تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802793010




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سدگرین سنگ محک توسعه و پیشرفت نهاوند/ آرزویی 50 ساله که همچنان رنگی ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > غرب > همدان گزارش مهر/
سدگرین سنگ محک توسعه و پیشرفت نهاوند/ آرزویی 50 ساله که همچنان رنگی ندارد
نهاوند-خبرگزاری مهر: احداث سد گرین نهاوند که از آرزوهای 50 ساله مردم این شهرستان به شمار می رفت بعد از پنج دهه توقف در خردادماه سال 90 از سرگرفته شد اما متاسفانه کمبود اعتبار مانع ادامه اجرای آن شده و پروژه ای که بعنوان سنگ محک توسعه و پیشرفت نهاوند مطرح شده درگیر واگذاری یا عدم واگذاری به بخش خصوصی است.



به گزارش خبرنگار مهر، مناقصه سد مخزنی گرین نهاوند 20 آذرماه 89 برگزار و شرکت ملی ساختمان برنده این مناقصه شد و با حضور معاون اول رئیس جمهور سد مخزنی 120 میلیون متر مکعبی نهاوند خردادماه 90 کلنگ‌زنی ‌شد. احداث این سد در طول سه سال گذشته آبستن اتفاقات مختلف و کانون توجه خبرگزاریها و اظهار نظرهای مختلف مسئولان قرار گرفته تا حدی که استاندار همدان آن را خط قرمز کاری خود عنوان کرده است. اما به راستی مبنای این همه بحث و خبر  درباره سد گرین نهاوند چیست و چرا یک سد برای یک شهرستان اینقدر اهمیت یافته است؟ احداث سد گرین نهاوند از آرزوهای 50 ساله مردم این شهرستان مردم شهرستان نهاوند به خاطر دارند احداث سد گرین از آرزوهای 50 ساله مردم این شهرستان بوده است که بعد از پنج دهه توقف در خردادماه سال 90 از سرگرفته شد.

این سد با افق تأمین آب شرب شهرستان نهاوند و سه هزار و 599 هکتار توسعه اراضی و 567 هکتار نیز بهبود تأمین آب اراضی کشاورزی و ایجاد بیش از هفت هزار شغل به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم طراحی شده است، با ایجاد سد گرین کم‌آبی و خشکسالی از شهرستان نهاوند رخت بر می‌بندد و کشاورزان نهاوندی دیگر مشکل کم‌آبی یا بی‌آبی نخواهند داشت. ساخت این سد که حجمی بالغ بر 120 میلیون مترمکعب دارد امکان بهره برداری از منابع آبی را به سه برابر افزایش می دهد و می توان عنوان کرد سایه خشکسالی از سر مردم نهاوند و مناطقی نظیر کنگاور و بخش هایی از استان کرمانشاه رخت بندد و بعضی از شهرهای استان همدان نیز از مزایای این سد بهره مند خواهند شد. آنچه مطرح شد تنها قسمتی از اهمیت و ویژگی و حساسیت لزوم احداث سد گرین نهاوند را مشخص می کند در حالی که آمایش سرزمین نهاوند که علی القاعده مهمترین مرجع برای تبیین این قصه است مشخص می کند ضمن لزوم توجه به اولویت های دو و سه اولویت درجه یک آن یعنی کشاورزی نهاوند بعنوان قطب غرب کشور و استان همدان اولا نیازمند علوم و پژوهش و تحقیقات و ثانیا محتاج آب است. تورق تاریخ استان همدان تاکید می کند که تیرماه 83  در سفر پر خیر و برکت مقام معظم رهبری به استان همدان بر بحران آب در استان همدان تاکید بسیاری شد و در این زمینه نیز مصوباتی صورت گرفت که متاسفانه پس از گذشت 10 سال پروژه هایی همچون آبرسانی از سد تالوار به همدان، آبرسانی از سد کلان به ملایر، سد گرین نهاوند و سد نعمت آباد اسدآباد هنوز اجرایی نشده اند. در این سفر جلسه ای در حضور مقام معظم رهبری و مسئولان وقت در استان همدان برگزار شد که رهبر معظم انقلاب در این جلسه با تأکید بر لزوم اهتمام مسئولان دستگاه ها برای بهره برداری سر موعد از طرح های مصوب فرمودند: به گونه ای عمل کنید که نتایج این طرح ها، در مدت نه چندان طولانی در زندگی مردم استان همدان ملموس شود.

مقام معظم رهبری کشاورزی، صنایع دستی، گردشگری، صنایع روستایی و تکمیلی و معادن را پنج محور اصلی توسعه استان پر خیر و برکت همدان خواندند و افزودند: برای شکوفایی ظرفیت های استان در 5 محور یاد شده باید دو مسئله گسترش راه ها و تأمین آب مورد نیاز استان مورد توجه کامل قرار گیرد به همین علت بود که استاندار همدان سدگرین را یکی از خطوط قرمز استان همدان عنوان کرد و گفت: تکمیل این پروژه نباید مورد غفلت قرار گیرد و باید با جدیت دنبال شود. محمد ناصر نیکبخت قصور و کوتاهی در احداث سد گرین را نمی پذیرد و با اشاره به انقلاب و تحولی که سد گرین در عرصه اقتصاد و کشاورزی استان و شهرستان نهاوند ایجاد می کند از واگذاری آن به بخش خصوصی برای تکمیل پروژه سد گرین دفاع می کند. اهمیت سد گرین و لزوم احداث آن در استان همدان در شرایطی حساس و مهم عنوان می شود که همه کارشناسان و مسئولان جنگ آینده را جنگ آب می دانند جنگی که بحران آن چند سالی در کشور و جهان شروع شده و تبعات مختلفی هم به همراه داشته است. مسئولان بومی شهرستان و حتی استان به خوبی وضعیت فعلی و آینده را درک کرده اند و به همین علت با پیگیری مستمر و پافشاری، خواهان شتاب و سرعت در احداث سد گرین نهاوند هستند که نمونه بارز آن صحبت های  بهروز نعمتی عضو هیئت رئیسه و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و نماینده معین مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با مهر است که گفت: احداث سدگرین موجب تحول اقتصادی و کشاورزی استان همدان می شود و از واگذاری این سد به بخش خصوصی حمایت می کنیم. این سد می تواند آب 9‌ هزار و 269 هکتار از اراضی دشت نهاوند را تأمین  کند بهروز نعمتی بیان داشت: انجام کار بزرگ و تأثیر گذار سد گرین نهاوند در شهر نهاوند موجب تغییر و تحول بزرگی در زمینه کشاورزی و اقتصادی غرب کشور می شود و این سد می تواند آب 9‌ هزار و 269 هکتار از اراضی دشت نهاوند را تأمین  کند.

