تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843781501




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تشنگی دشتستانی ها را چاره ای باید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشنگی دشتستانی ها را چاره ای باید بوشهر- ایرنا - مردم کم شهرستان 250 هزار نفری دشتستان استان بوشهر سالهاست با کم آبی و تشنگی دست به گریبان هستند و هرسال بر حدت وشدت این مشکل افزوده می شود، طوری که امسال این وضعیت به مرحله بحران رسیده و مردم مناطق مختلف این شهرستان خواستار چاره اندیشی مسوولان در این زمینه شده اند.


به گزارش ایرنا، فرسودگی و شکستگی لوله ها، تعویض و تعمیرات اساسی شبکه ها و پمپاژها، کم آبی، جیره بندی و سهمیه بندی، بارندگی و گل آلود شدن رودخانه های بالادست تامین کننده آب استان از دلایل بحران آب در دشتستان از ابتدای سال جاری بیان شده درحالی مردم همچنان چشم امید به تدبیر مسوولان دوخته اند.
از آنجا بیش از 90 درصد آب آشامیدنی مورد نیاز استان بوشهر ازاستانهای همجوار ( فارس وکهکیلویه و بویراحمد) تامین می شود همواره در فصل تابستان و اوج مصرف مردم نقاط مختلف آن با مشکل کمبود آب، نوبت بندی رو برو می شوند در حالی که به گفته مسوولان شرکت اب و فاضلاب استان بوشهر 30 تا 40درصد آب موجود درخطوط و شبکه های آبرسانی این استان به دلیل فرسودگی و شکستگی هدر می رود.
امسال یکی از سخت ترین سالهای کم آبی برای مردم شهرستان دشتستان بوده، در برخی از روستاها با گذشت شش ماه ازسال هنوز مشکل آب ادامه دارد طوری که آبرسانی به آنها با تانکر و از طریق آب انبارهای خانگی صورت می گیرد.
درهفته های اخیر مشکلات به شهرها رسیده و شهر برازجان مرکز این شهرستان چند هفته ای است که بیشترین مشکل را در این زمینه دارد و برخی محلات تا دو شبانه روز در گرمای بالای 45 درجه تابستان آب ندارند.
رییس شورای اسلامی شهرستان دشتستان گفت: شرایط آب در بسیاری از نقاط شهرستان بویژه شهر برازجان در فصل تابستان بحرانی است و در واقع به معضل تبدیل شده که مسوولان باید در این فصل گرم به فکر راه و چاره ای باشند و این نیاز مهم و اساسی مردم را برطرف کنند.
غلامرضا کاووسی افزود: در برخی از روستاها بویژه روستاهای بخش سعدآباد بیش از پنج ماه است که مردم از وضعیت آب می نالند و این مشکل مدتی است به شهرهای شهرستان کشیده شده و در چند هفته اخیر چند برابر شده است.
وی بیان کرد: وضعیت آب در دشتستان به گونه ای است که مردم ساعت های طولانی از شبانه روز با قطعی آب رو برو هستند و در زمان وصل بودن نیز به دلیل افت فشار وکوتاه بودن مدت زمان آن شهروندان بناچار تنها برای ذخیره سازی برای ساعات قطعی آبگیری می کنند.
کاووسی گفت: حتی همین سهمیه بندی نیز بخوبی مدیریت نمی شود طوری که سهمیه برخی محلات درساعاتی از شبانه روز مانند نیمه شب و یا ساعاتی از ظهر که امکان استفاده نیست، صورت می گیرد که سبب نارضایتی مردم شده است.
رییس شورای اسلامی دشتستان ادامه داد: در برخی روستاها نظیر تل سرکوب، برمک و هلپه ای در برخی از روزها آبرسانی با تانکر صورت می گیرد.
کاووسی گفت: در پیگیری های مکرر از طریق مسوولان برای حل این مشکلات، آنان کمبود آب، فرسودگی و شکستگی لوله ها، تعمیرات و دیگر موراد مشابه را درپاسخ به خواست های مردم بیان می کنند.
بخشدار آبپخش دشتستان گفت: در مجموع آب ورودی به بخش و مخرن پنج هزار مترمکعبی با توجه به جمعیت زیاد بویژه برای شهر 20هزار نفری آبپخش کم است.
غلامرضا وفایی اضافه کرد: این مشکل هر ساله در فصل گرما تشدید می شود و بناچار برای استفاده همه مردم از آب، آن را سهیمه بندی کرده اند ولی ما درخواست احداث مخزن 10هزارمتر مکعبی داده ایم که امیدواریم اجرایی شود.
وی درباره وضعیت آب روستاهای این بخش گفت: این مشکل دامن روستاها را نیز گرفته بویژه روستاهایی که از مرکز انشعاب دورتر هستند، مشکل بیشتری در زمینه آب دارند.
