تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799692518




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

23/3 درصد خانوارها شاغل ندارند!


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: 23/3 درصد خانوارها شاغل ندارند!

به گزارش آخرین نیوز، روزنامه شرق نوشت:
 
هرچند نرخ بیکاری اعلامی دولت روند رو به کاهشی را نشان می‌دهد و بر مدار 10درصد می‌چرخد اما بررسی جزییات آمارهای اشتغال واقعیت‌های تلخی را آشکار می‌کند؛ اینکه از سال82 تا 91 تعداد خانوارهایی که هیچ فرد شاغلی ندارند به میزان 58درصد بیشتر شده است. اگرچه محمود احمدی‌نژاد کاهش ضریب جینی در دوره ریاست‌جمهوری خود را به‌عنوان تنها شاخص بهبودیافته عملکرد هشت‌ساله خود بارها در رسانه‌ها اعلام کرد اما بررسی پارامترهای نشان‌دهنده رفاه خانوار، حکایت از آن دارد که پس از اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قدرت اقتصادی خانوارهای کشور 25درصد کاهش یافته است و هم‌اکنون 31درصد خانوارها زیر خط فقر هستند. اکنون گزارش‌ها نشان می‌دهد در حالی که نسبت تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل از کل خانوارهای موجود در کشور در سال82 حدود 14/5درصد برآورد می‌شد این عدد در سال91 به 3/23 درصد رسیده که نشان می‌دهد خانوارهای بدون شاغل در کشور 85/5درصد افزایش یافته است. اما درحالی که تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل و یک شاغل طی این 10سال رو به افزایش بوده در مقابل درصد خانوارهایی که دو فرد شاغل یا بیشتر داشته‌اند کاهش قابل‌ملاحظه‌ای یافته است. در سال82 درصد خانوارهای دارای دو شاغل از 22درصد به 15/8درصد در سال91 کاهش یافته و درصد خانوارهای دارای سه شاغل و بیشتر نیز از 9/3 درصد در سال 82 به 3/4 درصد در سال91 رسیده است.
 
شغل دوم و سوم بر گرده کارگران
نماد معیشت مردم دو شاخص اشتغال و قدرت خرید است و اقتصاددانان و کارشناسان برای بررسی وضعیت معیشت مردم به این دو شاخص رجوع می‌کنند. شاخص اشتغال به معنی این است که تمامی خانوارها دارای شغل باشند و قدرت خرید هم بیانگر این نکته است که مردم درآمد خود را بتوانند صرف نیازهای خود کنند. کاهش هر روزه ارزش پول ملی روی دیگر سکه، یعنی کاهش قدرت خرید مردم است. زمانی که بانک مرکزی اعلام می‌کند تورم به 30درصد رسیده یعنی درآمد خانوار به هر میزان که باشد، معادل یک سوم ارزش خود را از دست داده است. با وجود آنکه در سال‌های گذشته کارفرمایان و دولت به‌طور میانگین دستمزدها را 20درصد افزایش داده‌اند اما تورم 10درصدی سال 84 به بیش از 30درصد در سال91 رسیده و گویای رشد 300 درصدی تورم طی هفت‌سال گذشته است. این موضوع نشان می‌دهد درآمدهای افراد در این سال‌ها به‌شدت کاهش یافته است. بر اساس این واقعیات نه‌تنها تعداد شاغلان در خانوار به‌شدت کاهش یافته بلکه درآمد شاغلان نیز همپای هزینه‌ها پیش نرفته است. از آنجا که طبق قانون کار، حداقل دستمزد سالانه کارگران باید براساس دو شاخص یعنی نرخ تورم مراجع رسمی و تامین معیشت کارگران تعیین شود اما در این سال‌ها دستمزد همپای تورم و هزینه‌های معیشتی پیش نرفته است. بررسی وضعیت افزایش حداقل دستمزد در سال‌های اخیر و نگاهی به مصوبات شورایعالی کار در سنوات گذشته نشان می‌دهد نه‌تنها هیچ‌گاه افزایش حداقل مزد بر مبنای نرخ تورم واقعی تعیین نشده، بلکه به موضوع لزوم تامین معیشت خانوار کارگری هم توجه چندانی نشده است. این را حاج اسماعیلی، کارشناس حوزه کسب‌وکار در پاسخ به خبرنگار «شرق» عنوان می‌کند. وی با بیان اینکه تورم تنها یک شاخص است و باید ملاک‌های دیگری نیز برای تعیین دستمزد داشت، می‌گوید: عدم توجه به شاخص‌های مختلف سبب شده کارگران اکنون یک سوم دستمزد واقعی خود را دریافت کنند.
 
پدیده جدید فرار شاغلان
اتفاقی که در سال‌های اخیر به‌عنوان یک پدیده نوظهور رخ داده؛ فرار شاغلان است. دیگر تنها نباید نگران فرار مغزها و فرار سرمایه‌ها باشیم چرا که افراد جویای کار در کشور هم ترجیح می‌دهند جایی کار کنند که دستمزدی برابر با کارکردشان دریافت می‌کنند. عبدالحسین ساسان، کارشناس اقتصاد و استاد دانشگاه اصفهان از ابعاد نگران‌کننده افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاهی که به قصد کار و اقامت از کشور خارج شده‌اند، گفته و ادامه می‌دهد: پدیده خطرناک جدید آن است که پس از تشدید تحریم‌ها علیه ایران، تعداد کارآفرینانی که کشور را به قصد کار در دوبی، ترکیه، مالزی و کشورهای دیگر ترک کرده و سرمایه‌ها و شرکت‌های خود را به این کشورها منتقل کرده‌اند، افزایش یافته است. او متذکر می‌شود: یکی از موانع بزرگ رونق فعالیت‌های خصوصی در ایران نامساعد بودن محیط کسب و کار است. رتبه ایران از این نظر چه در سطح منطقه‌ای و چه در سطح جهانی همواره پایین بوده است. به‌رغم اهمیت محیط کسب و کار برای رونق فعالیت‌های بخش خصوصی، دولت‌ نهم و دهم به این مساله بی‌توجه بوده‌ است. به همین دلیل رتبه کشور از نظر محیط کسب و کار در سال 1391 به 145 کاهش یافت و اکنون پس از فرار کارآفرینان، فرار کارگران نیز به فهرست فراری‌ها اضافه شده است.
 







سه شنبه, 18 شهریور 1393 ساعت 08:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن