واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون سازمان قضایی نیروهای مسلح: تغییر رفتار و گفتار برای پیشگیری از وقوع جرم ضروری است اردبیل - ایرنا - معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: براساس یافته های قرانی تغییر رفتار و گفتار برای پیشگیری از وقوع جرم ضروری است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام محمد مصدق روز سه شنبه در مجمع پیشگیری از وقوع جرم استان اردبیل افزود: جرم باید ریشه یابی شود.
وی اظهار کرد: انسان غیر از جسم پنج ساحت دیگر دارد که شامل باورها و عقیده ها، احساسات و عواطف، اراده و تصمیم، گفتار و کردار است .
وی افزود: مطابق یافته های روانشناسی و جامعه شناسی برگرفته از آیات و روایات اسلامی، رفتار و گفتار هر انسانی ناشی از سه ساحت اول است و هر عمل خوب و بدی از آن ساحت ها سرچشمه می گیرد؛ از این رو باید ببینیم چگونه می توان بر باور، احساس، عاطفه، و اراده افراد تاثیر بگذاریم تا از وقوع جرم پیشگیری کنیم.
حجت الاسلام مصدق اظهار کرد: در بحث جرم شناسی سه عنوان پیشگیری فرهنگی و اجتماعی، وضعی و انتظامی، کیفری و قضایی است و اقدام در سه ساحت اول پیشگیری فرهنگی و اجتماعی اطلاق می شود که از مهمترین انواع پیشگیری است.
وی تاکید کرد: اولویت ما فعالیت در سه ساحت اول است و اگر همه در این زمینه تلاش کنند، جامعه ایده آلی خواهیم داشت و اگر در این حوزه موفق نشویم، باید به سمت سایر پیشگیری ها برویم.
او همچنین گفت: هرچه ضریب هوش اخلاقی بالا باشد، ضریب وقوع جرم کاهش می یابد و در آیات و روایات اسلامی هفت شاخص بسیار مهم در این زمینه وجود دارد که اگر به اجرایی کردن آنها در سطح یگان های مسلح توجه کنیم، شاهد کاهش جرایم خواهیم بود.
وی تاکید کرد : این هفت شاخص عبارت از همدلی، وجدان، خویشتن داری و تقوی، احترام، مهربانی، انصاف و بردباری است .
وی گفت : نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با سایر کشورها، جزو پاک ترین و سالم ترین نیروها هستند.
معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت : مردم نیروهای مسلح را یک مرجع مقدس و حافظ امنیت و آرامش می پندارند و از این روست که برگزاری چنین مجمع هایی برای حفظ و پایش سلامت این نیروها ضروری است.
مصدق اضافه کرد: با وجود سلامت نیروهای مسلح شاهد مواردی هستیم که گرچه در مقایسه با سایر کشور در رتبه مناسبی قرار دارد، اما مجریان قانون باید خود سرلوحه ای برای سایر اقشار جامعه باشند.
او بیان کرد: براساس آمارهای میزان ضرب و جرح در بین نیروهای مسلح کل کشور در سال 91 در مقایسه با سال 90 حدود 20 درصد کاهش و در سال 92 در مقایسه با سال پیش از آن 30 درصد کاهش یافته است .
وی عنوان کرد: پیشگیری از وقوع جرم از 16 سال پیش آغاز و در بین نیروهای مسلح نهادینه شده اما همچنان باید یک فرهنگ جهادی را بین نیروهای نظامی در کل کشور نهادینه کرد و برنامه ها را در این زمینه عملیاتی کنیم.
8123/530
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]