واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاورمعاون وزیرتعاون: اقتصاد تعاونی بهترین الگو برای دستیابی به اقتصاد اسلامی است قم- ایرنا - مشاور معاون وزیر تعاون،کار و امور اجتماعی با اشاره به ویژگیها و شاخصه های بسیار نزدیک اقتصاد اسلامی با اقتصاد تعاونی اظهار داشت: اقتصاد تعاونی بهترین و نزدیکترین الگو برای دستیابی به اقتصاد اسلامی است.
به گزارش ایرنا، "حمد الله رستمی" روز دوشنبه در نهمین جشنواره تجلیل از تعاونی های برتر قم ، به تبیین شباهت های این دو سیستم اقتصادی پرداخت،و اظهار داشت:هدف اصلی اقتصاد اسلامی رفع نیازهای اساسی انسان است ، و تعاونیها هم متشکل از افرادی با نیازهای مشترک است، که رفع نیازهای انسان در هر دو سیستم هدف یکسانی به شمار می رود.
وی با اشاره به ایجاد عدالت اجتماعی به عنوان دیگر شاخصه و ویژگی اقتصاد اسلامی، افزود: درجای جای قانون اساسی نظام اسلامی
دستیابی به عدالت اجتماعی قابل مشاهده است که با توجه به عدالت محوری به عنوان یکی از اهداف مورد تعقیب تعاونی ها از این نظر نیز این دو سیستم با هم همسان هستند.
این مقام وزارت تعاون همچنین با اشاره به ویژگی دیگر اقتصاد اسلامی یعنی تلاش برای رفع نابرابری و کاهش فقر و تامین نیازهای اساسی مردم در جامعه اسلامی، افزود: در قانون تعاونی ها نیز این اصل یکی از مهمترین اهداف به شمار می رود.
وی افزود: با توجه به نزدیکی و شباهت فراوان اقتصاد اسلامی با اقتصاد تعاونی ،به رغم استقرار یک نظام اسلامی درکشور هنوز آنچنانکه باید و شاید نظام اقتصاد تعاونی در کشور ایجاد نشده است.
رستمی با بیان اینکه درکشورهای در حال توسعه مانند ایران تعاون مانند دیگر دیگر مصادیق مدرنیته از جمله راه آهن و دانشگاه به وسیله دولتها به کشور آورده شد، افزود: طی 70 سال گذشته تعاون در ایران بیش از اینکه ابزاری در دست گروه ها و اقشار اجتماعی باشد به عنوان بستر و ابزاری در دست دولتهای مختلف برای ساماندهی معضلات اقتصادی و اجتماعی بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: به عنوان نمونه مسکن مهر و سهام دولت از جمله اقدامات دولت در ایران برای سامان دهی وضعیت اقتصاد بوده است.
وی با اشاره به عدم آشنایی و اطلاع اقشار مختلف جامعه با تعاون و اقتصاد مبتنی برآن،افزود: به خاطر ورود و دخالت دولت در بخش تعاون این الگوی اقتصادی تبدیل به یک نهاد اجتماعی قابل ملموس برای جامعه نشده است، و جامعه ایران هنوز خیلی با فرهنگ تعاون آشنا نیست.
وی با بیان اینکه تعاونی های توسعه یافته و پیشرفته مربوط به کشورهایی است، که وزارت تعاون نداشته و دستگاه های دولتی هیچ گونه دخالت و نقشی در این نهاد ندارند، افزود: تعاون در این گونه کشورها با تلاش و همت گروه های مردمی و پیشگامان جامعه که به ارزش های تعاونی ها پی برده اند، روند توسعه و روبه رشد خود را طی می کند.
درپایان این مراسم از 9 تعاونی برتراستان قم تجلیل شد.ک/2
7403/ 550/
17/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]