واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ستاری: جوانان ارزش افزوده را با استفاده از دانش و فناوری وارد شهرستان ها کنند تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: آینده شهرستان ها در گرو این است که جوانان با استفاده از دانش و فناوری، ارزش افزوده را وارد شهرستان ها کنند.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر" سورنا ستاری" درسفراستانی دولت به مشهدمقدس، با حضور در شهرستان مرزی درگز از توابع خراسان رضوی و در جمع پرشور مردم این شهرستان اظهار کرد: آینده شهرستان ها در گرو این است که جوانان تحصیلکرده و مستعد با استفاده از دانش و فناوری، ارزش افزوده را وارد تولیدات بومی و صنعتی شهرستان ها کنند و موجب اشتغالزایی و پیشرفت این مناطق شوند.
دکتر ستاری با بیان اینکه شهرستان درگز دیار خاصی است که صیاد شیرازی از آن آمده گفت: شما می توانید در بدترین و سخت ترین شرایط، بهترین تصمیمات را بگیرید و از تهدیدها به عنوان فرصت استفاده کنید.
وی با اشاره به دوستی و همرزمی شهید صیاد شیرازی فرمانده پرافتخار ارتش با شهید منصورستاری قبل و بعد از دوران دفاع مقدس با ذکر خاطراتی اظهار کرد: بنده به واسطه آشنایی با شهید صیاد شیرازی که اهل درگز بوده اند با نام درگز آشنا بودم ولی آن را از نزدیک ندیده بودم که در این سفر توفیق حضور در جمع صمیمی درگزی ها را یافتم و برای بنده افتخاری است که در خدمت شما در این شهرستان باشم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: شما با تأسی از شهید صیادشیرازی باید در بدترین شرایط بهترین جهت گیری ها و عمل را داشته باشید زیرا درست است که مشکلات بسیار است اما با استفاده از توان و اراده ای که در مردم این خطه وجود دارد می توان آنها را مرتفع کرد.
وی با اشاره به وجود تحریم ها و فشارها گفت: با توجه به گذشت یک سال از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید، این دولت با مشکلات زیادی روبرو است اما اخیرا با اقدامات انجام شده در مسائل اقتصادی در حوزه بین المللی وضعیت بهبود یافته و شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه ها هستیم و قطعا سال آینده اتفاقات خوبی در این حوزه رخ خواهد داد.
رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به اهمیت نخبگان و استعدادهای برتر در پیشبرد اهداف اقتصادی بیان کرد: سرمایه کشور ما نفت و گاز نیست بلکه در اصل جوانان، مغزها، عقل ها و بهره گیری از دانش آنها سرمایه اصلی کشور ما است و می توان با بهره گیری از علم و دانش کسب شده توسط آنان، مشکلات را حل و روش ها را اصلاح کنیم.
*** اشتغالزایی در حوزه گیاهان دارویی
دکتر ستاری بر تغییر نگرش و روش بهره گیری از علوم روز را در کارهای کشاورزی و دامداری منطقه با توجه به وضعیت آب و هوایی تاکید کرد و توجه به روش های نوین را خواستار شد و گفت: با توجه به پتانسیل بالای شهرستان درگز در حوزه گیاهان دارویی می توان با کمک معاونت علمی از این طریق اشتغالزایی خوبی را ایجاد کرد.
نماینده هیئت دولت با اشاره به وجود مشکلات در بحث جاده ها گفت: مشکل جاده ها در برخی مناطق وجود دارد و ما نیز حتما این موضوع را در هیات دولت مطرح و بررسی می کنیم و تمامی تلاش خود را در راستای حل این مشکلات خواهیم کرد.
وی با اشاره به وجود تحریم های کمر شکن علیه کشور و مشکلاتی که دولت با آن مواجه بوده است گفت: در یکسال گذشته حجم این تحریم ها کمتر شده و وضعیت اقتصادی رو به بهبود است که این جزو موفقیت های دولت تدبیر و امید محسوب می شود.
*** لزوم استفاده از ظرفیت های علمی و فناوری استان ها
دکتر سورنا ستاری همچنین با حضور در جمع مردم و مسوولان شهرستان کلات نادری درباره استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های علمی و فناوری استانها اظهار کرد: با توجه به وجود پتانسیل ها و ظرفیت های لازم، باید از فروش محصولات خام و بدون فرآوری و ارزش دوری کنیم تا با به کارگیری صنایع تبدیلی، زمینه لازم برای اشتغال زایی نیز ایجاد شود.
وی با اشاره به این موضوع که دولت در پروژه های زیر ساختی هزینه می کند بیان کرد: دولت از صنایع تبدیلی و اشتغال زایی حمایت و تمامی اعتبارات و بودجه های و تسهیلات لازم در این راستا را تامین می کند.
دکتر ستاری همچنین بیان کرد: در بخش علم و فناوری نیز ما پیشرفت های بسیاری داشته ایم اما در شهرستان هایی مانند کلات عدم وجود یک دانشگاه فعال و مناسب نبودن رشته های مناسب خود معضل به شمار می آید و موجب مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ می شود.
وی در ادامه افزود: مهاجرت فارغ التحصیلان جوان از شهرستان ها به عنوان مهمترین معضل بوده و باید راهکارهایی برای رفع این مشکل بزرگ تدوین شود زیرا کمبود امکانات و سایر مشکلات حل شدنی بوده ولی مهاجرت و اشتغال جزو اساسی ترین مشکلات شهرستان ها به شمار می آید که می بایست با کمک خود مردم برای آن راهکار مناسب تدبیر کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در جمع مسوولان و مردم شهرستان کلات نادری خاطر نشان کرد: حلقه های زنجیر تجاری سازی باید در داخل این شهرستان ایجاد شده و از پتانسیل های بالای موجود استفاده بهینه کرد.
وی با اشاره به این موضوع که در بازار مشهد سالانه 500 میلیارد تومان صرف سوغات چینی می شود گفت: با توجه به اینکه شهرستان کلات نادری با مشهد 140 کیلومتر فاصله دارد باید فناوران و صنعتگران و تولیدکنندگان این منطقه تلاش کند از اقلام فرهنگی و صنایع دستی و حتی محصولات کشاورزی منطقه و سایر نقاط کشور در این بازار استفاده شود.
دکتر ستاری همچنین به پتانسیل های این شهرستان در حوزه گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: ما در معاونت علمی و فناوری یک ستاد ویژه تحت عنوان ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی تشکیل داده ایم و تمامی کسانی که در این حوزه فعالیت یا دانش دارند می توانند با این ستاد همکاری کنند.
وی تصریح کرد: تمام تاکید من بر این است که مردم شهرستان کلات باید خودشان در راستای بهبود وضعیت این شهرستان گام بردارند و مشکلات خود را حل کنند و نقش دولت در این زمینه تسهیل گری و آماده کردن زیرساخت است.
علمی (1)** 9340**1599
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]