واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی انجیر ایران در بازارهای جهانی شیراز- ایرنا- نخستین همایش ملی انجیر دیم درحالی روز سه شنبه هجدهم شهریور 93 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز گشایش یافت که خلاء حضور انجیر تولید ایران در بازارهای جهانی از نکات مطرح در سخنرانی سخنرانان نخستین این همایش بود.
به گزارش ایرنا، دبیر قطب علمی انجیر دیم در این همایش گفت: در حالی که کشورهای خارجی انجیر دیم تولید شده در ایران را بی نظیر می دانند انجیرهای بی کیفیت از کشور ترکیه در فروشگاه های کشورهایی مانند آفریقای جنوبی و ... جای گرفته است.
مجید راحمی با اشاره به سفر اخیر خود به کشور آفریقای جنوبی برای معرفی انجیر و انار ایران به این کشور گفت: انجیر ایران در خارج کشور شناخته شده نیست و از این رو، شاهد صادرات این محصول به خارج کشور نیستیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین فرصت ها و تهدیدهای فراروی انجیر دیم پرداخت و گفت: اکولوژی انجیر به صورت دیم بوده است اما در سال های اخیر تولید این محصول به سمت آبی گرایش داشته است که باید با تحقیقات، اکولوژی دیم را حفظ کرد تا نیازی به مصرف آب در شرایط خشکسالی نباشد.
دبیر نخستین همایش ملی انجیر نیز در این آیین تبادل یافته های علمی و ایجاد ارتباط بین بخش تحقیقات دانشگاه با باغ و مزرعه را از اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.
سعید عشقی گفت: از 31 مقاله رسیده به دبیرخانه این همایش ملی، 17 مقاله به صورت شفاهی و 11 مقاله برای ارایه به صورت پوستر در این همایش برگزیده شده است.
معاون پژوهشی دانشگاه شیراز نیز در این آیین جایگاه نخست ایران در سطح جهان و رتبه اول استان فارس در تولید انجیر خشک در کشور را یادآوری کرد و پیوند خوردن حوزه دانشگاه و کشاورزی و باغداری را زمینه ساز ارتقای کمی و کیفی تولید این محصول دانست.
احمد عریان در ادامه با اشاره به دستور استاندار فارس در زمینه اختصاص یک و نیم درصد اعتبارات عمرانی دستگاه های اجرایی این استان به پژوهش گفت: این دستورالعمل این امیدواری را ایجاد کرده است که تحول بزرگی فراروی استان باشد و البته در این میان، شایسته است کنترل مناسبی در زمینه عملکرد دستگاه ها در این زمینه صورت گیرد.
نماینده باغداران انجیر در این آیین گفت: مساحت باغ های انجیر خشک در کشور 50 هزار هکتار است که سهم استان فارس از این رقم 35 هزار هکتار است.
خلیل مبین افزود: 23 هزار هکتار باغ های انجیر خشک در شهرستان استهبان فارس وجود دارد که 46 درصد سطح زیرکشت این محصول در کشور را تشکیل می دهد و سالانه 20 هزار تن انجیر خشک در باغ های این شهرستان تولید می شود.
وی در ادامه در پیش گرفتن راهکارهای حفظ باغ های انجیر دیم و استقرار صنایع تبدیلی در زمینه تولید دارو از انجیر را خواستار شد.
نخستین همایش ملی انجیر دیم، روز چهارشنبه نیز در شیراز ادامه دارد.ک/2
2026 /675
18/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]