واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرتضی نبوی : عدالت، محور اقتصاد مقاومتی است شیراز- ایرنا- عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : عدالت، محور اقتصاد مقاومتی است وتاکید مقام معظم رهبری بر توسعه همراه با عدالت است.
به گزارش ایرنا مرتضی نبوی عصر دوشنبه در نشست خبری همایش اقتصاد مقاومتی درشیراز بیان کرد: عدالت اولویت توسعه در کشور است که در صورت تحقق این مهم، به صورت یک ارزش و موفق عمل کرده ایم.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی و بسته نیست که منحصر به الگوی مصرف شود بلکه اقتصاد مقاومتی به معنای انعطاف و بالابردن مقاومت در اقتصاد است.
نبوی با بیان اینکه امروز اقتصاد مقاومتی، ادبیات شناخته شده و مطرح در دنیا است اظهارداشت: اقتصاد مقاومتی برای این است که اقتصاد کشور بر اساس شاخص هایی مانند درون زا بودن، مشارکت مردم و دانش بنیان حرکت کرده و تحت تاثیر فشارها و تحریم ها قرار نگیرد و راه مستمر خود را ادامه دهد.
وی اضافه کرد: هدف مهم اقتصاد مقاومتی برطرف کردن موانع و چالش ها و تحقق چشم انداز است که در این بخش، مردم نقش برجسته و مهمی دارند.
نبوی ادامه داد: مسوولان و سران سه قوه باید به این باور برسند که اقتصاد مقاومتی تنها راه نجات کشور است و این مهم را به بخش های دیگر جامعه منتقل کنند که در صورت فراهم کردن شرایط جامعه، مردم برای تحقق اقتصاد مقاومتی در جامعه نیز مشارکت فعال خواهند داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: بدون مشارکت مردم، شاهد تحول در عرصه اقتصادی نخواهیم بود و دستگاه های دولتی باید فضای مشارکت و فعالیت مردم در عرصه اقتصادی فراهم کنند.
او افزود: توجه به اقتصاد مقاومتی در برنامه ریزی و سیاست های دولت مورد توجه قرار دارد.
نبوی گفت: بر اساس دو پیمایش انجام شده در دولت حجت الاسلام خاتمی، مردم نظر مناسبی برای واگذاری بنگاه های دولتی به بخش خصوصی ندارند و این درحالی است که اگر اصل 44 قانون اساسی به خوبی مدیریت و اجرا شود می تواند نقش مهمی در اقتصاد داشته باشد.
وی بیان کرد: اجرایی شدن اصل 44 پیش زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی است به طوری که اصل 44 سیاست های راهبردی است که تصویر کلی و جایگاه بخش دولتی و خصوصی را در اقتصاد کشور مشخص می کند.
نبوی با بیان اینکه انتظار بود با اجرای اصل 44 انقلاب اقتصادی با حضور مردم انجام شود اظهارداشت: در دولت قبل بخشی از اصل 44 از جمله سهام عدالت و واگذاری ها به مردم به خوبی انجام شد که امیدواریم این بخش به طور کامل اجرا شود.
وی اضافه کرد: اجرای کامل اصل 44 ، واگذاری به مردم است و این درحالی است که در بخش سهام عدالت نیز قرار بود مدیریت آن بر عهده مردم باشد که متاسفانه تاکنون چنین نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: بخشی از واگذاری ها در جهت بازپرداخت بدهی دولت به دستگاه های عمومی ازجمله تامین اجتماعی هزینه شد که این دستگاه ها نیز دولتی یا نیمه دولتی است.
او عنوان کرد: اگر مدیریت خوب در واگذاری های انجام شده باشد به طور حتم این کار با ارزش است و در خصوص افکار عمومی نیز باید فرهنگ سازی مناسبی انجام شود.
نبوی افزود : باید فعالیت های اقتصادی در کشور رونق گیرد و تولید ثروت، سرمایه گذاری و کار کردن باید در کشور به ارزش تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مشارکت مردم در عرصه اقتصاد کشور لازم و ضروری است گفت: در سالهای گذشته اقتصاد مردم ما وابسته به نفت بود به طوری که بیش از 70 درصد بودجه های دولت از محل درآمد نفت بوده است.
نبوی اظهارداشت: سالها است که دولت از کسری بودجه سالانه رنج می برد و بودجه های نفتی دولت، بر اقتصاد مردم و کشور اثر گذاشته و افزایش و کاهش نرخ نفت بر زندگی مردم نیز تاثیر گذاشته که باید با اجرای کامل اصل 44 و اقتصاد مقاومتی این انحصار به نفت شکسته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بانک ها در اقتصاد مقاومتی بیان کرد: فلسفه وجودی بانک ها جمع آوری پول مردم و باز گرداندن به آنان است که متاسفانه هم اینک بانک ها به دنبال بورس بازی و سرمایه گذاری در املاک و ساختمان هستند.
نبوی ادامه داد: این درحالی است که بانک ها باید در خدمت تولید، خدمات، توسعه و اقتصاد مردم باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین سیاست های کلی برنامه ششم توسعه اضافه کرد: هم اکنون در حال تدوین و برنامه ریزی، سیاست های کلی برنامه ششم توسعه هستیم که در این بخش ویژگی های هر استان مورد بررسی قرار می گیرد.
وی عنوان کرد: استان فارس در بخش هایی از جمله امنیت، توریست، هنر، ادب، صنایع، ارتباطات و اطلاعات، کشاورزی و حمل و نقل جایگاه ویژه ای دارد که برای تدوین سندبرنامه ششم توسعه، این شاخص ها موردتوجه قرارمی گیرد.ک/2
7382/ 667/1859
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]