نعمتی با بیان اینکه مراحل مقدماتی و قانونی واگذاری سد گرین نهاوند به بخش خصوصی در حال انجام است، گفت: این کار باید هر چه سریعتر انجام شود و پذیرفتنی نیست که مسئولی بخواهد در اجرای این روند مانع تراشی و یا کوتاهی کند. احداث سدی با این عظمت در نهاوند در تغذیه منابع زیرزمینی و تقویت محیط زیست با توجه به فضایی که ایجاد می شود تاثیرگذار خواهد بود. ساخت پروژه ای که مشکل چندین منطقه را حل خواهد کرد نباید به بهانه نبود اعتبار و کمبود نقدینگی درجا بزند چراکه مردم به وعده های دولتمردان دل خوش کرده اند و آرزوی تحقق وعده ها را در سر می پرورانند. وضعیت لاک پشت گونه احداث سد گرین و نگرانی از تعطیلی این سد فرماندار شهرستان نهاوند را نیز به واکنش وادار کرد به حدی که از گلايه‌مندي خود نسبت به امور آب استان در بحث سد گرين گفت و اينكه پنج ماه است مديركل امور آب استان سرمايه‌گذار بخش خصوصي را كه قرار است پروژه را در 36 ماه تحويل بگيرد به دليل جواب يك سئوال، سرگردان كرده است. امامعلی عبدالملکی گفت: مديرعامل مي‌گويد "جنگ آب آغاز شده است"اما به جاي اينكه دستگاه‌ها و مسئولان نسبت به بحث آب پيگير باشند، متأسفانه شرايطي به وجود آمده كه سدي مقابل گرين ايجاد شده و نمي‌خواهند كار پيش برود. مانع‌تراشي‌ها نمي‌گذارد كار انجام شود عبدالملکی ادامه داد: كساني كه به دستور صريح استاندار همدان براي ادامه عمليات اجراي احداث سد گرين، بي‌توجهي مي‌كنند و پيگير نيستند بايد پاسخگوي راكد شدن سد باشند كه اگر اينطور پيش برود و متوليان آب استان گام مثبتی برندارند تا 30 سال ديگر هم اين سد همین طور راکد می‌ماند و همين مانع‌تراشي‌ها نمي‌گذارد كار انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب متطقه ای استان همدان  نیز در این زمینه عنوان کرد: سد گرین یکی دیگر از پروژه های مصوب سفر مقام معظم رهبری است و این پروژه که از سال 87 آغاز شده دارای هشت درصد پیشرفت است و برای اتمام به 135 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. مرتضی عزالدین عنوان کرد: تاکنون برای این پروژه نزدیک به 15 میلیارد و 300 میلیون تومان هزینه شده و برای امسال نیز تنها 840 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است. عزالدین تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات این طرح کمبود اعتبارات است به طوری که تا کنون بیش از هفت میلیارد تومان به پیمانکار پروژه بدهکار هستیم و نیاز است نمایندگان استان برای جذب اعتبارات پیگیری های لازم را داشته باشند. مهمترین راهکار برون رفت این پروژه از مشکل واگذاری آن به بخش خصوصی برای اجرا است وی مهمترین راهکار برای برون رفت این پروژه از مشکل را واگذاری به بخش خصوصی برای اجرا دانست و گفت: هم اکنون مذاکراتی با یک فعال بخش خصوصی برای واگذاری پروژه در حال انجام است که ورود بخش خصوصی می تواند این پروژه را از تعطیلی نجات دهد. واقعیت ساده و در عین حال مهم این است که به نتیجه رسیدن چند پروژه مهم و اساسی شهرستان نهاوند از جمله راه آهن، بیمارستان 160 تختخوابی دولتی و در صدر آنها سد گرین در قالب زمانبندی و با دقتی در حد آینده نگاری سال و ماه و هفته و روز (حداقل) بعنوان پروژه های محرک توسعه و پیشرفت شهرستان محسوب و مورد اهتمام روزانه و درج نتایج قرار گیرند.

مسئولان و فعالان عرصه های مختلف سیاسی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و مدیران نهاوند  بالاخص نماینده معین مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه و فرماندار بخوبی می دانند که اهتمام به این امور زیر بنایی و مهم نیازمند وفاق و انسجام است و در سطحی بالاتر احتیاج مبرم به مشارکت آگاهانه و دلسوزانه و موثر و به روز دارد. امیدواریم حساسیت احداث سد گرین و برکات و تحولات گسترده ای که با احداث این سد در استان حاصل می شود باعث شود هر چه زودتر بهترین و قاطع ترین تصمیم در مورد شتاب و سرعت در روند احداث این سد گرفته شود و جمعیت 200 هزار نفری شهرستان نهاوند را از دغدغه و نگرانی رهایی بخشد.




۱۳۹۳/۶/۱۸ - ۰۹:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن