تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843962008




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران عصا زنان به سوی سالمندی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایران عصا زنان به سوی سالمندی سمنان - ایرنا - سکوت پارک را چند کودک که مشغول بازی اند می شکنند، پارک به آن بزرگی که سالهای نه چندان دور جایگاه بازی بچه های محله بود، این روزها محل استراحت و نفس تازه کردن سالخوردگان شده، جوانان سالهای دور محله که از پارک برای مرور خاطرات گذشته استفاده می کنند.


بر اساس یافته های سازمان جهانی بهداشت، در حالی که نرخ کلی رشد جمعیت یک و هفت دهم درصد است، رشد جمعیت سالمندان جهان به حدود دو و چهاردهم درصد رسیده است.
سازمان ملل هم پیش بینی کرده جمعیت بالای 60 سال ایران بین سالهای 2011 تا 2050 با رشد 26 درصدی به 33 درصد کل جمعیت این کشور برسد و ایران از نظر سرعت پیر شدن جمعیت رتبه سوم جهان را به خود اختصاص دهد.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران میزان جمعیت سالمند کشور هم اکنون به هفت و سه درصد رسیده است و در این میان استان های گیلان با 1/10 درصد، خراسان جنوبی با 5/9 درصد، مرکزی با 2/9، همدان با 57/8 درصد و سمنان با 44/8 درصد دارای بیشترین درصد جمعیت سالمندی در کشور هستند.
زمانی که هشت درصد جمعیت را افراد 65 سال و بیشتر تشکیل دهند و یا زمانی که 12 درصد جمعیت یک جامعه 60 سال و بیشتر سن داشته باشند، پدیده سالمندی جامعه رخ داده است.
به این ترتیب استان سمنان که در سرشماری سال 1390 از 631 هزار و 218 نفر جمعیت دارای 57 هزار و 823 نفر سالمند بود به عنوان پنجمین استان دارای جمعیت سالمند در کشور شناخته شده است که این رقم دو درصد بیشتر از حد استقرار پدیده سالمندی در جمعیت یک جامعه تلقی می شود.
"نسیم امیری" کارشناس بهزیستی با بیان اینکه نه تنها استان سمنان بلکه کل کشور با مساله پیر شدن جمعیت روبرو است، گفت: وارد شدن جامعه به بحث جمعیت سالمندی نیازمند زیرساخت هایی است که هنوز در کشور جا افتاده نشده، زیرساخت هایی نظیر طب سالمندی، آسان سازی زندگی برای سالخوردگان و پرستاری از آنها.
وی می افزاید: افزایش سن جمعیت تبعاتی مانند افزایش هزینه های درمانی و کاهش تعداد نیروی کار مولد را در پی دارد و این تبعات، هشدارهایی جدی برای بخش های اقتصادی و صنعتی است.
یکی از عواملی که در افزایش جمعیت سالمندی نقش مهمی دارد کاهش باروری است. نرخ باروری در جهان هم اکنون از پنج کودک برای هر زن در سال 1950 به 2.5 کودک کاهش یافته و پیش بینی شده که این نرخ در سال 2050 میلادی به 2.2 کودک برای هر زن برسد.
"ابوالقاسم صمیمی" آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه کاهش میزان زاد و ولد در میان خانواده ها، سهم سالخوردگان از جمعیت را افزایش می دهد افزود: وقتی نیمی از جمعیت کشور سالخورده باشد نیمه جوان باید انرژی خود را صرف نگهداری و خدمات رسانی به نیمه سالخورده کنند و این بزرگترین چالش اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه سالمندی دوره ای از زندگی است که همگان آن را تجربه خواهند کرد گفت: تفاوت سالمندان در میزان سلامت و شادابی شان مشهود است و می توان با استفاده از برخی توصیه ها روند پیری و دوره سالمندی سالم تری را تجربه کرد. دکتر "فرنگیس سمایی" متخصص طب سالمندی با بیان اینکه سالمندی دارای شاخص های فیزیولوژیک، اجتماعی و روانی است گفت: بر این اساس سالمندی به تقویمی، فیزیولوژیک، سالمندی زودرس و سالمندی دیررس تعریف می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به افزایش امید به زندگی و سطح بهداشت عمومی، افزایش جمعیت سالمندی اجتناب ناپذیر است اما با اینکه به طور قراردادی، شروع 60 سالگی را آغاز سالمندی قرار داده اند، اما این به این معنی نیست که هر فرد 60 ساله ای پیر و ناتوان شده است.
در واقع سالمندی واقعی، فرآیندی است که هر سه مؤلفه فیزیولوژیک، روحی و روانی و اجتماعی را در بر داشته باشد.
وی با بیان این که پدیده پیری دیررس باید در جامعه دارای جمعیت سالمند نهادینه شود گفت: تجربه نشان می دهد، افرادی که دوران کودکی، نوجوانی و جوانی شاد و با نشاطی داشته اند و بطور نسبی از سطح رفاهی و الگوی صحیح زندگی برخوردار بوده اند، سالمندی بهتری را تجربه خواهند کرد.
سمایی گفت: بسیاری هستند که با اینکه به سن 60 سالگی نرسیده اند اما توان کمی به لحاظ تحرک، تنفس، سم زدایی بدن، کنش و واکنش های عاطفی و همچنین کارکردهای اجتماعی دارند و برعکس، گاهی هم با افراد 60 و چند ساله ای مواجه می شویم که از نظر فیزیولوژیک، روحی و روانی و اجتماعی در سطح قابل قبولی قرار دارند.
اینها به طور معمول سالمندان پویا و مولدی هستند که از نظر میزان تحصیلات، سطح مطالعه، نوع شغل، رعایت نکات بهداشتی و مراقبت های شخصی و ... پیشینه خوبی داشته اند.
وی می گوید: در دنیای نوین، سالمندی سالم داشتن تنها به معنای افزایش طول عمر و امید به زندگی نیست، بلکه امید به زندگی پویا و سالم است، به این مفهوم که هم سن تقویمی بالا برود و هم لذت از زندگی افزایش یابد، این معنای سالمندی سالم است.
این پزشک طب سالمندی، تربیت پزشکان آشنا به این رشته تخصصی را ضروری دانست و گفت: با توجه به تغییر هرم جمعیتی کشور به سمت جمعیت سالمندی، افزایش مراقبت های بهداشتی و درمانی برای جامعه سالمندی ضرورتی غیرقابل انکار است،
زیرا گفته می شود، تا سال 2050 حدود 25 درصد از جمعیت کشورمان را جامعه سالمند تشکیل خواهند داد، باید از همین حالا، با اتخاذ تدابیر لازم در قالب سیاستگذاری ها، برنامه ریزی های راهبردی و ایجاد ساختارهای مناسب فرهنگی و اجتماعی برای ایجاد سالمندی سالم در کشور گام برداریم.ک/4
7340/599/ 605


17/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن