کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تا کنون بیش از تعهد خود اشتغال ایجاد کرده و باز هم در پی ایجاد مشاغل پایدار است.
نماینده مردم تویسرکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: مهمترین معضل کنونی شهرستان تویسرکان که مربوط به همه مناطق کشور می شود، مشکل بیکاری و بالا بودن نرخ بیکاری است.
"محمد مهدی مفتح" افزود: به دلیل ناهماهنگی میان کارکرد موسسات آموزش عالی و بازار کار، هزینه های بالایی که در این بخش صرف می شود به ایجاد اشتغال در بازار نمی انجامد.
وی بیان کرد: برای ایجاد فرصت های متنوع شغلی تنها آموزش های دانشگاهی کافی نیست و باید به مقوله ارتقا سطح مهرت کاری و فنی از طریق آموزش های فنی و حرفه ای توجه ویژه داشت.
مفتح خاطر نشان کرد: مهمترین عوامل برون رفت تویسرکان از وضعیت رکود اشتغال، سامان دهی راه های ارتباطی، جذب سرمایه گذاران در حوزه گردشگری و افزایش مهرت های شغلی است که ظرفیت های شهرستان را به فعل می رساند.
فرماندار تویسرکان نیز گفت: اکنون کشور ما بیش از هر زمان دیگری به گسترش آموزش های فنی و حرفه ای به منظور اشتغالزایی و افزایش سطح مهارت و بازدهی عمومی در مشاغل مختلف نیاز دارد.
"مهرداد موسوی" افزود: اکنون فعالیت های دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پاسخگوی نیاز کشور در زمینه اشتغالزایی نیست و دولت و نظام نیز با درک این مطلب به سمت و سوی گسترش مراکز آموزش فنی و حرفه ای حرکت کرده اند.
وی با اشاره به قدمت بالا و ظرفیت های متنوع شهرستان تویسرکان برای برخورداری از توسعه پایدار گفت: در مقطعی از زمان این شهرستان از حدود 140 هزار نفر جمعیت برخوردار بوده اما به دلیل نبود اشتغال و گسترش پدیده مهاجر فرستی، این میزان جمعیت اکنون به زیر 110 هزار نفر رسیده است.
موسوی تاکید کرد: تویسرکان برای جبران رشد منفی جمعیت خود به اشتغالزایی بالا، احیا بهره وری از صنعت گردشگری و اقلیم و جذابیت های طبیعی خود و حرکت به سوی صنعتی شدن نیاز دارد.
وی اضافه کرد: آموزش های فنی و حرفه ای در شهرستان تویسرکان باید متناسب با مزیت های نسبی شهرستان در زمینه گردشگری و باغداری باشد و فرآوری محصولات خام را برای ایجاد بهره وری بیشتر دنبال کرد.
امروز (سه شنبه) معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و مدیر سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به همراه هیات همراه و مسوولان شهرستان تویسرکان از دو مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای این شهرستان بازدید کردند و تعدادی از سرمایه گذاران و کارآفرینان برتر کشور نیز به ارائه راهکارهای خود برای استفاده حداکثری از ظرفیت تویسرکان پرداختند.
توسعه هنر- صنعت مبل و منبت با استفاده از شیوه های روز آمد و نوین، ایجاد تعاونی های پایدار و استفاده حداکثری از ظرفیت گردشگری و باغداری از مهمترین پیشنهادها در حوزه توسعه کارآفرینی در تویسرکان بودند که مورد طرح قرار گرفتند.
شهرستان تویسرکان از دو مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای براداران و بانوان، 26 کارگاه سیار و 12 آموزشگاه آزاد در قالب 88 حرفه برخوردار است.
تویسرکان یکی از شهرستان های استان همدان واقع در جنوب کوه الوند است.
7531/2624
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]