وی با اشاره به این که روستاهای بنه عباس و چم تنگ در این بخش اکنون بیشترین مشکل را دارند اضافه کرد: در واقع مدتی است که در سراسر شهرستان افت فشار، قطعی مکرر و هوا گرفتگی لوله ها مردم را نگران کرده است.
دهیار روستای نظرآقا دشتتسان گفت: این روستا یکی از نقاطی است که از ابتدای سال جاری با مشکل کمبود آب رو برو بوده است با وجود این که با تعویض لوله فرسوده انتقال آب از سه راهی سربست به این روستا و کارگذاشتن لوله پلی اتیلن مردم انتظار داشتند مشکل حل شود ولی هنوز بسیاری ازمشکلات به قوت خود باقی است.
سید محمود موسوی نژاد افزود: در برخی نقاط بالادست روستا آب فقط در ساعاتی از شب به منازل می رسد.
وی یادآورشد: مساله دیگری که مردم انتظار دارند، رسیدگی شود کیفیت آب، گل آلودی و کلرزنی آن است زیرا مرکز کلرزنی در پمپاژ سه راهی سربست، تعطیل شده است.
رییس شورای اسلامی شهر برازجان اظهارکرد: فشار آب در شهر برازجان بسیار ضعیف است و به علت افت فشار، جریان آب در برخی از ساعات روز در برخی نقاط به صورت قطره چکانی شده و آن را غیرقابل استفاده کرده است و در برخی نقاط نیز آب در بیشتر ساعات شبانه روز قطع است.
اسماعیل ناخایی اضافه کرد: هم اکنون مردم شهر بیش از 80 هزار نفری برازجان ناراضی هستند و از مسوولان درخواست دارند، مساله آب را با توجه به شدت گرما حل کنند.
رییس اداره آب و فاضلاب روستایی دشتستان دراین باره گفت: مشکل اساسی در زمینه آب این شهرستان کمبود آب ورودی استان بوشهر از سمت شهرستان کازرون استان فارس است و بناچار بهترین کار سهیمه بندی و نوبت بندی آن برای استفاده همه مردم و سپری کردن بحران فصلی است.
عوض عامری افزود: چندین مرحله بارندگی در دو ماه اخیر در کازرون و گل آلودی آب رودخانه ها و مشکلات تصفیه آن باعث شده آب ورودی به استان بوشهر کم شود.
وی ادامه داد: مشکلات مردم را درک می کنیم ولی از آنجایی که تنها متولی توزیع آب هستیم بناچار باید همین آب کم را مدیریت کرده و به همه نقاط برسانیم و سهمیه بندی و نوبتی کردن آب مناطق، تنها راه چاره در شرایط فعلی است.
مدیر آبرسانی خط دوم و سوم آبرسانی شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: آبی که استان بوشهر از شهرستان کازرون می گیرد از سه نقطه رودخانه شاپور، چشمه ساسان و چاهای سربالش این شهرستان است.
مصطفی فخری افزود: در فصل گرم و کم آبی میزان بیشتر آب از رودخانه گرفته می شود که در مدت اخیر علاوه بر مشکلاتی چون بارندگی و تبعات آن مشکل اساسی دیگری که مزید علت شده و هر ساله با آن مواجه ایم برداشت غیرمجاز برنج کاران کازرونی است که خسارت زیادی به منابع آبی موجود می زنند.
وی یادآورشد: هر ساله این کشاورزان در ماه های پایانی تابستان به دلیل آبیاری مزارع برنج خود به طور غیرمجاز اقدام به برداشت بیش از حد از آب می کنند و مشکلات زیادی برای میزان ورودی آب به استان بوشهر بوجود می آورند.
فخری گفت: دراین زمینه درجلسات متعددی در فرمانداری کازرون نارضایتی و مشکلات مردم استان بوشهر را به مسوولان استان فارس رسانده ایم و خواستار برخورد جدی با آنها و حل این مشکل شده ایم.
وی اضافه کرد: در پیگیری های انجام شده مجوز برخورد با این کشاورزان نیز صادر شد اما به دلیل احتمال خسارت زیاد و تبعات اجتماعی، برخورد با آنها به ابتدای سال آینده موکول شده است.
فخری بیان کرد: در این زمینه تصمیم گرفته شد که در ابتدای بهار و قبل از آغاز کشت برنج که از لحاظ مصرف آب محصولی پرمصرف است، کشت جایگزینی برای آنها معرفی شود و از برداشت غیرمجاز از آب رودخانه جلوگیری بعمل آید.
مسوول آبرسانی استان بوشهر گفت: با توجه به مشکلات اخیر ایجاد شده 30تا 40درصد آب ورودی به استان بوشهر از طریق شهرستان کازرون کاهش یافته که به تبع آن دشتستان به دلیل جمعیت و گستردگی زیاد با مشکل بیشتری در این زمینه روبرو شده است.
