تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا به سعادت كسى كه عمرش طولانى و كردارش خوب باشد. چنين كسى عاقبتش خوب است؛ ز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1818998474




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ امریکا با داعش، به قدرت ایران و شیعه می‌افزاید


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


اکونومیست:
جنگ امریکا با داعش، به قدرت ایران و شیعه می‌افزاید
اگر غرب بخواهد بر داعش چیره شود، چاره‌ای غیر از همکاری با گروه‌های تحت حمایت ایران و حزب‌الله ندارد. شیعیان عراق، کردها، مسیحیان و حتی بسیاری از سنی‌ها ابتدا از شبه نظامیان شیعه و دفاع آنان از بغداد در مقابل داعش استقبال کردند.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، هفته‌نامه "اکونومیست" (Economist) چاپ لندن در مقاله‌ای با عنوان «متحدان ناهمگون» به جریان شناسی گروه‌های مسلح شیعی در عراق و سوریه و ترس از قدرت رو به رشد آنها در این کشورها می‌پردازد.     اکونومیست قدرت فزاینده شبه‌نظامیان شیعه در عراق و سوریه را مشکلی بالقوه برای غرب عنوان کرده و تصمیم‌گیری درباره هرگونه دخالت در ناآرامی‌های عراق را مشکل ساز می‌داند.   این هفته نامه با تصریح به وحشی‌گری گروه داعش می‌نویسد: «جنگ این گروه در عراق و سوریه با انتشار ویدئوهای دهشتناک کشتارهای دسته جمعی و پاکسازی‌های قومی و همچنین گردن زدن افراد، ارعاب و وحشت‌افکنی را به حد اعلا رساند. گروه موسم به دولت اسلامی (داعش سابق) گفته است در پاسخ به سیاست قلدرمآبانه امریکا دو روزنامه‌نگار آن کشور را گردن زده است.»     در ادامه مقاله این نشریه انگلیسی آمده است: «توسعه سریع گروه موسوم به خلافت اسلامی [داعش] و شهوت سیری‌ناپذیرش به خون، لزوم پاسخ جهانی متحد به آن را تقویت می‌کند. اما بسیاری از متحدان بالقوه و حامیان غربی به نظر نمی‌رسد که در این زمینه اتفاق نظر داشته‌ باشند. برخی از توانمندترین نیروهای ضد داعش، شبه‌نظامیان شیعه‌ای هستند که پیشتر مقابل امریکا جنگیدند.»     در این مقاله که سعی شده تا سطح درگیری در عراق و سوریه را به اختلافات مذهبی تقلیل دهد، آمده است: «دوم سپتامبر، همان روزی که ویدئوی گردن زدن "استیون ساتلوف" منتشر شد، تصاویری منتسب به "عصائب أهل الحق" یک گروه شبه نظامی شیعه در عراق منتشر شد که اعضای گروه را پیروزمندانه در کنار اجساد سنی‌ها [تروریست‌های داعش] در عراق نشان می‌داد.»     اکونومیست با اشاره به تبعیض‌های قومیتی در سیاست‌های امریکا در قبال تحولات عراق می نویسد: «هنگامی که امریکا روز هشتم اوت دست به حملات هوایی علیه نیروهای خلافت اسلامی [داعش] در عراق زد، تاکید کرد که این حملات نه در جهت جانبداری با "شیعیان" و "دولت شیعه‌مدار" بغداد، بلکه تنها با هدف کمک به نیروهای "کرد شمال عراق" است و بس.»     این هفته نامه چاپ لندن بار دیگر بر این سیاست امریکا در سوریه نیز تأکید کرده بدون اشاره به کمک‌های مالی و نظامی امریکا به تروریست‌های سوری، و می‌افزاید: «مقامات امریکایی همچنین بر این نکته تاکید داشتند که حملات هوایی امریکا در سوریه علیه خلافت اسلامی، به آن معنی نیست که واشنگتن با "بشار اسد" رئیس جمهوری شیعه آن کشور، در یک موضع است.»    
نظامیان عراق
    اکونومیست در ادامه با اذعان به نقش مؤثر نظامیان شیعه در آزادسازی آمرلی، می‌نویسد: «با تمام این‌ها، فتح "آمرلی" شهر متعلق به ترکمان‌های شیعه، نشان‌دهنده تلاش امریکا برای پرهیز از همکاری با شبه‌نظامیان شیعه است. این عملیات عمدتا زیر هدایت ارتش عراق بود. امریکا می‌گوید طی هماهنگی با ارتش عراق حملات هوایی خود را انجام داده است. اما این عملیات بدون وجود چندین گروه شبه نظامی که نه تنها طی جنگ علیه امریکا در عراق، بلکه طی جنگ برای بشار اسد در سوریه تجربه کسب کرده اند، ممکن نبود.»
   
هفته نامه انگلیسی اکونومیست در معرفی نظامیان مسلح شیعی آورده است: «گروه‌های مسلح شیعه یا به "سپاه قدس ایران" مرتبطند، یا به "مقتدی صدر" روحانی شیعه عراق، و یا به دولت شیعه‌مدار بغداد. برخی از حوادث در عراق طی سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ که اختلافات فرقه‌ای در اوج بود به شبه‌نظامیان شیعه‌ای نسبت داده می‌شد که عمدتا بعدا سلاح‌هایشان را زمین گذاشتند، اما با تولد خلافت اسلامی [داعش] بار دیگر وارد میدان شدند.»     این نشریه یادآور شد، دست کم چهار گروه شیعه در نبرد آمرلی مشارکت کردند: "سپاه بدر" که در دهه ۸۰ میلادی توسط ایران برای مقابله با رژیم صدام حسین تشکیل شد، ع"صائب أهل الحق"، گردانهای "کتائب حزب‌الله فی العراق" که یک گروه آموزش دیده شده مرتبط با ایران است، و "سرایا السلام" نسخه ارتقا یافته "جیش المهدی" متعلق به مقتدی صدر. گروه‌های کوچکتری نیز متشکل از ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از ماه ژوئن، هنگامی که آیت‌الله سیستانی، بالاترین مقام شیعه، مردان را به خدمت داوطلبانه در ارتش -و نه گروه‌های شبه‌نظامی- و برای دفاع از بغداد ترغیب کرد ظهور کرده‌اند.»     اکونومیست با تصریح به قدرت نرم انقلاب اسلامی در منطقه و اجماع فراگیر علیه امریکا و دولت‌های مستکبر غربی، در جهت تشویش اذهان دیگر مذاهب، می‌نویسد: «اگر غرب بخواهد بر خلافت اسلامی [داعش] چیره شود، چاره‌ای غیر از همکاری با گروه‌های تحت حمایت ایران و حزب‌الله ندارد. شیعیان عراق، کردها، مسیحیان و حتی بسیاری از سنی‌ها ابتدا از شبه نظامیان شیعه و دفاع آنان از بغداد در مقابل داعش استقبال کردند. اما همین نقطه قوت شبه‌نظامیان شیعه می‌تواند سنی‌ها را دچار واهمه کند، حتی در شرایطی که شیعیان پیشنهاد قدرت سیاسی بیشتر و فرصت‌های شغلی در ارتش را به آنان بدهند. از سویی شبه‌نظامیان شیعه درباره اعطای حقوق بیشتر به سنی‌ها تردید دارند و این‌ها همگی کار را برای "حیدر العبادی" نخست وزیر جدید عراق، برای تشکیل دولت فراگیر تا دهم سپتامبر، دشوار کرده است.»    
عکس امام خامنه ای در عراق
    نویسنده مقاله این هفته نامه بین المللی بر این باور است «در سوریه اوضاع از این هم بی ثبات تر است، چرا که غرب هم با خلافت اسلامی [داعش] و هم با رژیم اسد دچار ابهام است. گروه‌های کمتر افراطی سنی [تروریست‌های جبهه النصره و ارتش آزاد] در اوایل سال جاری، توانستند نیروهای خلافت اسلامی [داعش] را از شهرهای سوریه خارج کنند اما کمبود امکانات و اسلحه آنان را از هم پاشید.»     اکونومیست با اشاره به اختلافات بین تروریست‌های سوری و داعش، سعی در تطهیر چهره خبیث شورشیان سوریه را دارد و می نویسد: «ارتش سوریه و متحدانش بزرگترین دشمن خلافت اسلامی [داعش] است. ارتش سوریه تحت حمایت چندین گروه شبه نظامی شیعه عراق، اغلب مشغول دفاع از مقبره های شیعه است. بسیاری از این شبه نظامیان تابستان امسال به عراق برگشتند. "قوات الدفاع الوطني" (نیروهای دفاع ملی)، یک گروه سوری مسلح با کمک ایران تشکیل شد. حزب الله لبنان، دیگر گروه شبه نظامی مسلح شیعه نیز در سوریه مشغول جنگ بودند.»     هفته نامه اکونومیست در پایان مقاله با ایراد اتهاماتی بی اساس و کذب به مدافعان و ارتش سوریه که در حال دفاع از مردم خود می باشد، می‌نویسد: «جنگ عراق و سوریه را به جنگ فرقه ای فروکشانده، هرگونه اقدام امریکا علیه خلافت اسلامی ریسک حمایت ناخواسته از ایران و شیعیان را دارد که نتیجه آن تعمیق قربانی شدن سنی‌ها می‌باشد، یعنی همان چیزی که خلافت اسلامی [داعش] را تغذیه می‌کند.»
     
شایان ذکر است که مداخله نظامی امریکا در بحران منطقه که همراه با شروط سلطه جویانه بر منطقه می باشد، نه تنها تا کنون مصالح عمومی مردم عراق و سوریه را در بر نداشته است، بلکه بر اساس شواهد و قرائن موجود، در آینده نه چندان دور به یکی از بحران‌های منطقه تبدیل خواهد شد.
    خاطر نشان می سازیم که طرح جمهوری اسلامی ایران در کنار کمک‌های اطلاعاتی و مشاوره‌های نظامی، اتحاد و انسجام ملی بین همه اقوام و مذاهب در عراق و سوریه بدون مداخله بیگانگان، خصوصا امریکا، برای مواجهه نظامی با تروریست‌های بین المللی در این کشورها می باشد.      
اکونومیست
      104  




۱۷/۰۶/۱۳۹۳ - ۲۰:۰۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن