تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852159188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پیگیری مشکل خارج نشینان با یک تلفن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیگیری مشکل خارج نشینان با یک تلفن تهران - ایرنا - دوم آذر سال گذشته با حکم محمد شریعتمداری، معاون و جانشین رییس جمهور در «شورایعالی امور ایرانیان خارج از کشور» به عنوان «دبیرکل» این شورا منصوب شد. «شورایعالی امور ایرانیان خارج از کشور» در دولت قبل یکی از بحث برانگیزترین و پرحاشیه ترین نهادهای دولتی به حساب می آمد. به همین دلیل هم هر اقدامی که از سوی این مرکز انجام می شد، حاشیه ساز می شد و اغلب در صدر اخبار رسانه ها جایی برای خود باز می کرد.


برگزاری همایش های ایرانیان مقیم خارج از کشور، یکی از همین اقدامات بود. اما در دولت «تدبیر و امید» کمتر خبری از «شورایعالی امور ایرانیان خارج از کشور» به گوش می رسد. از آنجا که بر اساس آمارهای وزارت امورخارجه، پنج تا هفت میلیون ایرانی ساکن خارج از ایران هستند و پیگیری و رسیدگی به مسایل مرتبط با آنان، وظیفه همین شوراست، معنای این سکوت خبری چیست؟ آیا وظایف محوله به این شورا از اولویت دولت یازدهم خارج شده و شورا، منفعل و حاشیه نشین شده است؟ قوام شهیدی، ارزیابی متفاوتی از ریشه این رخداد دارد: «ما به دنبال کار نمایشی نیستیم و می خواهیم اقدامات زیربنایی انجام دهیم.»
برای کنکاش پیرامون آنچه در «شورایعالی امور ایرانیان خارج از کشور» می گذرد، سراغ دبیرکل آن رفتیم. مشروح گفت وگو با جواد قوام شهیدی را در ادامه بخوانید:
در زمان دولت سابق وقتی همایش های ایرانیان خارج از کشور برگزار می شد همیشه یکسری شایعات و حاشیه ها، هم در رسانه ها و هم در افکارعمومی پیرامون آن پخش می شد، یکی در رابطه با افراد دعوت شده و دیگری درباره میزان هزینه های برگزاری این همایش ها. در این رابطه شما چه اطلاعاتی دارید، آیا آماری از میزان هزینه ها وجود دارد؟
نه من آمار و اسنادی در این رابطه ندارم، دلیل آن هم این است که مشکلاتی در شورا پیش آمد و مرکز چندروزی حالت تعطیلی کامل پیدا کرد که نیروهای نظارتی آمدند و بخشی از اسناد و مدارک را پلمب کردند. من هم به همین دلیل به اسناد و مدارک دوره قبل دسترسی ندارم، در این باره بیشتر دستگاه های نظارتی اطلاع دارند.
این اتفاق در دوره انتقالی رخ داد؟
نه در دوره دولت قبلی و بعد از برگزاری همایش دوم بود که همین نگاه همراه با ابهام باعث شد بررسی بیشتری بشود، این بررسی با یک چک فیزیکی نیز همراه شد که نهایتا منجر به این شد که اسناد و مدارک به خود شورا برنگردد و الان در دسترس ما نیست.
شما الان از سرنوشت آن اسناد اطلاعی دارید که کجا هستند؟
دست نیروهای نظارتی است که اینجا را حسابرسی می کردند.
نتیجه حسابرسی چه موقع اعلام می شود، آیا در این باره به شما اطلاعاتی داده می شود؟
نه ضرورتا چون من در آن دوره مسوولیتی نداشتم، معمولا پایان هرسال حساب ها بسته و حسابرسی می شود، بودجه و هزینه های اینجا از محل هزینه های نهاد ریاست جمهوری بوده و مسوولان نهاد در دولت گذشته تصمیم گیر بودند، مثلا اگر در مورد خارج از کشور هزینه ای شده است بین نهاد، وزارت امور خارجه و سفارتخانه ها تعیین می شد؛ بنابراین در اینجا آمار قابل اطمینان و موثقی وجود ندارد.
در برخی دستگاه های دولتی مسوولان کنونی از پیش خورکردن هزینه ها و بودجه ها توسط دولت قبل خبر می دهند، یعنی از قبل هزینه هایی تراشیده شده که هم اکنون بازپرداختشان برعهده مسوولان کنونی است، آیا اینجا هم چنین موردی بوده است؟
من شاهد دو، سه مورد کوچک بودم که افرادی مطالباتی از گذشته داشتند، یا در همین همایش ها توافقاتی با آنها شده بود و حالا مراجعه کرده و درخواست دریافت مطالباتشان را داشتند که ما هم آنها را به مرجع رسیدگی کننده فرستادیم.
در رابطه با نحوه دعوت از افراد در دولت قبل چه اطلاعاتی دارید، اینکه گفته می شد برخی از دعوت شدگان حاشیه هایی داشتند و...؟
فهرست افراد دعوت شده همه طیف ها را شامل می شد، از افراد سرشناس و موثر تا افراد غیرمرتبط که گفته می شود در میان دعوت شدگان بوده اند، اما اینکه با اطمینان بتوان گفت فردی نابجا دعوت شده لازمه اش این است که درباره آن فرد تحقیق کامل انجام و پیشینه اش بررسی شود، البته من این کار را نکردم چون وظیفه من هم نبود و نیست که بروم میهمانان گذشته را یکی یکی بررسی کنم، چنین ماموریتی هم البته به من داده نشد.
در دهه گذشته اتفاقی که افتاد در برهه ای، امید زیادی برای ایرانیان خارج از کشور درست شد. یعنی در جاهایی ایرانیان خارج از کشور مخاطب قرار گرفتند و در بعضی جاها نیازهایشان پررنگ شد و آنها امیدوار شدند که می توانند از ظرفیت های داخل استفاده کنند عملا بعد از چندبار، همایش ها به دلایل مختلف آنچه که وعده داده شد، عملی نشد و آن شیب انتظاری که برای ایرانیان خارج از کشور درست شده بود، با داخل و با ارکان مختلف کشور هماهنگ نبود، شیب تندتری داشت و حتی در خارج در پاره ای مواقع بالاتر از انتظارات افراد خارج از کشور بود.
می توانید مثال ملموس بزنید از این شیب انتظاراتی که به تعبیر شما تندتر از واقعیت موجود بود؟
مثلا همان همایش ها شاید در آن سطح و با آن کیفیتی که برگزار شد، دستگاه های مختلف آن را منطبق بر واقعیت های موجود نمی دانستند.
البته این هم کلی گویی است و مثال ملموس نیست، اینکه می گویید همایش ها منطبق بر واقعیت های موجود نبود، چرا نبود، دلایل آن چه بود؟
مثلا شعارهایی که در این زمینه داده می شد شعارهایی بود که خیلی با سازوکارهای داخلی منطبق نبود، اینها شاید برای جلب و جذب ایرانیان خارج از کشور، روش درستی نبود، ادبیات مناسبی هم برای این کار نبود، شیب فراخوان ایرانیان به سوی کشور هم متناسب با نیازهای داخل و خارج نبود، وقتی شیب حالت افراطی به خود بگیرد نقدهای زیادی به آن وارد خواهد شد. ادامه این وضع باعث شد که مشکلات بیشتری بروز کند. در کشور از بحث های اعتقادی و ضروریات تا بحث های آموزشی، مالی، اقتصادی، تکنولوژی و چگونگی مشارکت ایرانیان خارج از کشور، همه مسوولیت هایی است که با دستگاه های مختلف باید هماهنگی های لازم صورت گیرد.
اگر این پیش بینی ها به جا نشود و اگر فقط به یک بعد توجه شود قاعدتا موضوع با مشکل مواجه می شود. دلیل اینکه در یک سال گذشته گام های ما خیلی بااحتیاط برداشته شده، به دلیل همین ابهامات بسیار زیاد موجود است که دستگاه های مختلف و بعضا مسوولان خودمان و همچنین ایرانیان خارج از کشور آن اعتمادی که لازم داشتند، برایشان ایجاد نشد، بنابراین اعتماد سازی با خارج از کشور و متقاعدکردن داخل باید حتما تدریجی و با گام های آرام صورت گیرد تا این مرکز جایگاه واقعی خود را به دست آورد، ضمن اینکه من معتقدم اگر بخشی از ایرانیان خارج را در توسعه کشور دخیل کنیم، قطعا کشور بهره زیادی خواهد برد.
به خاطر همین پیشینه پرابهام و پرحاشیه وقتی مدیریت اینجا به شما پیشنهاد داده شد واکنش شخصیتان چه بود، آیا استقبال کردید یا با ابهام و اکراه پذیرفتید؟
بسیار ابهام داشتم و قرار نبود برای ماندن در اینجا بیایم، قرار بود در چند دستگاه و نحوه وظایف و عملکردشان بازنگری هایی صورت گیرد که یکی هم، اینجا بود، آن مجموعه ها قرار بود با دستور ریاست جمهوری بازنگری هایی در وظایفشان صورت گیرد، هم برای کوچک سازی و هم برای اینکه در صورت نیاز در دیگر دستگاه ها ادغام شود. ابتدا نظر خود من هم همین بود که اینجا با جاهای دیگر ادغام شود اما با مطالعاتی که در ادامه انجام دادیم متوجه شدیم اینجا بهتر است به همین شکل بماند، چون بخش زیادی از وظایف اینجا در حوصله و زمره کارهای وزارت امورخارجه نیست.
رویکرد اینجا قبل از دولت روحانی برگزاری همایش ها و... بود سبک کار شما در شورا چگونه خواهد بود، آیا رویه برگزاری همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور را دنبال خواهید کرد؟
ما تاکنون که همایشی نداشتیم، به نظرم همایش باید خروجی کارهای زیربنایی باشد، با همایش تنها نمی توان وظایف مربوط به ایرانیان خارج از کشور را اجرایی کرد، معتقدم ما در اینجا دو وظیفه داریم؛ یکی خدمت محور است که به آنها خدماتی بدهیم مثل خدمات کنسولی هویتی، حقوقی و... یکی هم رویکرد فرصت محور است، یعنی ایرانیان خارج از کشور را به چشم فرصت برای کشور ببینیم که باید از پتانسیل آنها که بسیاری از آنها هم افراد تاثیرگذاری هستند استفاده کنیم. برای این کار هم باید اعتمادسازی گسترده ای صورت گیرد، باید در بخش های حقوقی و در تسهیل رفت وآمد کار کنیم، همچنین در اعطای خدمات به آنها و چگونگی مشارکت آنها در عرصه ملی تعاریف مشخص داشته باشیم. مجموعه این اقدامات زیرساخت هایی است که در انتها می تواند به همایش ختم شود. البته من به آن صورت عمومی و کلی که تاکنون برگزار می شد هم به برگزاری همایش اعتقاد ندارم و معتقدم باید همایش ها تخصصی باشد و بده بستانی بین داخل و خارج ایجاد کند.
یعنی در نهایت همایش ایرانیان خارج از کشور را در داخل برگزار می کنید یا نه؟
قطعا همایش های تخصصی برگزار می شود اما همایش هایی مثل سابق به هیچ وجه برگزار نخواهیم کرد، چون دنبال کارهای نمایشی نیستیم.
چیزهایی که تاکنون گفته اید مثل اعتماد سازی و... بیشتر در حد ایده است، مشخصا در حوزه اجرا چه کارهایی در دست انجام دارید، می دانم که در سفرهای استانی رییس جمهور از ایرانیان مقیم خارج از کشور اهل هر استان دعوت می کنید تا در سفر استانی آقای روحانی را همراهی کنند، در این باره بیشتر توضیح دهید.
ایده حضور ایرانیان خارج از کشور در سفرهای استانی در دولت تدبیر و امید کلید خورد و در دومین سفر استانی رییس جمهور به هرمزگان برای بار اول هم اجرایی شد که فکر می کنم در آینده نتایج خوبی هم داشته باشد. البته مشارکت در امور مختلف توسط ایرانیان خارج یک شبه صورت نمی گیرد. با قول هایی که داده شده و مطالبی که خود ایرانیان خارج گفته اند و با نظر مساعد و اهمیتی که رییس جمهور برای ایرانیان خارج قایل هستند فکر می کنم در آینده نتایج خوب این اقدام بیشتر خود را نشان خواهد داد.
در هر سفر به صورت میانگین چندنفر از ایرانیان خارج، رییس جمهور را همراهی می کنند؟
آمارها مختلف است، در این سفرها از 20نفر حضور داشته اند تا حدود صدنفر.
صدنفر ایرانی خارج از کشور، در کدام سفر استانی حضور داشتند؟
در سفر به سیستان وبلوچستان.
یعنی صدنفر ایرانی اهل سیستان وبلوچستان در این سفر حضور داشتند که همه هم افراد شاخص و اهل سرمایه گذاری بودند؟
همه ایده داشتند و علاقمند به سرمایه گذاری بودند.
هزینه ها و انجام مقدمات برای حضور این افراد را شما تامین می کنید؟
نه، ما برای حضور آنها یک ریال هم هزینه نکرده و نمی کنیم. افراد با هزینه خودشان می آیند. یعنی آن کسی که یک بلیت رفت وبرگشت رایگان را غنیمت می شمارد، قطعا دعوت نمی شود.
می خواهید بگویید اینکه هزینه های سفرشان را شما پرداخت نمی کنید، هدفمند است؟
بله، این کار چند دلیل دارد: اول اینکه دولت در شرایطی نیست که بتواند چنین هزینه هایی کند، دوم هم اینکه اگر کسی خودش را موثر می داند نباید چنین هزینه ای برایش سخت باشد. بنابراین برای مشارکت در یک امر مهم حاضر است هزینه کند. وقتی هم آنها حاضرند برای چنین چیزی خودشان هزینه کنند ارزشمند است و می توان بیشتر روی کسی که حاضر است چنین هزینه ای را بپردازد، حساب کرد.
البته در همه جای دنیا مرسوم است وقتی که از سرمایه گذاران برای حضور در جایی دعوت می کنند، دعوت کننده برایشان هزینه می کند اتفاقا خوب هم خرج می کنند، اصلا هم ایرادی ندارد، شما هم به هرحال از این افراد دعوت می کنید و شاید ترغیب شوند سرمایه گذاری کنند و آورده ای برای کشور داشته باشند. ولی خب شما از آنها می خواهید خودشان هزینه سفرشان را بدهند و ممکن است همین مورد کم اهمیت از انگیزه آنها برای آمدن بکاهد. برای ایجاد انگیزه و ترغیب آنها جهت حضور و سرمایه گذاری چه راهکاری دارید؟
ما هم بسته های تشویقی برای این افراد پیش بینی کرده ایم و هم خدمات ویژه ای برای سرمایه گذاری آنها در نظر گرفته ایم. خود مقامات استانی هم چون علاقه مند به توسعه هستند با این افراد همراهی می کنند و همین همراهی مشوقی برای سرمایه گذاری آنهاست. مثلا اگر کسی بخواهد در حوزه ای که کم بازده یا دیربازده است، سرمایه گذاری کند و سرمایه گذاران داخلی خیلی تمایلی به انجام آن ندارند استانداری و مسوولان اقتصادی استان به روش های مختلف، همراهی کرده و سرمایه گذاری آنها را تسهیل می کنند.
تا الان از افرادی که دعوت شده و در سفرهای استانی حضور داشته اند کسانی هم بوده اند که اعلام آمادگی برای سرمایه گذاری در پروژه هایی کرده باشند؟
بله، اجازه دهید فقط یکی از این موارد را ذکر کنم. فردی از ایرانیان خارج از کشور در سفر استانی رییس جمهور به چهارمحال وبختیاری آمادگی سرمایه گذاری در یک پروژه چهارفازی را اعلام کرد که این پروژه شامل آب شیرین کن، تولید برق از زباله و گرفتن CO2 و جامدکردن آن برای ایجاد نفت خام و... است که همه هم قرار است با تکنولوژی جدید انجام شود. چندین پروژه دیگر هم هست که افرادی پیشنهاد داده اند برای اجرا.
در این مورد خاص چرا شهرکرد انتخاب شده است؟ آیا این فرد اهل این استان است یا به دلیل پتانسیل های این استان، محل پروژه آنجا انتخاب شد؟
اصولا افرادی که دعوت می شوند برای هر سفر، اصالتا اهل همان استان هستند البته ممکن است کسی اهل جای دیگری باشد اما علاقه مند به سرمایه گذاری در استانی خاص باشد که حتما دست رد به سینه اش زده نمی شود.
این پروژه ها در حد ایده است یا وارد فاز اجرایی هم شده است؟
در مورد اینها مذاکره شده است، بعضی از پروژه ها جرقه و ایده اولیه آنها در سفر زده می شود، برخی در سفرها پتانسیل های استان به اطلاع آنها رسانده می شود و آنها تمایل خود برای سرمایه گذاری در بخش موردنظرشان را پیشنهاد می دهند و...
تا حالا پروژه ای بوده که حاصل همین سفرهای استانی باشد و وارد فاز اجرایی شده باشد؟
بله، مواردی داریم که الان در مرحله گرفتن مجوزهای لازم هستند؛ مثل همین پروژه در شهرکرد که مثال زدم. در منطقه آزاد قشم هم اقداماتی برای احداث هتل از طرف یک ایرانی ساکن یونان پیشنهاد شده که در همین مرحله است. دو پروژه دیگر هم در بندرعباس که توسط ایرانیان خارج از کشور پیشنهاد شده در مرحله مشابه هستند. بخش دیگری از رابطه با ما ایرانیان خارج از کشور هم ایجاد رابطه و اعتماد دوسویه است، مثلا در یک مورد شورای ایرانیان در دوبی مقدمات سفر یک هیات از سرمایه گذاران فرانسوی به ایران را فراهم کردند که با اتاق بازرگانی دیدار داشتند و تفاهماتی هم صورت گرفت، در این موارد در حقیقت وظیفه ما تسهیل کننده این ارتباطات است.
شناسایی و ارتباط برقرارکردن و دعوت این افراد چگونه انجام می شود، یعنی یک فرد از مرحله شناسایی تا دعوت و حضور در ایران چه مراحلی را پشت سر می گذارد؟
ما متاسفانه وارث یک بانک آماری ناقص هستیم که این یک ایراد بسیار بزرگ است؛ یعنی نه ما و نه هیچ دستگاه دیگری آمار دقیقی از ایرانیان خارج از کشور نداریم. البته شاید هیچ وقت هم نتوانیم این بانک آماری را تهیه کنیم چون کسب آمار یک طرفه امکان پذیر نیست، باید هر دو طرف موافق جمع آوری این آمار باشند. کسی که از ایران خارج می شود صرفا ایرانی خارج از کشور نیست چون شما نمی دانید کسی که از کشور می رود در کشور مبدا مقیم می شود یا نمی شود و آیا به دستگاه رصدخانه شما در خارج یعنی سفارتخانه مراجعه می کند یا خیر.
متاسفانه تعداد کسانی که به سفارتخانه ها مراجعه نمی کنند، هم کم نیستند اما در هر صورت برای دعوت از افراد ما به همین بانک آماری مراجعه می کنیم، بر اساس استان محل تولد و زندگی در ایران گزارش می گیریم و تفکیک می کنیم از سطح زندگی و شماره تلفن و... پایگاه های اجتماعی و... تا حدودی قابل تشخیص است. در مرحله بعد با بانک آماری و دستگاه های مختلف استان اسم ها را چک می کنیم. این اسامی در چند مرحله پالایش می شود تا به فهرست قابل قبولی برسد. همین طور از بحث های نظارتی لازم هم کمک می گیریم و از این فهرست برای دعوت افراد استفاده می کنیم. این کار مقداری سخت است چون فاصله زمان اطلاع از سفر رییس جمهور و دعوت افراد کوتاه است.
آیا آماری از تعداد دقیق ایرانیان خارج از کشور در دست دارید؟
آمارها حدودی و تخمینی است یعنی دقیق نیست، اما وزارت امورخارجه به عنوان دستگاه اصلی رصد کننده ایرانیان مقیم خارج، چیزی در حد پنج تا هفت میلیون نفر را اعلام می کند. قرار است امسال بانک جامع آماری ایرانیان خارج از کشور را با تمام قوا دنبال کنیم و سامان بدهیم.
آیا آماری در دست دارید که ایرانیان در چه تعداد از کشورهای دنیا حضور دارند؟
ایرانیان در تمام کشورهای دنیا هستند حتی در بعضی از جزایر کوچک هم ممکن است چند ایرانی حضور داشته باشد. اما این خیلی تعیین کننده نیست، تعیین کننده کشورهایی هستند که تمرکز ایرانیان در آنها بیشتر است. این را به صورت حدودی و حداقلی داریم، ایرانیان بیشتر در آمریکا، اروپا و آسیا تمرکز دارند، در قاره استرالیا هم البته هستند. آمار کل ایرانیان خارج از کشور بین پنج تا هفت میلیون نفر است. بیشترین تعداد مهاجران ایرانی به ترتیب فراوانی در آمریکا یک میلیون و400نفر، امارات متحده عربی 800هزارنفر، انگلیس 410هزارنفر، کانادا 410هزارنفر، آلمان 210هزارنفر، فرانسه 155هزارنفر و سوئد 110هزارنفر حضور دارند. البته به صورت غیررسمی آمار آمریکا تا دوبرابر بیشتر از این عدد هم گفته شده، یعنی شاید چیزی در حدود سه تا چهارمیلیون نفر.
آیا بعد از تغییر دولت تغییری در روند ارتباط گرفتن یا تمایل به برگشت ایرانیان خارج از کشور ایجاد شده است؟
شاید الان هنوز به صورت دقیق نتوان در این باره صحبت کرد اما من بر اساس اطلاعاتی که دارم به ضرس قاطع می توانم بگویم در دیدارهای متنوعی که با ایرانیان خارج از کشور و فضاسنجی ای که از آنها در بخش های مختلف دنیا انجام داده ایم، بسیار امیدوار و خوشبین به دولت و آینده و حضورشان در کشور هستند. ولی تحقق این خوشبینی بستگی به ما دارد که چقدر بتوانیم در این راستا حرکت کنیم.
شما مرکزی دارید به اسم 2777 برای رسیدگی به امور و درخواست های ایرانیان خارج از کشور، که ایرانیان مقیم خارج برای انجام کار یا دادن پیشنهاد با آن تماس می گیرند. آیا در بین این تماس ها افرادی هم هستند که اعلام کنند به دلایلی در گذشته اشتباهاتی مرتکب شده اند و حالا می خواهند برگردند و مشکلشان حل شود؟
بله مواردی مانند این بسیار فراوان است، مثلا فردی بوده که مشکل قضایی داشته ولی اینجا با یک تلفن مشکل او پیگیری و حل شده، یا بسیاری از کارهایی که حتی در گذشته ایرانیان مقیم خارج مجبور بودند برای انجام آن سفر کنند حالا با یک تلفن انجام می شود. مثلا کسی یک مشکل گذرنامه ای یا تردد دارد یا فرزند جدیدی دارد یا سربازی و... استعلام و گواهی می خواهد ما نیابتا برایش انجام می دهیم. 13دستگاه مختلف اینجا نمایندگی دارند برای انجام دادن همین کارها.
منبع: روزنامه شرق


18/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن