واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جایگاه عوارض سالانه املاک در بودجه شهرداری تهران بازنگری شود تهران بزرگ - ایرنا - مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران تاکید کرد: سهم ناچیز ˈشارژ شهریˈ یا همان عوارض سالانه املاک در بودجه شهرداری تهران به عنوان یک ضرورت باید بازنگری و تعریف مجدد شود.
به گزارش ، فریبرز واحدی روز سه شنبه در گفت وگویی خبری افزود: شارژ شهری مفهومی است که در تعاریف منابع مالی شهرداری تهران گمشده محسوب می شود.
وی ادامه داد: حدود ٤٠ درصد منابع مالی شهرداری شهرهای بزرگ اروپایی برای انجام هزینه های عمرانی و یا جاری شهری از محل عوارض سالانه املاک ( property tax) تامین می شود.
وی گفت: این درحالی است که نیمی از منابع مالی شهرداری تهران به جای آنکه با شارژ شهری املاک تامین شود از عوارض ساخت و ساز و فروش تراکم حاصل می شود.
واحدی تصریح کرد: نتیجه روند تراکم فروشی ایجاد معضل گسترش بی رویه و سرطانی شهر تهران و نیز افزایش آلودگی های صوتی و زیست محیطی است.
وی با تاکید بر اینکه عوارض صدور مجوز تراکم و تغییر کاربری هر دو در ردیف منابع ناپایدار و سهل الوصول قرار دارند گفت: وابستگی شهرداری های کشور و به ویژه شهرداری تهران به این دو منبع ناپایدار از عوامل مهم بی نظمی ها و مشکلات شهر تهران قلمداد می شود.
واحدی اظهار کرد: شارژ شهری اگر چه می تواند به عنوان یک منبع پایدار شهری بازتعریف شود اما در حال حاضر تنها ٥/١درصد از منابع درآمدی شهرداری تهران را به خود اختصاص داده است و این در حالی است که بهای عوارض نوسازی در تهران حداکثر ١/٠ درصد ارزش آپارتمان های مسکونی است.
وی با اشاره به اینکه قبض عوارض نوسازی صادره از سوی شهرداری تقریبا به صورت رایگان به منازل ارسال می شود، گفت: پرداخت عوارضی حدود ٧٠ تا ١٠٠ هزار تومان مبلغ ناچیزی است علاوه بر اینکه واریز این نوع عوارض را مالکان بیشتر در زمان فروش واحد مسکونی تسویه می کنند؛ یعنی سال ها یک ملک یا آپارتمان در شهر تهران بدون شارژ شهری باقی می ماند.
واحدی اظهار داشت: چسبندگی وصف ناپذیر شهرداری به درآمد ناپایدار حاصل از عوارض ساخت و ساز تراکم جمعیتی و ساختمانی تهران را به حالت انفجار درآورده است.
وی با تاکید بر اینکه شارژ شهری می تواند به یک کنترلگر درست و منطقی تنظیم اقتصادی بازار مسکن باشد، گفت: اخذ این عوارض می تواند جدای از بحث درآمدی شهرداری تهران از عوامل کنترل کننده بورس بازی در بازار مسکن باشد.
واحدی با بیان اینکه شهرداری تهران باید گروهی را برای تجدیدنظر در قیمت های منطقه ای که مبنای اخذ مالیات و عوارض است مامور کند، گفت: در حال حاضر هیچ تناسبی بین قیمت های منطقه ای که مبنای اخذ عوارض است با قیمت روز ملک وجود ندارد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران افزود: این عوارض در حال حاضر بدون ساز و کار برای یک ملک در جنوب شهر تهران و شمال تهران یکسان اخذ می شود .
واحدی همچنین از شورای عالی شهرسازی و معماری کشور خواست تا به عنوان متولی سیاست گذاری نظام شهری و ناظر بر عملکرد نظام شهرداری ها در این زمینه به ارائه راهکارها مناسب بپردازند و البته در این مسیر شارژ شهری را نیز می تواند بعنوان یک گزینه خوب و منطقی در نظر گرفته شود.
وی دولت را به عنوان مسوول و سیاستگذار اصلی در این زمینه معرفی کرده و گفت: به طور قطع دولت نمی تواند به منابع اخذ درآمدهای شهری بی تفاوت باشد و مسوولیت را به صورت کامل به شهرداری که نهادی غیر دولتی است واگذار کند، نتیجه واگذاری این مسوولیت هم اکنون عوارضی است که شهر تهران به آن دچار شده است.
واحدی با اشاره به اینکه در شهرهای مهم اروپا و آمریکا و حتی آسیا چیزی به اسم درآمد از محل ساخت و ساز وجود ندارد، با ابراز امیدواری اظهار کرد: پس از سیاستگذاری در شورای عالی شهرسازی و معماری و بعد ظرف سه تا پنج سال آینده، چسبندگی شهرداری به این درآمدهای ناپایدار شهری به پایان می رسد.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد: شهروندان نیز می توانند با پرداخت به موقع (شارژ شهری) در حفظ حقوق شهروندی خود کمک کرده و عارضه هایی که هم اکنون شهرهایی همچون شهر تهران با آن دست به گریبان است در نهایت با کمک دولت، شهرداری ها و همیاری شهروندان مرتفع شود.
تهرام564/1699
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]