فخری بیان کرد: در دو هفته اخیر مشکل شهر برازجان در زمینه کمبود آب حادتر شده ولی برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا بخشی از کمبود آب دشتستان حل شود و بزودی شاهد بهبودی وضعیت آبرسانی در این شهرستان باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: سه اتفاق در دوهفته گذشته باعث نوبت بندی درآب برخی از نقاط دشتستان بویژه برازجان شد.
کیقباد یاکیده افزود: وقوع بارندگی شدید در منطقه کازرون استان فارس در اوایل شهریورسبب شد تا رودخانه ای که آب دشتستان و شهر برازجان را تامین می کند بشدت گل آلود و امکان استفاده از این آب را به مدت 48 ساعت غیرممکن ساخت.
وی حادثه دوم را شکستگی خط لوله گناوه عنوان کرد و ادامه داد: شکستگی در خط لوله گناوه به برازجان باعث مشکلاتی در شهر برازجان و مناطق حدفاصل این شهر تا گناوه شد که برطرف کردن این مشکلات 24 ساعت زمان برد.
یاکیده اضافه کرد: شکستن لوله ورودی شهر برازجان در دو روز اخیر رویداد دیگری بود که باعث شد تا شهر برازجان با مشکل نوبت بندی آب روبرو شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: امیدواریم با حل این مشکلات در چند روز آینده معضل کم آبی شهر برازجان برطرف شود.
یاکیده گفت: هم اکنون از سه هزارو 600 کیلومتر شبکه آبرسانی شهرهای استان بوشهر بیش از یکهزارو۴۰۰ کیلومتر آن فرسوده است که ۴۰ درصد شبکه توزیع آب را شامل می شود.
وی با اشاره به این که مصرف بهینه آب توسط مشترکان منجر به توزیع عادلانه آب می شود گفت: در برخی از شهرهای استان بوشهر الگوی مصرف توسط مشترکان، رعایت نمی شود که این وضعیت شرکت آب و فاضلاب این استان را در امر توزیع آب با مشکل رو برو می کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: هم اکنون بیشاز ۹۰ درصد آب شرب این استان از خط آبرسانی کوثر دراستان کهگیلویه و بویر احمد و خطوط دوم و سوم آبرسانی در استان فارس تامین و مابقی از چاه های آب شهرها تامین و به شبکه آبرسانی منتقل می شود.
یاکیده با اشاره به اینکه ۷۷ حلقه چاه در استان بوشهر وجود دارد گفت: ۴۳ حلقه از این چاهها در شبکه آبرسانی استان بوشهر فعال است که در مجموع بخش اندکی از آب شرب استان را تامین می کند .
وی طول خطوط انتقال دوم و سوم کازرون را ۴۲۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: این خطوط با قدمت بالای ۴۰ سال و با توجه به فرسودگی نیاز به بازسازی و ترمیم دارد که این مهم در دستور کار شرکت آب و فاضلاب است.
یاکیده گفت: حجم مخازن ذخیره آب استان بوشهر ۲۱۵ هزار متر مکعب است و مخازن ذخیره آب جدید به حجم ۵۰ هزار متر مکعب در شهرهای مختلف استان در دست ساخت است که بخشی از آن امسال وارد مدار می شود.
وی درباره فشار کم آب در استان بوشهر اظهارکرد: از آنجایی که در زمان قطعی آب، بسیاری از عملیات ها که نیازمند مصرف آب است انباشته شده و با آمدن آب همه این عملیات همزمان انجام می گیرد، باعث تضعیف فشار آب در حد گسترده تری می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با توجه به این که که هر ساله حدود 25 تا 30 درصد جمعیت این استان در تابستان به مسافرت می روند و با آغاز سال تحصیلی به استان بوشهر باز می گردند، جمعیت مستقر دراستان از اوایل مهر افزایش می یابد و همین امر باعث افزایش مصرف آب می شود.
یاکیده افزود: به همین دلیل از هم اکنون آب مشترکان در این استان نوبت نبدی شده است تا با مدیریت درمصرف آب، از وقوع مشکل کم آبی در ماه های آینده جلوگیری کنیم.
هم اینک 240 هزار متر مکعب آب در اختیار شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر برای توزیع بین مشترکین قرار می گیرد که با توجه به شرایط کنونی صرفه جویی حدود 20 هزار متر مکعب آب توسط مشترکین ضروری است و این مهم به معنی تلاش همگانی برای کاهش حدود 7 درصدی در مصارف است.
هدررفت آب به دلیل فرسودگی شبکه توزیع در استان بوشهربالای 30درصد است که از نرم کشوری بالاتر است و این امر ضرورت نوسازی شبکه را دوچندان کرده است.
سرانه مصرف آب به ازای هر نفر 300 لیتر است این رقم نسبت به 200 لیتر سایر نقاط کشور رقم بالایی است. ک/4
7213/539


18/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن